Basiscursus fotografie

Basiscursus Fotografie

 • Vanaf 15 oktober 2019, 10 lessen van 2,5 uur
 • 269
Aanmelden
foto camera

Haal meer uit je camera, maak betere en mooiere foto’s

Fotografie is populair. Voor veel mensen is het een hobby die ze met passie uitoefenen. Maar vind jij het ook lastig om een foto goed te belichten? En heb je er moeite mee om een scherpe foto te maken? En hoe bepaal je wat er in beeld komt, hoe bouw je de compositie op? Het is helemaal vervelend als je net dat ene moment mist. Het zijn allemaal dingen waar wij ook tegen aan liepen. En geloof ons, het was een flinke zoektocht. Veel proberen, oefenen en opnieuw oefenen.

Inmiddels weten wij hoe het werk. En graag brengen wij onze jarenlange ervaring op jou over. We zijn echte praktijkmensen en vertalen de techniek en theorie op een begrijpelijke wijze voor jou. We zien iets, willen het fotograferen en passen daar de techniek op aan. En niet andersom. Wil jij ontdekken hoe het werkt?

De basiscursus fotografie wordt gegeven in het centrum van Bergen op Zoom en bestaat uit 10 praktische lessen van 2,5 uur. Heb je een spiegelreflex- of systeemcamera. Doe dan mee. De lessen vinden steeds op dinsdagavond plaats van 19:00 uur tot 21:30 uur.

Ontdek alle trucs voor jouw prachtige foto’s in de Basiscursus Fotografie

Wil jij ook:

 • De mooiste foto’s maken
 • De camera voor jou laten werken en jouw hulpmiddel laten zijn
 • Alle geheimen van de fotografie ontdekken
 • Gewoon mooiere, betere en creatieve foto’s maken
 • Beoordelen wat een goede foto is en wat niet
 • Leren van professionals
 • Je mooiste foto’s aan familie, vrienden en bekenden laten zien

Dan is deze cursus helemaal voor jou!

ONTDEK hoe jij betere foto’s maakt

Deze cursus basisfotografie is praktisch opgezet. Aan de hand van voorbeeldfoto’s begeleiden wij jou in de wereld van de fotografie en leer jij je camera kennen. Als je een tijdje met de cursus bezig bent en oefent zul je merken dat je de camera voor jou laat werken en niet anders om. De juiste sluitertijd, scherpstellen, een mooie compositie en sfeer horen bij elkaar. Jij gaat ontdekken hoe het werkt.

Live vragen stellen aan professionele fotografen

Tijdens de 10 lessen van 2,5 uur kun je steeds live je vragen stellen aan ons. Dat is wel zo makkelijk want we helpen je direct op weg.

Altijd behulpzaam en opbouwend

Als jij een vraag over fotografie hebt helpen wij jou daar mee. Wij vinden het belangrijk dat jij fotografie leuk vindt, ontdekt hoe het werkt en mooie foto’s maakt. Onze feedback is altijd opbouwend. Of wij een foto wel of niet mooi vinden is daarbij niet belangrijk. Waar het om gaat is dat jij een volgende keer voor jezelf een betere en mooiere foto maakt.

Je krijgt onder andere deze gratis e-books. Ze staan boordevol met informatie, tips, trucs en voorbeeldfoto’s. In totaal meer dan 250 pagina’s, 100 tips en honderden foto’s! Ze zijn helemaal voor jou. Om inspiratie op te doen en om als naslagwerk te gebruiken.

Jouw resultaat telt in deze cursus

In deze basiscursus fotografie kun je het volgende verwachten:

 • Ontdek de belangrijkste functies van je camera en ga zelfstandig fotograferen
 • Persoonlijke begeleiding zodat je alle aandacht en hulp krijgt om de cursus succesvol af te ronden
 • Écht leren fotograferen. Dat betekent dat je weet wat je doet en niet hoopt dat de foto lukt
 • Les van twee professionals die je bij iedere stap begeleiden en laten zien hoe het werkt
 • Compositie, sfeer, creativiteit en techniek combineren
 • Breng sfeer en creativiteit in je foto’s en maak daarmee (veel) mooiere foto’s dan je ooit had gedroomd

In de basiscursus fotografie ontdek je het allemaal. Want je hoeft geen professional te zijn om mooie foto’s te maken, maar leer het vak van twee professionele fotografen. De cursus vindt plaats in ons eigen fotolokaal in het centrum van Bergen op Zoom. De praktijkles vindt op een nog te bepalen locatie plaats.

