Ontwikkel jezelf als fotograaf

Fotografie Persoonlijke Coaching

  • starten wanneer jij wil
  • € 899 voor 7 modules maatwerk
Aanmelden

Programma persoonlijke coaching

Het traject bestaat uit 7 modules. Je start je ontdekkingsreis naar de fotograaf in jou.

Module 1

Je eerste stap is een intake aan de hand van een uitgebreide vragenlijst. Het doel is om jouw niveau, sterke en zwakke punten, doelen en interesses scherp te krijgen. Dat helpt de fotografen van Betere Landschapsfoto om jou zo goed mogelijk te ondersteunen. We maken een persoonlijk programma voor jou, gebaseerd op de intake, foto’s die we van jou hebben gezien, jouw ontwikkelbehoefte en het aantal modules dat je wil volgen. Het programma stemmen we met jou af en samen stellen we vast dat je tevreden en gemotiveerd aan de start begint. Zo voorkomen we dat je irrelevante informatie krijgt en tijd verspilt.

Module 2-6

Je gaat van start! Door middel van een reeks projecten, informatie, feedback en discussies bekijken we elk aspect van je fotografie, waaronder: je uitrusting, je technische kennis, locatiekeuzes, je compositie, de sfeer in je foto’s, belichting, beeldkeuze, nabewerking en portfolio opbouw. De modules kunnen heel verschillend zijn opgebouwd. Zo kan het voorkomen dat je in één van je opdrachten foto’s op een locatie dicht bij huis maakt, een bepaalde lens gebruikt of het werk van een bepaalde fotograaf bestudeert. Modules kunnen ook helemaal op techniek zijn gericht of juist sfeer en compositie, of op het ontwikkelen van jouw visie. Zolang het over landschapsfotografie en/of macrofotografie gaat, ben je bij ons aan het juiste adres!

Halverwege het coachingstraject vindt een uitgebreide evaluatie plaats. We stellen samen vast hoe jij je ontwikkelt en of we het programma zullen aanpassen. Met je laatste verbeterpunten breng je al het geleerde in praktijk.

Module 7

De laatste module bestaat uit een eindopdracht. In deze opdracht maak je een panel van 8 foto’s. De opdracht voer je met een grote vrijheid uit. Alles wat je hebt geleerd over compositie, sfeer, techniek en je eigen stijl zul je toepassen. Met dit panel laat je zien dat je een volleerd fotograaf bent geworden. Dit klinkt eenvoudiger dan het is. De foto’s passen écht bij elkaar. Wat techniek betreft, uitvoering, kleur, licht, wijze waarop je de foto’s hebt bewerkt en gerangschikt.

check na 6 maanden

6 Maanden na afloop van het coachingstraject hebben we contact. Samen kijken we naar hoe je je de afgelopen maanden hebt ontwikkeld. We voorzien je weer van praktische en bruikbare tips.

Voorbeelden

Misschien vraag je je af of je geschikt bent om aan het traject deel te nemen. We kunnen je vertellen dat je geschikt bent. Het kan lastig zijn om het onderwerp van je coaching traject fotografie te bepalen. Om je te helpen geven we je een paar voorbeelden. Weet je niet zeker of wij je goed kunnen helpen, neem dan gewoon contact met ons op.

Ontwikkelen techniek en compositie

Je beheerst de techniek in de basis en merkt dat je in de praktijk iedere keer net iets te kort komt. Je foto’s zijn te licht of te donker. Of ze zijn niet scherp op de plek waar jij dat wil. Ook je composities kunnen beter. Je denkt iedere keer dat je er bent en thuis valt het resultaat toch tegen. In dit traject ontdek je de fijne kneepjes van het vak die er voor zorgen dat je op iedere plek en onder alle omstandigheden technisch goede en mooie foto’s maakt.

Ontwikkelen landschapsfotografie

Je hebt de basis goed onder de knie en fotografeert graag in de natuur. Landschapsfotografie is helemaal jouw ding. Je foto’s ogen wat vlak en je wil speciale technieken ontdekken, bijvoorbeeld het fotograferen met lange sluitertijden. Daar komt meer bij kijken dan even een filtertje plaatsen. Het persoonlijk coachingstraject, eventueel aangevuld met een workshop kustfotografie- Fotograferen met lange sluitertijden, zal wonderen doen!

Ontwikkelen visie en creativiteit

Je wil meer diepgang in je foto’s aanbrengen. Niet alleen door het technisch werken met diepte maar juist door je eigen gevoel en creativiteit in de beelden te leggen. Je staat voor een forse uitdaging. Je kiest voor een traject dat uit maar liefst 8 modules bestaat. Gedurende het traject blijkt dat je oog hebt voor compositie en je je persoonlijke gevoel tot uiting laat komen. Maar je foto’s blijven vlak. Met een privécursus Lightroom zet je de puntjes op de i.

Wil jij fotograferen als een professional? Meld je dan snel aan voor dit maatwerk traject Fotografie coaching…

voeg extra diepgang toe met aanvullende modules

Het Fotografie Persoonlijke Coaching traject bestaat uit 7 modules. Als je nog meer uit je fotografie wilt halen is een aanvullende module een goede optie.

waar kies je voor

Je kunt een aanvullende kiezen die aansluit op het thema van jou persoonlijk coaching traject. Je kiest dan voor verdieping of voor een onderwerp dat goed bij het traject past. Aanvullende modules kunnen bijvoorbeeld gaan over:

  • Techniek
  • Belichting
  • Compositie en sfeer
  • Ontwikkelen visie
  • Ontwikkelen van een eigen stijl
  • Landschapsfotografie
  • Macrofotografie
  • Kustfotografie

toevoegen extra module

Wil je je coachingstraject verrijken met een extra verdieping? Geef dat aan als je je plaats voor het coachingstraject reserveert. Natuurlijk kun je ook later nog een module toevoegen.

Voeg extra ervaring toe met een workshop

Deze foto is tijdens een persoonlijk coachingstraject gemaakt

Je kunt het persoonlijke coachingstraject verrijken met een of meerdere workshops. Er zijn veel opties. Je kunt kiezen voor een workshops uit ons bestaande aanbod. Maar veel deelnemers aan het coachingstraject kiezen voor een maatwerkworkshop.

Als je voor een reguliere workshop reserveert krijg je 20 euro korting. Reserveer je een maatwerkworkshop dan is het tarief slechts 335 euro in plaats van 369 euro.

Voor meer informatie neem je contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

deelnemen aan een workshop

Wil je je coachingstraject verrijken met een workshop? Geef dat aan als je je plaats voor het coachingstraject reserveert. Natuurlijk kun je ook later nog een workshop toevoegen.
Tariefinformatie

Word de beste fotograaf die je kunt zijn en reserveer je plek voor het coachingstraject. Het tarief voor 7 maatwerkmodules bedraagt 899 euro.

Wanneer kan ik starten

Het betreft een maatwerktraject. Je kunt dus starten wanneer je wil. Om de kwaliteit te garanderen begeleiden we maximaal zes fotografen tegelijkertijd.

Heb ik ervaring nodig om mee te doen

Je hoeft nog niet veel ervaring met fotografie te hebben. Het coachingstraject is op jou toegesneden. Voorwaarde is dat je je macrofotografie en/of landschapsfotografie wil ontwikkelen.

Op welke locatie volg ik het coaching traject fotografie

Je volgt het traject vanuit thuis.

Is het coaching traject fotografie geschikt voor mij

Dit programma is 100% maatwerk. Van startend fotograaf tot semi-professional, wij kunnen je begeleiden. Het belangrijkste is dat je de passie hebt en de tijd kunt investeren. Zolang je hart bij macrofotografie, kustfotografie of landschapsfotografie ligt, zit je goed bij ons.

Welke apparatuur heb ik nodig

Een spiegelreflex- of systeemcamera. En lenzen die een bereik van 18 tot minimaal 200mm afdekken. Als het je doel is om je macrofotografie te verbeteren heb je een macrolens nodig. Voor landschaps- en kustfotografie zijn filters erg handig zo niet noodzakelijk. Verder beschik je over een computer met Lightroom, daarin zijn wij gespecialiseerd. Wat ons betreft vergeet je Photoshop. Een telefoon heb je ook nodig en eventueel een Skypeverbinding.

Moet ik meer apparatuur kopen als het programma start

Nee, wellicht stellen we bepaalde apparatuur voor, gebaseerd op jouw behoeften en doel in deze cursus. Maar het blijft bij een advies. Het gaat voornamelijk om de mens achter de camera en niet alleen om de apparatuur.

Maakt het uit waar ik woon

Nee, zolang je op deze planeet woont, zit je goed. We kunnen je begeleiden in het Nederlands en Engels.

Hoe lang duurt het fotografie coaching traject

Dat bepaal jezelf. Op basis van je behoeften en budget stellen we de duur van het programma vast. In de periode dat het coachingsproject loopt investeer je zo veel tijd als je kunt missen. Zoals met de meeste vormen van leren, hoe meer je erin stopt, hoe meer je terugkrijgt. In de laatste week van een module even wat fotootjes maken en vragen beantwoorden zal je niet echt helpen. Kies het beste voor jezelf.

Stel dat ik het programma niet kan afmaken

Soms gebeuren er dingen en moet je je planning aanpassen. In overleg kunnen we bepalen wat de beste oplossing is. Als je een echte reden hebt om te stoppen, kunnen we kijken naar het opnieuw plannen van je programma.

Krijg ik een diploma

Nee, dit is een praktijkgerichte, op maat gemaakt coachingstraject. Je krijgt feiten, kennis, ervaring én mooie foto’s!

Reacties van deelnemers

Na geruime tijd van plan geweest te zijn een fotoreis te boeken, ben ik afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat!
Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn, we hebben veel gelachen en een goede tijd gehad.

Ik heb veel geleerd over het fotograferen van landschappen, het gebruik van filters, over instellingen van mijn camera die ik nog niet kende en over het gebruik van nabewerkingsoftware. Dit heeft als resultaat gehad dat ik nu weer vaker erop uit ga om het geleerde in praktijk te brengen, en de landschapsfoto's foto's die ik nu maak zijn inderdaad beter dan voorheen.

Ik kan maar een nadeel bedenken, en dat is dat ik volgend jaar weer mee wil ...

Bas Ruiter

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden.
Ik vond dit persoonlijk een zeer aangename en geslaagde workshop! Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Recent heb ik een coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. Een intensief traject met uitdagende opdrachten. De begeleiding en feedback van Yvonne en Frank was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling. Het heeft mij gebracht dat ik blijf experimenteren en vooral te durven. Ik ben erg blij met de resultaten van deze coaching.

Annemieke Keijzer

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Het zit er alweer op, onze prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd en kijk nu heel anders naar mijn composities. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. We hadden een heel leuke groep, hebben veel gelachen en we hebben enorm geboft met het weer. Een vriendin dacht dat ik een ansichtkaart mailde toen ik haar een van mijn foto's van deze week doorstuurde!! Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne zijn hiervoor de geknipte mensen die je op weg helpen om dat ene plaatje naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn zowat de ingrediënten die geserveerd worden op een dienblad. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur