Lightroom Basis CursusDatum: starten wanneer jij wil.

Prijs: € 199.


Over de Lightroom Basis Cursus

Digitale fotografie kent veel meer mogelijkheden dan analoge. Natuurlijk doe jij je best om ‘in camera’ je mooiste macrofoto of landschapsfoto te maken. Maar je zult er altijd nog wat aan moeten doen. Zeker als je in RAW fotografeert. En er zijn veel creatieve mogelijkheden.

 

Foto’s ontwikkelen gebeurt niet meer bij de fotograaf of in het fotolab. Tegenwoordig ontwikkel je je foto's zelf. Een professioneel programma als Lightroom is hier zeer geschikt voor. Een gedegen kennis is dan ook nodig om  jouw foto's zo mooi mogelijk te presenteren. In deze cursus sta jij centraal en niet een vooraf vastgesteld programma.

Lightroom is een veelzijdig programma dat je in staat stelt jouw foto’s te bewerken en nog sterker te maken. Maar hoe werkt Lightroom, wat kun je er allemaal mee doen? Deze privécursus Lightroom Basis biedt jou de mogelijkheid het programma, de modules Bibliotheek en Ontwikkelen, in twee lessen te leren kennen en een stevig fundament te leggen. De nadruk ligt op het beheren en ontwikkelen van foto's. Jouw foto's komen écht tot leven.


Programma

Deze cursus Lightroom Basis bestaat uit twee lessen. De kracht van deze cursus is dat je, alleen, of met een fotovriend of - vriendin, de cursus volgt. Het is een privécursus Lightroom.

 

Wij vinden het belangrijk dat je tijd krijgt om aan het programma te wennen en jouw persoonlijke vragen te stellen. Je werkt als landschaps- en/of macrofotograaf met je eigen foto's. Je krijgt een maatwerk training, toegesneden op jouw kennis, ervaring en behoefte. Bij sommige onderdelen zullen we langer stil staan dan bij andere. Hieronder geven we een voorbeeld van hoe de cursus Lightroom er uit kan zien.

1e les
We starten met de set up van het programma. Dat is eenmalig maar wel een belangrijke basis in deze cursus Lightroom. Vervolgens krijg je hulp bij het opzetten van een mappenstructuur, aanmaken van catalogus en het inrichten van backup(s).

Daarna leer je hoe je foto’s importeert en trefwoorden toevoegt. Het terugvinden en verwijderen van foto’s is een belangrijk onderdeel in deze cursus Lightroom Basis. We besteden er dan ook ruim aandacht aan. Ook staan we stil bij handige toetscombinaties. We besteden dus veel aandacht aan de module Ontwikkelen in Lightroom. In de praktijk blijkt dat dit onderdeel vaak minder belangrijk wordt ervaren, maar essentieel is om goed met Lightroom te kunnen werken.

2e les
In deze les van de cursus Lightroom Basis staat in het teken van de module Ontwikkelen. Je gaat je eigen foto's verbeteren. Je leert de basisbeginselen zoals uitsnijden, rechtzetten, vlekken verwijderen en lenscorrecties toepassen. En natuurlijk besteden we aandacht aan onder andere belichting, contrast en kleur. Het belangrijkste doel is dat je Lightroom leert kennen en zelfstandig foto's kunt ontwikkelen. Je zult versteld staan hoe snel je Lightroom  onder de knie krijgt. Deze cursus Lightroom Basis geeft je een stevig fundament waarmee je zelfstandig aan de slag kunt.

Deze cursus wordt door één fotograaf van Beterelandschapsfoto gegeven.


Wanneer

Twee lessen van 2,5 uur. Er zijn geen vaste startdata. Jij bepaalt in overleg wanneer je wil beginnen.

Het is mogelijk om de cursus in één keer te volgen. Dat is mogelijk omdat je privéles krijgt. Je kunt je dan veel sneller ontwikkelen dan in een groep. Als je wil krijg je huiswerkopdrachten mee.


Wil je deze cursus Lightroom Basis volgen? Meld je dan hier hiernaast aan.

Prijs
1 Persoon: € 199
2 Personen: € 339
Ervaring

Kennis van Lightroom is vooraf niet nodig, maar wel handig. Je gaat werken met Lightroom 6/Lightroom CC. Neem hiervoor je eigen laptop (geen computer) mee.

 

Toegankelijkheid

De cursus Lightroom Basis vindt in Bergen op Zoom plaats, op 10 minuten lopen van het station. De cursus kan ook bij jou thuis worden gegeven. Vraag naar de mogelijkheden.

Details

- 2 lessen van 2,5 uur
- Starten wanneer jij wil
- Zeer ervaren Lightroom docent
- Nadruk op modules Bibliotheek en Ontwikkelen
- Voer lokale bewerkingen uit
- Leer sneller werken

Wat ga je doen

- Werken met eigen foto's
- Lightroom goed leren kennen

Wat krijg je

-Privécursus

- Veel praktische tips
- Maatwerk, geen standaard programma

- Stevige basis

 Wat neem je mee

- Je eigen laptop
- Lightroom 6 of CC