Ontdek de geheimen van Lightroom

Cursus Adobe Photoshop Lightroom | Groep

 • Vanaf donderdag 5 november 2020, 5 lessen van 2,5 uur
 • 235,00
235,00

Haal alles uit je foto’s met adobe photoshop Lightroom

Je fotografeert graag. Je ziet mooie dingen en die leg je vast met je camera. Maar als je thuis komt valt het resultaat tegen. Achter op het scherm van je camera zag je een mooie foto. Op het grote scherm thuis is de foto niet wat je er van verwachtte. En toch heb jij die mooie foto wél gemaakt. Alleen moet je nog een aantal aanpassingen in de nabewerking doen. In de praktische groepscursus Adobe Photoshop Lightroom Classic ontdek je precies hoe nabewerking een belangrijke aanvulling op jouw fotografie is.

voor fotografen die starten met lightroom of al ervaring hebben

Als natuurfotograaf ben je veel buiten. Je besteedt veel zorg aan het maken van je foto’s, want je wilt de best mogelijke foto in het veld maken. In het digitale tijdperk is het ontwikkelen van je foto’s verschoven van de donkere kamer of afdrukcentrale naar je eigen computer. Hoe je het ook wendt of keert, je foto’s ontwikkelen doe je zelf. In deze praktische cursus Adobe Photoshop Lightroom Classic ontdek je hoe je in weinig tijd je foto’s als topwerken presenteert.

Wil jij:

 • Nooit meer je foto’s kwijt taken
 • Je foto’s levensecht van het scherm laten springen
 • Tips en adviezen van professionele fotografen ontdekken
 • Veel praktische voorbeelden zien
 • Hulp krijgen bij het inrichten van Lightroom
 • Leren van een professional
 • Je mooiste foto’s aan familie, vrienden en bekenden laten zien

Mis niets en doe mee met de groepscursus Lightroom Classic in Bergen op Zoom!

E-book Lightroom Classic

Bij de groepscursus Adobe Photoshop Lightroom Classic ontvang je het e-book ‘Lightroom Classic’ ter waarde van 24,95 euro. Dit e-book van meer dan 230 pagina’s kun je als naslagwerk gebruiken voor, tijdens en na de cursus. Veel voorkomende vragen worden beantwoord en het e-book staat vol met tips, praktische voorbeelden en inspiratie. Natuurlijk ontbreekt een volledige workflow niet.

Dit is het e-book dat je bij iedere cursus adobe photoshop Lightroom krijgt

ontdek adobe photoshop lightroom

In de groepscursus Adobe Photoshop Lightroom voor ontdek je de geheimen van Lightroom Classic en presenteer jij je foto’s op hun mooist! De groepscursus is praktijkgericht. Je werkt met je eigen foto’s. Na deze cursus kun je zelfstandig aan de slag met de ontwikkeling van jouw foto’s. Je ontdekt alle tips en adviezen van professionele fotografen die altijd werken.

Je krijgt een complete cursus

De groepscursus Adobe Photoshop Lightroom Classic gaat over de modules Bibliotheek en Ontwikkelen. Want die heb je als fotograaf écht nodig. Wat ga je doen? Je ontdekt onder andere het volgende:

 • Lightroom inrichten
 • Catalogus maken
 • Foto’s importeren
 • Trefwoorden toevoegen
 • Classificaties aan foto’s geven
 • Foto’s verwijderen
 • Foto’s exporteren
 • Rechtzetten
 • Uitsnijden
 • Vlekken verwijderen
 • Witbalans aanpassen
 • Belichting aanpassen
 • Contrast, textuur en structuur op elkaar afstemmen
 • Kleur aanpassen
 • Verscherpen
 • Lokale aanpassingen met het radiaalfilter, gegradueerd filter en het penseel uitvoeren
 • Foto analyse voor snelle en slimme aanpassingen
 • Het synchroniseren van bewerkingen
 • En nog veel meer

Live vragen stellen aan een professionele Fotograaf

Tijdens de 5 lessen van 2,5 uur kun je steeds live je vragen stellen. We werken met een ‘vast’ programma, maar de groep is klein en wij kennen Lightroom Classic van binnen en buiten. Daarom kunnen wij al jouw vragen over Lightroom Classic beantwoorden.

Altijd behulpzaam en opbouwend

Als jij een vraag over fotobewerking hebt helpen wij jou daar mee. Wij vinden het belangrijk dat jij fotografie leuk vindt en ontdekt hoe je snel je foto’s perfect afwerkt. Onze feedback is altijd opbouwend.

Je werkt met een vooraf vastgesteld programma dat zich in de praktijk heeft bewezen. Je ontdekt hoe mooi jouw eigen foto’s zijn en werkt ze perfect af. Met trots laat je ze aan je familie en vrienden zien. – Frank Geraedts

kleine groep, veel persoonlijke begeleiding tijdens de workshop

De groep bestaat uit maximaal 6 personen. In 2012 startte onze eerste groepscursus Lightroom. Inmiddels gingen veel fotografen je voor en ze stonden er versteld van hoeveel moois ze uit hun foto’s konden halen.

Reserveer je plaats voor deze groepscursus Adobe Lightroom classic en ontdek hoe je:

✅ Nooit meer je foto’s kwijt raakt
✅ Bepaalt welke verbeteringen je het beste kunt doen
✅ Je foto’s van het scherm laat spatten
✅ Licht en diepte in je foto brengt
✅ Lokale bewerkingen toepast
✅ Meerdere foto’s tegelijkertijd bewerkt
✅ Met de tips en advies van een professionele fotograaf je foto’s écht verbetert

Meld je nu aan voor de groepscursus Lightroom

programma van de cursus Adobe Photoshop Lightroom

De groepscursus Lightroom Classic voor natuurfotografen bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur. De kracht van de groepscursus Adobe Photoshop Lightroom is dat je ontdekt wat je aan je foto’s wilt verbeteren en hoe je dat in de praktijk doet. Aan de hand van een programma dat zich in de praktijk heeft bewezen ga je aan de slag.

1e Les Lightroom | Het begin met de module Bibliotheek

Je start met de set up van het programma. Dat is eenmalig, maar een belangrijke basis in deze cursus Adobe Photoshop Lightroom. Daarna krijg je hulp bij het inrichten van de catalogus. De catalogus is nodig om er voor te zorgen dat jij je foto’s kunt terugvinden. We weten uit ervaring dat het daar heel vaak mis gaat. Je krijgt onder andere hulp bij het opzetten van een mappenstructuur, het aanmaken van catalogus en het inrichten van back-up(s). De module Bibliotheek zal geen geheimen meer kennen.

Daarna ontdek je hoe je foto’s importeert, trefwoorden toevoegt en foto’s classificeert. Dat helpt je bij het terugvinden van de foto’s. Vervolgens maak je jezelf eigen hoe je foto’s exporteert en verwijdert. Ook staan we stil bij handige toetscombinaties. De module Bibliotheek in Adobe Photoshop Lightroom krijgt dus veel aandacht. Je zult er alleen maar plezier van hebben.

Les 2-4 lightroom | ontdek wat lightroom voor je foto’s kan doen met de module Ontwikkelen

We starten iedere volgende les met het beantwoorden van je vragen.

In deze lessen staat de module Ontwikkelen centraal. Het doel is om jouw foto’s te laten spreken. Je leert de basisbeginselen zoals uitsnijden, rechtzetten, vlekken verwijderen en lenscorrecties toepassen. En natuurlijk besteden we aandacht aan onder andere belichting, contrast en kleur. Het standaardpaneel zal je beste vriend worden. Ook ontdek je hoe je de foto’s optimaal verscherpt. De module Ontwikkelen heeft veel meer mogelijkheden. We benoemen ze hier niet allemaal maar ze komen in de lessen allemaal aan bod.

In de 4e les neemt de snelheid toe. Je leert hoe je snel meerdere foto’s tegelijkertijd kunt verbeteren. Je ontdekt de mogelijkheden van lokale aanpassingen, zoals filters en het penseel, nog zo’n sterke feature in Lightroom. Je zult versteld staan hoe snel je Lightroom Classic onder de knie krijgt en wat het voor je foto’s doet.

5e Les lightroom | Alles komt samen

In deze 5e en laatste les komt alles samen. Je ontdekt hoe je snel bepaalt welke verbeteringen je het beste kunt uitvoeren en hoe Lightroom Classic je daarbij helpt. Ook ontdek je hoe je licht en diepte in je foto’s brengt. Aan het einde van de cursus kun je zelfstandig je foto’s bewerken.

Je krijgt oefeningen waarmee je thuis aan de slag kunt gaan. Dat is handig want hoe meer ervaring je op doet, hoe sneller je je foto’s kunt verbeteren.

Deze cursus wordt door 1 fotograaf van Betere Landschapsfoto gegeven. De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers.

Details van cursus Adobe Photoshop Lightroom

– 5 Lessen van ruim 2,5 uur
– Zeer ervaren Lightroom Classic docent
– Praktijk gericht
– Module Bibliotheek
– Module Ontwikkelen
– Ontwikkelen van je eigen foto’s
– Écht je foto’s tot leven brengen
– Inclusief e-book ‘Lightroom Classic’

Tariefinformatie

Ontdek hoe jij je foto’s verbetert in 5 lessen van 2,5 uur voor 229 euro.

Wanneer is de les

De cursus Lightroom Classic bestaat uit 5 lessen van 19:30 uur tot 22:00 uur. De lessen vinden steeds op donderdagavond plaats. De data zijn:
5 november 2020
12 november 2020
19 november 2020
26 november 2020
10 december 2020

Heb ik ervaring met Photoshop Lightroom Classic nodig?

Nee. Deze cursus is geschikt voor fotografen zonder enige ervaring in Lightroom Classic. Je zult wel meer rendement uit de cursus halen als je ervaring in het werken met computers hebt. Wat het eindniveau betreft streven we ernaar om je op een redelijk gevorderd niveau te brengen. Het is daarvoor wel belangrijk dat je tussen de lessen door zelf oefent.

Locatie van de groepscursus Lightroom

De cursus wordt op onze eigen locatie in Bergen op Zoom gegeven, op 10 minuten lopen van het station. Parkeren kan op enkele minuten afstand in een parkeergarage.

Wat neem ik zelf mee?


Je neemt je eigen laptop mee met daarop een recente versie van Adobe Photoshop Lightroom Classic, minimaal Lightroom 6. Bij voorkeur werk je met de meest recente versie in abonnementsvorm maar dat is geen must.

Verder neem je je eigen foto’s mee. Daar ga je mee aan de slag zodat je direct je beste foto’s nog mooier kunt maken.

235,00

Reacties van deelnemers

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn!

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur