Privécursus Adobe Photoshop Lightroom voor GevorderdenDatum: starten wanneer jij wil

Prijs: € 279


Over de Privécursus Lightroom voor Gevorderden

Digitale fotografie kent veel meer mogelijkheden dan analoge. Natuurlijk doe jij je best om ‘in camera’ je mooiste macrofoto of landschapsfoto te maken. Maar je zult er altijd nog wat aan moeten doen. Zeker als je in RAW fotografeert. En er zijn veel creatieve mogelijkheden.

 

Foto’s ontwikkelen gebeurt niet meer bij de fotograaf of in het fotolab. Tegenwoordig ontwikkel je je foto's zelf. Een professioneel programma als Lightroom is hier zeer geschikt voor. Een gedegen kennis is dan ook nodig om  jouw foto's zo mooi mogelijk te presenteren. In deze cursus sta jij centraal en niet een vooraf vastgesteld programma.

Adobe Photoshop Lightroom is een veelzijdig programma dat je in staat stelt jouw foto’s te bewerken en nog sterker te maken. Maar hoe werkt Lightroom, wat kun je er allemaal mee doen? Deze privécursus Adobe Photoshop Lightroom voor gevorderden biedt jou de mogelijkheid het programma, de modules Bibliotheek en Ontwikkelen, in drie delen te leren kennen. De nadruk ligt op het beheren en ontwikkelen van foto's. Jouw foto's komen écht tot leven.


Deze cursus Lightroom is speciaal voor landschapsfotografen en macrofotografen. Misschien heb je al eerder met Adobe Photoshop Lightroom gewerkt en wil je jouw kennis en ervaring vergroten. Dan is dit de perfecte cursus voor jou.
 


Programma Privécursus Lightroom

Deze cursus Lightroom voor landschapsfotografen bestaat uit drie lessen. De kracht van deze cursus is dat je, alleen, of met een fotovriend of - vriendin, de cursus volgt. Het is een privécursus Lightroom.

 

Wij vinden het belangrijk dat je tijd krijgt om aan het programma te wennen en jouw persoonlijke vragen te stellen. Je werkt als landschaps- en/of macrofotograaf met je eigen foto's. Je krijgt een maatwerk training, toegesneden op jouw kennis, ervaring en behoefte. Bij sommige onderdelen zullen we langer stil staan dan bij andere. Hieronder geven we een voorbeeld van hoe de cursus Lightroom er uit kan zien. De eerste twee lessen lijken op de lessen uit de cursus Lightroom Basis.

1e deel
We starten met de set up van het programma. Dat is eenmalig maar wel een belangrijke basis in deze cursus Lightroom. Vervolgens krijg je hulp bij het opzetten van een mappenstructuur, aanmaken van catalogus en het inrichten van backup(s).

Daarna leer je hoe je foto’s importeert en trefwoorden toevoegt. Het terugvinden en verwijderen van foto’s is een belangrijk onderdeel in deze cursus Adobe Photoshop Lightroom voor landschapsfotografen. We besteden er dan ook ruim aandacht aan. Ook staan we stil bij handige toetscombinaties. We besteden dus veel aandacht aan de module Ontwikkelen in Lightroom. In de praktijk blijkt dat dit onderdeel vaak minder belangrijk wordt ervaren, maar essentieel is om goed met Lightroom te kunnen werken.

2e deel
In dit deel van de cursus Lightroom voor landschapsfotografen staat in het teken van de module Ontwikkelen. Je gaat je eigen foto's verbeteren. Je leert de basisbeginselen zoals uitsnijden, rechtzetten, vlekken verwijderen en lenscorrecties toepassen. En natuurlijk besteden we aandacht aan onder andere belichting, contrast en kleur. Het belangrijkste doel is dat je Lightroom leert kennen en zelfstandig foto's kunt ontwikkelen. Je zult versteld staan hoe snel je Lightroom  onder de knie krijgt.

3e deel
De snelheid neemt toe. Je leert hoe je snel meerdere foto’s tegelijkertijd kunt verbeteren. Je ontdekt de mogelijkheden van  lokale aanpassingen, zoals filters en het penseel, nog zo'n sterke feature in Lightroom. En je leert op zoek te gaan naar naar verbeteringen in je foto en bepaalt vervolgens hoe je die het beste in Lightroom kunt toepassen.

Deze cursus wordt door één fotograaf van Beterelandschapsfoto gegeven.


Wanneer

In totaal zes uur privéles. Er zijn geen vaste startdata. Jij bepaalt in overleg wanneer je wil beginnen.


Wil je deze privécursus Lightroom Basis volgen? Meld je dan hier hiernaast aan.

 

Prijs
1 Persoon: € 279
2 Personen: € 479Ervaring

Kennis van Lightroom is vooraf niet nodig. Je gaat werken met Lightroom CC Classic. Neem hiervoor je eigen laptop (geen computer) mee. Omdat het een privécursus betreft en de inhoud op jouw wensen en niveau wordt afgestemd, kun je deze cursus ook volgen na de privécursus Basis of de cursus Lightroom in groep.

 

Toegankelijkheid

De privécursus Lightroom Basis vindt in Bergen op Zoom plaats, op 10 minuten lopen van het station. De cursus kan ook bij jou thuis worden gegeven. Ook is het mogelijk om de cursus in twee delen van 3 uur te volgen. Vraag naar de mogelijkheden.


Voorbeelden

Links de originele foto en rechts de bewerkte foto zoals die uit Lightroom komt.Details

- 3 delen van 2 uur
- Starten wanneer jij wil
- Zeer ervaren Lightroom docent
- Nadruk op Bibliotheek en

  Ontwikkelen

Wat ga je doen

- Werken met eigen foto's
- Lightroom goed leren kennen
- Leer verbeteringen zien
- Verdieping van je kennis van Lightroom

Wat krijg je

- Privécursus

- Veel praktische tips
- Maatwerk, geen standaard

  programma
- Versnellen van je werkwijze
- Stevige verdieping

 Wat neem je mee

- Je eigen laptop
- Lightroom CC Classic