Natuurfotografie coaching | Compositie en sfeer

Natuurfotografie coaching | Compositie en sfeer

 • starten wanneer jij wilt
 • 347,00 267,00
347,00 267,00

Je beheerst de techniek best al goed en wit nu foto’s met impact maken. En spannende foto’s. Alleen lukt dat niet altijd. Bij thuiskomst blijkt dat je compositie niet helemaal af is. Of de sfeer ontbreekt. Tijdens het fotograferen heb je iets anders gezien en had je al helemaal iets anders in gedachten dan je nu voor je ziet. Je foto is een standaard foto, je bent er niet tevreden over. Om je heen zie je zo veel mooie foto’s die op hetzelfde moment zijn gemaakt. Hoe nu verder? Natuurfotografie coaching | Compositie en sfeer helpt de fotograaf in jou te ontwikkelen.

Ontwikkelen visie en creativiteit

Ook voor jou zijn die mooie foto’s met impact weggelegd. Alleen moet je nog ontdekken hoe. Ook jouw composities kunnen top zijn. En ook de sfeer kun je in de foto weergeven.

De uitdaging in het coaching traject is om alle creatieve elementen steeds goed op elkaar af te stemmen. Natuurfotografie coaching | Compositie en sfeer is praktisch opgezet vanuit onze jarenlange ervaring als professionele fotografen en coaches. De afgelopen jaren begeleidden wij honderden cursisten. We gaven hen veel adviezen, tips en goede raad. Nu is deze kennis en ervaring samengebracht in het natuurfotografie coaching traject.

Het coaching traject is voor natuurfotografen die de techniek beheersen en nu hun composities willen verbeteren en meer sfeer in de foto willen laten zien.

wat ontdek je in natuurfotografie coaching | compositie en sfeer

3 Maanden, 15 uitdagende opdrachten mét constructieve en persoonlijke feedback

In het traject dat 3 ongeveer maanden duurt, krijg je 15 uitdagende en praktische opdrachten van ons. Gedurende het natuurfotografie coaching traject ontdek je steeds meer inzicht in bijvoorbeeld beeldopbouw, diepte, dynamiek en diverse creatieve technieken. De oefeningen en adviezen worden door de fotografen die wij hebben begeleid al jaren in de praktijk toegepast.

3 Modules met uitdagende opdrachten

Module I: Compositie en sfeer

In de 1e module start je met de compositie. Je krijgt meer inzicht in vlakverdeling, beeldopbouw en diepte. We besteden ook aandacht aan dynamiek in de foto. Ook krijg je handvatten om je eigen foto’s te analyseren en te bepalen op welke punten jij je composities gaat verbeteren.

Module II: Creatieve technieken

In de 2e module ontdek je enkele creatieve technieken zoals meervoudige belichting, high key en low key. Je ontdekt hoe jij je camera als een hulpmiddel kunt gebruiken. Je gaat verder met beeldanalyse en werkt aan oefeningen om meer sfeer in je foto’s te brengen.

Module III: Vrije hand

Nu je de basiselementen van compositie en sfeer beheerst, ga je ze combineren. Hierin krijg je veel vrijheid. De nadruk ligt op het bekijken en analyseren van je onderwerp. Wat zie je en hoe breng je dat op een voor jou aantrekkelijke en krachtige manier over op beeld. Je ontdekt hoe je:

 • een geschikt onderwerp/compositie kunt vinden
 • bepaalt welke elementen je in de foto opneemt
 • Je eigen positie optimaliseert voor de beste foto
 • vertaalt van wat je ziet naar de foto zodat jou foto ook impact heeft

Na deze 3 modules heb je de tools in handen om sterkere foto’s met meer dynamiek te maken.

In Natuurfotografie Coaching | Compositie en sfeer krijg je 15 opdrachten die je helpen de puntjes creatief gezien op de i te zetten. Als je de techniek nog niet goed beheerst, kun je voor Natuurfotografie coaching | Technische vaardigheden kiezen. En als je meer maatwerk en/of een uitgebreider coaching traject wilt, kies dan voor Natuurfotografie coaching | Maatwerk.

En we hebben nog iets voor je…. In iedere module krijg je 1 bonusopdracht. Meer daarover lees je in de modules die je ontvangt.

Tariefinformatie

Word de beste fotograaf die je kunt zijn en reserveer je plek in Natuurfotografie coaching | Compositie en sfeer. Het tarief voor 3 modules met 15 opdrachten, 3 bonusopdrachten, de e-books ‘Fotograferen is een Kunst’ en ‘Lightroom Classic’ én persoonlijke feedback, bedraagt 297 euro.

Wanneer kan ik starten

Je kunt starten wanneer je wilt. Nadat je je hebt ingeschreven, kun je direct de 1e module met opdrachten en e-books downloaden. De volgende modules ontvang je steeds nadat je een module hebt ingeleverd.

Heb ik ervaring nodig om mee te doen

Je hoeft nog niet veel ervaring met fotografie te hebben, maar het is slim als je de techniek beheerst. Dit traject Natuurfotografie coaching | Compositie en sfeer is geschikt voor startende en gevorderde fotografen. Kent de techniek nog te veel geheimen meer voor je, kies dan voor Natuurfotografie coaching: Technische vaardigheden of Natuurfotografie coaching Maatwerk.

