Cursus natuurfotografie Texel

Cursus natuurfotografie Texel

  • 13-16 september 2022
  • 379,00
379,00

Geef je fotografie een boost

Geef je natuurfotografie in 4 dagen een enorme boost op het mooie Waddeneiland Texel. Je fotografeert op verschillende locaties op het eiland. Geniet van het fotograferen terwijl je grote stappen in je ontwikkeling als natuurfotograaf zet. Je krijgt 1-Op-1 begeleiding van 2 professionele fotografen. De cursus natuurfotografie Texel is er voor jou.

Je beheerst de techniek best al goed en wil nu foto’s met impact maken. Je wilt foto’s met een persoonlijke touch. Alleen lukt dat niet altijd. Bij thuiskomst blijkt dat je compositie niet helemaal af is. Of de sfeer ontbreekt. Je herkent jezelf onvoldoende in je foto’s. Je bent niet tevreden over je foto’s en wilt je volgende stappen in de natuurfotografie gaan zetten. Ons motto is ‘Groei verder in fotografie‘. Daarbij gaan wij je helpen tijdens deze praktische opgezette cursus natuurfotografie.

Cursus natuurfotografie Op Texel: Ontspannen groei in fotografie

Je krijgt van ons wat je bent gewend. Een leuke en leerzame cursus natuurfotografie waarin je flinke stappen zet. Omdat wij je 1-Op-1 begeleiden, staan wij je bij in je persoonlijke groei op fotografisch gebied. Of het nu om technisch goede foto’s, sterkere composities, creatieve technieken of het ontwikkelen van een persoonlijke stijl is; met onze jarenlange ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van trainingen zit je goed. Je zult verder in fotografie groeien.

Van dinsdag tot en met vrijdag ben je intensief met fotografie bezig. Je fotografeert op verschillende locaties op het altijd mooie Texel. Op de eerste 3 cursusdagen bezoek je per dag 1-2 uitdagende locaties. Op de 4e en laatste dag vindt een uitgebreide fotobespreking plaats én krijg je tips en advies over je verdere ontwikkeling. Iedere dag begint de cursus in de ochtend om 09:00 uur en duurt ongeveer 5 uur.

Thema’s in de cursus natuurfotografie Texel

Tijdens deze 4 dagen doorloop je 4 thema’s die je helpen bij je groei in natuurfotografie. Iedere dag staat 1 thema centraal:

Wat de natuur je geeft. In de natuurfotografie werk je met wat de natuur je geeft. Dat geldt voor zowel het landschap als het licht. Misschien past dat niet altijd bij je verwachtingen. En wat kun je dan doen? Je ontdekt hoe je verschillende technieken inzet. Wij zorgen samen met jou voor meer afwisseling in je portfolio.

De persoonlijke touch in je foto’s. Op de 2e dag werk je aan de persoonlijke touch in je foto’s. Je legt vast wat jou aanspreekt. En werkt aan je persoonlijke stijl. Je combineert techniek, compositie en sfeer in foto’s die jou aanspreken.

Groei verder in fotografie. Dat is de rode draad in de cursus natuurfotografie op Texel. Op de 3e dag bepaal je wat volgens jou de uitstraling van jouw foto’s zou moeten zijn. Daar ga je verder mee aan de slag.

Fotoanalyse: geniet van je foto’s en vind kracht en uitdaging in de tips en adviezen. Ontdek het verschil tussen een mooie foto die bij jouw persoonlijk emotie oproept en een sterke foto voor iedereen. We bespreken de foto’s die je tijdens deze intensieve cursus maakte en geven je praktische tips en adviezen, zodat je ook na de cursus natuurfotografie blijft groeien.

Klein gebied, veel afwisseling

Waddeneiland Texel is zeer afwisselend en daar maken we gebruik van. Zo heb je voldoende afwisseling én meer dan genoeg tijd om een locatie ook echt te leren kennen. In de 4-daagse cursus natuurfotografie Texel maak je kennis met de diversiteit die de kust te bieden heeft: weidse stranden, steigers, de vuurtoren en mooie natuurgebieden in de duinen.

Je regelt zelf je overnachtingen. Als je wilt kunnen wij je enkele accomodaties adviseren.

Verbeter je vaardigheden en maak mooie foto’s

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. De dagelijkse thema’s en jouw persoonlijke groei staan daarbij centraal.

Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. En als je wilt, maak je samen met hen dé foto.

Cursus natuurfotografie Texel in het kort

  • 1-Op-1 begeleiding tijdens de cursus
  • Op locatie met tips en adviezen je volgende stappen zetten
  • Oefeningen voor tijdens en na de cursus
  • Je krijgt ter plaatse al feedback op je foto’s
  • Iedere dag 1-2 verschillende locaties
  • Uitgebreide foto analyses die je helpen bij je groei in natuurfotografie
  • Vertalen van wat je ziet naar de foto zodat ook jouw foto’s impact hebben

Ervaring

Je bent geen beginnend fotograaf als je aan de cursus natuurfotografie Texel deelneemt. Je hebt al ervaring met natuurfotografie. Je beheerst de techniek: je foto’s zijn belicht zoals jij wilt en scherp waar jij wilt. Ook weet je in de basis hoe je een compositie samenstelt. Je neemt deel aan de cursus omdat je écht wilt groeien. De cursus is niet specifiek bedoeld om een bepaalde techniek te leren. Daarvoor kies je beter één van de workshops.

Datum en tijd

De cursus natuurfotografie op Texel vindt plaats van dinsdag 13 september tot en met vrijdag 16 september 2022. We starten steeds om 09:00 uur en ronden steeds omstreeks 14:00 uur af.

Reserveer je plaats voor zomer cursus natuurfotografie op Texel

Meld je nu aan en je krijgt:

✅ Tijdens de cursus 1-op-1 begeleiding door 2 professionele fotografen
✅ Veel praktische tips en adviezen tijdens het fotograferen
✅ E-book ‘Groei in natuurfotografie’ ter waarde van 14,97 euro met meer dan 80 pagina’s, tientallen tips en inspirerende voorbeelden
✅ Handige digitale gidsen over kustfotografie ter waarde van 20 euro
✅ Digitale gids met oefeningen
✅ Inclusief ochtendsessie zonsopkomst fotograferen
✅ Lenen van een complete filter kit van NiSi
✅ Certificaat van deelname
✅ Een paar supergave dagen (onbetaalbaar)

Programma

compleet pakket

Je krijgt een complete cursus van ons. Enkele weken voor het begin van de cursus natuurfotografie op Texel ontvang je alle informatie.

E-book ‘Groei in natuurfotografie’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop macrofotografie ontvang je ons e-book ‘Groei in natuurfotografie’. Ruim 80 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek.

In dit uitgebreide e-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschapsfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit e-book is een handig naslagwerk en leerboek in één en de foto’s zullen je inspireren.

Handige digitale gidsen

Je krijgt een digitale gids die specifiek ingaat op sterke composities voor kustfotografie en een gids over het fotograferen met lange sluitertijden. Hiermee kun je je al voorbereiden op de cursus van Betere Landschapsfoto.

De Cursus

Locaties

Tijdens de cursus bezoek je verschillende locaties. We geven je een overzicht. Merk op dat de genoemde locaties en eventueel de volgorde tijdens de cursus kan veranderen.

Dinsdag- De Cocksdorp

De cursus start in De Cocksdorp. Je maakt kennis met de andere deelnemers en gaat al snel fotograferen. Frank en Yvonne helpen je daarbij. Je bezoekt 2 stranden. Het thema is ‘Wat de natuur je geeft’.

Woensdag- Haven Oudeschild en een andere locatie

Op de 2e dag fotografeer je eerst in de haven van Oudeschild. Je gaat aan de slag met enkele uitdagende opdrachten. Na een korte break fotografeer je ook nog op een andere locatie. Het thema van deze dag is ‘De Persoonlijke touch in je foto’s’.

Donderdag- De Muy en De Nederlanden

‘Groei verder in fotografie’ staat op de 3e cursusdag centraal. Je fotografeert in 2 mooie natuurgebieden. Je weet wat je met je foto’s wilt laten zien. Dat thema werk je in de praktijk verder uit.

Vrijdag- centrale locatie op Texel

De 4e en laatste dag van deze intensieve cursus gaat over ‘Beeldanalyse’. Aan de hand van een aantal checks bespreken we in de groep een aantal gemaakte foto’s. Je krijgt weer praktische tips en ontdekt hoe je van je eigen foto’s geniet én praktisch bekijkt.

1-op-1 begeleiding tijdens de cursus

Tijdens de cursus krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank en Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. Je kunt al je vragen stellen over kustfotografie en foto’s worden al ter plekke besproken. Als je wilt, werk je samen met hen aan dé foto of werk je aan een uitdagende opdracht. Je krijgt tips en advies op je foto’s. En je ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt en je eigen weg in de fotografie vindt. Na de cursus heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke foto’s te maken. Je kunt het geleerde ook op andere locaties en onder andere omstandigheden toepassen.

filters te leen

Er zijn 6 sets met filters van NiSi beschikbaar om te gebruiken tijdens de cursus op Texel. Gebruik is gratis. Gezien het thema van de cursus neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Inclusief

– 4 dagen cursus van 09:00 uur tot 14:00 uur
– 1-Op-1 begeleiding op de locaties
– Praktische opdrachten tijdens de cursusdagen
– Lenen van NiSi filters indien nodig
– E-book ‘Groei in natuurfotografie’
– Digitale gidsen ‘Kustfotografie’ en ‘Fotograferen met filters’
– Digitale gids met oefeningen
– Certificaat van deelname na afloop van de cursus

Exclusief

– Vervoer naar Waddeneiland Texel en ter plaatse tussen de locaties. Je hebt een eigen auto nodig zodat je zelf de locaties kunt bereiken.
– De 4-daagse cursus is exclusief overnachtingen en lunch. Dit regel je zelf. Omdat het geen pakketreis betreft, is dekking door het garantiefonds niet van toepassing.

Wanneer is de cursus

Van dinsdag 13 september tot en met vrijdag 16 september. Dagelijks heb je van 09:00 uur tot 14:00 uur cursus. Daarna ben je vrij.

Heb ik ervaring nodig om mee te kunnen doen?

Je bent geen beginnend fotograaf als je aan de cursus natuurfotografie Zeeuwse kust deelneemt. Je hebt al ervaring met natuurfotografie. Je beheerst de techniek: je foto’s zijn belicht zoals jij wilt en scherp waar jij wilt. Ook weet je in de basis hoe je een compositie samenstelt. Je neemt deel aan de cursus omdat je écht wilt groeien. De cursus is niet specifiek bedoeld om een bepaalde techniek te leren. Daarvoor kies je beter één van de workshops.

Je doel is dat je tijdens een intensieve, maar praktische en leuke cursus in een ontspannen sfeer groeit in fotografie.

Waar kan ik overnachten

Je zult op Texel overnachten. Waar en hoe je dat doet, kun je zelf bepalen. Nadat je hebt geboekt ontvang je hier meer informatie over. We adviseren je dan enkele locaties zodat je het rijden tot een minimum kunt beperken. De 4-daagse cursus natuurfotografie Texel wordt zonder overnachtingen aangeboden.

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Voldoende geheugenkaartjes
– Accu’s
– Objectieven, van groothoek tot en met tele objectief zijn geschikt
– Filters (ND/grijs filter, grijs verloopfilter, polarisatiefilter). Als je ze niet hebt kun je ze gratis lenen tijdens het weekend
– Een stabiel statief
– Passende kleding
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
– Afstandsbediening

Ik wil filters en een statief kopen

Filters
Goed, kies voor kwaliteit. Je hebt geïnvesteerd in je camera en objectieven en die verdienen goede filters. Anders verlies je te veel kwaliteit. Je zult onder andere scherpte verliezen en last hebben van nare kleurzweem. Wij fotograferen met NiSi. Als ambassadeur en dealer kunnen wij dit merk van harte aanbevelen. Meer informatie over wat je nodig hebt lees je in dit artikel.

Statief
Een stabiel statief is erg handig voor als je met lange sluitertijden fotografeert. Wij fotograferen met de statieven van Leofoto. Voor meer informatie kun je dit artikel eens doornemen.

Als je al weet wat je wilt bestellen, kun je rechtstreeks naar de webshop. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Toegankelijkheid

Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met de eigen auto. Op enkele plaatsen loop je tijdens de workshop op Texel maar een klein stukje. Op andere locaties loop je ongeveer vijf kilometer over het strand en door de duinen. Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn aanbevolen.

Meld je nu aan voor de cursus natuurfotografie Texel van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 september 2022

379,00

Reacties van deelnemers

Door ervaring van andere en zelf zoeken via internet kwam ik bij Betere Landschapsfoto uit. Het was een erg gezellige en leerzame dag. In oktober heb ik de volgende workshop gepland staan bij Frank en Yvonne. Erg leuke mensen die hun vak verstaan. Ik kijk er weer erg naar uit.

Mirrian Kramer

Even vertellen dat ...

... ik hen echt wel een pluim wil geven.
Waarom ik voor hen koos? Waarschijnlijk deels intuïtief en deels om hun veelzijdig aanbod. Persoonlijk is hun aanbod voor mij erg aanvullend en grensverleggend.
Tijdens de workshop valt vooral de ontspannen sfeer en zeker hun deskundige behulpzaamheid op. Geen vraag is teveel:, integendeel: voor hen geldt "hoe meer vragen, hoe meer vreugd". Ze zijn bovendien open minded en bieden een steeds luisterend oor. Hun inleiding op de workshop is meer dan ok en verhelderend. Tips bij de vleet tijdens de workshop en ze creëren als het ware in korte tijd een band met hun deelnemers. Wat o.a. opvalt is hun aanvullende samenwerking: wat Frank niet vertelt, vult Yvonne wel aan en vice versa. Ze bieden inzicht en deskundigheid op ieders niveau en dat alles op een humorvolle en luchtige manier. Wat ze bieden en de manier waarop ze het bieden nodigen mij alleszins uit om nog meer workshops te volgen. Warm aanbevolen, zelfs bij heet weer. Bedankt en tot de volgende.

Lex Saelen

Bij toeval kwam ik op de website van beterelandschapsfoto.nl terecht. Na wat rondneuzen zag ik o.a. de workshop 'Kustfotografie met lange sluitertijden' en aangezien ik toch al bezig was om met lange sluitertijden te experimenteren, leek het me mooi en leerzaam om deze workshop te volgen. Nou, dat was inderdaad een leuke en leerzame dag. Niet alleen heb ik veel geleerd over fotograferen met lange sluitertijden, maar ook 2 leuke mensen leren kennen die gepassioneerd en graag over hun vak praten. Deze workshop kan ik sowieso warm aanbevelen, maar ik denk dat elke andere workshop die ze hebben aanbevelenswaardig is. De volgende workshop heb ik in ieder geval wel al geboekt.

Paul Verzantvoort

Workshop landschapsfotografie gevolgd in oisterwijk, ben zelf beginnend had geen idee wat er ging gebeuren.
Frank en Yvonne hebben mij met zeer goede uitleg op weg geholpen met instellingen scherpstellen diafragma histogrammen composities ,heeft mij geïnspireerd om van fotografie mijn hobby te maken

Kees Kristelijn

Fantastische Soft Focus Macro cursus

Een hele gezellige maar vooral leerzame cursus gehad in het arboretum Kalmthout. Geleerd hoe ik bloemen op een prachtige softe manier kan vastleggen en welke techniek en instellingen ik daarvoor moet gebruiken. Veel aanwijzingen en tips gehad van beide fotografen en dat was thuis te zien aan de vele mooie foto's die ik gedurende de dag gemaakt heb.
Tevens heel blij met het review op de drie foto's die ik op mocht sturen. Tips ga ik zeker gebruiken.

Jolanda

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn!

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur