Privé cursus Adobe Photoshop Lightroom | Basis

Privé cursus Adobe Photoshop Lightroom | Basis

 • Starten wanneer jij wilt
 • 235,00
235,00

privécursus adobe photoshop Lightroom | Basis

Je fotografeert graag. Je ziet mooie dingen en die leg je vast met je camera. Maar als je thuis komt valt het resultaat tegen. Achter op het scherm van je camera zag je een mooie foto. Op het grote scherm thuis is de foto niet wat je er van verwachtte. En toch heb jij die mooie foto wél gemaakt. Alleen moet je nog een aantal aanpassingen in de nabewerking doen. In de praktische privé cursus Adobe Photoshop Lightroom Classic ontdek je precies hoe nabewerking een belangrijke aanvulling op jouw fotografie is. De privé cursus duurt 5 uur.

Voor fotografen die met Lightroom Starten

Je wilt een cursus Lightroom Classic volgen maar hebt weinig tijd. Dan is de privécursus Lightroom van 1 dag helemaal voor jou. Jij kiest de datum voor jouw cursusdag. Breng jouw foto’s echt tot leven. Want er is zo veel meer uit je foto’s te halen. Altijd!

Starten wanneer jij wilt, mét een echte fotograaf

Jij kunt de privé cursus Adobe Photoshop Lightroom volgen wanneer jij wilt. We zorgen ervoor dat je een stevige basis krijgt en dat al jouw vragen over Lightroom worden beantwoord. Je werkt met je eigen foto’s en krijgt veel praktische tips en adviezen. Aan het einde van de dag kun jij je foto’s zelfstandig bewerken. In deze privé cursus Lightroom sta jij centraal.

Wil jij:

 • De cursus Lightroom Classic volgen op een moment dat jou uitkomt
 • Nooit meer je foto’s kwijt raken
 • Je foto’s levensecht van het scherm laten springen
 • Tips en advies van professionele fotografen ontdekken
 • Veel praktische voorbeelden zien
 • Hulp krijgen bij het inrichten van Lightroom
 • Leren van een professional
 • Je mooiste foto’s aan familie, vrienden en bekenden laten zien

Dan is deze privé cursus Adobe Photoshop Lightroom Classic voor jou.

E-book Lightroom Classic

Bij de privé cursus Adobe Photoshop Lightroom Classic ontvang je het e-book ‘Lightroom Classic’. Dit e-book van meer dan 230 pagina’s kun je als naslagwerk gebruiken voor tijdens en na de cursus. Veel voorkomende vragen worden beantwoord en het e-book staat vol met tips, praktische voorbeelden en inspiratie. Natuurlijk ontbreekt een volledige workflow niet.

Dit is het e-book dat je bij iedere cursus adobe photoshop Lightroom krijgt

Ontdek Adobe Photoshop Lightroom

Je krijgt een complete cursus

De privécursus Adobe Photoshop Lightroom Classic gaat over de modules Bibliotheek en Ontwikkelen. Want die heb je als fotograaf écht nodig. Wat ga je doen? Je ontdekt onder andere het volgende:

 • Lightroom inrichten
 • Catalogus maken
 • Foto’s importeren
 • Trefwoorden toevoegen
 • Classificaties aan foto’s geven
 • Foto’s verwijderen
 • Foto’s exporteren
 • Rechtzetten
 • Uitsnijden
 • Vlekken verwijderen
 • Witbalans aanpassen
 • Belichting aanpassen
 • Contrast, textuur en structuur op elkaar afstemmen
 • Kleur aanpassen
 • Verscherpen
 • Lokale aanpassingen met het radiaalfilter, gegradueerd filter en het penseel uitvoeren
 • Foto analyse voor snelle en slimme aanpassingen
 • Het synchroniseren van bewerkingen
 • En nog veel meer

In 2012 ben ik gestart met het geven van cursussen Lightroom. Inmiddels volgden honderden fotografen mijn trainingen. Het hoogste rendement haal jij in een 1-op-1 privécursus. Tijdens de cursus kun je al je vragen over fotobewerking stellen. Deze cursus Lightroom is ideaal als je weinig tijd hebt. Je kunt natuurlijk ook deelnemen aan de cursus Adobe Photoshop Lightroom die in een groep wordt gegeven – Frank Geraedts

Datum en tijd

De datum en tijd van deze Lightroom Classic cursus stemmen we na reservering af. We zijn flexibel wat dag en tijdstip betreft.

Wat heb je nodig voor deze cursus Lightroom Classic

Een laptop met daarop Adobe Lightroom Classic CC. Heb je geen laptop, dan kan de cursus ook bij jouw thuis plaatsvinden.

