Landscape: Soft FocusDatum:   zondag 10 november 2019 van 10:30 uur tot 16:30 uur

Prijs:       € 127, inclusief soft focus filter


Omschrijving workshop

Wil je je foto's een dromerig effect meegeven? En wil je de scherpe randjes van jou foto's verwijderen? Dan is de workshop Landscape: Soft focus geschikt voor jou. Tijdens deze workshop leer je verschillende technieken om soft focus foto's te maken en ga je in een inspirerende omgeving op pad. Ook krijg je een origineel LEE soft focus filter.

De natuur in het Noord-Brabantse Groene Woud is zeer divers. Je vindt er fotogenieke vennen te midden van eeuwen oude bossen. Deze parels zijn zeer geschikt voor soft focus fotografie.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren fotografen. Zij kennen het gebied zeer goed. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je het meeste uit soft focusfotografie en dit gebied haalt.

Programma

De workshop begint om 10:30 uur en duurt tot 16:30 uur. Vanuit een centrale plek bezoek je de mooiste vennen en bossen in Oisterwijk.

Ruim van te voren ontvang je onze E-pages. Boordevol met informatie over techniek, compositie en sfeer. En je krijgt een extra E-page die specifiek ingaat op soft focus fotografie. Voor de workshop beoordelen wij twee foto’s van jou en ontvang je onze feedback. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het maken van soft focus foto's.

Op de dag van de workshop ontvang je eerst het soft focus filter. Daar starten we met een korte terugblik op de E-pages. Je leert verschillende technieken waarmee je soft focus foto's kunt maken, waaronder het werken met filters en dubbele belichting. Aan de hand van voorbeeldfoto's laten we zien hoe je de theorie in de praktijk brengt. Zo houden we genoeg tijd over voor het praktijkgedeelte waarbij je 'in camera' soft focus gaat maken, zonder dat je een ingewikkelde nabewerking moet toepassen.

Net na de middag gaan we lunchen (niet inbegrepen) op een mooie locatie in het bos.

Na de workshop beoordelen we nog eens twee foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Wij zullen je van tips voorzien die jou verder helpen bij het ontwikkelen van jouw soft focus foto's.


Wanneer

Wil je samen met ons deze mooie plekken ontdekken en in soft focus vastleggen? Meld je dan aan voor deze workshop soft focus fotografie in Noord-Brabant. Er zijn nog plaatsen vrij op:
- zondag 10 november 20189van 10:30 uur tot 16:30 uur


Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Tijdens de workshop helpen wij jou met het combineren van het diafragma, ISO-waarde en sluitertijd. Je weet hoe je  'in camera' een dubbele of meervoudig belichte foto maakt. Je hoeft nog geen ervaring met soft focus fotografie te hebben.

 

Toegankelijkheid

De locatie is eenvoudig met de auto te bereiken. We lopen korte afstanden over grotendeels onverharde paden. De paden kunnen modderig zijn.


Details

- Hele dag in het Oisterwijk
- Maximaal 8 personen
- Zeer ervaren landschapsfotografen
- Veel fotograferen in de praktijk

Wat ga je doen

- Maak sfeervolle foto's
- Leer verschillende soft focus technieken
- Ontwikkel je creativiteit en visie
- Leer geschikte softfocus landschappen herkennen


Wat krijg je

- Lee Soft filter
- Vooraf E-pages landschapsfotografie
- E-page Soft Focus
- Begeleiding op locatie
- Feedback op 4 foto’s
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame dag

 Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Statief
- Afstandsbediening
- Geschikte kleding

Nice to have:
- Filters (ND, grijs verloop, pola)