Ontdek de geheimen van Lightroom

Groepscursus Adobe Photoshop Lightroom

  • Vanaf 6 november 2019, 5 lessen
  • 225
Aanmelden

Ontdek hoe je met adobe photoshop Lightroom je foto’s verbetert

Je fotografeert graag. Je ziet mooie dingen en die leg je graag vast. Maar als je thuis komt valt het resultaat toch tegen. Ook achter op het scherm van je camera zag je een mooiere foto. En toch heb jij die mooie foto wel gemaakt. Alleen moet je nog een aantal aanpassingen in de nabewerking doen. En het kan nog erger, want zie je foto’s maar eens snel terug te vinden. Het zijn allemaal kleine dingen maar hoe doe je dat eigenlijk?

Wil jij:

  • Nooit meer je foto’s kwijt raken
  • Je foto’s levensecht van het scherm laten springen
  • Tips en trucs van een professionele fotograaf leren

Mis niets en doe mee met de groepscursus Lightroom in Bergen op Zoom!

ontdek de mogelijkheden in deze cursus adobe photoshop lightroom

In deze cursus Adobe Photoshop Lightroom ontdek je de geheimen van Lightroom en presenteer jij je foto’s op hun mooist! Na deze cursus kun je zelfstandig aan de slag met de ontwikkeling van jouw foto’s.

Deze cursus is praktijkgericht. Aan de hand van je eigen foto’s en een aantal voorbeeldfoto’s zul je ontdekken wat Lightroom voor jouw foto’s gaat doen. Je krijgt iedere les veel voorbeelden en direct toepasbare tips en trucs. We richten ons op de modules Bibliotheek en Ontwikkelen. Want die heb je als fotograaf écht nodig.

Je werkt met een vooraf vastgesteld programma dat zich in de praktijk heeft bewezen. Je ontdekt hoe mooi jouw eigen foto’s zijn. Met trots laat je ze aan je familie en vrienden zien. – Frank Geraedts

kleine groep, veel persoonlijke begeleiding tijdens de workshop

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. In 2012 startte onze eerste groepscursus Lightroom. Inmiddels gingen jouw veel fotografen voor en ze waren versteld hoe veel moois ze uit hun RAW-bestanden konden halen.

Reserveer je plaats voor deze groepscursus Adobe Lightroom en ontdek hoe je:

✅ Foto’s importeert, exporteert en afdrukt
✅ Nooit meer je foto’s kwijt raakt
✅ Bepaalt welke verbeteringen je het beste kunt doen
✅ Je foto’s van het scherm laat spatten
✅ Licht en diepte in je foto brengt
✅ Lokale bewerkingen toepast
✅ Meerdere foto’s tegelijkertijd bewerkt
✅ Met de tips en trucs van een professionele fotograaf je foto’s verbetert

Meld je nu aan voor de groepscursus Lightroom

Het programma van de cursus Adobe Photoshop Lightroom

De groepscursus Lightroom voor natuurfotografen bestaat uit vijf bijeenkomsten van ruim twee en een half uur. De kracht van de cursus Adobe Photoshop Lightroom is dat je ontdekt wat je aan je foto’s wil verbeteren en hoe je dat in de praktijk doet. Aan de hand van een programma gaan we aan de slag.

1e Les Lightroom | Het begin

Je start met de set up van het programma. Dat is eenmalig maar een belangrijke basis in deze cursus Adobe Photoshop Lightroom. Daarna krijg je hulp bij het inrichten van de catalogus. Die is nodig om er voor te zorgen dat jij je foto’s kunt terugvinden. We weten uit ervaring dat het daar heel vaak mis gaat. Je krijgt onder andere hulp bij het opzetten van een mappenstructuur, het aanmaken van catalogus en het inrichten van backup(s).

