Kustfotografie Compositie en sfeer


Data:       zaterdag 19 oktober 2019 van 10:30 uur tot 17:00 uur

Prijs:       € 121

Plaats:    Westkapelle


Over de workshop kustfotografie

De Nederlandse kust is continu in beweging. Het water, wind en getij zorgen steeds weer voor andere lijnen en structuren. Gecombineerd met palenrijen, een pier of een ander object kun je mooie en sfeervolle composities maken. Wil je leren hoe je de kust op een aantrekkelijke manier in beeld brengt? En wil je weten hoe je sfeer in je foto's legt? Dan is dit dé geschikte workshop voor jou. Je fotografeert vanuit een centrale locatie met een grote diversiteit en veel mogelijkheden.

De locatie waar je deze workshop volgt is één van de mooiste plekken aan de Nederlandse kust. De kust op een aantrekkelijke manier vastleggen blijft echter een uitdaging. Je leert hoe je de compositie opbouwt en hoe je sfeer in je foto's vastlegt. Daarbij maak je gebruik van de natuurlijke elementen zoals water en lucht, en de elementen die wij mensen hebben toegevoegd.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen met een zeer ruime ervaring in de kustfotografie. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je kunt al jouw vragen stellen over hoe je een betere composities met veel sfeer maakt. De fotografen kennen de locatie zeer goed.


Programma workshop kustfotografie compositie en sfeer

Bij Beterelandschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book. Ruim 150 pagina's met informatie over compositie, sfeer en techniek. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op composities in de kustfotografie. Zo kun je je al voorbereiden op de workshop van Beterelandschapsfoto en heb je een handig naslagwerk voor na de workshop.


Als je wil beoordelen we voor de workshop twee foto’s in het thema van de workshop van jou en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van aantrekkelijke composities. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

De workshop start om 10:30 uur en duurt tot 17:00 uur (in november met zonsondergang). Je bent de hele dag in Westkapelle.

Beterelandschapsfoto start met een drankje en een korte presentatie waarin we je meenemen in de wereld van de kustfotografie. We bespreken een aantal foto's die wij op de locatie hebben gemaakt en inzicht geven hoe de composities zijn opgebouwd. Daarna gaan we in de praktijk aan de slag. Net na de middag gaan we lunchen (niet inbegrepen) op een mooie locatie aan het strand. De fotografen van Beterelandschapsfoto begeleiden je 1-op-1 in het veld. Je kunt al je vragen stellen over compositie en sfeer. Na deze workshop heb je alles geleerd zodat je zelf kustfoto's kunt maken, met aantrekkelijke en sfeervolle composities.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw kustfotografie.

Er zijn vier sets met filters van Benro beschikbaar die je kunt lenen. Gezien het thema van deze workshop neem je bij voorkeur je eigen filters mee en weet je hoe filters voor jou kunnen werken. Als je nog filters moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren.


Wanneer

Wil je samen met ons aantrekkelijke, sfeervolle composities aan de kust vastleggen? Meld je dan aan voor deze workshop Kustfotografie fotograferen met lange sluitertijden in Westkapelle. Er zijn nog plaatsen vrij op: Er zijn nog plaatsen vrij op:

- zaterdag 19 oktober 2019 van 10:30 uur tot 17:00 uur

 

Is de workshop volgeboekt? Geef je dan op voor de reservelijst.Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee. Tijdens de workshop helpen wij jou met het combineren van het diafragma, ISO-waarde en sluitertijd. Als je nog niet weet hoe je met filters werkt, adviseren we je eerst de workshop Seascape: Master the Filters te volgen.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig per auto te bereiken. Je loopt over het strand.


Details

- Hele dag in Westkapelle
- Maximaal 10 personen
- Begeleiding door twee zeer ervaren, fulltime kustfotografen
- Bezoek aan afwisselende kustlijn
- Veel fotograferen in de praktijk

Wat ga je doen

- Maak dynamische foto's
- Fotografeer lijnen en structuren
- Maak aansprekende, sfeervolle beelden
- Breng sfeer in je foto's

Wat krijg je

- Vooraf E-book 'Fotograferen is een kunst'
- E-pages 'Kustfotografie'
- Begeleiding op locatie
- Feedback op 4 foto’s
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag

Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Statief
- 6 of 10 stop ND filter
- 2 stop grijsverloop filter

- Polarisatiefilter
- Warme kleding
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera
- Afstandsbediening