Cursus Adobe Lightroom Classic | Maatwerk

Cursus Adobe Lightroom Classic | Maatwerk

 • starten wanneer jij wilt
 • 357,00
357,00

Cursus Lightroom Classic: 100% maatwerk

Dé privécursus Adobe Lightroom Classic met maximale vrijheid. In deze cursus bepaal jijzelf welke onderwerpen aan bod komen. Je kiest voor deze cursus als je écht 100% maatwerk wilt. De cursus Adobe Lightroom Classic Maatwerk beantwoordt al je vragen en zorgt voor praktische oplossingen. Alleen de onderwerpen die jijzelf wilt komen in de cursus aan de orde.

Maximale flexibiliteit

In deze privécursus heb je maximale flexibiliteit. Je bepaalt niet alleen wanneer de cursus Adobe Lightroom Classic Maatwerk plaatsvindt, maar ook welke onderwerpen worden behandeld. Jij stelt zelf je vragen en wij zorgen voor een praktisch antwoord waar je na de cursus nog veel plezier van zult hebben.

altijd up-to-date

Onze Lightroom Classic cursussen zijn altijd up to date. Regelmatig wordt de functionaliteit in Lightroom Classic uitgebreid. Wij zorgen ervoor dat je de nieuwste tools en updates onder de knie krijgt.

Wat ontdek je in deze cursus Adobe Lightroom Classic

De les wordt aangepast op jouw niveau en ervaring met Lightroom Classic CC. De onderwerpen stemmen we van te voren af. Hieronder zie je een voorbeeld van welke onderwerpen we in de cursus kunnen behandelen:

 • Navigatie in de modules Bibliotheek en Ontwikkelen
 • Het opzetten van een catalogus met een stevige structuur, aangepast aan jouw voorkeuren
 • Het importeren van foto’s
 • Gebruiken van trefwoorden, classificaties en labels
 • Het terugvinden van foto’s
 • Het aanpassen van je foto’s in de module ontwikkelen
 • Ontdek globale en lokale aanpassingen
 • Horizon recht zetten en uitsnedes maken
 • Vlekken verwijderen
 • Beheers de lokale maskers waaronder het gegradueerd verloop, radiaal verloop, het penseel en luminantiebereik
 • Pas de witbalans aan, werk met het histogram en beheers verscherpen en ruisreductie
 • Maak panorama’s
 • Het exporteren van je foto’s
 • En nog veel meer, samen stemmen we af welke onderwerpen we zeker bespreken

Je krijgt het e-book ‘Lightroom Classic’ bij deze cursus

Je ontvangt het e-book ‘Lightroom Classic’ ter waarde van 24,95 euro, dat is geschreven door de fotografen van Betere Landschapsfoto. Met meer dan 230 pagina’s praktische voorbeelden, tips en adviezen is dit e-book een leerboek en naslagwerk in 1.

Dit is het e-book dat je bij iedere cursus adobe photoshop Lightroom krijgt

Samenvatting

 • Altijd actueel
 • Geen ervaring in Lightroom Classic nodig, maar het is wel handig
 • De cursus duurt 5 uur
 • 1-Op-1 in ons fotolokaal in Bergen op Zoom of bij jou thuis
 • De datum, het tijdstip en de onderwerpen stemmen we na reservering af

Hoe werkt het

Je reserveert je plaats in de cursus Adobe Lightroom Classic | Maatwerk. Daarna nemen wij contact op en stemmen we de inhoud, datum en tijd af. Dit zorgt ervoor dat we tijdens de training direct kunnen starten.

Alle voordelen op een rijtje

 • Maximale flexibiliteit voor wat datum, tijd én inhoud van de cursus betreft
 • Je focus ligt precies op wat je wilt leren. De onderwerpen waarop je feedback wilt stemmen we samen vooraf af.
 • Er zijn geen afleidingen. Groepsessies zijn fantastisch maar er kunnen veel afleidingen zijn en de focus ligt niet op jouw foto’s.
 • De sessie wordt vooruit gepland. We verliezen geen tijd als we starten.

Datum en tijd

De datum en tijd van deze Lightroom Classic cursus stemmen we na reservering af. We zijn flexibel wat dag en tijdstip betreft.

Wat heb je nodig voor deze maatwerkcursus Lightroom Classic

Een laptop met daarop Adobe Lightroom Classic CC. Heb je geen laptop, dan kan de cursus ook bij jouw thuis plaatsvinden.

Datum en tijd

De datum en tijd van deze 1-op-1 cursus Adobe Lightroom Classic Maatwerk stemmen we na reservering af. We zijn flexibel wat dag en tijdstip betreft.

Taal

Deze 1-op-1 online feedback kan in het Nederlands of Engels plaatsvinden, jij bepaalt de taal.

De inhoud van de privécursus Lightroom

Het programma van de privécursus Lightroom Classic Maatwerk stemmen we samen af. Je kiest voor deze cursus omdat je volledig maatwerk wilt. Of je hebt een aantal specifieke vragen, die je aan het einde van de cursus beantwoord wilt zien. Het doel is dat je na afloop van de cursus zelfstandig kunt werken.

Modules Bibliotheek en ontwikkelen staan centraal

De kern van Lightroom Classic bestaat uit de modules Bibliotheek en Ontwikkelen. Tijdens de cursus besteden we hier onze aandacht aan. De onderwerpen stemmen we samen af. Nadat jij je plaats hebt gereserveerd, nemen we contact op en geef je aan welke onderwerpen je behandeld wilt zien.

duur van de cursus

De cursus duurt 5 uur. Per uur kunnen we 2-3 onderwerpen écht goed behandelen.

Details van de cursus

– Altijd actueel
– 100% Aandacht voor jou
– 100% Maatwerk
– Module Bibliotheek voor het beheer van je foto’s
– Module Ontwikkelen voor het verbeteren van je foto’s
– Werken met je eigen foto’s
– Leg een stevige basis voor de ontwikkeling van je foto’s
– Inclusief lunch
– E-book ‘Lightroom Classic’

Tariefinformatie

Ontdek hoe jij je foto’s verbetert in de cursus Adobe Photoshop Lightroom Maatwerk voor 319 euro. Voor dit bedrag heb je maximale flexibiliteit en stel je je eigen lesprogramma vast. Wij helpen je daarbij.

Wanneer is de les

We maken samen een afspraak op een dag dat het jou goed uitkomt. In totaal krijg je op 1 dag 5 uur privéles. De cursus vindt op werkdagen plaats. Tegen een kleine meerprijs kun je de cursus Lightroom Classic op 2 verschillende dagen of op 2 avonden volgen.

Heb ik ervaring nodig om mee te kunnen doen

Nee. Deze cursus is geschikt voor fotografen zonder enige ervaring in Lightroom Classic. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat in dat geval de 1-Op-1 cursus Lightroom via Skype of de cursus Lightroom Classic Basis beter passen.

Locatie van de privécursus Lightroom Classic

De cursus wordt bij ons op locatie in Bergen op Zoom gegeven, op 10 minuten lopen van het station. Parkeren kan op enkele minuten afstand in een parkeergarage. Het is ook mogelijk om de cursus bij jou thuis te volgen. Vraag naar de mogelijkheden.

Wat neem ik zelf mee

– Je neemt je eigen laptop mee met daarop een recente versie van Adobe Photoshop Lightroom CC Classic (of minimaal versie 6).
– Je eigen foto’s. Daar ga je mee aan de slag zodat je direct je beste foto’s nog mooier kunt maken.

357,00

Reacties van deelnemers

Door ervaring van andere en zelf zoeken via internet kwam ik bij Betere Landschapsfoto uit. Het was een erg gezellige en leerzame dag. In oktober heb ik de volgende workshop gepland staan bij Frank en Yvonne. Erg leuke mensen die hun vak verstaan. Ik kijk er weer erg naar uit.

Mirrian Kramer

Even vertellen dat ...

... ik hen echt wel een pluim wil geven.
Waarom ik voor hen koos? Waarschijnlijk deels intuïtief en deels om hun veelzijdig aanbod. Persoonlijk is hun aanbod voor mij erg aanvullend en grensverleggend.
Tijdens de workshop valt vooral de ontspannen sfeer en zeker hun deskundige behulpzaamheid op. Geen vraag is teveel:, integendeel: voor hen geldt "hoe meer vragen, hoe meer vreugd". Ze zijn bovendien open minded en bieden een steeds luisterend oor. Hun inleiding op de workshop is meer dan ok en verhelderend. Tips bij de vleet tijdens de workshop en ze creëren als het ware in korte tijd een band met hun deelnemers. Wat o.a. opvalt is hun aanvullende samenwerking: wat Frank niet vertelt, vult Yvonne wel aan en vice versa. Ze bieden inzicht en deskundigheid op ieders niveau en dat alles op een humorvolle en luchtige manier. Wat ze bieden en de manier waarop ze het bieden nodigen mij alleszins uit om nog meer workshops te volgen. Warm aanbevolen, zelfs bij heet weer. Bedankt en tot de volgende.

Lex Saelen

Bij toeval kwam ik op de website van beterelandschapsfoto.nl terecht. Na wat rondneuzen zag ik o.a. de workshop 'Kustfotografie met lange sluitertijden' en aangezien ik toch al bezig was om met lange sluitertijden te experimenteren, leek het me mooi en leerzaam om deze workshop te volgen. Nou, dat was inderdaad een leuke en leerzame dag. Niet alleen heb ik veel geleerd over fotograferen met lange sluitertijden, maar ook 2 leuke mensen leren kennen die gepassioneerd en graag over hun vak praten. Deze workshop kan ik sowieso warm aanbevelen, maar ik denk dat elke andere workshop die ze hebben aanbevelenswaardig is. De volgende workshop heb ik in ieder geval wel al geboekt.

Paul Verzantvoort

Workshop landschapsfotografie gevolgd in oisterwijk, ben zelf beginnend had geen idee wat er ging gebeuren.
Frank en Yvonne hebben mij met zeer goede uitleg op weg geholpen met instellingen scherpstellen diafragma histogrammen composities ,heeft mij geïnspireerd om van fotografie mijn hobby te maken

Kees Kristelijn

Fantastische Soft Focus Macro cursus

Een hele gezellige maar vooral leerzame cursus gehad in het arboretum Kalmthout. Geleerd hoe ik bloemen op een prachtige softe manier kan vastleggen en welke techniek en instellingen ik daarvoor moet gebruiken. Veel aanwijzingen en tips gehad van beide fotografen en dat was thuis te zien aan de vele mooie foto's die ik gedurende de dag gemaakt heb.
Tevens heel blij met het review op de drie foto's die ik op mocht sturen. Tips ga ik zeker gebruiken.

Jolanda

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn!

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur