Privécursus Lightroom voor LandschapsfotografenDatum: starten wanneer jij wil

Prijs: € 239


Over de Privécursus Lightroom

Digitale fotografie kent veel meer mogelijkheden dan analoge. Natuurlijk doe jij je best om ‘in camera’ je mooiste macrofoto of landschapsfoto te maken. Maar je zult er altijd nog wat aan moeten doen. Zeker als je in RAW fotografeert. En er zijn veel creatieve mogelijkheden.

 

Foto’s ontwikkelen gebeurt niet meer bij de fotograaf of in het fotolab. Tegenwoordig ontwikkel je je foto's zelf. Een professioneel programma als Lightroom is hier zeer geschikt voor. Een gedegen kennis is dan ook nodig om  jouw foto's zo mooi mogelijk te presenteren. In deze cursus sta jij centraal en niet een vooraf vastgesteld programma.

Lightroom is een veelzijdig programma dat je in staat stelt jouw foto’s te bewerken en nog sterker te maken. Maar hoe werkt Lightroom, wat kun je er allemaal mee doen? Deze privécursus Lightroom voor landschapsfotografen biedt jou de mogelijkheid het programma, de modules Bibliotheek en Ontwikkelen, in drie lessen te leren kennen. De nadruk ligt op het beheren en ontwikkelen van foto's. Jouw foto's komen écht tot leven.


Deze cursus Lightroom is speciaal voor landschapsfotografen en macrofotografen. Misschien heb je al eerder met Lightroom gewerkt en wil je jouw kennis en ervaring vergroten. Dan is dit de perfecte cursus voor jou.
 


Programma Privécursus Lightroom

Deze cursus Lightroom voor landschapsfotografen bestaat uit drie lessen. De kracht van deze cursus is dat je, alleen, of met een fotovriend of - vriendin, de cursus volgt. Het is een privécursus Lightroom.

 

Wij vinden het belangrijk dat je tijd krijgt om aan het programma te wennen en jouw persoonlijke vragen te stellen. Je werkt als landschaps- en/of macrofotograaf met je eigen foto's. Je krijgt een maatwerk training, toegesneden op jouw kennis, ervaring en behoefte. Bij sommige onderdelen zullen we langer stil staan dan bij andere. Hieronder geven we een voorbeeld van hoe de cursus Lightroom er uit kan zien. De eerste twee lessen lijken op de lessen uit de cursus Lightroom Basis.

1e les
We starten met de set up van het programma. Dat is eenmalig maar wel een belangrijke basis in deze cursus Lightroom. Vervolgens krijg je hulp bij het opzetten van een mappenstructuur, aanmaken van catalogus en het inrichten van backup(s).

Daarna leer je hoe je foto’s importeert en trefwoorden toevoegt. Het terugvinden en verwijderen van foto’s is een belangrijk onderdeel in deze cursus Lightroom voor landschapsfotografen. We besteden er dan ook ruim aandacht aan. Ook staan we stil bij handige toetscombinaties. We besteden dus veel aandacht aan de module Ontwikkelen in Lightroom. In de praktijk blijkt dat dit onderdeel vaak minder belangrijk wordt ervaren, maar essentieel is om goed met Lightroom te kunnen werken.

2e les
In deze les van de cursus Lightroom voor landschapsfotografen staat in het teken van de module Ontwikkelen. Je gaat je eigen foto's verbeteren. Je leert de basisbeginselen zoals uitsnijden, rechtzetten, vlekken verwijderen en lenscorrecties toepassen. En natuurlijk besteden we aandacht aan onder andere belichting, contrast en kleur. Het belangrijkste doel is dat je Lightroom leert kennen en zelfstandig foto's kunt ontwikkelen. Je zult versteld staan hoe snel je Lightroom  onder de knie krijgt.

3e les
De snelheid neemt toe. Je leert hoe je snel meerdere foto’s tegelijkertijd kunt verbeteren. Je leert werken met lokale aanpassingen, zoals filters en het penseel, nog zo'n sterke feature in Lightroom. En je leert op zoek te gaan naar naar verbeteringen in je foto en bepaalt vervolgens hoe je die het beste in Lightroom kunt toepassen.

Deze cursus wordt door één fotograaf van Beterelandschapsfoto gegeven.


Wanneer

Drie lessen van 2 uur. Er zijn geen vaste startdata. Jij bepaalt wanneer je wil beginnen.

Het is mogelijk om de cursus in één of twee keer te volgen. Omdat je privéles krijgt, kun je je snel ontwikkelen. Als je wil krijg je huiswerkopdrachten mee.

 

Wil je deze privécursus Lightroom voor landschapsfotografen volgen? Meld je dan hiernaast aan.

Prijs
1 Persoon: € 239
2 Personen: € 399Ervaring

Kennis van Lightroom is vooraf niet nodig, maar wel handig. Je gaat werken met Lightroom CC Classic. Neem hiervoor je eigen laptop (geen computer) mee.

 

Toegankelijkheid

De privécursus Lightroom voor landschapsfotografie vindt in Bergen op Zoom plaats, op 10 minuten lopen van het station. De cursus kan ook bij jou thuis worden gegeven, vraag naar de mogelijkheden.


Details

- 3 lessen van 2 uur
- Starten wanneer jij wil
- Zeer ervaren Lightroom docent
- Nadruk op Bibliotheek en Ontwikkelen

Wat ga je doen

- Werken met eigen foto's
- Lightroom goed leren kennen
- Leer verbeteringen zien
- Verdieping van je kennis van Lightroom

Wat krijg je

-Privécursus

- Veel praktische tips
- Maatwerk, geen standaard programma
- Versnellen van je werkwijze
- Stevige verdieping

 Wat neem je mee

- Je eigen laptop
- Lightroom CC Classic