Reserveer je plaats voor de Privé cursus Lightroom en ontdek hoe je:

✅ Nooit meer je foto’s kwijt raakt
✅ Bepaalt welke verbeteringen je het beste kunt doen
✅ Je foto’s van het scherm laat spatten
✅ Licht en diepte in je foto brengt
✅ Lokale bewerkingen toepast
✅ Meerdere foto’s tegelijkertijd bewerkt
✅ Met de tips en adviezen van een professionele fotograaf je foto’s écht verbetert
✅ Van onze lekkere lunch geniet. Die krijg je er gratis bij

Meld je nu aan voor de privé cursus Adobe Photoshop Lightroom Classic en haal het maximale uit jouw fotografie…

De inhoud van de privécursus Lightroom Classic

Deze privé cursus Lightroom | Basis bestaat uit 2 delen die je op 1 dag volgt. De kracht van deze cursus is dat je, alleen of met een fotovriend of – vriendin, de cursus volgt. Je krijgt de volle aandacht. Het is niet voor niets een privécursus Adobe Photoshop Lightroom.

Wij vinden het belangrijk dat je tijd krijgt om aan het programma te wennen en jouw persoonlijke vragen te stellen. Je werkt als landschaps- en/of macrofotograaf met je eigen foto’s.

1e Deel lightroom Classic | set up en bibliotheek

Je start met de set up van Lightroom. Dat is eenmalig, maar een belangrijke basis in deze cursus Adobe Photoshop Lightroom. Daarna krijg je hulp bij het inrichten van de catalogus. De catalogus is nodig om er voor te zorgen dat jij je foto’s kunt terugvinden. We weten uit ervaring dat het daar heel vaak mis gaat. Je krijgt onder andere hulp bij het opzetten van een mappenstructuur, het aanmaken van catalogus en het inrichten van backup(s). De module Bibliotheek zal geen geheimen meer kennen.

Daarna ontdek je hoe je foto’s importeert, trefwoorden toevoegt en foto’s classificeert. Dat helpt je bij het terugvinden van de foto’s. Vervolgens maak je jezelf eigen hoe je foto’s exporteert en verwijdert. Ook staan we stil bij handige toetscombinaties. De module Bibliotheek in Adobe Photoshop Lightroom krijgt dus veel aandacht. Je zult er alleen maar plezier van hebben.

2e deel Lightroom Classic | Je foto’s bewerken: module ontwikkelen

De module Ontwikkelen staat centraal. Het doel is om jouw foto’s te laten spreken. Je ontdekt de basisbeginselen zoals uitsnijden, rechtzetten, vlekken verwijderen en lenscorrecties toepassen. En natuurlijk besteden we aandacht aan onder andere belichting, contrast en kleur. Het standaardpaneel zal je beste vriend worden. Ook ontdek je hoe je de foto’s optimaal verscherpt.

Daarna ontdek je hoe je snel meerdere foto’s tegelijkertijd kunt verbeteren. Je ontdekt de mogelijkheden van lokale aanpassingen, zoals filters en het penseel, nog zo’n sterke feature in Lightroom Classic. Je zult versteld staan hoe snel je Lightroom Classic onder de knie krijgt en wat het voor je foto’s doet.

We besteden aandacht aan hoe je snel bepaalt welke verbeteringen je het beste kunt uitvoeren en hoe Lightroom Classic je daarbij helpt. Ook ontdek je hoe je licht en diepte in je foto’s brengt. Aan het einde van deze cursus kun je zelfstandig je foto’s bewerken.

Wil je nóg meer uit Lightroom halen? Dan is er nog de cursus Lightroom voor Landschapsfotografen voor gevorderden. Ontdek hoe nóg je efficiënter en professioneler kunt werken.

Details van de cursus

– 100% Aandacht voor jou
– Lightroom setup voor een stevige basis
– Module Bibliotheek voor het beheer van je foto’s
– Module Ontwikkelen voor het verbeteren van je foto’s
– Werken met je eigen foto’s
– Leg een stevige basis voor de ontwikkeling van je foto’s
– Inclusief lunch

Tariefinformatie

Ontdek hoe jij je foto’s verbetert in de cursus Adobe Photoshop Lightroom voor 235 euro. Reserveer je de cursus met zijn 2en dan is de prijs slechts 379 euro.

Wanneer is de les

We maken samen een afspraak op een dag dat het jou goed uitkomt. In totaal krijg je op 1 dag 5 uur privéles. De cursus vindt op werkdagen plaats. Tegen een kleine meerprijs kun je de cursus op 2 verschillende dagen of op 2 avonden volgen.

Heb ik ervaring nodig om mee te kunnen doen?

Nee. Deze cursus is geschikt voor fotografen zonder enige ervaring in Lightroom Classic.

Locatie van de privécursus Lightroom

De cursus wordt bij ons op locatie in Bergen op Zoom gegeven, op 10 minuten lopen van het station. Parkeren kan op enkele minuten afstand in een parkeergarage. Het is ook mogelijk om de cursus bij jou thuis te volgen. Vraag naar de mogelijkheden. Wil je een cursus Lightroom Classic vanuit huis volgen. Kijk dan eens naar de cursus 1-Op-1 Adobe Lightroom Classic via Skype.

Wat neem ik zelf mee

– Je neemt je eigen laptop mee met daarop een recente versie van Adobe Photoshop Lightroom CC Classic (of minimaal versie 6).
– Je eigen foto’s. Daar ga je mee aan de slag zodat je direct je beste foto’s nog mooier kunt maken.

235,00

Reacties van deelnemers

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn!

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur