Beterelandschapsfoto Blog


Word een expert op het gebied van landschapsfotografie of macrofotografie.

Als professioneel fotografen hebben we veel kennis en ervaring in huis. Die kennis en ervaring delen we graag met jou in de praktijk in onze workshops, reizen, cursussen en coachingstrajecten. We hebben geen geheimen want we willen dat jij jezelf tot een betere landschaps- en macrofotograaf ontwikkelt.

 

Misschien ben je niet in de gelegenheid om bijvoorbeeld een workshop of reis bij ons te volgen. Daarom delen we onze kennis en ervaring op deze plek. Dat doen we aan de hand van verhalen, voorbeelden, tips en reviews. We zullen je regelmatig voorzien van nieuwe informatie.


Techniek en fotografie

Een foto is eenvoudig gezegd een plaatje. Je gebruikt je camera is een hulpmiddel om licht op een bepaalde manier vast te leggen. Het is handig dat je je camera kent en weet hoe je de techniek in jouw voordeel kunt laten werken.


Compositie en sfeer

Compositie en sfeer zijn volgens ons de belangrijkste elementen in de fotografie op het licht na. Want zonder licht is er geen fotografie. In deze sectie geven we je meer inzicht in hoe je compositie en sfeer in een foto aanbrengt. En misschien nog wel het belangrijkste: hoe je onder alle omstandigheden aantrekkelijke foto's kunt maken. Je werkt met wat de natuur je geeft.


Adobe Photoshop Lightroom

Tegenwoordig zijn veel foto's bewerkt. Alle foto's die je van ons ziet hebben een opfrisbeurt in Adobe Photoshop Lightroom gekregen. Let wel, de foto's zijn niet gered. Ze zijn verbeterd ten opzichte van het RAW-bestand dat uit de camera kwam. We geven je tips en inzicht in hoe jij je foto's kunt verbeteren.


Productreviews

In deze sectie lees je reviews van producten die we zelf gebruiken. En waar we zelf in geloven.