Lightroom Basis CursusDatum: starten wanneer jij wil.

Prijs: € 179.


Over de Lightroom Basis Cursus

Digitale fotografie kent veel meer mogelijkheden dan analoge. En het is persoonlijker geworden. Foto’s ontwikkelen gebeurt niet meer bij de fotograaf of in het fotolab. Tegenwoordig doe je dat zelf. Een gedegen kennis is dan ook nodig. Natuurlijk doe jij je best om ‘in camera’ je mooiste macrofoto of landschapsfoto te maken. Maar je zult er altijd nog wat aan moeten doen. Zeker als je in RAW fotografeert.

Lightroom is een veelzijdig programma dat je in staat stelt jouw foto’s te bewerken en nog sterker te maken. Maar hoe werkt Lightroom, wat kun je er allemaal mee doen? Deze cursus Lightroom biedt jou de mogelijkheid het programma in twee lessen te leren kennen.

In deze basis cursus Lightroom ga je een stevige fundering leggen. De nadruk ligt op het beheren en ontwikkelen van foto's. Natuurlijk wil je daarna je resultaat laten zien. Je leert daarom ook hoe je foto's exporteert voor publicatie. 

Programma

Deze cursus Lightroom bestaat uit twee lessen. De kracht van deze cursus is dat je, of  alleen of met iemand anders, de cursus volgt. Wij vinden het belangrijk dat je tijd krijgt om aan het programma te wennen en jouw persoonlijke vragen te stellen. De kracht van deze cursus is dat jij je als landschaps- en/of macrofotograaf ontwikkelt en met je eigen foto's werkt. Je krijgt een maatwerk training. Dat betekent ook dat er ruimte is om van het programma af te wijken. Bij sommige onderdelen zullen we langer stil staan dan bij andere. Hieronder geven we een opzet van hoe de cursus Lightroom er uit kan zien.

1e les
We starten met de set up van het programma. Dat is eenmalig maar wel een belangrijke basis in deze cursus Lightroom. Vervolgens krijg je hulp bij het opzetten van een mappenstructuur, aanmaken van catalogus en het inrichten van backup(s).

Daarna leer je hoe je foto’s importeert en trefwoorden toevoegt. Het terugvinden en verwijderen van foto’s is een belangrijk onderdeel in deze cursus Lightroom. We besteden er dan ook ruim aandacht aan. Ook staan we stil bij handige toetscombinaties. In de praktijk blijkt dat dit onderdeel als geheel minder belangrijk wordt ervaren, maar je vertraging oploopt als je dit niet beheerst. Het gaat immers om de basis.

2e les
In deze les van de cursus Lightroom Basis staat in het teken van de module Ontwikkelen. Je gaat je eigen foto's verbeteren. Je leert de basisbeginselen zoals uitsnijden, rechtzetten, vlekken verwijderen en lenscorrecties toepassen. En  natuurlijk besteden we aandacht aan belichting, contrast en kleur. Het belangrijkste doel is dat je Lightroom leert kennen. Je zult versteld staan hoe snel je Lightroom  onder de knie krijgt. Deze cursus geeft je een stevige basis waarmee je zelfstandig aan de slag kunt.

Deze cursus wordt door één fotograaf van Beterelandschapsfoto gegeven.


Wanneer

Twee lessen van 2,5 uur. Er zijn geen vaste startdata. Jij bepaalt wanneer je wil beginnen.

Het is mogelijk om de cusus in één keer te volgen. Ervaring leert echter dat je er meer van op steekt als je een of twee weken tussen de lesdagen zit én je thuis ook oefent. Als je wil krijg je huiswerkopdrachten mee.

Wil je deze cursus Lightroom Basis volgen? Meld je dan hier hiernaast aan.

Prijs
1 Persoon: € 179
2 Personen: € 299Ervaring

Kennis van Lightroom is vooraf niet nodig, maar wel handig. Als je de workshop 'Lightroom Basis' hebt gevolgd, weet je zeker dat je in deze cursus geen tijd verliest. Als je Lightroom op een laptop (geen computer) hebt staan, neem die dan mee. Bij voorkeur werk je met Lightroom 6/Lightroom CC.

 

Toegankelijkheid

De cursus Lightroom voor landschapsfotografie vindt in Bergen op Zoom plaats, op 10 minuten lopen van het station. De cursus kan ook bij jou thuis worden gegeven, vraag naar de mogelijkheden.


Details

- 2 lessen van 2,5uur
- Starten wanneer jij wil
- Zeer ervaren Lightroom docent
- Nadruk op Bilbiotheek en Ontwikkelen
- Voer lokale bewerkingen uit
- Leer sneller werken

Wat ga je doen

- Werken met eigen foto's
- Lightroom goed leren kennen
- Leer verbeteringen zien
- Verdieping van je kennis van Lightroom

Wat krijg je

- Veel praktische tips
- Maatwerk, geen standaard cursus
- Versnellen van je werkwijze
- Stevige verdieping

 Wat neem je mee

- Je eigen laptop
- Lightroom 6 of CC