Voorbeeld 2 Betere Landschapsfoto

Fotograferen en fotobewerking horen bij elkaar. Fotobewerking stelt veel fotografen voor een uitdaging. Want het fotograferen zelf is leuker dan het achter de computer selecteren en bewerken van foto’s. Met een efficiënte workflow en nuchtere kijk op nabewerking – of beeldbewerking zo je wilt – bespaar je veel tijd. En kun je sneller van je foto’s genieten. Meld je nu aan voor de 1-daagse cursus workflow en nabewerking.

De cursus vindt plaats in het centrum van Bergen op Zoom en duurt 6 uur. Er zijn maximaal 4 deelnemers.

Eenvoudige uitleg, krachtig resultaat

Het nabewerken en werken met de computer is voor veel fotografen niet het leukste deel van fotografie. Toch hoort het erbij. We laten je met een eenvoudige uitleg en duidelijke voorbeelden zien hoe jij je workflow kunt versnellen. Je resultaat: sneller een mooi afgewerkte foto presenteren.

Wat ga je doen?

In de cursus workflow en nabewerking verfijn je je eigen workflow. En krijg je inzicht hoe je snel en effectief je foto’s in Lightroom Classic en NIK software afwerkt. Op hoofdlijnen bevat het programma de volgende onderdelen:

  • Opzet van een snelle en eenvoudige workflow
  • Speciaal aandacht voor het organiseren en beheren van je foto’s op de computer. Met onder andere: catalogus inrichten, proces van import tot en met export, maken van back-ups
  • Hoe je de catalogus slim kunt inrichten
  • Enkele voorbeeldfoto’s bewerken met Lightroom Classic en NIK software
  • Het proces verder versnellen met voorinstellingen

Merk op dat workflow en efficiënt werken voorop staat. Wil je Lightroom Classic goed leren kennen? En je aandacht volledig op het bewerken van je foto’s leggen? Kies dan voor een 1-op-1 cursus Lightroom Classic.

Maximaal 4 deelnemers

Er zijn maximaal 4 deelnemers aan de cursus. Zo zorgen wij ervoor dat we je écht aandacht kunnen geven.

Wanneer kies je voor deze cursus?

De cursus past bij jou als je je workflow wilt versnellen. Je fotografeert in RAW. Verder kun je werken met je computer en heb je al wat ervaring met Lightroom Classic opgedaan. Ervaring met NIK software is nog niet nodig.

Altijd up-to-date

Onze cursussen zijn altijd up to date. Ook als de functionaliteit in de software verandert.

Je krijgt een complete cursus

De cursus workflow en nabewerking is compleet. Naast een cursus van 6 uur krijg je:

  • Het cursusboek ‘Workflow en nabewerking’ ter waarde van 20 euro
  • En een heerlijke broodjeslunch, koffie, thee en fris

Natuurlijk kun je tijdens de cursus al je vragen stellen.

Reserveer je plaats voor de cursus workflow en nabewerking en ontdek Hoe

✅ Je een snelle en eenvoudige workflow opzet
✅ Bepaalt welke verbeteringen je het beste kunt doen
✅ Globale bewerkingen toepast
✅ Lokale bewerkingen toepast
✅ Meerdere foto’s tegelijkertijd bewerkt
✅ Met voorinstellingen je workflow nog meer versnelt
✅ Met de tips en adviezen van een professionele fotograaf je foto’s écht verbetert
✅ Van onze lekkere lunch geniet. Die krijg je er gratis bij

De inhoud van de cursus workflow en nabewerking

De praktische cursus workflow en nabewerking bestaat uit 3 delen. In totaal duurt de cursus 6 uur. De kracht van deze cursus is dat je je workflow op jouw manier inricht én snel tot mooie resultaten komt. Inclusief nieuwe Lightroom updates.

Deel 1 cursus: workflow van import tot export

Je start met de set up van Lightroom Classic. Dat is eenmalig, maar een belangrijke basis voor het opzetten van een slimme workflow.

Daarbij krijg je hulp bij het opzetten van de catalogus. Het werken met een mappenstructuur, het toekennen van trefwoorden en terugvinden van foto’s kan op een snelle manier. Het grote voordeel: Lightroom Classic kan wat jij wilt. Natuurlijk bekijken we ook hoe je een gedegen back-up inricht.

En ontdek je hoe je foto’s importeert, trefwoorden toevoegt en foto’s classificeert. Vervolgens leer je hoe je foto’s exporteert en verwijdert.

deel 2 Cursus: workflow foto’s selecteren, analyseren en bewerken

Het bewerken van foto’s start met beeldanalyse. Je ontdekt hoe je snel foto’s selecteert. En hoe je bepaalt welke aanpassingen je in een foto gaat doen.

Lightroom Classic: de workflow vanaf globale bewerkingen en de krachtige lokale maskers leggen we op een begrijpelijke manier uit. Onder andere belichting, het histogram, contrast, benadrukken details, kleuraanpassingen en verscherpen komen aan bod.

NIK: Nik Software bevat een aantal handige plug-ins die van toegevoegde waarde kunnen zijn. We geven je een introductie in de Nik Software en laten een aantal voorbeelden zien. Nik software kun je als stand alone toepassing gebruiken. Maar je kunt het ook in Lightroom Classic en Photoshop integreren.

Deel 3 cursus: workflow versnellen en aanpassen aan jouw wensen

Met behulp van voorinstellingen – ook wel presets genoemd – versnel je de workflow. Ontdek hoe je zelf voorinstellingen maakt. Want die werken altijd beter dan de voorinstellingen van anderen.

En als laatste onderdeel bekijken we nog een keer jouw workflow en hoe je die kunt versnellen.

Wil je nóg meer uit Lightroom halen? Dan is er nog de cursus Lightroom voor Landschapsfotografen voor gevorderden. Ontdek hoe nóg je efficiënter en professioneler kunt werken.

Locatie van de cursus

De cursus vindt bij ons op locatie in het centrum van Bergen op Zoom plaats. Parkeren kan op enkele minuten afstand in een parkeergarage. En op een kleine 10 minuten afstand kun je gratis parkeren. Kom je met het openbaar vervoer? Dan loop je in 10 minuten van het station naar de locatie.

Heb ik ervaring nodig om mee te doen?

De cursus past bij jou als je je workflow wilt versnellen. Je fotografeert in RAW. Verder kun je werken met je computer en heb je al wat ervaring met Lightroom Classic opgedaan.

Wat neem ik zelf mee?

Bij voorkeur neem je je eigen laptop mee met daarop een recente versie van Adobe Lightroom CC Classic. Dan kun je je workflow direct aanpassen en oefenen. Als je geen laptop hebt, kun je ook meedoen. Je volgt de cursus dan met behulp van het cursusboek dat je op de dag van de cursus krijgt uitgereikt.

Je eigen foto’s. Daar ga je mee aan de slag zodat je direct je beste foto’s nog mooier kunt maken.

Meld je nu aan voor de cursus workflow en nabewerking en haal het maximale uit jouw fotografie…

Cursusdatum

DatumLocatieTijdPrijsInfo
12-2-2023 Bergen op Zoom 10:00 uur tot 17:00 uur149,00 Volgeboekt Aanmelden reservelijst
Vrijdag 29 september 2023 Bergen op Zoom 10:00 uur tot 17:00 uur149,00

Reacties van deelnemers

Inmiddels ben ik al een aantal jaren in de weer met macro en dit was mijn tweede macroworkshop bij Frank en Yvonne. Verrassend hoeveel nieuwe dingen je toch elke keer weer kunt leren. We kregen goede tips over hoe je bokeh kunt creëren zonder regendruppels en hoe je tot een... lees meer

Karin Prins

Gisteren voor het eerst met dit nieuwe statief (Leofoto EF-324C) in tulpenvelden gefotografeerd, en enorm blij met deze aankoop. Staat stevig, is makkelijk te verstellen, je wordt niet gehinderd door middenkolom als je laag wilt en is makkelijk te reinigen. Één ervaring is natuurlijk nog beperkt maar eerste indruk is... lees meer

Hans van Kempen

Wow, wat een boeiende, leerzame en leuke dagen waren het! Samen met een vriendin nam ik deel aan de cursus op Texel. Het begon al vooraf dankzij het toegezonden cursusboek met de beschrijving van de opdrachten. Via de mail kwamen ook nog eens een drietal e-boeken zodat ik me vast... lees meer

Anne-Marie Koenraad

Al heel wat keren meegegaan met een workshop of fotoreis. Vanwege het onderwerp van de workshop, soms om een (voor mij) nieuw gebied te ontdekken of gewoon om weer eens bij te spijkeren op bepaalde technieken (noem het voor de gezelligheid). Frank en Yvonne helpen je weer even op weg... lees meer

Linda de Leur

Wat heb ik genoten tijdens de cursus natuurfotografie aan de Zeeuwse kust. Na al een paar keer gekeken te hebben op de mooie site van “betere landschapsfotografie” uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en gemaild om wat extra info. Al snel kreeg ik een positief, enthousiast antwoord en mede daardoor heb... lees meer

Claudia Gruben

Door ervaring van andere en zelf zoeken via internet kwam ik bij Betere Landschapsfoto uit. Het was een erg gezellige en leerzame dag. In oktober heb ik de volgende workshop gepland staan bij Frank en Yvonne. Erg leuke mensen die hun vak verstaan. Ik kijk er weer erg naar uit.

Mirrian Kramer

Even vertellen dat ... ... ik hen echt wel een pluim wil geven. Waarom ik voor hen koos? Waarschijnlijk deels intuïtief en deels om hun veelzijdig aanbod. Persoonlijk is hun aanbod voor mij erg aanvullend en grensverleggend. Tijdens de workshop valt vooral de ontspannen sfeer en zeker hun deskundige behulpzaamheid... lees meer

Lex Saelen

Bij toeval kwam ik op de website van beterelandschapsfoto.nl terecht. Na wat rondneuzen zag ik o.a. de workshop 'Kustfotografie met lange sluitertijden' en aangezien ik toch al bezig was om met lange sluitertijden te experimenteren, leek het me mooi en leerzaam om deze workshop te volgen. Nou, dat was inderdaad... lees meer

Paul Verzantvoort

Workshop landschapsfotografie gevolgd in oisterwijk, ben zelf beginnend had geen idee wat er ging gebeuren. Frank en Yvonne hebben mij met zeer goede uitleg op weg geholpen met instellingen scherpstellen diafragma histogrammen composities ,heeft mij geïnspireerd om van fotografie mijn hobby te maken

Kees Kristelijn

Fantastische Soft Focus Macro cursus Een hele gezellige maar vooral leerzame cursus gehad in het arboretum Kalmthout. Geleerd hoe ik bloemen op een prachtige softe manier kan vastleggen en welke techniek en instellingen ik daarvoor moet gebruiken. Veel aanwijzingen en tips gehad van beide fotografen en dat was thuis te... lees meer

Jolanda

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger... lees meer

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen... lees meer

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!!... lees meer

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep. Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar... lees meer

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis... lees meer

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur