Privé cursus Adobe Photoshop Lightroom | Basis

Privécursus Adobe Photoshop Lightroom | Basis

  • Starten wanneer jij wil
  • Vanaf 235 euro voor een privécursus van vijf uur
Aanmelden

Over de privécursus adobe photoshop Lightroom | Basis

Nooit meer je foto’s kwijt raken? Wil je je foto’s verbeteren maar weet je nog niet hoe dat moet? Je hoort veel over Lightroom maar vindt het lastig om er mee aan de slag te gaan. Wil je ontdekken hoe een fotograaf dat doet?

In deze privécursus Lightroom van 1 dag leer je hoe. Breng jouw foto’s echt tot leven. Want er is zo veel meer uit te halen. Altijd!

foto’s ontwikkelen doe je zelf

Foto’s ontwikkelen gebeurt niet meer bij de fotograaf of in het fotolab. In de digitale wereld doe je dat zelf met een professioneel programma als Lightroom. Je moet wel even weten hoe het werkt. In deze cursus sta jij centraal en niet een vooraf vastgesteld lesprogramma. Doordat we de cursusdag volledig afstemmen op jouw kennis en ervaring is dit de ideale training voor de landschapsfotograaf en macrofotograaf. Deze cursus volg je alleen of met een partner, vriend of vriendin die net zo gek is op fotografie als jij. Lekker in je eigen tempo.

In 2012 ben ik gestart met het geven van cursussen Lightroom. Inmiddels volgden honderden fotografen mijn trainingen. Het hoogste rendement haal jij in een 1-op-1 privécursus. De cursus is volledig maatwerk. Je kunt natuurlijk ook deelnemen aan de cursus Adobe Photoshop Lightroom die in een groep wordt gegeven – Frank Geraedts

Reserveer je plaats voor deze Privé cursus Lightroom en ontdek hoe je:

✅ Nooit meer verdwaalt in Lightroom
✅ De achterkant van Lightroom in een keer goed neer zet. Dat wordt vaak vergeten
✅ Foto’s tagt en kunt terugvinden
✅ Foto’s corrigeert en verbetert
✅ Met de tips en trucs van een professionle fotograaf je foto’s verbetert
✅ Hoe lekker onze lunch is. Die krijg je er gratis bij

Meld je nu aan voor de cursus Adobe Photoshop Lightroom en haal het maximale uit jouw fotografie…

De inhoud van de privécursus Lightroom

Deze cursus Lightroom Basis bestaat uit twee delen die je op één dag volgt. De kracht van deze cursus is dat je, alleen of met een fotovriend of – vriendin de cursus volgt. Jij krijgt de volle aandacht en het programma wordt op jou afgestemd. Het is niet voor niets een privécursus Adobe Photoshop Lightroom.

Wij vinden het belangrijk dat je tijd krijgt om aan het programma te wennen en jouw persoonlijke vragen te stellen. Je werkt als landschaps- en/of macrofotograaf met je eigen foto’s. Je krijgt een maatwerk training, toegesneden op jouw kennis, ervaring en behoefte. Bij sommige onderdelen zullen we langer stil staan dan bij andere. Hieronder geven we een voorbeeld van hoe de Adobe cursus Lightroom er uit kan zien.


1e Deel lightroom | set up

We starten met de set up van het programma. Dat is eenmalig maar wel een belangrijke basis in deze cursus Adobe Photoshop Lightroom. Vaak wordt daar heel weinig aandacht aan besteed terwijl het wel belangrijk is. Want Lightroom moet doen wat jij wil. Daarna krijg je hulp bij het inrichten van de catalogus. Die is nodig om er voor te zorgen dat jij je foto’s kunt terugvinden. We weten uit ervaring dat het daar heel vaak mis gaat. Je krijgt onder andere hulp bij het opzetten van een mappenstructuur, het aanmaken van catalogus en het inrichten van backup(s).

Daarna ontdek je hoe je foto’s importeert, trefwoorden toevoegt en foto’s classificeert. Dat helpt je bij het terugvinden van de foto’s. Vervolgens maak je je eigen hoe je foto’s exporteert en verwijdert. Ook staan we stil bij handige toetscombinaties. De module Bibliotheek in Adobe Photoshop Lightroom krijgt dus veel aandacht. Je zult er alleen maar plezier van hebben.

2e deel Lightroom | basis

Dit deel van de cursus Lightroom staat in het teken van de module Ontwikkelen. Je gaat je eigen foto’s corrigeren en verbeteren. Je leert de basisbeginselen zoals uitsnijden, rechtzetten, vlekken verwijderen en lenscorrecties toepassen. En natuurlijk besteden we aandacht aan onder andere het verbeteren van de belichting, contrast en kleur. Daarna stappen we over op onder andere het verscherpen van de foto.

Het belangrijkste doel van deze cursus Lightroom is dat je Lightroom leert kennen en zelfstandig foto’s kunt ontwikkelen. Deze cursus Adobe Photoshop Lightroom Basis geeft je een stevig fundament waarmee je zelfstandig aan de slag kunt.

enkele voorbeelden

Hieronder zie je enkele voorbeelden van de mogelijkheden in Lightroom. Boven zie je steeds het originele RAW-bestand en onder de uitgewerkte foto.

Wil je nóg meer uit Lightroom halen? Dan is er nog de cursus Lightroom voor Landschapsfotografen voor gevorderden. Ontdek hoe je efficiënter en professionele kunt werken.

Details van de cursus

– 100% Maatwerk
– Lightroom setup voor een stevige basis
– Module Bibliotheek voor het beheer
– Module Ontwikkelen voor verbetering van je foto’s
– Werken met je eigen foto’s
– Leg een stevige basis voor de ontwikkeling van je foto’s
– Inclusief lunch

Tariefinformatie

Ontdek hoe jij je foto’s verbetert in de cursus Adobe Photoshop Lightroom voor 235 euro. Reserveer je de cursus met zijn 2en dan kost het slechts 379 euro.

Wanneer is de les

In totaal krijg je op één dag vijf uur privéles. Er zijn geen vaste startdata. In overleg bepalen we wanneer je begint. De cursus kan op werkdagen plaatsvinden. Tegen een kleine meerprijs kun je de cursus op twee verschillende dagen volgen.

Heb ik ervaring nodig om mee te kunnen doen?

Nee. Deze cursus is geschikt voor fotografen zonder enige ervaring in Lightroom.

Locatie van de privécursus Lightroom

De cursus wordt in ons eigen fotolokaal in het centrum van Bergen op Zoom gegeven, op 10 minuten lopen van het station. Parkeren kan op enkele minuten afstand in een parkeergarage. De cursus kan bij jouw op locatie gegeven worden. Vraag naar de mogelijkheden.

Wat neem ik zelf mee?

– Je neemt je eigen laptop mee met daarop een recente versie van Adobe Photoshop Lightroom CC Classic.
– Je eigen foto’s. Daar ga je mee aan de slag zodat je direct je beste foto’s nog mooier kunt maken.

Reacties van deelnemers

Ik heb twee modules afgerond en ik ben erg blij met de resultaten en de feedback. De opdrachten zijn uitdagend en origineel. Na deze twee modules zie ik mijn coachingsdoel al meer vorm krijgen.

Annemieke Keijzer

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur