Geef je fotografie in korte tijd een flinke boost. Je beheerst de techniek best al goed en wilt nu foto’s met impact maken. Je wilt foto’s met een persoonlijke touch. Alleen lukt dat niet altijd. De sfeer ontbreekt. Je herkent jezelf onvoldoende in je foto’s. Je bent niet tevreden over je foto’s en wilt je volgende stappen in de natuurfotografie gaan zetten. Ons motto is ‘Groei verder in fotografie‘. Daarbij gaan wij je helpen. Onze cursussen zijn altijd praktisch opgezet en je krijgt veel persoonlijke aandacht. We helpen je graag met meerdaagse praktische cursussen natuurfotografie en met 1-daagse cursussen Lightroom Classic. Beginnende en meer gevorderde fotografen zijn welkom.

Cursussen natuurfotografie: Ontspannen groei in fotografie

Praktische en leerzame cursussen natuurfotografie waarin je in een ontspannen sfeer flinke stappen zet. Dat kan! Omdat wij je 1-Op-1 begeleiden, staan wij je bij in je persoonlijke groei op fotografisch gebied. Of het nu om technisch goede foto’s, sterkere composities, creatieve technieken of het ontwikkelen van een persoonlijke stijl is; met onze jarenlange ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van trainingen zit je goed. Je zult verder in fotografie groeien.

Klein gebied – Verschillende locaties

Tijdens de eerste 3 dagen fotografeer je iedere dag op 1 of 2 locaties. De laatste cursusdag besteden we steeds aan foto analyse. Dat zorgt voor afwisseling en diversiteit in je foto’s. De locaties liggen dicht bij elkaar in de buurt. Je regelt zelf je overnachtingen. Woon je dichterbij, dan kun je gerust tussendoor naar huis gaan. Jij bepaalt wat voor jou het beste werkt.

Verschillende thema’s in de cursussen natuurfotografie

Het centrale thema in de cursussen natuurfotografie is steeds ‘Groei verder in fotografie’. Iedere dag werk je aan een ander aspect van het thema. Bekijk de cursussen en ontdek meer over de verschillende mogelijkheden.

De cursussen natuurfotografie in het kort

1-Op-1 begeleiding tijdens de cursus
Op locatie met tips en adviezen je volgende stappen zetten
Oefeningen voor tijdens en na de cursus
Je krijgt ter plaatse al feedback op je foto’s
Iedere dag 1-2 verschillende locaties
Uitgebreide foto analyses die je helpen bij je groei in natuurfotografie
Vertalen van wat je ziet naar de foto zodat ook jouw foto’s impact hebben
Inclusief e-book ‘Fotograferen is een Kunst’ van 150 pagina’s met veel voorbeelden, tips en adviezen

Je foto’s perfect afwerken in Adobe Lightroom Classic?

Individueel En flexibel

De Lightroom Classic cursussen zijn er specifiek voor de natuurfotograaf. In een 1-op-1 training komen alle ins and outs én je vragen aan bod. We kiezen heel bewust voor een privé training omdat je niet alleen leert hoe Lightroom Classic werkt. Je ontdekt juist de toegevoegde waarde van Lightroom Classic aan je eigen fotografie. Dat is een individueel proces dat veel interactie vraagt. En dat kunnen wij in de 1-op-1 training perfect bieden.

altijd up-to-date

Onze Lightroom Classic cursussen zijn altijd up to date. Regelmatig wordt de functionaliteit in Lightroom Classic uitgebreid. Wij zorgen ervoor dat je de nieuwste tools en updates onder de knie krijgt.

Bij jou thuis of op locatie

De cursussen kunnen via Skype, bij ons in Bergen op Zoom of op een andere locatie naar keuze plaats vinden. Samen spreken we de datum en tijdstip van de cursus af. En komt het toch allemaal niet uit? Dan is het heel eenvoudig om de individuele cursus, zonder bijkomende kosten, te verplaatsen. Wil je maximaal rendement én maximale flexibiliteit? Kies dan voor één van deze 1-op-1 trainingen.

Privé cursus Lightroom Classic in Bergen op Zoom

Je ontdekt onder andere in de cursussen Lightroom Classic

✅ Altijd up-to-date
✅ Dat fotografie en fotobewerking perfect op elkaar aansluiten
✅ Dat je met Lightroom Classic efficiënt en effectief je foto’s kunt bewerken
✅ Navigatie in de modules Bibliotheek en Ontwikkelen
Het opzetten van een catalogus met een stevige structuur, aangepast aan jouw voorkeuren
✅ Het importeren van foto’s
✅ Gebruik van trefwoorden, classificaties en labels
✅ Ontdek globale en lokale aanpassingen
✅ Zet de horizon recht, maak uitsnedes en verwijder vlekken
Beheers de lokale maskers waaronder het gegradueerd verloop, radiaal verloop, het penseel en luminantiebereik
✅ Pas de witbalans aan, werk met het histogram en beheers verscherpen en ruisreductie
✅ Maak panorama’s en combineer foto’s tot een HDR-foto
✅ Hoe je je foto’s exporteert
✅ Inclusief e-book ‘Lightroom Classic’ (versie november 2021). Praktisch opgezet, 250 pagina’s, veel voorbeelden, met complete workflow

Dit zijn de cursussen natuurfotografie en lightroom classic