Cursus Lightroom voor landschapsfotografieDatum: starten wanneer jij wil.

Prijs: € 219.


Over de cursus Lightroom voor landschapsfotografie

Lightroom is een veelzijdig programma dat zeer geschikt is om jouw foto's of een efficiënte en creatieve manier te bewerken. In deze cursus leer je Lightroom echt kennen. Na drie lessen kun jij jouw landschapsfoto's en macrofoto's op een efficiënte en creatieve manier verbeteren.

Deze cursus Lightroom is speciaal voor landschapsfotografen en macrofotografen. Misschien heb je al eerder met Lightroom gewerkt en wil je jouw kennis en ervaring vergroten. Dan is dit de perfecte training voor jou.
ontwikkelen van foto's. Natuurlijk wil je daarna je resultaat laten zien. Je leert daarom ook hoe je foto's exporteert voor publicatie. 

Programma

Deze cursus Lightroom bestaat uit drie lessen. De kracht van de cursus is dat je, of  alleen of met iemand anders, de cursus volgt. Wij vinden het belangrijk dat je tijd krijgt om aan het programma te wennen en jouw persoonlijke vragen te stellen. Sterk aan deze cursus is dat jij je als landschaps- en/of macrofotograaf ontwikkelt en met je eigen foto's werkt. Je krijgt een maatwerk training. Dat betekent ook dat er ruimte is om van het programma af te wijken. Bij sommige onderdelen zullen we langer stil staan dan bij andere. Hieronder geven we een opzet van hoe de cursus Lightroom er uit kan zien. De eerste twee lessen lijken op de lessen uit de cursus Lightroom Basis.

1e les
We starten met de set up van het programma. Vervolgens krijg je hulp bij het opzetten van een mappenstructuur, aanmaken van catalogus en het inrichten van backup(s). Daarna stappen we over op het importeren, terugvinden en verwijderen van foto's.

2e les
In deze les van de cursus Lightroom Basis staat in het teken van de module Ontwikkelen. Je gaat je eigen foto's verbeteren. We bekijken foto's en stellen vast wat we willen verbeteren. Vervolgens leer je hoe je die verbeteringen uitvoert. Je zult versteld staan hoe snel je Lightroom  onder de knie krijgt. Deze cursus geeft je een stevige basis waarmee je zelfstandig aan de slag kunt.

3e les
De snelheid neemt toe. Je leert hoe je snel meerdere foto’s tegelijkertijd kunt verbeteren. Vervolgens bewerk je net als in les twee een aantal eigen foto’s. Zo leer je naar verbeteringen kijken en hoe je die het beste in Lightroom kunt toepassen. We gaan ook dieper in op het gebruik van filters en het penseel.

Deze cursus wordt door één fotograaf van Beterelandschapsfoto gegeven.


Wanneer

Drie lessen van 2 uur. Er zijn geen vaste startdata. Jij bepaalt wanneer je wil beginnen.

Het is mogelijk om de cusus in één keer te volgen. Ervaring leert echter dat je er meer van op steekt als je een of twee weken tussen de lesdagen zit én je thuis ook oefent. Als je wil krijg je huiswerkopdrachten mee.

Wil je deze cursus Lightroom voor landschapsfotografen volgen? Meld je dan hiernaast aan.

Prijs
1 Persoon: € 219
2 Personen: € 379Ervaring

Kennis van Lightroom is vooraf niet nodig. Basale kennis van opslag van data helpt je sneller op weg. Als je Lightroom op een laptop (geen computer) hebt staan, neem die dan mee. Bij voorkeur werk je met Lightroom 6/Lightroom CC.

 

Toegankelijkheid

De cursus Lightroom voor landschapsfotografie vindt in Bergen op Zoom plaats, op 10 minuten lopen van het station. De cursus kan ook bij jou thuis worden gegeven, vraag naar de mogelijkheden.


Details

- 3 lessen van 2 uur
- Starten wanneer jij wil
- Zeer ervaren Lightroom docent
- Nadruk op Bilbiotheek en Ontwikkelen

Wat ga je doen

- Werken met eigen foto's
- Lightroom goed leren kennen

Wat krijg je

- Veel praktische tips
- Maatwerk, geen standaard cursus
- Stevige basis

 Wat neem je mee

- Je eigen laptop
- Lightroom 6 of CC