Groepscursus Adobe Photoshop LightroomDatum:  6 november tot en met 4 december 2019 van 19:30 tot 22:00 uur.

Prijs:      € 225

Locatie: centrum van Bergen op Zoom


Groepscursus Adobe Photoshop Lightroom

  • Haal meer uit je foto's met de vakkennis van een professional
  • Zeer ervaren docent. Trainde honderden Lightroomcursisten
  • Ontdek de geheimen van Lightroom
  • Nadruk op de modules Bibliotheek en Ontwikkelen

Fotograferen bestaat tegenwoordig uit twee delen.  Natuurlijk doe jij je best om ‘in camera’ je mooiste natuurfoto's te maken. Maar om je foto's echt van het scherm te laten knallen, is het nodig om de foto's in de nabewerking te verbeteren. Zeker als je in RAW fotografeert. En er zijn veel creatieve mogelijkheden. Ontdek de mogelijkheden van Adobe Photoshop Lightroom!


Lightroom is een veelzijdig programma dat je in staat stelt jouw foto’s te bewerken en nog sterker te maken. Maar hoe werkt Lightroom en wat kun je er allemaal mee doen? Deze cursus Adobe Photoshop Lightroom biedt jou de mogelijkheid het programma, de modules Bibliotheek en Ontwikkelen, in vijf lessen te leren kennen. Breng jouw foto's écht tot leven.


Programma Adobe Photoshop Lightroom

De groepscursus Lightroom voor natuurfotografen bestaat uit vijf bijeenkomsten van ruim twee uur. De kracht van de cursus Adobe Photoshop Lightroom is dat je niet alleen het programma leert kennen. Je ontdekt ook wat je aan je foto's kunt verbeteren om ze van het scherm of afdruk te laten springen.

 

Honderden fotografen gingen jou voor, zowel in een groep als individueel. Alle foto's die wij maken, worden in Lightroom bewerkt. We hebben een zeer ruime ervaring en die brengen we graag op jou over.

1e Les
We starten met de set up van het programma. Vervolgens krijg je hulp bij het opzetten van een mappenstructuur, aanmaken van de catalogus en het inrichten van back-ups. We besteden hier ruim aandacht aan. Van een stevig fundament heb je in de toekomst veel plezier.

Daarna ga je verder met het importeren van foto's en het toevoegen van trefwoorden. Zeker zo belangrijk is het terug vinden van foto's en het verwijderen van foto's die je niet meer nodig hebt.


Les 2-4

We starten iedere les met het beantwoorden van vragen. Vervolgens pakken we de draad weer op en richten ons verder op het verbeteren van jouw foto's. De module Ontwikkelen staat centraal. Je leert de basisbeginselen zoals uitsnijden, rechtzetten, vlekken verwijderen en lenscorrecties toepassen. En natuurlijk besteden we aandacht aan onder andere belichting, contrast en kleur. In de vierde les neemt de snelheid toe. Je leert hoe je snel meerdere foto’s tegelijkertijd kunt verbeteren. Je ontdekt de mogelijkheden van lokale aanpassingen, zoals filters en het penseel, nog zo'n sterke feature in Lightroom.. Dat vinden we belangrijker dan dat je snel alle mogelijkheden van het programma voorbij ziet komen die je niet of heel weinig zult gebruiken. Je zult versteld staan hoe snel je Lightroom onder de knie krijgt en wat het voor je foto's doet.

5e Les
In deze les komt alles samen. Je ontdekt op welke punten je foto's te verbeteren zijn en hoe Lightroom je daarbij helpt. Aan het einde van deze cursus kun je zelfstandig je foto's bewerken.

Deze cursus wordt door één fotograaf van Betere Landschapsfoto gegeven. De groep bestaat uit maximaal acht deelnemers.


Wanneer

In totaal vijf lessen van ruim twee uur. De cursus vindt op woensdagavonden plaats. De data zijn:

- 6 november 2019

- 13 november 2019

- 20 november 2019

- 27 november 2019

- 04 december 2019

 

De lessen beginnen om 19:30 uur en eindigen tegen 22:00 uur. De cursus wordt gegeven in ons eigen fotolokaal in het centrum van Bergen op Zoom.


Wil je de cursus Lightroom volgen? Meld je hiernaast aan.

 


Ervaring

Kennis van Lightroom is vooraf niet nodig. Je gaat werken met Lightroom CC Classic. Neem hiervoor je eigen laptop (geen computer) mee.

 

Toegankelijkheid

De cursus Lightroom vindt plaats in Bergen op Zoom, op 10 minuten lopen van het station.


Voorbeelden

Links de originele foto en rechts de bewerkte foto zoals die uit Lightroom komt.Details

- 5 Lessen van ruim twee uur
- Zeer ervaren Lightroom docent

- Praktijk gericht

- Echt je foto's verbeteren

- Samen foto's bewerken

Wat ga je doen

- Werken met eigen foto's
- Lightroom goed leren kennen
- Leer verbeteringen zien
- Verdieping van je kennis van Lightroom

Wat krijg je

- Veel praktische tips
- Versnellen van je werkwijze
- Stevige verdieping

- Geen overvolle groepen

 Wat neem je mee

- Je eigen laptop
- Lightroom CC Classic