Privécursus Adobe Photoshop Lightroom BasisDatum: starten wanneer jij wil

Prijs: € 235


Over de Privécursus Lightroom Basis

Digitale fotografie kent veel meer mogelijkheden dan analoge. Natuurlijk doe jij je best om ‘in camera’ je mooiste macrofoto of landschapsfoto te maken. Maar je zult er altijd nog wat aan moeten doen. Zeker als je in RAW fotografeert. En er zijn veel creatieve mogelijkheden.

 

Foto’s ontwikkelen gebeurt niet meer bij de fotograaf of in het fotolab. Tegenwoordig ontwikkel je je foto's zelf. Een professioneel programma als Lightroom is hier zeer geschikt voor. Een gedegen kennis is dan ook nodig om  jouw foto's zo mooi mogelijk te presenteren. In deze cursus sta jij centraal en niet een vooraf vastgesteld programma.

Adobe Photoshop Lightroom is een veelzijdig programma dat je in staat stelt jouw foto’s te bewerken en nog sterker te maken. Maar hoe werkt Lightroom, wat kun je er allemaal mee doen? Deze privécursus Lightroom Basis biedt jou de mogelijkheid het programma, de modules Bibliotheek en Ontwikkelen, in twee lessen te leren kennen en een stevig fundament te leggen. De nadruk ligt op het beheren en ontwikkelen van foto's. Jouw foto's komen écht tot leven.


Programma Privécursus Lightroom

Deze cursus Lightroom Basis bestaat uit twee delen die je op één dag volgt. De kracht van deze cursus is dat je, alleen, of met een fotovriend of - vriendin, de cursus volgt. Het is een privécursus Adobe Photoshop Lightroom.

 

Wij vinden het belangrijk dat je tijd krijgt om aan het programma te wennen en jouw persoonlijke vragen te stellen. Je werkt als landschaps- en/of macrofotograaf met je eigen foto's. Je krijgt een maatwerk training, toegesneden op jouw kennis, ervaring en behoefte. Bij sommige onderdelen zullen we langer stil staan dan bij andere. Hieronder geven we een voorbeeld van hoe de cursus Lightroom er uit kan zien.

Eerste deel
We starten met de set up van het programma. Dat is eenmalig maar wel een belangrijke basis in deze cursus adobe Photoshop Lightroom. Vervolgens krijg je hulp bij het opzetten van een mappenstructuur, aanmaken van catalogus en het inrichten van backup(s).

Daarna leer je hoe je foto’s importeert en trefwoorden toevoegt. Het terugvinden en verwijderen van foto’s is een belangrijk onderdeel in deze cursus Lightroom. We besteden er dan ook ruim aandacht aan. Ook staan we stil bij handige toetscombinaties. We besteden dus veel aandacht aan de module Bibliotheek in Lightroom. In de praktijk blijkt dat dit onderdeel vaak minder belangrijk wordt ervaren, maar essentieel is om goed met Lightroom te kunnen werken.

Tweede deel
In dit del van de cursus Lightroom Basis staat in het teken van de module Ontwikkelen. Je gaat je eigen foto's verbeteren. Je leert de basisbeginselen zoals uitsnijden, rechtzetten, vlekken verwijderen en lenscorrecties toepassen. En natuurlijk besteden we aandacht aan onder andere het verbeteren van de belichting, contrast en kleur. Het belangrijkste doel is dat je Lightroom leert kennen en zelfstandig foto's kunt ontwikkelen. Je zult versteld staan hoe snel je Lightroom onder de knie krijgt. Deze cursus Adobe Photoshop Lightroom Basis geeft je een stevig fundament waarmee je zelfstandig aan de slag kunt.

Deze cursus wordt door één fotograaf van Beterelandschapsfoto gegeven.


Wanneer

In totaal vijf uur privéles. Er zijn geen vaste startdata. Jij bepaalt in overleg wanneer je wil beginnen.


Wil je deze privécursus Lightroom Basis volgen? Meld je dan hier hiernaast aan.

Prijs
1 Persoon: € 235
2 Personen: € 379Ervaring

Kennis van Lightroom is vooraf niet nodig.. Je gaat werken met Adobe Photoshop Lightroom CC Classic. Neem hiervoor je eigen laptop (geen computer) mee.

 

Toegankelijkheid

De privécursus Lightroom Basis vindt in Bergen op Zoom plaats, op 10 minuten lopen van het station. De cursus kan ook bij jou thuis worden gegeven. Ook is het mogelijk om de cursus in twee delen van 2,5 uur te volgen. Vraag naar de mogelijkheden.


Voorbeelden

Links de originele foto en rechts de bewerkte foto zoals die uit Lightroom komt.Details

- 5 uur privéles
- Starten wanneer jij wil
- Zeer ervaren Lightroom docent
- Nadruk op modules Bibliotheek

  en Ontwikkelen
- Voer lokale bewerkingen uit
- Leer sneller werken

Wat ga je doen

- Werken met eigen foto's
- Lightroom goed leren kennen

Wat krijg je

-Privécursus

- Veel praktische tips
- Maatwerk, geen standaard

  programma

- Stevige basis

 Wat neem je mee

- Je eigen laptop
- Lightroom CC Classic