Op welke locatie volg ik het coaching traject fotografie

Je volgt het traject vanuit thuis of iedere andere locatie die jij wilt. Sommige opdrachten kun je thuis maken. De meeste opdrachten maak je als natuurfotograaf buitenshuis. Jij bepaalt waar en wanneer je gaat fotograferen.

Is het coaching traject fotografie geschikt voor mij

Als je de techniek voldoende beheerst, dus als licht, sluitertijd, scherpte en scherptediepte geen geheimen meer voor jou hebben, is dit traject geschikt voor jou. Je doel is immers om krachtigere foto’s te maken.

Hoeveel tijd moet ik investeren

De modules zijn zo opgebouwd dat je in een noodtempo in een halve dag klaar kunt zijn. Maar dat zal geen betere fotograaf van je maken en is zonde van de investering die je in jezelf doet. Als je er enkele keren per maand op uit kunt gaan om te fotograferen ben je al een eind op weg. Een exact aantal uren of keren fotograferen om je echt te ontwikkelen is lastig aan te geven. Ga uit van minimaal 3 uur per week. Bij voorkeur kun je er vaker en/of langer op uit trekken. Je doet meer ervaring op en hebt zelf al vergelijkingsmateriaal.

Zoals met de meeste vormen van leren, hoe meer tijd je erin stopt, hoe meer je ervoor terugkrijgt.

Welke apparatuur heb ik nodig

Een spiegelreflex- of systeemcamera. En lenzen die een bereik van 24 tot minimaal 200mm afdekken. Een statief is erg handig. Een telefoon heb je ook nodig en eventueel een Skypeverbinding voor de feedback na de 3e module.

Moet ik meer apparatuur kopen als het programma start

Nee, wellicht stellen we bepaalde apparatuur voor, gebaseerd op jouw behoeften en doel in deze cursus. Maar het blijft bij een advies. Het gaat voornamelijk om de mens achter de camera en niet alleen om de apparatuur. Meer apparatuur maakt nog geen betere fotograaf van jou.

Maakt het uit waar ik woon

Nee, zolang je op deze planeet woont, zit je goed. We kunnen je begeleiden in het Nederlands en Engels.

Hoe lang duurt het fotografie coaching traject

We gaan uit van een traject van 3 modules. Met een doorlooptijd van ongeveer 1 maand per module kom je dus op ongeveer 3 maanden uit.

Krijg ik een diploma

Nee, dit is een praktijkgericht coaching traject. Je krijgt feiten, kennis, ervaring én mooie foto’s!

Persoonlijke en constructieve feedback

Bij een coaching traject hoort persoonlijke feedback. Nadat je de opdrachten van een module hebt afgerond, nemen we de tijd en krijg je constructieve feedback die bij jouw foto’s past. Je krijgt na module I en module II feedback per e-mail. Na module III ontvang je de feedback via Skype (onze voorkeur) of telefoon. Daarvoor maken we later in het traject een afspraak.

inclusief e-books ‘fotograferen is een kunst’ en ‘Lightroom Classic’

Bij dit coaching traject ontvang je onze e-books. Bij elkaar bijna 400 pagina’s met tips, advies, praktische voorbeelden en inspirerende foto’s.

Het e-book ‘Fotograferen is een Kunst’ is het complete leerboek én naslagwerk over licht en belichting, scherpte en scherptediepte, ISO-waarde, compositie en sfeer.

Het e-book lees je heel eenvoudig op je tablet, laptop of telefoon

En je ontvangt het e-book ‘Lightroom Classic’ dat is geschreven door de fotografen van Betere Landschapsfoto. Met meer dan 230 pagina’s praktische voorbeelden, tips en adviezen is dit e-book een leerboek en naslagwerk in 1.

Dit is het e-book dat je bij iedere cursus adobe photoshop Lightroom krijgt

Samenvatting natuurfotografie coaching | compositie en sfeer

 • 3 Modules
 • 15 Inspirerende en uitdagende opdrachten, 3 bonusopdrachten
 • Persoonlijke en constructieve feedback op je foto’s, 2 keer per e-mail en 1 keer via Skype of telefoon
 • Doorlooptijd ongeveer 3 maanden
 • Inclusief de e-books ‘Fotograferen is een Kunst’ en e-book ‘Lightroom Classic’, ter waarde van 46,90 euro.

Hoe werkt het

Dit coaching traject bestaat uit 3 modules. Nadat je een module hebt ingestuurd, ontvang je onze feedback met de opdrachten voor de volgende module.

direct aan de slag

Nadat je de bestelling hebt geplaatst, kun je de 1e module met oefeningen en beide e-books direct downloaden. Aan de hand van voorbeelden en duidelijke uitleg en met verwijzing naar de e-books ga je aan de slag.

cadeaubon

Je kunt het natuurfotografie coaching traject ook aan iemand anders cadeau doen. Reserveer een plek en geef aan dat je het coaching traject aan iemand anders cadeau wilt doen.

Wat heb je nodig voor Natuurfotografie coaching | Compositie en sfeer

 • Camera
 • Minimaal 1 objectief met een bereik van 24-200mm, meerdere objectieven die dit bereik overbruggen kan natuurlijk ook.
 • Een statief

Schrijf je nu in voor Natuurfotografie coaching | Compositie en sfeer

347,00 267,00

Reacties van deelnemers

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn!

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur