Groeps Coaching FotografieDatum:     6 bijeenkomsten, data in overleg

Prijs:         € 699 per persoon, minimaal 3 en maximaal 6 personen

Locatie:    Bergen op Zoom of andere locatie in overleg.


Over het coachingstraject

Inclusief

Groepscoachingstraject fotografie
6 Bijeenkomsten
Ontwikkel je eigen stijl
Leer met je eigen vrienden of fotoclub
Werk aan je eigen project
100% Maatwerk
Persoonlijke begeleiding
Een laatste evaluatiemoment, 6 maanden na

beëindiging van het coachingstraject

E-book 'Fotograferen is een kunst'

 

Exclusief

Vervoer
Kosten afdrukken foto's
Aanbevolen literatuurEr zijn veel natuurfotografen in de wereld. Jij bent net als wij, één van hen. Je wil je graag blijven ontwikkelen. Je wil onderscheidend zijn. Én je wil je eigen stijl ontwikkelen. Kun je daar hulp bij gebruiken? Dan is dit het perfecte coachingstraject voor jou. Of je betere registrerende beelden wil maken of meer je creatieve kant wil ontwikkelen, je bent van harte welkom.

Het doel van dit coachingstraject is om jouw fotografie naar een hoger niveau te tillen en een eigen stijl te ontwikkelen. Het resultaat is dat je jezelf als fotograaf beter leert kennen. Je zult bewuster om je heen gaan kijken, het creatieve proces doorleven en uit je comfortzone stappen. En misschien nog wel belangrijker, je maakt je foto's met meer zelfvertrouwen en gaat zelfbewust de natuur in.

Dit coachingstraject vindt plaats in een groep. Een groep die jij zelf samenstelt. Bijvoorbeeld met leden van je eigen fotoclub of vrienden waarmee je vaker fotografeert. In een periode van een half jaar tijd werk je aan jouw persoonlijke leerdoel. Je komt bij elkaar in een groep en zult veel van elkaar leren. Maar je volgt je eigen ontwikkeltraject.

Frank Geraedts ARPS en Yvonne Nieuwkerk van Beterelandschapsfoto nemen je mee in je ontwikkeling. Je leert je sterke en je verbeterpunten kennen. Sommige sterke punten leer je nog sterker maken. En je verbeterpunten ga je....inderdaad, verbeteren. Afhankelijk van je leerdoel is jouw ontwikkelingstraject meer technisch of meer creatief. In ieder geval is dit coachingstraject praktijkgericht.

Het traject bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. Per module krijg je een aantal opdrachten die op jouw persoonlijke ontwikkeling van toepassing zijn. Tussen de bijeenkomsten door werk je wanneer het jou uitkomt aan je fotografische ontwikkeling.
De groep bestaat uit minimaal drie en maximaal zes fotografen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime professionele fotografen. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen stellen. Natuurlijk leer je ook met en van elkaar.


Programma Groeps Coaching Fotografie

Samen plannen we een geschikte vaste avond waarop de bijeenkomsten plaatsvinden. We starten om 19.00 uur en ronden om 21.30 uur af.
Het ontwikkeltraject bestaat uit zes bijeenkomsten. Je leert steeds door oefeningen en opdrachten tijdens de bijeenkomsten te maken maar ook door thuis aan de slag te gaan. Na iedere bijeenkomst krijg je een paar stevige opdrachten mee. Op deze manier zul je je als fotograaf steeds verder ontwikkelen. Het zal niet altijd even makkelijk zijn. Maar dat is precies wat je nodig hebt om je eigen stijl te vinden en te ontwikkelen. Samen gaan we voor kwaliteit.

Uitgebreide informatie krijg je steeds ruim voor aanvang van een bijeenkomst. Ook ontvang je tussentijds feedback op je foto's en voortgang. De uitdagende opdrachten helpen je om je eigen stijl te vinden en ontwikkelen. Je rendement zal veel groter zijn als je tussen de bijeenkomsten door regelmatig kunt fotograferen.

Het ontwikkeltraject is op hoofdlijnen in vier delen verdeeld. In het eerste deel, voordat het coachingstraject start, bepalen we samen welke doelen jij gaat realiseren. In de eerste twee modules ga je out of the box. Je leert opnieuw kijken, visualiseren en doen. Je trefzekerheid zal toenemen. Ook maak je een start met het bedenken van wat je wil leren en bereiken. Input krijg je van verschillende kanten. Niet alleen van de begeleidende fotografen van Beterelandschapsfoto maar ook van je medecursisten.

De derde en vierde module staan in het teken van samenbrengen van verbanden, sfeer, compositie, de foto het verhaal laten vertellen.


In het derde deel, de vijfde en zesde module, werk je aan je eigen project. Aan het begin van dit project formuleer je een uitdagende doelstelling. Het eindresultaat is een vertaling van die doelstelling waarin je je eigen stijl presenteert. Dit eindresultaat bestaat uit een panel van 10 foto's. Deze foto's passen bij jouw stijl, ze horen bij elkaar en vertellen samen een verhaal. Dit is pas écht een uitdaging.


Wanneer

Wil je jouw fotografie écht een boost geven en je stijl verder ontwikkelen? Meld je dan samen aan voor dit uitdagende en leerzame coachingstraject. De startdatum is in overleg.Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Onze ervaring is dat je het meeste rendement uit het traject haalt als je meer ervaring hebt. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde kun je al toepassen. Je begrijpt de samenhang tussen deze begrippen en hoe ze elkaar beïnvloeden. Tijdens dit leerzame traject besteden we ook aandacht aan de post productie van foto's. Ervaring met Lightroom is handig maar niet noodzakelijk.