Met de Lensbaby Composer Pro II maak je creatieve foto’s. Met resultaten die je met het blote oog niet ziet. In dit artikel leggen we uit hoe de Composer Pro II in de praktijk werkt.

Wat is Lensbaby

Lensbaby is een Amerikaanse fabrikant van objectieven. De focus ligt helemaal op creatieve objectieven met verschillende verrassende effecten. Optimale scherpte staat zeker niet bovenaan op het lijstje. Creatieve effecten en handmatig scherpstellen wel. Dat maakt Lensbaby tot een veelzijdig en creatief merk.

DSC 6425 Betere Landschapsfoto

Je kunt in het artikel ‘Creatieve foto’s met Lensbaby objectieven’ meer over de verschillende objectieven en hun effecten lezen.

Verschillende objectieven = verschillende effecten

Lensbaby maakt verschillende objectieven waarmee je een mooi creatief effect kunt bereiken.

De effecten die je met Lensbaby maakt kun je niet in de nabewerking met de computer maken. Wij vinden dat je de effecten die je met Lensbaby maakt wel kunt benaderen, maar de mooie vloeiende overgangen is toch echt iets wat ‘in camera’ ontstaat. En daarnaast is het veel leuker om buiten aan de slag te zijn, dan binnen achter de computer te zitten. Je mooiste foto’s maak je toch ook liever ‘in camera’.  

Lensbaby objectieven zijn heel geschikt voor natuurfotografie, waaronder macrofotografie. Voor dit artikel gingen we met de Lensbaby Composer Pro II op pad. Bekijk de voorbeelden maar eens.

Wat kun je met de Lensbaby Composer Pro

Het Composer Pro II objectief is populair. Mede omdat je de lenzen, die optics worden genoemd, kunt vervangen en er andere creatieve effecten in je foto’s mee maakt. Dit systeem geeft je veel verschillende mogelijkheden. De ene lens legt de focus meer op een swirl of velvet effect, terwijl een andere optic meer de nadruk legt op weer een ander effect.

Technisch gezien is de Composer Pro II een behuizing waarvan je het voorste gedeelte kunt draaien. Daarmee verleg je het scherptevlak ten opzichte van de sensor van je camera. Dat zorgt, in combinatie met de verschillende optics, voor veel creatieve mogelijkheden. Het mooie is dat je maar 1 Composer Pro II nodig hebt en er in totaal 7 verschillende optics in passen.

Effecten met de Lensbaby Composer Pro II

Over het algemeen kun je concluderen dat de scherpte en scherptediepte klein is als je met een groot diafragma fotografeert. Het effect van de specifieke optic die je gebruikt is dan maximaal. Draai je het diafragma verder dicht, dan neemt de scherpte en scherptediepte toe. Het effect neemt dan logischerwijs ook af. Wil je meer weten over hoe de Lensbaby Composer Pro II precies werkt? Lees dan dit artikel eens.

We kunnen je nog veel voorbeelden laten zien. Maar er is niet één ‘vast’ resultaat. Omdat je het scherpte(diepte) vlak in afstand kunt verleggen én verdraaien heb je heel veel mogelijkheden. Ook de afstand tot het onderwerp zelf speelt daarbij nog een rol. Dat maakt het fotograferen met de Lensbaby Composer Pro II zo leuk, creatief en uitdagend.

Keuzehulp voor Lensbaby objectieven

Er zijn verschillende Lensbaby objectieven die allemaal hun eigen effecten hebben. In deze ‘Keuzehulp voor Lensbaby objectieven’ ontdek je er meer over.

In ieder geval zijn de Lensbaby objectieven met verschillende lensvattingen voor veel cameramerken beschikbaar: Canon EF, Canon RF, Nikon F, Nikon Z, Sony E, Fuji X, Micro 4/3 en Samsung NX. Kijk altijd even na of een objectief ook voor jouw camera geschikt is. Je vindt het terug in onze webshop door bij de gewenste lens te kijken of de lensvatting die jij hebt in het rijtje staat. Als je er niet uitkomt kun je altijd even mailen.

DSC 6477 Betere Landschapsfoto

Bestellen

Wil je de Lensbaby Composer Pro II met één of meerdere optics bestellen? Dan heb je verschillende mogelijkheden.

Composer Pro II met 1 optic

Je kunt de Lensbaby Composer Pro II met één optic bestellen. Of je kiest voor een losse optic of een complete collection.

Workshop met Lensbaby

De volgende objectieven zijn beschikbaar:

Nikon F: Velvet 56, Composer Pro II
Nikon Z: Composer Pro II
Canon EF: Velvet 85, Composer Pro II
Sony E: Composer Pro II
Fuji X: Composer Pro II 

Voor alle Composer Pro II zijn de volgende optics te leen: Edge 35, Sweet 50, Sweet 80, Soft focus II 50, Double Glass II 50.

High en low key

20210526 G8A5965 klein Betere Landschapsfoto

abstractie

AAD2687 Betere Landschapsfoto

Creatieve bokeh

Workshop Macrofotografie Creatieve Technieken 12 Betere Landschapsfoto

Je kunt de Lensbaby objectieven ook in de masterclass macrofotografie lenen.

e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Vol passie en enthousiasme begeleiden we beginnende tot gevorderde fotografen bij alles wat je kunt ontdekken over macrofotografie, landschapsfotografie of kustfotografie. We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen.

Alle grote en kleine landschappen hebben een grote aantrekkingskracht op ons. Met de juiste techniek gaan we op zoek mooie plekken om sfeervolle beelden vast te leggen. En dat delen we graag met andere fotografen. Om ze verder te helpen in hun fotografie. Zien dat andere fotografen zich ontwikkelen met onze hulp, daar krijgen wij energie van!

Betere Landschapsfoto is officieel dealer van Leofoto, NiSi, Lensbaby, Kenko en Think Tank.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina. Of download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *