Groeps Coaching - 6th SenseDatum:     in 2019, steeds op vrijdag: 18-1, 1-3, 29-3, 26-4, 17-5 en 21-6

Prijs:         € 699

Locatie:    Het coachingstraject zal op verschillende locaties in midden en zuid Nederland

                  plaatsvinden.


Over het coachingstraject 6th Sense

Er zijn veel natuurfotografen in de wereld. Jij bent net als wij, één van hen. Je wil je graag blijven ontwikkelen. Je wil onderscheidend zijn. Én je wil je eigen stijl ontwikkelen. Kun je daar hulp bij gebruiken? Dan is dit het perfecte coachingstraject voor jou. Of je betere registrerende beelden wil maken of meer je creatieve kant wil ontwikkelen, je bent van harte welkom. Met dit coachingstraject ga jij je 6e zintuig ontwikkelen.

Het doel van dit coachingstraject is om jouw fotografie naar een hoger niveau te tillen en een eigen stijl te ontwikkelen. Het resultaat is dat je jezelf als fotograaf beter leert kennen. Je zult bewuster om je heen gaan kijken, het creatieve proces doorleven en uit je comfortzone stappen. En misschien nog wel belangrijker, je maakt je foto's met meer zelfvertrouwen en gaat zelfbewust de natuur in.

Dit coachingstraject vindt plaats in een groep. Met maximaal 7 andere fotografen...werk je in een periode van een half jaar tijd naar jouw persoonlijke leerdoel. Ja, je komt bij elkaar in een groep en zult veel van elkaar leren. Maar je volgt je eigen ontwikkeltraject.

Frank Geraedts ARPS en Yvonne Nieuwkerk van Beterelandschapsfoto nemen je mee in je ontwikkeling. Je leert je sterke en je verbeterpunten kennen. Sommige sterke punten leer je nog sterker maken. En je verbeterpunten ga je....inderdaad, verbeteren. Afhankelijk van je leerdoel is jouw ontwikkelingstraject meer of minder creatief. In ieder geval is dit coachingstraject praktijkgericht.

Het traject bestaat uit zes bijeenkomsten van één dag. Tussen de bijeenkomsten door werk je wanneer het jou uitkomt aan je fotografische ontwikkeling. Als je meer tijd investeert zal je rendement groter zijn. De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren fotografen. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen. Natuurlijk leer je ook met en van elkaar.

Overzicht

Inclusief

- Groepscoachingstraject fotografie
- 6 Bijeenkomsten
- Ontwikkel je eigen stijl
- Leer in een groep
- Werk aan je eigen project

- 100% Maatwerk
- Persoonlijke begeleiding
- Een laatste evaluatiemoment, 6 maanden na

  beëindiging van het coachingstraject

- E-book '6th Sense Fotografie'. Dit is een werkboek

 

 

Exclusief

- Vervoer
- Kosten afdrukken foto's
- Aanbevolen literatuur

 

 

 Programma

De bijeenkomsten vinden steeds op een vrijdag van 13.30 uur tot 18.30 uur plaats. Voor koffie/thee en een versnapering aan het einde van de middag wordt gezorgd.

Het ontwikkeltraject bestaat uit zes bijeenkomsten. Je leert steeds door oefeningen en opdrachten tijdens de bijeenkomsten te maken maar ook door thuis aan de slag te gaan. Na iedere bijeenkomst krijg je een stevige opdracht mee. Op deze manier zul je je als fotograaf steeds verder ontwikkelen, richting..... Het zal niet altijd even makkelijk zijn. Maar dat is precies wat je nodig hebt om je eigen stijl te vinden en te ontwikkelen. Samen gaan we voor kwaliteit.

Uitgebreide informatie krijg je steeds ruim voor aanvang van een bijeenkomst. Ook ontvang je tussentijds feedback op je foto's en voortgang. De uitdagende opdrachten helpen je om je eigen stijl te vinden en ontwikkelen. Je rendement zal veel groter zijn als je tussen de bijeenkomsten door regelmatig kunt fotograferen.

Het ontwikkeltraject is op hoofdlijnen in drie onderdelen verdeeld. In de eerste twee modules ga je out of the box. Je leert opnieuw kijken, visualiseren en doen. Je trefzekerheid zal toenemen. Ook maak je een start met het bedenken van wat je wil leren en bereiken. Input krijg je van verschillende kanten. Niet alleen van de begeleidende fotografen van Beterelandschapsfoto maar ook van je medecursisten.

De derde en vierde module staan in het teken van samenbrengen van verbanden, sfeer, compositie, de foto het verhaal laten verstellen. Je hebt al veel geleerd. Wellicht heb je in de tussentijd getwijfeld of het nog ooit goed zou komen met je fotografie. Je laat je foto's het verhaal vertellen.

In het derde deel, de vijfde en zesde module werk je aan je eigen project. Je krijgt nog steeds professionele ondersteunening. Aan het begin van dit project formuleer je een uitdagende doelstelling. Het eindresultaat is een vertaling van die doelstelling waarin je je eigen stijl presenteert. Dit eindresultaat bestaat uit een panel van 15 foto's. Deze foto's passen bij jouw stijl, ze horen bij elkaar en vertellen samen een verhaal.  Dit is pas écht een uitdaging.

Data en tijden liggen vast. Afhankelijk van het weer kunnen we er voor kiezen om locatie om te wisselen. Als je op één van de data bent verhinderd, vinden we daar een passende oplossing voor.

 

We komen op verschillende locaties in het midden en zuiden van Nederland bij elkaar. We kiezen steeds voor een andere fotolocatie zodat je je breed kunt ontwikkelen. De bijeenkomsten vinden in het midden en zuiden van Nederland plaats. Zo zal bijvoorbeeld één bijeenkomst in de buurt van Utrecht plaatsvinden en een andere aan de Zeeuwse kust.


Wanneer

Wil je jouw fotografie écht een boost geven en je stijl verder ontwikkelen? Meld je dan aan voor dit uitdagende en leerzame coachingstraject. De startdatum is vrijdag 18 januari 2019. De andere data zijn:
- Vrijdag 1 maart
- Vrijdag 29 maart
- Vrijdag 26 april
- Vrijdag 3 mei
- Vrijdag 14 juni
We starten steeds om 13.30 uur en sluiten rond 18.30 uur af.


Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Onze ervaring is dat je het meeste rendement uit het traject haalt als je meer ervaring hebt. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde kun je al toepassen. Je begrijpt de samenhang tussen deze begrippen en hoe ze elkaar beïnvloeden. In je fototas zitten een groothoeklens, telelens en macrolens. Tussenringen en filters (2 stop hard grad, 6 stop ND en circulair polarisatiefilter) zijn erg handig. Tijdens dit leerzame traject besteden we ook aandacht aan de post productie van foto's. Ervaring met Lightroom is een pré. Verder beschik je over een laptop die je tijdens de bijeenkomsten kunt gebruiken.

 

Toegankelijkheid

De locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. We lopen maximaal enkele kilometers.