✅ 10 praktische lessen, waarvan 1 buitenles op een inspirerende locatie
✅ Maximaal 10 deelnemers en inspirerende les van twee professionele fotografen
✅ Veel praktische tips en trucs die ervoor zorgen dat je zelf gaat “zien” hoe het werkt
✅ Gratis E-book ‘Beter Fotograferen’ ter waarde van 12 euro met meer dan 100 pagina’s en tientallen voorbeelden en tips
✅ Gratis E-book ‘Fotograferen is een Kunst’ ter waarde van 19 euro zodat je een complete handleiding hebt voor na de cursus
✅ Handige fact sheets ter waarde van 35 euro
✅ 10 Keer live vragen stellen tijdens de lessen
✅ Verschillende handige hulpmiddelen
✅ Persoonlijke begeleiding van professionele fotografen, zodat je zeker weet dat je alles gaat begrijpen
✅ Oefeningen voor thuis, zodat je tussen de lessen door jezelf kunt verbeteren

Dus wil jij de mooiste foto’s gaan maken waarmee je jezelf en iedereen verbluft? Het maximale uit je camera weten te halen voor dat perfecte eindresultaat? De perfecte compositie leren maken, zodat je écht het maximale uit jezelf, je passie en je hobby gaat halen?

Meld je dan snel aan via de knop hieronder…

programma basiscursus fotografie

Compositie, sfeer, creativiteit met je camera als hulpmiddel

Deze cursus bestaat uit 10 lessen van 2,5 uur. Je staat aan het begin van een interessant en intensief traject. De opbouw en onderwerpen in deze basis cursus fotografie is gebaseerd op onze ruime ervaring als professioneel fotograaf en de ervaringen die we met onze klanten hebben opgedaan.

veel praktische oefeningen

Met maximaal 10 deelnemers en twee begeleidende fotografen is er écht sprake van persoonlijke begeleiding. Iedere les bestaat uit twee delen. In het eerste deel bespreken we de foto’s en in het tweede deel ontdek je op een praktische manier nieuwe mogelijkheden. Maar laat je niets wijs maken. Je hebt een stukje techniek nodig, net zoals dé instellingen niet bestaan. Aan de hand van voorbeelden helpen wij je en wel op zo’n manier dat je zelf mee aan de slag kunt.

Na iedere les krijg je een aantal oefeningen. Daarmee kun je alle nieuwe tips en trucs nog eens in de praktijk toepassen.

Wat gaan we doen in de basiscursus fotografie

Les 1

We starten met het leren kennen van je camera. Je ontdekt waar de belangrijkste knoppen zitten en welke de belangrijkste functies zijn. Je zult niet meer op de automaat fotograferen en zelf controle over je camera krijgen en houden. Je camera wordt een hulpmiddel dat jou in staat stelt om hele mooie foto’s te maken.

Les 2-9

Tijdens deze lessen ontdek je alles wat je over techniek en compositie moet weten om een wervelende start in de fotografie te maken. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Licht en belichting
 • Sluitertijd
 • Belichtingscompensatie
 • Diafragma, scherpte en scherptediepte
 • ISO-waarde en witbalans
 • Het beïnvloeden van sluitertijd, diafragma en ISO-waarde
 • Ontdek hoe je een goede en mooie composities samen stelt
 • Ontdek hoe je sfeer en dynamiek in je foto’s brengt
 • Ontdek hoe je vooraf de foto kunt zien die je gaat maken
 • In de praktijk fotograferen

Als je de basis onder de knie begint te krijgen ontdek je ook hoe je mooie composities maakt. Want mooie foto’s lopen als een rode draad door deze cursus. Je zult ontdekken hoe je een geschikt onderwerp vindt en hoe je dat het beste in beeld kunt brengen. Je merkt dat je de techniek steeds beter beheerst en dat je je meer met de compositie, sfeer en creativiteit gaat bezig houden.

