Arno van der Poel

Workshopleider en cursusleider.

Arno woont in Zaandam en is natuurfotograaf. Hij begon al op jonge leeftijd tijdens vakanties met fotograferen. Hij startte in het analoge tijdperk en al snel volgde zijn eerste échte digitale camera, een 12MP Pentax.

Arno bleef zich ontwikkelen en de kwaliteit van zijn apparatuur groeide mee. Als Arno op pad gaat – of dat nu dicht bij huis is of hij een verre reis maakt – heeft hij altijd wel een camera bij zich, zodat hij geen enkel moment hoeft te missen.

Arno 2 klein Betere Landschapsfoto

De fotografievonk sloeg echt over toen Arno een rondreis naar Canada maakte. Hij kocht een volgende digitale camera met verschillende objectieven. Hij leerde hoe hij zijn camera manueel kon instellen om de resultaten naar zijn hand te zetten. Daarmee had hij volledige controle over de foto’s die hij maakte.

Vervolgens kwam Arno met 6.000 foto’s in RAW formaat thuis. Daarna maakte hij zich Lightroom en Photoshop eigen. Een wereld vol creatieve mogelijkheden ontpopte zich en hij was volledig ‘hooked’.

Daar bleef het niet bij. Arno maakte zich verschillende richtingen in de fotografie eigen. Inmiddels is hij fanatiek natuur- en landschapsfotograaf. Daarnaast maakt hij ook huwelijksreportages en portretten.

Arno 1 Klein Betere Landschapsfoto

In zijn loopbaan won Arno verschillende prijzen en werd hij in diverse bladen waaronder ‘Bergen’ en de ‘Belgische Reiskrant’ gepubliceerd.

Arno zal je altijd kwaliteit leveren. Toen eens een kapster vroeg of hij enkele foto’s met zijn smartphone wilde maken zei hij ‘nee, laten we er iets specials van maken’. Hij richtte een kleine studio in. En een maand later won de kapster de publieksprijs met de foto die Arno had gemaakt.

Arno fotografeert het liefste landschappen, inclusief de kust met lange sluitertijden om rust in de foto te creëren. Ook het fotograferen van wildlife doet hij heel graag. Dieren kunnen zo onvoorspelbaar zijn en af en toe lijken ze wel menselijke blikken te hebben.

Arno brengt met enthousiasme zijn ervaring over op jou. Hij zal je inspireren om mooie plekken te vinden in ons veelzijdige land. Dat brengt ons bij misschien wel de belangrijkste tip die Arno jou kan geven: ook de reis naar het plaatje toe is de moeite waard. Letterlijk en figuurlijk. Die ene foto die je dan maakt, zal altijd een verwijzing zijn naar die ene mooie herinnering: de dag dat jij wel op die plek was toen iedereen thuis bleef en jij besloot toch te gaan.

Als je thuis blijft zul je nooit die foto maken, ga erop uit ook al zijn de voorspellingen niet zoals jij het zou willen.

Foto’s van Arno

Arno geeft een aantal workshops op het gebied van natuurfotografie en avondfotografie. Aan de toekomstige deelnemers van de workshops zal hij zijn passie voor fotografie, kennis en ervaring met enthousiasme delen. Ga met deze veelzijdige en bedreven fotograaf op pad en ontdek hoe jij ook mooie foto’s maakt.

Workshops van Arno

Natuurfotografie Petten Palendorp

Betere Landschapsfoto Arno Van Der Poel Petten Palendorp Uitsnede Betere Landschapsfoto

Nachtfotografie Amsterdam

Betere Landschapsfoto Arno Van Der Poel Avondfotografie Kleur Betere Landschapsfoto