Daarna ontdek je hoe je foto’s importeert, trefwoorden toevoegt en foto’s classificeert. Dat helpt je bij het terugvinden van de foto’s. Vervolgens maak je je eigen hoe je foto’s exporteert en verwijdert. Ook staan we stil bij handige toetscombinaties. De module Bibliotheek in Adobe Photoshop Lightroom krijgt dus veel aandacht. Je zult er alleen maar plezier van hebben.

Les 2-4 | ontdek wat lightroom voor je foto’s kan doen

We starten iedere les met het beantwoorden van vragen.

In deze lessen staat de module Ontwikkelen centraal. Het doel is om jouw foto’s te laten spreken. Je leert de basisbeginselen zoals uitsnijden, rechtzetten, vlekken verwijderen en lenscorrecties toepassen. En natuurlijk besteden we aandacht aan onder andere belichting, contrast en kleur. Het standaardpaneel zal je beste vriend worden.

In de vierde les neemt de snelheid toe. Je leert hoe je snel meerdere foto’s tegelijkertijd kunt verbeteren. Je ontdekt de mogelijkheden van lokale aanpassingen, zoals filters en het penseel, nog zo’n sterke feature in Lightroom. Je zult versteld staan hoe snel je Lightroom onder de knie krijgt en wat het voor je foto’s doet.

5e Les | Alles komt samen

In deze les komt alles samen. Je ontdekt hoe je snel bepaalt welke verbeteringen je het beste kunt uitvoeren en hoe Lightroom je daarbij helpt. Ook ontdek je hoe je licht en diepte in je foto’s brengt. Aan het einde van deze cursus kun je zelfstandig je foto’s bewerken.

Je krijgt ook oefeningen waarmee je thuis aan de slag kunt gaan. Dat is handig want hoe meer ervaring je op doet, hoe sneller je je foto’s kunt verbeteren.

Deze cursus wordt door één fotograaf van Betere Landschapsfoto gegeven. De groep bestaat uit maximaal acht deelnemers.

Details van cursus Adobe Photoshop Lightroom

– 5 Lessen van ruim twee uur
– Zeer ervaren Lightroom docent
– Praktijk gericht
– Module Bibliotheek
– Module Ontwikkelen
– Ontwikkel je eigen foto’s
– Echt je foto’s verbeteren

Tariefinformatie

Ontdek hoe jij je foto’s verbetert en ontdek Lightroom in vijf lessen van ruim twee uur voor 225 euro.

Wanneer is de les

De cursus Lightroom bestaat uit vijf lessen van 19:30 uur tot 22:00 uur. De lessen vinden steeds op woensdagavond plaats. De data zijn:

6 november 2019
13 november 2019
20 november 2019
27 november 2019
4 december 2019

Heb ik ervaring met Photoshop Lightroom nodig?

Nee. Deze cursus is geschikt voor fotografen zonder enige ervaring in Lightroom. Je zult meer rendement uit de cursus halen als je ervaring in het werken met computers hebt. Wat het eindniveau betreft streven we ernaar om je op een redelijk gevorderd niveau te brengen. Het is daarvoor wel belangrijk dat je tussen de lessen door zelf oefent.

Locatie van de groepscursus Lightroom

De cursus wordt in ons eigen fotolokaal in het centrum van Bergen op Zoom gegeven, op 10 minuten lopen van het station. Parkeren kan op enkele minuten afstand in een parkeergarage.

Wat neem ik zelf mee?


Je neemt je eigen laptop mee met daarop een recente versie van Adobe Photoshop Lightroom CC Classic, minimaal Lightroom 6. Bij voorkeur werk je met de meest recente versie in abonnementsvorm maar dat is geen must.

Verder neem je je eigen foto’s mee. Daar ga je mee aan de slag zodat je direct je beste foto’s nog mooier kunt maken.

Reacties van deelnemers

Ik heb twee modules afgerond en ik ben erg blij met de resultaten en de feedback. De opdrachten zijn uitdagend en origineel. Na deze twee modules zie ik mijn coachingsdoel al meer vorm krijgen.

Annemieke Keijzer

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur