Hoge Venen lente: de levende rivier workshop landschapsfotografie


Datum: nieuwe datum in 2018 volgt

Prijs: € 99


Over de workshop

Wil je tussen het frisse lentegroen fotograferen? En leren om de levende rivier in al zijn facetten vast te leggen?

De natuur in de Ardennen komt in het voorjaar opnieuw tot leven. In de buurt van Verviers ligt een van de mooiste riviertjes van de Hoge Venen. Verscholen in de bossen stroomt het water via enkele hoogteverschillen verder het landschap in. De rivier kun je vastleggen met lange sluitertijden. Verder is het bos erg fotogeniek en komt het frisse groen volledig tot zijn recht.

De uitdaging is om deze omgeving te ordenen en rust te creeëren in je foto. Leer hoe je de verschillende elementen in de omgeving gebruikt. Bouw de compositie op met behulp van aansprekende voorwerpen op de voorgrond.
Maak gebruik van doorkijkjes en hoogteverschillen. Laat het landschap voor jou werken.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren fotografen. Zij kennen het gebied zeer goed. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert.

Programma

De workshop start om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 16:00 uur. Je fotografeert de hele dag in de Hoge Venen, net ten zuiden van Vierviers.

Ruim van te voren ontvang je onze E-pages. Boordevol met informatie over techniek, compositie en sfeer. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op landschapsfotografie. Voor de workshop beoordelen wij twee foto’s van jou en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van foto's .

Op de dag van de workshop leggen we je aan de hand van enkele foto's die ter plaatste zijn gemaakt, uit hoe we die hebben gemaakt. Ook laten we je zien welke mogelijkheden er zijn en hoe je die het beste kunt benutten.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw landschapsfotografie.

 


Wanneer

Ga je met ons mee de rivier verkennen? Meld je dan aan voor deze workshop landschapsfotografie in de Ardennen. Er zijn nog plaatsen vrij op:

- datum in voorjaar 2018 volgt.

Foto's

Meer voorbeeldfoto's zie je hier.


Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Tijdens de workshop helpen wij jou met het combineren van het diafragma, ISO-waarde en sluitertijd. Je hoeft nog geen ervaring met landschapsfotografie te hebben. Als je filters hebt, neem die dan mee.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken en ligt ten zuiden van Verviers. Parkeren is gratis. Je kunt de snelweg tot vlak bij de locatie volgen. Ter plaatse lopen we ongeveer drie kilometer. Het terrein loopt redelijk vlak en kent een klein hoogteverschil. Er zijn geen steile hellingen, we komen enkele trappen tegen.


Details

- Hele dag in de Ardennen
- Maximaal 8 personen
- Fotografen kennen gebied goed
- Bezoek de mooiste rivier van de Hoge Venen
- Veel fotograferen in de praktijk

Wat ga je doen

- Leg dynamiek in water vast
- Werk met lange sluitertijden
- Ontwikkel je creativiteit
- Breng kleuren in balans
- Creeër rust in het bos
- Leer de foto zien

Wat krijg je

- Vooraf E-pages landschapsfotografie
- Begeleiding op locatie
- Feedback op 4 foto’s
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag
- Lunch

Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Statief
- 6 of 10 stop ND filter
- Warme kleding
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
- Afstandsbediening
- Polarisatiefilter
- 2 stop grijsverloop filter