Fotoreis North CornwallDatum:      1-8 april 2020

Prijs:          € 1.929, inclusief alleengebruik hotelkamer, ontbijt, lunches en lokaal vervoer

Gebied:      North Cornwall


Over de fotoreis naar North Cornwall

Beterelandschapsfoto neemt je mee op reis langs de spectaculaire kust van het altijd prachtige North Cornwall, Engeland. Cornwall is wereldberoemd om zijn spectaculair landschappen. Die variëren van ruige rotskusten tot zandstranden, van hoge kliffen tot riviertjes en watervallen. En dan ben je er nog niet. Je hebt er dorpjes om in te lijsten, historische haventjes en inhammen die verborgen liggen. Het noorden van Cornwall heeft het allemaal. En jij kunt mee op onze fotoreis om het allemaal met je camera vast te leggen. Al zul je ogen, oren en tijd te kort komen.

De reis vindt plaats aan de ruige noordkust. Tijdens de fotoreis zul je diverse locaties aan de kusten bezoeken. In de zomer is de kust erg toeristisch en druk. Daarom kiezen we voor het vroege voorjaar. Dan is het een stuk rustiger.

Als je Cornwall zegt, zeg je kust. De ruige kustlijn is gevormd door wind en zelfs zware stormen die over het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan een aanloop kunnen nemen. Het maritieme klimaat zal ook tijdens de fotoreis een rol spelen. Daar spelen we op in als we steeds in de ochtend de locaties voor die dag bepalen. We houden rekening met het weer, licht en getij.

Overzicht

 

€ 1.929

6 Overnachtingen

7 Dagen

 

Inclusief

- Verblijf in 3 sterren hotel, eigen kamer en badkamer
- 6x Ontbijt
- 6x Lunchpakket
- 1x Diner
- Fotobesprekingen
- Lokaal vervoer in minibus gedurende reis
- Inclusief STO Garantie
- Inclusief boekingskosten
- Inclusief toeristenbelasting

- E-book Seascapes (Engelstalig)

 

Exclusief

- Vlucht naar Bristol
- Reisverzekering
- Overige maaltijden en drankjes
- Persoonlijke uitgaven

 

Zonsopkomst/zonsondergang

05:30 uur/21:00 uur

 

Soort

Fotoreis


Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Hoe ga je om met hoge kliffen? Hoe maak je een sfeervolle compositie in een dorp waar zoveel te zien is? Welke mogelijkheden heb je bij het fotograferen van een rivier of waterval? Hoe ga je om met het veranderende licht? Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto's te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. We reizen in een comfortabele minibus of grote auto, afhankelijk van het aantal deelnemers, tussen de locaties.

De groep bestaat uit maximaal 6(!) personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal drie deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed.

Je hebt het alleengebruik van een hotelkamer met eigen badkamer. Als je de kamer wil delen met iemand kan dat natuurlijk ook. Ontbijt en een lunchpakket is steeds inbegrepen. Eén keer is het drie gangen diner inbegrepen. Alleen de drankjes en overige maaltijden zijn voor eigen rekening.


Programma Fotoreis North Cornwall

Voor aanvang van deze fotoreis ontvang je het E-boek Seascapes (Engelstalig) dat door Frank Geraedts en Yvonne Nieuwkerk van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je doet al direct ideeën op voor de reis. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld compositie en sfeer. Op technisch vlak lees je alles dat je nodig hebt over sluitertijd, diafragma, kleurgebruik en contrast.

Er zijn letterlijk honderden locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de reis zich gedurende een dag ontwikkelt. Per dag bezoeken we twee of drie locaties. Omdat de dagen al wat langer zijn fotograferen we in ieder geval rondom de zonsondergang.

 

1e dag
Op de eerste dag vlieg je naar Engeland en word je opgehaald op de luchthaven van Bristol. Per minibus reis je naar het hotel. We starten de reis met een kennismaking en korte presentatie. Daarna bezoeken we de eerste locatie. Al het lokale vervoer zal met deze minibus plaatsvinden.

Dag 2-7
Overdag nemen we de tijd om een locatie te leren kennen. Frank en Yvonne leggen je uit welke mogelijkheden een locatie heeft en helpen je om deze locatie zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen. Je krijgt één-op-één feedback op je foto's. Tijdens de reis, afhankelijk van het programma en weer, vinden we twee momenten waarop we in de groep foto's bespreken. Je kunt dan ook het werk van de fotografen van Beterelandschapsfoto bekijken.

Dag 8
Op deze dag brengen we je terug naar de luchthaven van Bristol en vlieg je terug.

 

Na de fotoreis naar North Cornwall beoordelen we nog eens drie foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle toevoeging op de begeleiding.

 


Wanneer

De fotoreis begint op woensdag 1 april 2020 en duurt tot woensdag 8 april 2020. De reis start op de luchthaven van Bristol. Je fotografeert diverse locaties in het schitterende en ruige North Cornwall.

Prijs

Je verblijft in een goed verzorgd hotel. Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je € 1.929, waarvan € 400 als aanbetaling. Bij gedeeld gebruik van een kamer ontvang je € 135 korting per persoon.

Wanneer de reis door gaat, ontvang je de bevestiging uiterlijk op 15 februari, het restant te betalen voor 10 februari 2020.Details

- Zeven dagen, zes nachten

- Maximaal 6 deelnemers

- Twee ervaren landschapsfotografen

- Fotografen kennen de Cornish coast goed

- Vooraf 2 foto's met feedback

- Achteraf 3 foto's met feedback

- Twee fotoreviews tijdens de reis

- Persoonlijke begeleiding


Wat ga je doen

 - Fotografeer verschillende locaties

- Bezoek diverse beeldschone stranden

- Geniet van prachtige heuvels en uitzichten

- Leg mooie weerspiegelingen vast

- Ontdek lijnen en structuren

- Maak sfeervolle, verstilde beelden

- Leer beweging vastleggen


Wat krijg je

- Vervoer vanaf en terug naar luchthaven Bristol

- 6 Overnachtingen

-- Eigen kamer met badkamer

- Alle dagen ontbijt en lunchpakket

- Eén keer diner

- E-book Seascapes

- Begeleiding op locatie

- Veel praktische tips

- Schriftelijke feedback op 5 foto's

- Een leuke en leerzame fotoreis


Wat neem je mee

- Camera

- Objectieven

- Statief

- Filters (ND, grijs verloop, pola)

- Warme kleding

- Waterdichte schoenen of laarzen

- Tas of hoes voor om de camera

 

Nice to have:

- AfstandsbedieningErvaring

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal zes deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden op locatie. We gaan dus werken aan jouw individuele leerproces.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel ervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Je bent toe aan het het verder ontwikkelen van je eigen stijl.

Er zijn vier sets met filters van Benro beschikbaar om te testen. Als je van de leenset gebruik wilt maken, geef dan ruim voorafgaand de reis de diameter van je lens door, in verband met de adapterringen. Gezien het thema van deze reis, kustfotografie, neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

 

Toegankelijkheid

Je bezoekt de kust en het wat hoger gelegen binnenland. Alle locaties zijn eenvoudig per minibus/grote auto te bereiken. Vervoer vanaf de luchthaven wordt voor je geregeld. Dit is een wat actievere reis. Soms lopen we drie kilometer op een locatie. Het is bijna nergens vlak. En als het vlak is, liggen er losse stenen en loop je over onverharde paadjes. Soms zijn er afgronden langs de paadjes. Altijd uitkijken dus. Op enkele plaatsen liggen de parkeerplaatsen hoog boven het strand. Het strand bereik je dan via smalle paadjes die steil kunnen zijn en 100-150 treden. We nemen hier overigens ruim de tijd voor. Je beschikt over een goede basisconditie. Als je twijfelt of je mee kunt neem dan contact met ons op.


Op alle fotoreizen van Beterelandschapsfoto is STO-reisgarantie van toepassing.

Beterelandschapsfoto is aangesloten bij het VVKR.

Reis klimaatneutraal met trees for all.