Exclusieve Fotoreis CornwallDatum: 15-22 mei 2019

Prijs: € 2.099, inclusief alleengebruik hotelkamer, reguliere maaltijden en lokaal vervoer

 


Over de fotoreis

De exclusieve fotoreis brengt je naar de Engelse zuidwestkust. Je bezoekt het altijd prachtige Cornwall. Cornwall is wereld beroemd om zijn spectaculair landschappen. Die variëren van ruige rotskusten tot zandstranden, hoge cliffen tot idyllische riviertjes en subtropische tuinen. En dan ben je er nog niet. Je hebt er dorpjes om in te lijsten, historische haventjes en inhammen die verborgen liggen. Cornwall heeft het allemaal. En jij kunt mee op onze fotoreis om het allemaal met je camera vast te leggen. Al zul je ogen, oren en tijd te kort komen.

Spectaculair aan Cornwall is dat het twee grote kustlijnen kent. De zuidkust en noordwestkust zijn beide spectaculair maar heel verschillend. Tijdens deze fotoreis zul je diverse locaties aan de kusten bezoeken. In de zomer is de kust erg toeristisch en druk. Daarom kiezen we voor het vroege voorjaar. Dan zijn de kusten een stuk rustiger.

Als je Cornwall zegt, zeg je kust. De ruige kustlijn is gevormd door wind en zelfs zware stormen die over het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan een aanloop kunnen nemen. Het maritieme klimaat zal ook tijdens de fotoreis een rol spelen. Daar spelen we op in als we steeds in de ochtend de locaties voor die dag bepalen. We houden rekening met het weer, licht en getij.


Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Hoe ga je om met hoge kliffen? Hoe maak je een sfeervolle compositie in een dorp waar zoveel te zien is? Welke mogelijkheden heb je bij het fotograferen van een rivier? Hoe ga je om met het veranderende licht? Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto's te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. We reizen in een comfortabele minibus of grote auto, afhankelijk van het aantal deelnemers, tussen de locaties.

Tijdens deze fotoreis naar Cornwall werk je aan je eigen ontwikkeling. Je bezoekt verschillende locaties en leert hoe je deze op verschillende aantrekkelijke manieren kunt vastleggen. Het maken van aantrekkelijke composities staat centraal. Er zit echt een uitdaging in. Je zult landschappen met grote diepte tegen komen. Zie die diepte maar eens in een tweedimensionale foto over te brengen. Onder begeleiding ga je vrij fotograferen.  De fotografen van Beterelandschapsfoto moedigen je aan jezelf te ontwikkelen. Dit is ook een fotoreis om jezelf de ruimte te gunnen om te experimenteren en te ontdekken. Dit doe je op de mooiste locaties die zich in het voorjaar op hun best presenteren.

De groep bestaat uit maximaal 6(!) personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal drie deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed. Een internationale groep is mogelijk. De voertaal tijdens de reis is dan Engels

Je hebt het alleengebruik van een (minimaal) drie sterren hotelkamer. Als je de kamer wil delen met iemand kan dat natuurlijk ook. Ontbijt en een lunchpakket is steeds inbegrepen. Twee keer is het driegangen diner inbegrepen. Alleen de drankjes zijn nog voor eigen rekening.

Overzicht

 

€ 2.099

7 Overnachtingen

8 Dagen

 

Inclusief

- Verblijf in (minimaal) 3 sterren hotel, eigen kamer en badkamer
- Ontbijt
- Lunchpakket
- Twee keer diner
- Fotobesprekingen
- Lokaal vervoer in minibus gedurende reis
- Inclusief STO Garantie
- Inclusief boekingskosten
- Inclusief toeristenbelasting

- E-book Seascapes (Engelstalig)

 

Exclusief

- Vlucht naar Bristol
- Reisverzekering
- Overige maaltijden en drankjes die niet onder de reguliere maaltijden vallen. Met reguliere maaltijden bedoelen we ontbijt, lunch en diner
- Alcoholische drankjes
- Persoonlijke uitgaven

 

Zonsopkomst/zonsondergang

05:30 uur/21:00 uur

 

Soort

Tour. Natuurlijk is er begeleiding ter plaatse. Afhankelijk van de indeling en weer vinden er gedurende de reis minimaal twee fotobesprekingen plaats.Programma

Voor aanvang van deze fotoreis ontvang je het E-boek Landschapsfotografie (Nederlands én Engelstalig) dat door Frank Geraedts ARPS en Yvonne Nieuwkerk van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je doet al direct ideeën op voor de reis. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld compositie en sfeer. Op technisch vlak lees je alles dat je nodig hebt over sluitertijd, diafragma, kleurgebruik en contrast.

Er zijn letterlijk honderden locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de reis zich gedurende een dag ontwikkelt. We geven je een idee van locaties die we tijdens de reis (mogelijk) gaan fotograferen: St Michaels mount, het minder toeristische deel van Land's End, Trebah Garden, Lanhydrock, Botallack Mines, Boscastle, Bedruthan Steps en Hartland Quay. We bezoeken de verschillende locaties in een rustiger jaargetijde.

1e dag
Op de eerste dag vlieg je naar Engeland en word je opgehaald op de luchthaven van Bristol. Per minibus reis je naar het hotel. We starten de reis met een kennismaking en korte presentatie. Daarna bezoeken we de eerste locatie. Alle locale vervoer zal in deze minibus plaatsvinden.

Dag 2-7
Overdag nemen we de tijd om een locatie te leren kennen. Frank en Yvonne leggen je uit welke mogelijkheden een locatie kent en helpen je om deze locatie zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen. Je krijgt één-op-één feedback op je foto's. Tijdens de reis, afhankelijk van het programma en weer, vinden we twee of drie momenten waarop we in de groep foto's bespreken. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle toevoeging op de begeleiding. Je kunt dan ook het werk van de fotografen van Beterelandschapsfoto bekijken.

Dag 8
Op deze dag brengen we je terug naar de luchthaven van Bristol en vlieg je terug.


Wanneer

De fotoreis begint op woensdag 15 mei 2019 en duurt tot woensdag 22 mei 2019. De reis start op de luchthaven van Bristol. Je fotografeert diverse locaties in het schitterende en ruige Cornwall.

 

Prijs

Je verblijft in twee goed verzorgde hotels. Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je € 2.099, waarvan € 400 als aanbetaling. Bij gedeeld gebruik van een kamer ontvang je € 85 korting per persoon.

Vanaf drie personen gaat de reis door. De bevestiging ontvang je uiterlijk op 15 maart, het restant te betalen voor 1 maart 2019.Ervaring

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal zes deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden op locatie. We gaan dus werken aan jouw individuele leerproces.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel ervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Je bent toe aan het het verder ontwikkelen van je eigen stijl.

Er zijn drie sets met filters van Benro beschikbaar om te testen. Als je van de leenset gebruik wilt maken, geef dan ruim voorafgaand de reis de diameter van je lens door, in verband met de adapterringen. Gezien het thema van deze workshop neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

 

Toegankelijkheid

Je bezoekt de kust en het wat hoger gelegen binnenland. Alle locaties zijn eenvoudig per minibus/grote auto te bereiken. Vervoer vanaf de luchthaven wordt voor je geregeld. Dit is een wat actievere reis. Soms lopen we twee kilometer op een locatie. Het is bijna nergens vlak. En als het vlak is, liggen er losse stenen en loop je over onverharde paadjes. Soms zijn er afgronden langs de paadjes. Altijd uitkijken dus. Als je twijfelt of je mee kunt neem dan contact met ons op.


Details

- Acht dagen, zeven nachten
- Inclusief overnachtingen en maaltijden
- Maximaal 6 deelnemers
- Twee ervaren landschapsfotografen
- Fotografen kennen de Cornish coast goed
- Vooraf 2 foto's met feedback
- Achteraf 3 foto's met feedback
- Twee fotoreviews tijdens de reis
- Persoonlijke begeleiding

Wat ga je doen

- Ontwikkelen van jouw fotografie
- Fotografeer ruige kusten, heuvels, dorpjes en uizichten
- Leer diverse Cornisch landscapes lezen, én op een aantrekkelijke manier vastleggen
- Leer om te gaan met wisselende weers- en lichtomstandigheden
- Leer de ins and outs van landschapsfotografie

Wat krijg je

- Vervoer vanaf luchthaven Bristol
- 7 Overnachtingen
- Alle dagen ontbijt en lunchpakket
- Twee keer diner
- Het E-book kustfotografie
- Eén-op-één ondersteuning
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame fotoreis

 Wat neem je mee

 - Camera
- Objectieven
- Statief
- Afstandsbediening
- Filters (ND, grijs verloop, pola)
- Warme kleding
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
- Afstandsbediening