Fotografie Persoonlijke CoachingDatum:     wanneer het jou uitkomt

Prijs:         € 799

Locatie:    thuis, eventueel aan te vullen met workshops op locatie


Over persoonlijke coaching

Overzicht

Inclusief

- Individueel coachingstraject fotografie
- 7 tot 12 Modules
- 100% Maatwerk
- Persoonlijke begeleiding
- Halverwege een volledige evaluatie van het

  programma.
- Uit te breiden met extra modules
- Uit te breiden met aanvullende workshops
- Een laatste evaluatiemoment, 6 maanden na

  beëindiging van het coachingstraject

 

 

 


Wil jij je echt ontwikkelen als landschapsfotograaf of macrofotograaf? En wil je dat doen in je eigen tempo én in een maatwerktraject?

Dit is een volledig op maat gemaakt coachingstraject natuurfotografie. De cursus loopt over een periode die bij jou past.

Dit programma biedt volledig op maat gemaakte opdrachten voor fotografen van alle niveau's, van startend fotograaf tot semi-professional. Het is een intensief coachingstraject. De opdrachten zullen uitdagend zijn. Feedback op de resultaten ontvang je afwisselend per mail en telefonisch.

Het traject bestaat uit zeven modules en kan worden uitgebreid naar maximaal twaalf modules. Voor de duur van dit coachingstrajact landschapsfotografie of macrofotografie trekken we ongeveer één maand per module uit. Dus afhankelijk van het aantal modules bepalen we de doorlooptijd, rekening houdend met vakanties en dergelijke. Meer informatie over extra modules lees je hier. en informatie over de aanvullende workshops staat hier.

De laatste module bestaat uit een eindopdracht. In deze opdracht maak je een panel van zes foto's. De opdracht voer je met een grote vrijheid uit. Alles wat je hebt geleerd over compositie, sfeer, techniek en je eigen stijl kun je toepassen. Je laat zien dat je als volleerd fotograaf op pad gaat.


Programma persoonlijke coaching

De eerste stap is een intake aan de hand van een uitgebreide vragenlijst. Het doel is om jouw niveau, sterke en zwakke punten, doelen en interesses scherp te krijgen. Dat helpt de fotografen van Beterelandschapsfoto om jou zo goed mogelijk te ondersteunen. We maken een persoonlijk programma voor jou, gebaseerd op de intake, foto's die we van jou hebben gezien, jouw ontwikkelbehoefte en het aantal modules dat je wil volgen. Het programma stemmen we met jou af en samen stellen we vast dat je tevreden en gemotiveerd aan de start begint. Zo voorkomen we dat je irrelevante informatie krijgt en tijd verspilt.

Je gaat van start! Door middel van een reeks projecten, informatie, feedback en discussies bekijken we elk aspect van je fotografie, waaronder: je uitrusting, je technische kennis, locatiekeuzes, je compositie, de sfeer in je foto's, belichting, beeldkeuze, nabewerking en portfolio opbouw. De modules kunnen heel verschillend zijn opgebouwd. Zo kan het voorkomen dat je in één van je opdrachten foto's op een locatie dicht bij huis maakt, een bepaalde lens gebruikt of het werk van een bepaalde fotograaf bestudeert. Modules kunnen ook helemaal op techniek zijn gericht of juist sfeer en compositie, of op het ontwikkelen van jouw visie. Zolang het over landschapsfotografie en/of macrofotografie gaat, ben je bij ons aan het juiste adres!

Halverwege het coachingstraject vindt een uitgebreide evaluatie plaats. We stellen samen vast hoe jij je ontwikkelt en of we het programma zullen aanpassen. De laatste module bestaat uit een eindopdracht. Met je laatste verbeterpunten breng je al het geleerde in praktijk. In deze laatste opdracht stel je een panel van 6 foto's samen.


Wanneer

Je start wanneer het jou uitkomt, maar we begeleiden maximaal zes fotografen op hetzelfde moment. Zo waarborgen we de kwaliteit.

 

Je werkt vanuit huis. Contact met ons heb je

online, via e-mail, telefoon en Wetransfer.Ervaring

Je hoeft nog niet veel ervaring met fotografie te hebben. Het coachingstraject is op jou toegesneden. Voorwaarde is dat je je macrofotografie en/of landschapsfotografie wil ontwikkelen.


Q&A
Hoe kom ik op het programma?
We begeleiden maximaal zes fotografen tegelijkertijd. Neem eerst contact met ons op en leg uit wat je wil bereiken.

Welk fotografieniveau heb ik nodig?
Dit programma is 100% maatwerk. Van startend fotograaf tot semi-professional, kunnen wij begeleiden. Het belangrijkste is dat je de passie hebt en de tijd kunt investeren.

Welke apparatuur heb ik nodig om deel te nemen?
Een spiegelreflex- of systeemcamera. En lenzen die een bereik van 18 tot minimaal 200mm afdekken. Als het je doel is om je macrofotografie te verbeteren heb je een macrolens nodig. Verder beschik je over een computer met Lightroom, daarin zijn wij gespecialiseerd. Wat ons betreft vergeet je Photoshop. Een telefoon heb je ook nodig en eventueel een Skypeverbinding.

Moet ik meer apparatuur kopen als het programma start?
Nee, wellicht stellen we bepaalde apparatuur voor, gebaseerd op jouw behoeften en doel in deze cursus. Maar het blijft bij een advies. Het gaat voornamelijk om de mens achter de camera en niet alleen om de apparatuur.

Maakt het uit waar ik woon?
Nee, zolang je op deze planeet woont, zit je goed. We kunnen je begeleiden in het Nederlands en Engels.

Ik wil graag mijn trouwfotografie verbeteren - is dit de cursus voor mij?
Sorry, nee. Dit is een gespecialiseerd programma, gericht op macrofotografie en landschaps-, inclusief kustfotografie.

Hoeveel tijd heb ik nodig om om het persoonlijk coachingstraject fotografie te doorlopen?
Dat bepaal jezelf. Op basis van je behoeften en budget stellen we de duur van het programma vast. In de periode dat het coachingsproject loopt investeer je zo veel tijd als je kunt missen. Zoals met de meeste vormen van leren, hoe meer je erin stopt, hoe meer je terugkrijgt. In de laatste week van een module even wat fotootjes maken en vragen beantwoorden zal je niet echt helpen. Kies het beste voor jezelf.

Stel dat het onvoorziene gebeurt en ik het programma niet kan voltooien?
Soms gebeuren er dingen en moet je je planning aanpassen. In overleg kunnen we bepalen wat de beste oplossing is. Als je een echte reden hebt om te stoppen, kunnen we kijken naar het opnieuw plannen van je programma.

Krijg ik een diploma - geeft het programma mij enige vorm van kwalificatie?
Nee, dit is een praktijkgerichte, op maat gemaakt coachingstraject. Je krijgt feiten, kennis, ervaring én mooie foto's!