Natuurfotografie coaching | Technische vaardigheden

Natuurfotografie coaching | Technische vaardigheden

  • starten wanneer jij wilt
  • 317,00 237,00
317,00 237,00

voor natuurfotografen die hun techniek écht op orde willen brengen

Iedere fotograaf maakt wel eens foto’s die mislukken. Je hebt aandacht voor de compositie en sfeer. Maar de technische instellingen worden wel eens vergeten. Je foto’s zijn te licht of te donker. Of ze zijn niet scherp op de plek waar jij dat wilt, of de scherptediepte past niet bij het beeld. Dat is niet erg, het hoort erbij. Maar als je de techniek beheerst, kun je de volgende stappen in de natuurfotografie zetten. Je kunt dan verschillende technieken inzetten om creatieve foto’s te maken. Klinkt dit goed? Dan is Natuurfotografie coaching | Technische vaardigheden voor jou.

Licht, sluitertijd, scherpte, scherptediepte en ISO: beheers de techniek

Het wordt tijd dat je foto’s altijd goed belicht zijn en scherp op de plek waar jij dat wilt. Dat je de techniek écht beheerst. Dat is zeker mogelijk, de techniek zal geen geheimen meer voor je hebben. De uitdaging in dit coaching traject is om alle technische elementen steeds goed op elkaar af te stemmen. Natuurfotografie coaching | Technische vaardigheden is praktisch opgezet vanuit onze jarenlange ervaring als professionele fotografen en coaches. De afgelopen jaren begeleidden wij honderden cursisten. We gaven hen veel adviezen, tips en goede raad. Nu is deze kennis en ervaring samengebracht in het natuurfotografie coaching traject.

Het coaching traject is voor beginnende en meer gevorderde fotografen die technisch de puntjes op de i willen zetten.

Natuurfotografie coaching | technische vaardigheden

3 Maanden, 15 uitdagende opdrachten mét constructieve en persoonlijke feedback

In het traject dat ongeveer 3 maanden duurt, krijg je 15 uitdagende en praktische opdrachten van ons. Gedurende het natuurfotografie coaching traject ontdek je steeds meer over natuurlijk licht en sluitertijd, scherpte en scherpstellen, ISO-waarde en hoe je deze factoren combineert.

Het mooie is dat deze methode onder alle omstandigheden werkt. Je ontdekt onder andere wat je moet doen om de foto te belichten zoals jij wilt en waar je scherp stelt om bijvoorbeeld een optimale scherptediepte in de foto te brengen. De oefeningen passen de fotografen die wij hebben begeleid al jaren in de praktijk toe.

wat ontdek je in natuurfotografie coaching | technische vaardigheden

3 Modules met uitdagende opdrachten

Het traject Natuurfotografie coaching | Technische vaardigheden bestaat uit 3 modules. Voor iedere module neem je ongeveer 1 maand de tijd.

Module I: Licht en belichting

In de 1e module start je met licht en belichting. Je ontdekt welke soorten licht er zijn en hoe je ze in je foto’s kunt gebruiken. We besteden aandacht aan het technisch goed belichten van een foto. Want het aanwezige licht bepaalt voor een belangrijk deel wat je technische instellingen zijn. Je krijgt onder andere oefeningen over belichting, het histogram, voorkomen van uitgebeten hooglichten, expose to the right en het bepalen van de voor jouw ideale sluitertijd.

Module II: Scherpte en scherptediepte

In de 2e module ontdek je hoe en waar je scherp stelt. Je komt er al snel achter dat je jezelf steeds dezelfde vragen stelt: waar stel ik scherp, welk diafragma gebruik ik en wat is het effect in de foto. Met een paar eenvoudige technieken kun jij er voor zorgen dat je foto’s altijd scherp zijn waar jij dat wilt. Ook besteden we aandacht aan de ISO-waarde. Je krijgt onder andere oefeningen over het voorkomen van bewegingsonscherpte, scherp stellen, scherptediepte en de hyperfocale afstand.

Module III: Zet de techniek naar je hand

Nu je de basiselementen beheerst, ga je ze combineren. Je ontdekt hoe je de techniek naar je hand zet en steeds met technische goede foto’s thuis komt. Dat doe je aan de hand van een aantal uitdagende opdrachten waarin je sluitertijd, diafragma en ISO-waarde combineert.

Na deze 3 modules heb je alle tools in handen om de te techniek naar je hand te zetten. De opdrachten zijn zo geformuleerd dat ze geschikt zijn voor fotografen die op de A(v)-stand en/of M-stand fotograferen.

In Natuurfotografie Coaching | Technische vaardigheden krijg je 15 opdrachten die je helpen de puntjes technisch gezien op de i te zetten. Als je de techniek voldoende beheerst, kun je ook voor Natuurfotografie coaching |Compositie en sfeer kiezen. En als je meer maatwerk en/of een uitgebreider coaching traject wilt, kies dan voor Natuurfotografie coaching | Maatwerk.

En we hebben nog iets voor je….In iedere module krijg je 1 bonusopdracht. Meer daarover lees je in de modules die je ontvangt.

Persoonlijke en constructieve feedback

Bij een coaching traject hoort persoonlijke feedback. Nadat je de opdrachten van een module hebt afgerond, nemen we de tijd en krijg je constructieve feedback die bij jouw foto’s past. Je krijgt na module I en module II feedback per e-mail. Na module III ontvang je de feedback via Skype (onze voorkeur) of telefoon. Daarvoor maken we later in het traject een afspraak.

inclusief e-book ‘fotograferen is een kunst’

Bij dit coaching traject ontvang je ons e-book ‘Fotograferen is een Kunst’, met meer dan 150 pagina’s met tips, advies, praktische voorbeelden en inspirerende foto’s. Het e-book ‘Fotograferen is een Kunst’ is het complete leerboek én naslagwerk over licht en belichting, scherpte en scherptediepte, ISO-waarde, compositie en sfeer.

Het e-book lees je heel eenvoudig op je tablet, laptop of telefoon

Samenvatting natuurfotografie coaching | technische vaardigheden

  • 3 Modules
  • 15 Inspirerende en uitdagende opdrachten, 3 bonusopdrachten
  • Persoonlijke en constructieve feedback op je foto’s, 2 keer per e-mail en 1 keer via Skype of telefoon
  • Doorlooptijd ongeveer 3 maanden
  • Inclusief de e-book ‘Fotograferen is een Kunst’, ter waarde van 21,95 euro.

Hoe werkt het

Dit coaching traject bestaat uit 3 modules heeft een doorlooptijd van ongeveer 3 maanden. Je krijgt iedere maand nieuwe opdrachten en praktische feedback op de foto’s die je voor een eerdere module instuurde.

direct aan de slag

Nadat je de bestelling hebt geplaatst, kun je de 1e module met oefeningen en het e-book direct downloaden. Aan de hand van voorbeelden en duidelijke uitleg en met verwijzing naar de e-books ga je aan de slag.

cadeaubon

Je kunt het natuurfotografie coaching traject ook aan iemand anders cadeau doen. Reserveer een plek en geef aan dat je het coaching traject aan iemand anders cadeau wilt doen.

Wat heb je nodig voor Natuurfotografie coaching | Technische vaardigheden

  • Camera
  • Minimaal 1 objectief met een bereik van 24-200mm, meerdere objectieven die dit bereik overbruggen kan natuurlijk ook.
  • Bij voorkeur een statief
Tariefinformatie

Verbeter je techniek en reserveer je plek in Natuurfotografie coaching | Technische vaardigheden. Het tarief voor 3 modules met 15 opdrachten, 3 bonusopdrachten, het e-book ‘Fotograferen is een Kunst’ én persoonlijke feedback, bedraagt 277 euro.

Wanneer kan ik starten

Je kunt starten wanneer je wilt. Nadat je je hebt ingeschreven, kun je direct de 1e module met opdrachten en e-book downloaden. De volgende modules ontvang je steeds met de feedback van de vorige module.

Heb ik ervaring nodig om mee te doen

Je hoeft nog niet veel ervaring met fotografie te hebben. Dit traject Natuurfotografie coaching | Technische vaardigheden is geschikt voor startende en gevorderde fotografen. Kent de techniek echt geen geheimen meer voor je, kies dan voor Natuurfotografie coaching| Compositie en sfeer of Natuurfotografie coaching | Maatwerk.

Op welke locatie volg ik het coaching traject fotografie

Je volgt het traject vanuit thuis of iedere andere locatie die jij wilt. Sommige opdrachten kun je thuis maken. De meeste opdrachten maak je als natuurfotograaf buitenshuis. Jij bepaalt waar en wanneer je gaat fotograferen.

Is het coaching traject fotografie geschikt voor mij

Van startend fotograaf tot semi-professional, wij kunnen je begeleiden. Het belangrijkste is dat je de passie hebt en de tijd kunt investeren. Zolang je hart bij macrofotografie, kustfotografie of landschapsfotografie ligt, zit je goed bij ons. Je doel is om je techniek te verbeteren.

Hoeveel tijd moet ik investeren

De modules zijn zo opgebouwd dat je in een noodtempo in een halve dag klaar kunt zijn. Maar dat zal geen betere fotograaf van je maken en is zonde van de investering die je in jezelf doet. Als je er enkele keren per maand op uit kunt gaan om te fotograferen ben je al een eind op weg. Een exact aantal uren of keren fotograferen om je echt te ontwikkelen is lastig aan te geven. Ga uit van minimaal 3 uur per week. Bij voorkeur kun je er vaker en/of langer op uit trekken. Je doet meer ervaring op en hebt zelf al vergelijkingsmateriaal.

Zoals met de meeste vormen van leren, hoe meer tijd je erin stopt, hoe meer je ervoor terugkrijgt.

Welke apparatuur heb ik nodig

Een spiegelreflex- of systeemcamera. En objectieven die een bereik van 24 tot minimaal 200mm afdekken. Een statief is erg handig. Een telefoon heb je ook nodig en eventueel een Skypeverbinding voor de feedback na de 3e module.

Moet ik meer apparatuur kopen als het programma start

Nee, wellicht stellen we bepaalde apparatuur voor, maar het blijft bij een advies. Het gaat voornamelijk om de mens achter de camera en niet alleen om de apparatuur. Meer apparatuur maakt geen betere fotograaf van jou.

Maakt het uit waar ik woon

Nee, zolang je op deze planeet woont, zit je goed. We kunnen je begeleiden in het Nederlands en Engels.

Hoe lang duurt het fotografie coaching traject

We gaan uit van een traject van 3 modules. Met een doorlooptijd van ongeveer 1 maand per module kom je dus op ongeveer 3 maanden uit.

Krijg ik een diploma

Nee, dit is een praktijkgericht coaching traject. Je krijgt feiten, kennis, ervaring én mooie foto’s!

Schrijf je nu in voor Natuurfotografie coaching | Technische vaardigheden

317,00 237,00

Reacties van deelnemers

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne weten je naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn de ingrediënten die geserveerd worden. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Vandaag de workshop Kustfotografie technische vaardigheden gevolgd. Een sterke aanrader voor iedereen die als beginner, maar ook als wat meer gevorderde fotograaf kennis wil vergaren. Kleine tips opgestoken die verrassend snel resultaat gaven in de foto's. Yvonne en Frank weten waarover ze praten.

Patrick Puype

Het was een geweldig weekend! Leuke groep, fantastisch weer, mooie locaties maar bovenal zijn Frank en Yvonne hele fijne mensen! Veel geleerd. Dank daarvoor.

Elly Hoogenboom

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden. Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. De begeleiding en feedback was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling.

Annemieke Keijzer

Het weekend is voorbij gevlogen en ik ben heel blij dat ik er bij was. 2 Top begeleiders, leuke groep, goed hotel en het weer zat volledig mee. Veel tips en begeleiding gekregen van Frank en Yvonne. Het weekend is voor mij meer dan geslaagd.

Christel Kemps

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. Een hele leuke groep, veel gelachen en enorm geboft met het weer. Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat! Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn!

Bas Ruiter

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur