Hoge Venen De oranje rivier


Datum:    zondag 20 oktober 2019

Prijs:        € 109, inclusief lunch

Locatie    Hoge Venen, ten zuiden van Verviers


Over de workshop in de Hoge Venen

Ben je dol op herfstkleuren? Wil je leren hoe je een zeer fotogenieke rivier vastlegt?

De Ardennen zijn in de herfst op z’n mooist. In de buurt van Verviers ligt een van de mooiste riviertjes van de Belgische Ardennen. Verscholen in de bossen stroomt het water via enkele hoogteverschillen verder het landschap in. De rivier kun je vastleggen met lange sluitertijden. Verder is het bos erg fotogeniek en komen de herfstkleuren volledig tot hun recht.

De uitdaging is om deze omgeving te ordenen en rust te creëren in je foto. Leer hoe je de verschillende elementen in de omgeving gebruikt. Bouw de compositie op met behulp van aansprekende voorwerpen op de voorgrond.
Maak gebruik van doorkijkjes en hoogteverschillen. Laat het landschap voor jou werken.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren fotografen. Zij kennen het gebied zeer goed. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert.


Programma workshop Hoge Venen in de herfst

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 150 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op fotograferen in de herfst. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk voor na de workshop.


Als je wil beoordelen we voor de workshop twee foto’s in het thema van de workshop van jou en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van sfeervolle landschapsfoto. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle aanvulling op de workshop.

 

De workshop start om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 16:30 uur. Je fotografeert de hele dag in de Hoge Venen, net ten zuiden van Verviers.

Op de dag van de workshop leggen we je aan de hand van enkele foto's die ter plaatste zijn gemaakt, uit hoe we die hebben gemaakt. Ook laten we je zien welke mogelijkheden er zijn en hoe je die het beste kunt benutten.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw landschapsfotografie.


Wanneer

Heb je zin om mee op pad te gaan naar deze mooie rivier in de Belgische Ardennen? Meld je dan aan voor deze workshop landschapsfotografie. Er zijn nog plaatsen beschikbaar op:
- Zondag 20 oktober 2019: van 10:00 uur tot 16:30 uur.

 

Is de workshop volgeboekt? Meld je dan aan voor de reservelijst.

 Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Tijdens de workshop helpen wij jou met het combineren van het diafragma, ISO-waarde en sluitertijd. Je hoeft nog geen ervaring met landschapsfotografie te hebben. Als je filters hebt, neem die dan mee.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken en ligt ten zuiden van Verviers. Parkeren is gratis. Je kunt de snelweg tot vlak bij de locatie volgen. Ter plaatse lopen we ongeveer drie kilometer. Het terrein loopt redelijk vlak en kent een klein hoogteverschil. Er zijn geen steile hellingen, we komen enkele trappen tegen. 


Details

- Hele dag in de Ardennen
- Maximaal 10 personen
- Fotografen kennen gebied goed
- Bezoek de mooiste rivier van de Hoge Venen
- Veel fotograferen in de praktijk

Wat ga je doen

- Leg dynamiek in water vast
- Werk met lange sluitertijden
- Ontwikkel je creativiteit
- Breng kleuren in balans
- Creëer rust in het bos
- Leer de foto zien

Wat krijg je

- E-book landschapsfotografie
- Begeleiding op locatie
- Feedback op 4 foto’s
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag
- Lunch

Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Statief

- Polarisatiefilter
- 6 of 10 stop ND filter
- Warme kleding
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
- Afstandsbediening
- 2 stop grijsverloop filter