Tijdens de cursus werken we met veel voorbeelden. Je krijgt opdrachten en gaat zelf aan de slag. Frank en Yvonne zullen je tijdens de cursus begeleiden. Zowel in de groep als individueel. Je kunt natuurlijk tijdens de les al je vragen stellen. Deze reis in de wereld die fotografie heet maken we samen.

1 Van de lessen is een buitenles. We gaan samen op pad. Op een leuke locatie zet je al je skills in en ga je lekker fotograferen. Wij helpen jou daar bij.

Les 10

Natuurlijk wil je laten zien wat je hebt geleerd. Tussen de laatste twee lessen maak je natuurlijk een aantal nieuwe foto’s. Samen met je beste foto’s die je tijdens de cursus al maakte presenteer jij je eindwerk. Echt een resultaat om trots op te zijn!

Details van de cursus

– 10 lessen van 2,5 uur, waarvan 1 buitenles
– Les van twee professionele fotografen
– Praktijkgerichte cursus met veel tips en trucs

Prijsinformatie

De cursus wordt gegevens in het centrum van Bergen op Zoom in ons eigen fotolokaal. Je krijgt les van twee ervaren professionele fotografen. Verder krijg je koffie/thee, begeleiding in de praktijk, 2 uitgebreide, praktische e-books, veel tips en trucs én 10 keer een leuke avond. Je kunt je voor de basiscursus fotografie inschrijven voor 269 euro.

Wanneer zijn de lessen?

De basiscursus fotografie bestaat uit tien lessen van 19:00 uur tot 21:30 uur. De lessen vinden op dinsdagavond plaats. De data zijn:


15 oktober 2019
5 november 2019
19 november 2019
3 december 2019
14 januari 2020
28 januari 2020
11 februari 2020
3 maart 2020 (een week later in verband met carnaval)
17 maart 2020
31 maart 2020

Wanneer je 1 van deze dagen niet kunt kijken we samen naar een passende oplossing.

Heb ik ervaring nodig om mee te kunnen doen?

Je hoeft nog geen ervaring met fotografie te hebben. Je bent in het bezit van een spiegelreflex of systeemcamera. Je beschikt over minimaal één lens. De rest ontdek je samen met ons.

Ook als je al met fotografie bent begonnen en de techniek en het maken van mooie foto’s echt onder de knie wil krijgen, ben je van harte welkom. Onze ervaring is dat je altijd als een completere fotograaf naar huis gaat.

Locatie van de basiscursus fotografie

De basis cursus fotografie wordt in ons eigen fotolokaal in het centrum van Bergen op Zoom gegeven, op 10 minuten lopen van het station. Parkeren kan op enkele minuten afstand in een parkeergarage.

Wat neem ik zelf mee?

– Je camera met objectief . Het is mooi maar niet noodzakelijk als je 1 of meerdere objectieven hebt met een brandpuntafstand van zo’n 20 tot 200mm. Als je dat niet hebt is er niets aan de hand. Schaf vooral nog niets aan. Tijdens de cursus bekijken we of er een noodzaak is om meer apparatuur aan te schaffen. Als je niet zeker weet of je camera geschikt is, neem dan even contact met ons op.
– Het instructieboekje van je camera
– Telefoon met internet
– Een statief voor de praktijkles (niet noodzakelijk)
– Een pen
– Goede zin

Reacties van deelnemers

Ik heb twee modules afgerond en ik ben erg blij met de resultaten en de feedback. De opdrachten zijn uitdagend en origineel. Na deze twee modules zie ik mijn coachingsdoel al meer vorm krijgen.

Annemieke Keijzer

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur