Out of the box: creatieve natuurfotografie


Data: zaterdag 29 september 2018

Prijs: € 114


Over de workshop

Wil je de grenzen binnen de natuurfotografie op zoeken? Ben je bereid om 'de regels' los te laten? En wil je leren om op een andere manier te kijken én fotograferen? Dan is dit de workshop voor jou! De workshop is gericht op creatieve natuurfotografie. Je gaat op pad in het Ravenhof te Stabroek. Wat de natuur je biedt, leg je op een creatieve manier vast.

Tijdens deze workshop worden verschillende technieken behandeld, waaronder dubbele belichting, werken met kleuren en beweging. Je gaat op zoek naar een geschikt onderwerp. Vervolgens bepaal je hoe je het beeld opbouwt door de technieken te gebruiken en te combineren.

Het Ravenhof is een oud parkbos, dat aangelegd werd in de late barokstijl. Met rechte lijnen, geometrische vormen, lanen en doorkijkjes. Door de diversiteit is de locatie zeer geschikt voor het beoefenen creatieve fotografie.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren fotografen. Je krijgt dus veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen over hoe je een betere foto maakt stellen. De fotografen kennen de locatie zeer goed.

Programma

De workshop start om 11:00 uur en eindigt om 16:30 uur. Tijdens deze workshop in Ravenbroek leg je de natuur op een creatieve manier vast.

Ruim van te voren ontvang je onze E-pages. Boordevol met informatie over techniek, compositie en sfeer. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op out of the box natuurfotografie. Voor de workshop beoordelen wij twee foto’s van jou en ontvang je onze feedback.

Op de dag van de workshop starten we met een korte terugblik op de E-pages. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld sluitertijd, diafragma, compositie, kleurgebruik en contrast. Natuurlijk leggen we uit hoe we de verschillende technieken in de foto's hebben toegepast. Dit doen we aan de hand van enkele foto's die we eerder op de locaties hebben gemaakt. Zo houden we veel tijd over voor het praktijkgedeelte.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw out of the box natuurfotografie.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren fotografen. Je krijgt dus veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen stellen. Het doel is dat jij een leuke en leerzame dag hebt.

Wanneer

Heb je zin om mee op pad te gaan? Meld je dan aan voor deze workshop Out of the box natuurfotografie. Er zijn nog plaatsen vrij op:

- Zaterdag 29 september van 11:00 tot 16:30 uur

Foto's

Meer voorbeeldfoto's zie je hier.


Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Tijdens de workshop helpen wij jou met het combineren van het diafragma, ISO-waarde en sluitertijd.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken, parkeren is gratis.


Details

- Hele dag in Ravenhof te stabroek
- Maximaal 8 personen
- Zeer ervaren natuurfotografen
- Inclusief 1 consumptie
- Veel fotograferen in de praktijk

 

Wat ga je doen

- Ontwikkelen van je creativiteit
- Experimenteren met verschillende technieken
- Leren de foto zien

 

Wat krijg je

- E-pages landschapsfotografie
- E-page creatieve natuurfotografie
- Begeleiding op locatie
- Feedback op 4 foto's
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag

Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
- Statief
- Filters (ND, grijs verloop, pola)