Landschapsfotografie Compositie en sfeer


Datum:      zaterdag 24 augustus 2019 van 09:00 uur tot 15:00 uur

Prijs:          € 112

Plaats:       Boxtel


Over de workshop landschapsfotografie

Hou je van paars gekleurde heidevelden? En wil je in het vroege ochtendlicht de prachtige heide vastleggen? In deze workshop ga je naar een voor Nederlandse begrippen afgelegen gebied met mooie heidevelden. Hier kun je in alle rust fotograferen.

Er zijn echter maar weinig gebieden die een grote verscheidenheid in zich hebben. Én dan ook nog eens het gevoel geven dat je ver van de bewoonde wereld bent. In het gebied waar deze workshop plaatsvindt kun je bos, vennen en natuurlijk de bloeiende heide fotograferen. Deze combinatie maakt het tot een uniek gebied in Noord-Brabant.

De groep bestaat uit maximaal 6 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren fotografen. Je krijgt dus veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen over hoe je een betere landschapsfoto maakt stellen.


Programma workshop landschapsfotografie

De workshop start om 11:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 150 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op composities in de landschapsfotografie. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk voor na de workshop.


Op de dag van de workshop gaan we direct op pad naar de heide. We hopen op een mooie zonsopkomst met mist. Mocht die uitblijven dan maken we er natuurlijk het beste van. Naast de heide bezoeken we enkele vennen en het bos.

Tijdens de workshop is er voldoende tijd om vragen te stellen, je krijgt immers begeleiding van twee fotografen. Het belangrijkste is dat jij een leuke en leerzame dag hebt.


Wanneer

Heb je zin om mee op pad te gaan? Meld je dan aan voor deze workshop Landschapsfotografie compositie en sfeer. Er zijn nog plaatsen vrij op:

- zaterdag 24 augustus van 09:00 uur tot 15:00 uur.Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken, parkeren is gratis. Op de locatie volgen we de onverharde paden. Er is geen horeca of sanitaire voorzieningen in de buurt. Vergeet niet je eigen lunch mee te nemen. Je loopt enkele kilometers door het bos en over de heide.


Details

- Hele dag in Boxtel en Oisterwijk
- Maximaal 10 personen
- Zeer ervaren landschapsfotografen
- Veel fotograferen in de praktijk

Wat ga je doen

- Maak aansprekende, sfeervolle beelden
- Leer aantrekkelijke composities maken
- Ontwikkel je creativiteit
- Leer de foto zien

Wat krijg je

 - Vooraf E-pages landschapsfotografie
- Feedback op 2 foto's
- Begeleiding op locatie
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag

Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Statief
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera
- Iets te eten en te drinken

Nice to have:
- Afstandsbediening
- Filters (ND, grijs verloop, pola)