E-book Fotograferen is een kunst


Alles wat je over landschapsfotografie en macrofotografie wil weten

Het complete E-book over licht en belichting, scherpte en scherptediepte, compositie en sfeer.


Fotograferen is een kunst

Ons eerste E-book is uit. Met trots presenteren we 'Fotograferen is een kunst'!

Het boek bundelt onze kennis en ervaring als professionele landschap- en macrofotografen. De afgelopen jaren begeleiden wij honderden cursisten. Nu is deze kennis en ervaring samengebracht in dit E-book

 

'Fotograferen is een kunst' bestaat uit meer dan 100 pagina's, tientallen tips en voorbeeldfoto's. In het E-book leggen we je de kern van macrofotografie en landschapsfotografie uit. Je leert alles wat je moet weten om indrukwekkende landschapsfoto´s en macrofoto´s te maken. Op onze eigen manier leggen we je uit hoe je het landschap leest, de techniek toepast en een aansprekende foto met een mooie compositie en sfeer maakt. 'Fotograferen is een kunst' is 100% een eigen productie.

 

De pagina's zoals je die in de foto hierboven ziet afgebeeld zijn indicatief. De definitieve versie kan afwijken.


Inhoud van fotograferen is een kunst

Meer dan 100 pagina's, tientallen tips en voorbeeldfoto's. Wat kun je verwachten?


Licht en belichting

Zonder licht geen foto. We vertellen je over natuurlijk licht en bijvoorbeeld de witbalans. Ook gaan we uitgebreid in op het histogram. We leggen je uit wat het is en hoe je het in je voordeel kunt gebruiken.


Scherpte en scherptediepte

Scherpte of onscherpte en scherptediepte dragen bij aan de kracht van een foto. We leggen je uitgebreid uit hoe je scherpte en scherptediepte voor je kunt laten werken. Verder gaan we in op onder andere het diafragma, (auto)focus en de hyperfocale afstand.


Techniek beheersen

Of je het nu leuk vindt of niet. Zorg ervoor dat je je camera en de techniek goed beheerst. Het zal je helpen bij het maken van betere foto's.  Het lezen van het landschap, bedenken welk resultaat je kunt maken, gecombineerd met een juiste toepassing van diafragma, ISO en sluitertijd is een must. Je bent dan vrij om aansprekende en sfeervolle foto's te maken. Dit deel van het boek zal niet het favoriete hoofdstuk zijn. Maar het is van essentieel belang als je een betere fotograaf wil worden.


Compositie en sfeer

Natuurlijk staan we uitgebreid stil bij compositie en sfeer. We leggen je uit hoe je het landschap leest en aan welke uitgangspunten je denkt als je een compositie opbouwt. En we gaan in op de sfeer in een foto. De compositie kan perfect zijn, het licht maakt de sfeer in een foto. We geven je veel tips en voorbeelden.


Hoe kun je het E-book kopen

Zelf houden we erg van boeken. Vaak kopen we gebruikte boeken. We kiezen nu heel bewust voor een E-book. 'Fotograferen is een kunst' is altijd en overal beschikbaar én het is beter voor het milieu. Je kunt het boek rechtstreeks via ons bestellen. 'Fotograferen is een kunst' is 100% een eigen productie. Het E-book kost € 15. Als je het bestelt voor 1 februari 2019 betaal je slechts € 12,50. Als je een workshop bij ons boekt, krijg je het boek cadeau. Levering vindt plaats in de eerste week van februari 2019.