Landscape: Forest Flow


Data:         zaterdag 21 september 2019, van 11:00 uur tot 16:30 uur.

Prijs:         € 114

Locatie:    Stabroek, België


Over de workshop Forest Flow

Wil je de grenzen binnen de natuurfotografie op zoeken? Ben je bereid om 'de regels' los te laten? En wil je leren om op een andere manier te kijken én fotograferen? Dan is dit de workshop voor jou! Je leert de natuur op een creatieve manier vastleggen. Dit gaan we doen door twee technieken toe te passen.

 

 Meervoudige belichting

 Je maakt van 2 beelden één foto. En afhankelijk van de soort beelden die je samenvoegt, krijg je een bepaald effect. Zo is het mogelijk om een dromerig en haast sprookjesachtige sfeer te creëren. Of je stelt een beeld samen van twee compleet verschillende foto’s, en je eigen creatie te maken. Genoeg opties dus.

 

Opname met beweging

Bij een opname met beweging gaat het om de beweging die jij met je camera maakt. Wanneer je deze techniek juist toepast, kun je ware kunstwerkjes van bomen, struiken, bladeren, landschappen enz. maken. Kleuren en vormen spelen de hoofdrol in je foto, met een vleugje abstractie. Creatief en uniek.

 

Tijdens deze workshop worden de twee technieken op een begrijpelijke manier uitgelegd. Er is altijd ruimte om vragen te stellen. Daarna gaan we de technieken in de praktijk brengen. Je gaat op zoek naar een geschikt onderwerp, iets wat jou aanspreekt. Vervolgens bepaal je hoe je het beeld opbouwt en welke techniek je gaat gebruiken om een creatieve foto te maken. Frank en Yvonne van Beterelandschapsfoto helpen je daarbij. Je zult met aantrekkelijke en creatieve kunstwerkjes naar huis gaan.


Je gaat op pad in het Ravenhof te Stabroek. Het Ravenhof is een oud parkbos, dat is aangelegd in de late barokstijl. Met rechte lijnen, geometrische vormen, lanen en doorkijkjes. Door de diversiteit is de locatie zeer geschikt voor het beoefenen creatieve fotografie.


Programma workshop Forest Flow

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 150 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op technieken waarmee je creatieve landschapsfoto's kunt maken. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk voor na de workshop.

 

De workshop start om 11:00 uur en eindigt om 16:30 uur. Tijdens deze workshop in Stabroek leg je de natuur op een creatieve manier vast.

Als je wil beoordelen we voor de workshop twee foto’s in het thema van de workshop van jou en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van aantrekkelijke composities. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

We starten altijd met een drankje en een presentatie waarin we je meenemen in de wereld van de creatieve fotografie. Dat doen we aan de hand van een aantal foto's die wij op de locatie hebben gemaakt. De fotografen van Beterelandschapsfoto begeleiden je 1-op-1 in het veld. Je kunt al je vragen stellen over creatieve fotografie. Na deze workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke creatieve foto's te kunnen maken.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw creatieve fotografie.


De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, professionele fotografen met een zeer ruime ervaring in de landschapsfotografie. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. De fotografen kennen de locatie zeer goed.


Wanneer

Heb je zin om mee op pad te gaan? Meld je dan aan voor deze workshop Landscape: Forest Flow. Er zijn nog plaatsen vrij op:

- Zaterdag 21 september 2019 van 11:00 tot 16:30 uur

 

 Is de workshop volgeboekt? Meld je dan aan voor de reservelijst.

 Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Tijdens de workshop helpen wij jou met het combineren van het diafragma, ISO-waarde en sluitertijd.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig met de auto te bereiken. We lopen korte afstanden over grotendeels onverharde paden. De paden kunnen modderig zijn.


Details

- Hele dag in Ravenhof te Stabroek
- Maximaal 8 personen
- Zeer ervaren natuurfotografen
- Inclusief 1 consumptie
- Veel fotograferen in de praktijk

 

Wat ga je doen

- Ontwikkelen van je creativiteit
- Experimenteren met verschillende technieken
- Leren de foto zien

 

Wat krijg je

- E-pages landschapsfotografie
- E-page creatieve natuurfotografie
- Begeleiding op locatie
- Feedback op 4 foto's
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag

Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
- Statief
- Filters (ND, grijs verloop, pola)