Ontdek de geheimen van Lightroom

Groepscursus Adobe Photoshop Lightroom

 • Vanaf 27 februari 2020, 5 lessen van 2,5 uur
 • 229
Aanmelden
Een voorbeeld uit de cursus Lightroom

Haal alles uit je foto’s met adobe photoshop Lightroom

Je fotografeert graag. Je ziet mooie dingen en die leg je graag vast. Maar als je thuis komt valt het resultaat tegen. Ook achter op het scherm van je camera zag je een mooiere foto en nu op het grote scherm is het niet wat je er van verwachtte. En toch heb jij die mooie foto wél gemaakt. Alleen moet je nog een aantal aanpassingen in de nabewerking doen. Als je eens wist wat de groepscursus Adobe Photoshop Lightroom voor jouw fotografie kan betekenen.

Of je kunt je foto’s niet goed terugvinden. Je verliest veel tijd met het zoekwerk. Tijd die je liever aan andere dingen had besteed. Het zijn kleine dingen die ervoor zorgen dat je jij foto’s niet optimaal presenteert. De nabewerking in Adobe Photoshop Lightroom hoeft niet veel tijd te kosten. Ontdek bij ons hoe het werkt en je zult je foto’s als topwerken presenteren!

Wil jij:

 • Nooit meer je foto’s kwijt taken
 • Je foto’s levensecht van het scherm laten springen
 • Tips en trucs van professionele fotografen ontdekken
 • Alle geheimen van Lightroom ontdekken
 • Leren van een professional
 • Je mooiste foto’s aan familie, vrienden en bekenden laten zien

Mis niets en doe mee met de groepscursus Lightroom in Bergen op Zoom!

Snelgids Lightroom

Bij de cursus Lightroom ontvang je de snelgids Lightroom. Deze kun je als naslagwerk gebruiken voor na de cursus. Veel voorkomende vragen worden beantwoord en de gids staat vol met tips en trucs.

Dit is het e-book dat je bij iedere cursus adobe photoshop Lightroom krijgt

ontdek adobe photoshop lightroom

In de groepscursus Adobe Photoshop Lightroom ontdek je de geheimen van Lightroom en presenteer jij je foto’s op hun mooist! De cursus is praktijkgericht. Je werkt met je eigen foto’s. Na deze cursus kun je zelfstandig aan de slag met de ontwikkeling van jouw foto’s. Je ontdekt alleen tips en trucs die altijd werken.

Je krijgt een complete cursus

We richten ons op de modules Bibliotheek en Ontwikkelen. Want die heb je als fotograaf écht nodig. Wat ga je doen? Je ontdekt het volgende:

 • Lightroom inrichten
 • Catalogus maken
 • Foto’s importeren
 • Trefwoorden toevoegen
 • Classificaties aan foto’s geven
 • Foto’s verwijderen
 • Foto’s exporteren
 • Rechtzetten
 • Uitsnijden
 • Vlekken verwijderen
 • Witbalans aanpassen
 • Belichting aanpassen
 • Contrast, textuur en structuur op elkaar afstemmen
 • Kleur aanpassen
 • Verscherpen
 • Lokale aanpassingen met het radiaalfilter, gegradueerd filter en het penseel uitvoeren
 • Hoe je je foto’s snel verbetert
 • En nog veel meer

Live vragen stellen aan professionele fotografen

Tijdens de 5 lessen van 2,5 uur kun je steeds live je vragen stellen. We werken met een ‘vast’ programma, maar de groep is klein en wij kennen Lightroom van binnen en buiten. Dat is wel zo makkelijk want we helpen je direct op weg.

Altijd behulpzaam en opbouwend

Als jij een vraag over fotobewerking hebt helpen wij jou daar mee. Wij vinden het belangrijk dat jij fotografie leuk vindt en ontdekt hoe je snel je foto’s perfect afwerkt. Onze feedback is altijd opbouwend.

Je werkt met een vooraf vastgesteld programma dat zich in de praktijk heeft bewezen. Je ontdekt hoe mooi jouw eigen foto’s zijn en werkt ze perfect af. Met trots laat je ze aan je familie en vrienden zien. – Frank Geraedts

kleine groep, veel persoonlijke begeleiding tijdens de workshop

De groep bestaat uit maximaal 6 personen. In 2012 startte onze eerste groepscursus Lightroom. Inmiddels gingen jouw veel fotografen voor en ze waren versteld hoeveel moois ze uit hun RAW-bestanden konden halen.

Reserveer je plaats voor deze cursus Adobe Lightroom en ontdek hoe je:

✅ Nooit meer je foto’s kwijt raakt
✅ Bepaalt welke verbeteringen je het beste kunt doen
✅ Je foto’s van het scherm laat spatten
✅ Licht en diepte in je foto brengt
✅ Lokale bewerkingen toepast
✅ Meerdere foto’s tegelijkertijd bewerkt
✅ Snelgids Lightroom ter waarde van 18 euro
✅ Met de tips en trucs van een professionele fotograaf je foto’s écht verbetert

Meld je nu aan voor de groepscursus Lightroom

programma van de cursus Adobe Photoshop Lightroom

De groepscursus Lightroom voor natuurfotografen bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur. De kracht van de cursus Adobe Photoshop Lightroom is dat je ontdekt wat je aan je foto’s wil verbeteren en hoe je dat in de praktijk doet. Aan de hand van een programma gaan we aan de slag.

1e Les Lightroom | Het begin

Je start met de set up van het programma. Dat is eenmalig, maar een belangrijke basis in deze cursus Adobe Photoshop Lightroom. Daarna krijg je hulp bij het inrichten van de catalogus. Die is nodig om er voor te zorgen dat jij je foto’s kunt terugvinden. We weten uit ervaring dat het daar heel vaak mis gaat. Je krijgt onder andere hulp bij het opzetten van een mappenstructuur, het aanmaken van catalogus en het inrichten van backup(s).

Daarna ontdek je hoe je foto’s importeert, trefwoorden toevoegt en foto’s classificeert. Dat helpt je bij het terugvinden van de foto’s. Vervolgens maak je je eigen hoe je foto’s exporteert en verwijdert. Ook staan we stil bij handige toetscombinaties. De module Bibliotheek in Adobe Photoshop Lightroom krijgt dus veel aandacht. Je zult er alleen maar plezier van hebben.

Les 2-4 lightroom | ontdek wat lightroom voor je foto’s kan doen

We starten iedere les met het beantwoorden van je vragen.

In deze lessen staat de module Ontwikkelen centraal. Het doel is om jouw foto’s te laten spreken. Je leert de basisbeginselen zoals uitsnijden, rechtzetten, vlekken verwijderen en lenscorrecties toepassen. En natuurlijk besteden we aandacht aan onder andere belichting, contrast en kleur. Het standaardpaneel zal je beste vriend worden. Ook ontdek je hoe je de foto’s optimaal verscherpt. De module Ontwikkelen heeft veel meer mogelijkheden. We benoemen ze hier niet allemaal maar ze komen in de lessen allemaal aan bod.

In de vierde les neemt de snelheid toe. Je leert hoe je snel meerdere foto’s tegelijkertijd kunt verbeteren. Je ontdekt de mogelijkheden van lokale aanpassingen, zoals filters en het penseel, nog zo’n sterke feature in Lightroom. Je zult versteld staan hoe snel je Lightroom onder de knie krijgt en wat het voor je foto’s doet.

5e Les lightroom | Alles komt samen

In deze les komt alles samen. Je ontdekt hoe je snel bepaalt welke verbeteringen je het beste kunt uitvoeren en hoe Lightroom je daarbij helpt. Ook ontdek je hoe je licht en diepte in je foto’s brengt. Aan het einde van deze cursus kun je zelfstandig je foto’s bewerken.

Je krijgt oefeningen waarmee je thuis aan de slag kunt gaan. Dat is handig want hoe meer ervaring je op doet, hoe sneller je je foto’s kunt verbeteren.

Deze cursus wordt door 1 fotograaf van Betere Landschapsfoto gegeven. De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers.

Details van cursus Adobe Photoshop Lightroom

– 5 Lessen van ruim 2,5 uur
– Zeer ervaren Lightroom docent
– Praktijk gericht
– Module Bibliotheek
– Module Ontwikkelen
– Ontwikkelen van je eigen foto’s
– Écht je foto’s tot leven brengen

Tariefinformatie

Ontdek hoe jij je foto’s verbetert en ontdek Lightroom in 5 lessen van 2,5 uur voor 229 euro.

Wanneer is de les

De cursus Lightroom bestaat uit 5 lessen van 19:30 uur tot 22:00 uur. De lessen vinden steeds op donderdagavond plaats. De data zijn:
27 februari 2020
5 maart 2020
12 maart 2020
19 maart 2020
26 maart 2020

Heb ik ervaring met Photoshop Lightroom nodig?

Nee. Deze cursus is geschikt voor fotografen zonder enige ervaring in Lightroom. Je zult meer rendement uit de cursus halen als je ervaring in het werken met computers hebt. Wat het eindniveau betreft streven we ernaar om je op een redelijk gevorderd niveau te brengen. Het is daarvoor wel belangrijk dat je tussen de lessen door zelf oefent.

Locatie van de groepscursus Lightroom

De cursus wordt in ons eigen fotolokaal in het centrum van Bergen op Zoom gegeven, op 10 minuten lopen van het station. Parkeren kan op enkele minuten afstand in een parkeergarage.

Wat neem ik zelf mee?


Je neemt je eigen laptop mee met daarop een recente versie van Adobe Photoshop Lightroom CC Classic, minimaal Lightroom 6. Bij voorkeur werk je met de meest recente versie in abonnementsvorm maar dat is geen must.

Verder neem je je eigen foto’s mee. Daar ga je mee aan de slag zodat je direct je beste foto’s nog mooier kunt maken.

Reacties van deelnemers

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn!

Bas Ruiter

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur