De juiste sluitertijd voor deze foto was een lange sluitertijd

Geef je fotografie een boost

Geef je natuurfotografie in 4 dagen een enorme boost aan de Zeeuwse kust. Je fotografeert op verschillende locaties in Zeeland. Geniet van het fotograferen terwijl je grote stappen in je ontwikkeling als natuurfotograaf zet. Je krijgt 1-Op-1 begeleiding van 2 professionele fotografen. De cursus natuurfotografie Zeeland is er voor jou.

Cursus natuurfotografie Zeeland: Ontspannen groei in fotografie

Je krijgt van ons wat je bent gewend. Een leuke en leerzame cursus natuurfotografie waarin je flinke stappen zet. Omdat wij je 1-Op-1 begeleiden, staan wij je bij in je persoonlijke groei op fotografisch gebied. Of het nu om technisch goede foto’s, sterkere composities, creatieve technieken of het ontwikkelen van een persoonlijke stijl is; met onze jarenlange ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van trainingen zit je goed. Je zult verder in fotografie groeien.

Van maandag tot en met donderdag ben je intensief met fotografie bezig. Je fotografeert aan de inspirerende Zeeuwse kust. Op de eerste 3 cursusdagen bezoek je per dag 1-2 uitdagende locaties. Op de 4e en laatste dag vindt een uitgebreide fotobespreking plaats én krijg je tips en advies over je verdere ontwikkeling. Iedere dag begint de cursus in de ochtend om 09:00 uur en duurt ongeveer 5 uur.

Klein gebied, veel afwisseling

De Zeeuwse kust is zeer afwisselend en daar maken we gebruik van. Zo heb je voldoende afwisseling én meer dan genoeg tijd om een locatie ook echt te leren kennen. Tijdens de 4-daagse cursus in Zeeland maak je kennis met de diversiteit die de kust te bieden heeft: weidse stranden, palenrijen, steigers, een vuurtoren, windmolens en de Deltawerken.

Je regelt zelf je overnachtingen. Woon je dichterbij, dan kun je gerust tussendoor naar huis gaan. Jij bepaalt wat voor jou het beste werkt.

Verbeter je vaardigheden en maak mooie foto’s

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. De dagelijkse thema’s en jouw persoonlijke groei staan daarbij centraal.

Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. En als je wilt, maak je samen met hen dé foto.

Cursus natuurfotografie Zeeland in het kort

  • 1-Op-1 begeleiding tijdens de cursus
  • Op locatie met tips en adviezen je volgende stappen zetten
  • Oefeningen voor tijdens en na de cursus
  • Je krijgt ter plaatse al feedback op je foto’s
  • Iedere dag 1-2 verschillende locaties
  • Uitgebreide foto analyses die je helpen bij je groei in natuurfotografie
  • Vertalen van wat je ziet naar de foto zodat ook jouw foto’s impact hebben

Ervaring

Je bent geen beginnend fotograaf als je aan de cursus natuurfotografie in Zeeland deelneemt. Je hebt al ervaring met natuurfotografie. Je beheerst de techniek: je foto’s zijn belicht zoals jij wilt en scherp waar jij wilt. Ook weet je in de basis hoe je een compositie samenstelt. Je neemt deel aan de cursus omdat je écht wilt groeien. De cursus is niet specifiek bedoeld om een bepaalde techniek te leren. Daarvoor kies je beter één van de workshops.

Datum en tijd

De cursus natuurfotografie aan de Zeeuwse kust vindt plaats van maandag 4 september tot en met donderdag 7 september 2023. We starten steeds om 09:00 uur en ronden steeds omstreeks 14:00 uur af.

Reserveer je plaats voor zomer cursus natuurfotografie Zeeland

Meld je nu aan en je krijgt:

✅ Tijdens de cursus 1-op-1 begeleiding door 2 professionele fotografen
✅ Veel praktische tips en adviezen tijdens het fotograferen
✅E-book ‘Groei in natuurfotografie’ ter waarde van 14,97 euro met meer dan 80 pagina’s
✅ Cursusboek ter waarde van 20 euro
✅ Inclusief avondsessie zonsondergang fotograferen
✅ Lenen van een complete filter kit van NiSi
✅ Certificaat van deelname
✅ Een paar supergave dagen (onbetaalbaar)

compleet pakket

Je krijgt een complete cursus van ons. Enkele weken voor het begin van de cursus natuurfotografie ontvang je alle informatie.

E-book ‘Groei in natuurfotografie’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de cursus natuurfotografie ontvang je ons e-book ‘Groei in natuurfotografie’. Ruim 80 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek.

In dit uitgebreide e-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschapsfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit e-book is een handig naslagwerk en leerboek in één en de foto’s zullen je inspireren.

Handige digitale gidsen

Je krijgt een digitale gids die specifiek ingaat op sterke composities voor kustfotografie en een gids over het fotograferen met lange sluitertijden. Hiermee kun je je al voorbereiden op de cursus van Betere Landschapsfoto.

De Cursus

Locaties

Tijdens de cursus bezoek je verschillende locaties. We geven je een overzicht. Merk op dat de genoemde locaties en eventueel de volgorde tijdens de cursus kan veranderen.

Maandag – Westkapelle

De cursus start in Westkapelle. Je maakt kennis met de andere deelnemers en gaat al snel fotograferen. Frank en Yvonne helpen je daarbij. Je bezoekt 2 stranden.

Thema: Verruim je blik. In de natuurfotografie ben je afhankelijk van het weer en natuurlijk licht. Daardoor werk je met wat de natuur je geeft. Het weer en licht hebben grote impact op wat je foto’s uitstralen. Dit koppel je aan je eigen doelen en wensen en bepaalt je mogelijkheden. Je krijgt een bredere blik op natuurfotografie.

Dinsdag – Domburg en Veerse meer

Op de 2e dag fotografeer je eerst in Domburg. Je gaat aan de slag met enkele uitdagende opdrachten. Na een korte break fotografeer je ook nog aan het Veerse meer.

Thema: Van licht naar sfeer. Op de 1e dag ontdekte je welke rol het licht in je foto’s speelt. Op deze 2e dag ga je op zoek naar het licht en vertaalt dit naar een sfeer in je foto’s die jou aanspreekt. Je ontdekt hoe je het licht met verschillende technieken kunt combineren.

Woensdag – Westkapelle

De 3e dag van de cursus natuurfotografie gaat over ‘Beeldanalyse’.

Thema: Fotoanalyse : geniet van je foto’s en vind kracht en uitdaging in de tips en adviezen. Ontdek het verschil tussen een mooie foto die bij jouw persoonlijk emotie oproept en een sterke foto voor iedereen. We bespreken de foto’s die je tijdens deze cursus maakte en geven je praktische tips en adviezen, zodat je ook na de cursus natuurfotografie blijft groeien.

Donderdag – Neeltje Jans en Zeelandbrug

Je fotografeert op Neeltje Jans en later aan de Oosterschelde bij de Zeelandbrug.

Thema: Groei verder in fotografie. Tot nu toe heb je in de cursus ontdekt welke rol het licht en diverse technieken in je foto’s spelen. De rode draad is ‘groei verder in fotografie’. Op de 3e dag bepaal je wat volgens jou de uitstraling van jouw foto’s zou moeten zijn. Daar ga je verder mee aan de slag.

1-op-1 begeleiding tijdens de cursus

Tijdens de cursus krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank en Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. Je kunt al je vragen stellen over kustfotografie en foto’s worden al ter plekke besproken. Als je wilt, werk je samen met hen aan dé foto of werk je aan een uitdagende opdracht. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt en je eigen weg in de kustfotografie vindt. Na de cursus heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke foto’s te maken. Je kunt het geleerde ook op andere locaties en onder andere omstandigheden toepassen.

filters te leen om te testen

Er zijn 6 sets met filters van NiSi beschikbaar om te gebruiken tijdens de cursus. Gebruik is gratis. Gezien het thema van de cursus neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Inclusief

– 4 dagen cursus van 09:00 uur tot 14:00 uur
– 1-Op-1 begeleiding op de locaties
– Praktische opdrachten tijdens de cursusdagen
– Lenen van NiSi filters indien nodig
– E-book ‘Groei in natuurfotografie’
– Cursusboek
– Lunch op dag 4
– Certificaat van deelname na afloop van de cursus

Exclusief

– Vervoer naar Zeeland en ter plaatse tussen de locaties. Je hebt een eigen auto nodig zodat je zelf de locaties kunt bereiken.

– De 4-daagse cursus is exclusief overnachtingen en lunch voor dag 1 tot en met 3. Dit regel je zelf. Omdat het geen pakketreis betreft, is dekking door het garantiefonds niet van toepassing.

Heb ik ervaring nodig om mee te kunnen doen?

Je bent geen beginnend fotograaf als je aan de cursus natuurfotografie Zeeuwse kust deelneemt. Je hebt al ervaring met natuurfotografie. Je beheerst de techniek: je foto’s zijn belicht zoals jij wilt en scherp waar jij wilt. Ook weet je in de basis hoe je een compositie samenstelt. Je neemt deel aan de cursus omdat je écht wilt groeien. De cursus is niet specifiek bedoeld om een bepaalde techniek te leren. Daarvoor kies je beter één van de workshops.

Je doel is dat je tijdens een intensieve, maar praktische en leuke cursus in een ontspannen sfeer groeit in fotografie.

Waar kan ik overnachten?

Als je niet in de buurt woont, kan het handig zijn dat je in de buurt van de kust overnacht. Nadat je hebt geboekt ontvang je hier meer informatie over. We adviseren je dan enkele locaties zodat je het rijden tot een minimum kunt beperken. Als je wilt ga ja tussen de cursusdagen gewoon naar huis. De 4-daagse cursus natuurfotografie Zeeuwse kust wordt standaard zonder overnachting aangeboden.

Wat neem ik zelf mee?

– Camera
– Voldoende geheugenkaartjes
– Accu’s
– Objectieven, van groothoek tot en met tele objectief zijn geschikt
– Filters (ND/grijs filter, grijs verloopfilter, polarisatiefilter). Als je ze niet hebt kun je ze gratis lenen tijdens de cursus
– Een stabiel statief
– Passende kleding
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
– Afstandsbediening

Toegankelijkheid

Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met de eigen auto. Op enkele plaatsen loop je tijdens de workshop in Zeeland maar een klein stukje. Op andere locaties loop je ongeveer een kilometer over het strand. Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn aanbevolen.

Meld je nu aan voor de cursus natuurfotografie Zeeland

Cursusdatum

Datum Locatie Prijs Info
Maandag 4 tot en met donderdag 7 september 2023 Zeeuwse kust 459,00

Reacties van deelnemers

Wat heb ik genoten tijdens de cursus natuurfotografie aan de Zeeuwse kust. Na al een paar keer gekeken te hebben op de mooie site van “betere landschapsfotografie” uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en gemaild om wat extra info. Al snel kreeg ik een positief, enthousiast antwoord en mede daardoor heb... lees meer

Claudia Gruben

Door ervaring van andere en zelf zoeken via internet kwam ik bij Betere Landschapsfoto uit. Het was een erg gezellige en leerzame dag. In oktober heb ik de volgende workshop gepland staan bij Frank en Yvonne. Erg leuke mensen die hun vak verstaan. Ik kijk er weer erg naar uit.

Mirrian Kramer

Even vertellen dat ... ... ik hen echt wel een pluim wil geven. Waarom ik voor hen koos? Waarschijnlijk deels intuïtief en deels om hun veelzijdig aanbod. Persoonlijk is hun aanbod voor mij erg aanvullend en grensverleggend. Tijdens de workshop valt vooral de ontspannen sfeer en zeker hun deskundige behulpzaamheid... lees meer

Lex Saelen

Bij toeval kwam ik op de website van beterelandschapsfoto.nl terecht. Na wat rondneuzen zag ik o.a. de workshop 'Kustfotografie met lange sluitertijden' en aangezien ik toch al bezig was om met lange sluitertijden te experimenteren, leek het me mooi en leerzaam om deze workshop te volgen. Nou, dat was inderdaad... lees meer

Paul Verzantvoort

Workshop landschapsfotografie gevolgd in oisterwijk, ben zelf beginnend had geen idee wat er ging gebeuren. Frank en Yvonne hebben mij met zeer goede uitleg op weg geholpen met instellingen scherpstellen diafragma histogrammen composities ,heeft mij geïnspireerd om van fotografie mijn hobby te maken

Kees Kristelijn

Fantastische Soft Focus Macro cursus Een hele gezellige maar vooral leerzame cursus gehad in het arboretum Kalmthout. Geleerd hoe ik bloemen op een prachtige softe manier kan vastleggen en welke techniek en instellingen ik daarvoor moet gebruiken. Veel aanwijzingen en tips gehad van beide fotografen en dat was thuis te... lees meer

Jolanda

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger... lees meer

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen... lees meer

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!!... lees meer

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep. Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar... lees meer

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis... lees meer

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur