Fotoreis Exmoor & Dartmoor National ParksDatum: 13 mei - 20 mei 2020

Prijs: € 2.029, inclusief alleengebruik hotelkamer, reguliere maaltijden en lokaal vervoer


Over de fotoreis

Tijdens deze exclusieve fotoreis bezoek je de nationale parken Exmoor en Dartmoor in het zuidwesten van Engeland. Je bent de hele week in de graafschappen Devon en Somerset. Samen met ons ontdek je de nationale parken waar de landschappen en composities voor zich spreken. Tijdens deze reis maak je kennis maken adembenemende, ruige kusten, idyllische dorpjes en uitgestrekte landschappen en bossen.

Er zijn weinig plaatsen in Engeland, en volgens sommigen zelfs in de wereld, waar op zo'n klein gebied zoveel afwisselende en mooie landschappen zijn samengepakt als in Exmoor. In dit nationale park vindt je een grote diversiteit aan spectaculaire landschappen zoals je die bijna nergens anders vindt. Dit gebied zal een onuitwisbare indruk achter laten. Vroeger was het park Exmoor koninklijk bezit. Het park werd in 1954 gesticht en is vernoemd naar de rivier de Exe, die door het park stroomt. Exmoor is een unieke combinatie van heide, bos, valleien, een kustlijn met dramatische rotsen, idyllische dorpjes en landbouwgrond, vorm gegeven door mensen en in duizenden jaren daarvoor, door de natuur.

Dartmoor is een heel ander gebied. Het is vernoemd naar de rivier Dart die door het gebied stroomt. Naast de heidevelden zijn de granieten Tors heel bijzonder. Gelegen in het in het hart van Devon, laat Dartmoor een oud landschap zien met mooie vergezichten over het omliggende landschap, de granieten heuvels, de Tors, beboste valleien, snel stromende rivieren en ruige open vlaktes.

De fotografen kennen Exmoor en Dartmoor goed en helpen jou om de steeds wisselende mogelijkheden in de parken te herkennen. Ze helpen je ook bij het ontdekken van magische composities op onbekende plekken. Niets zal aan je oog en camera ontsnappen. De te bezoeken locaties worden tijdens de reis aangepast zodat je het beste van de mogelijkheden gebruik kunt maken.

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto's te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. We reizen in een comfortabele minibus of grote auto, afhankelijk van het aantal deelnemers, tussen de locaties.

Overzicht

 

€ 2.029

7 Overnachtingen

8 Dagen

 

Inclusief

Verblijf in (minimaal) 3 sterren hotel, eigen kamer en badkamer

Ontbijt

Lunchpakket

Twee keer diner

Fotobesprekingen

Lokaal vervoer in minibus gedurende reis

Inclusief STO Garantie

Inclusief boekingskosten

Inclusief toeristenbelasting

 

Exclusief

Vlucht naar Bristol

Reisverzekering

Overige maaltijden en drankjes die niet onder de reguliere maaltijden vallen. Met reguliere maaltijden bedoelen we ontbijt, lunch en diner

Alcoholische drankjes

Persoonlijke uitgaven

 

Zonsopkomst/zonsondergang

05:30 uur/21:00 uur

 

Soort

Fototour


Tijdens deze fotoreis in Zuidwest Engeland werk je aan je eigen ontwikkeling. Je leert hoe deze afwisselende nationale parken op verschillende aantrekkelijke manieren kunt vastleggen. Waar ga je beginnen? En hoe ga je te werk? En in welke volgorde? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Waar komt het licht vandaan, en wat is de invloed van het licht op mijn foto? Hoe wil ik het landschap vastleggen? Welke uitstraling wil ik creeeren op beeld? Het maken van aantrekkelijke composities staat centraal. Er zit echt een uitdaging in. Je zult landschappen met grote diepte tegen komen. Zie die diepte maar eens in een tweedimensionale foto over te brengen. Kijk goed om je heen en zie welke voorwerpen en onderwerpen de diepte in de foto versterken. Onder begeleiding ga je vrij fotograferen. Je bezoekt verschillende locaties. De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers en 2 begeleidende fotografen. Dat betekent dat je veel individuele begeleiding op je eigen niveau mag verwachten. Wij bieden maatwerk en stemmen onze individuele begeleiding op jouw ontwikkeling af. De fotografen van Beterelandschapsfoto moedigen je aan jezelf te ontwikkelen. Dit is ook een fotoreis om jezelf de ruimte te gunnen om te experimenteren en te ontdekken. Dit doe je op de mooiste locaties die zich in het voorjaar op hun best presenteren.

De groep bestaat uit maximaal 6(!) personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal drie deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed. Een internationale groep is mogelijk. De voertaal tijdens de reis is dan Engels

Je hebt het alleengebruik van een drie sterren hotelkamer. We hebben twee goede hotels voor je geselecteerd. Eén hotel ligt in Exmoor National Park in een middeleeuws dorp. Het andere hotel ligt in Dartmoor National Park op korte afstand van de locaties die we bezoeken. Als je de kamer wil delen met iemand kan dat natuurlijk ook. Ontbijt en een lunchpakket is steeds inbegrepen. Twee keer is het drie gangen diner inbegrepen. Alleen de drankjes zijn nog voor eigen rekening.


Programma Fotoreis Exmoor & Dartmoor

Voor aanvang van deze fotoreis ontvang je het E-boek Landschapsfotografie dat door Frank Geraedts ARPS en Yvonne Nieuwkerk van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je doet al direct ideeën op voor de reis. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld compositie en sfeer. Op technisch vlak lees je alles dat je nodig hebt over sluitertijd, diafragma, kleurgebruik en contrast.

1e dag
Op de eerste dag vlieg je naar Engeland en word je opgehaald op de luchthaven van Bristol. Per minibus reis je naar het hotel. We starten de reis met een kennismaking en korte presentatie. Daarna bezoeken we de eerste locatie. Alle lokaal vervoer zal in deze minibus plaatsvinden.

Dag 2-7
Overdag nemen we de tijd om een locatie te leren kennen. Frank en Yvonne leggen je uit welke mogelijkheden een locatie kent en helpen je om deze locatie zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen. Je krijgt één-op-één feedback op je foto's. Tijdens de reis, afhankelijk van het programma en weer, vinden we twee of drie momenten waarop we in de groep foto's bespreken. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop. Je kunt dan ook het werk van de fotografen van Beterelandschapsfoto bekijken.

We bezoeken de nationale parken van Exmoor en Dartmoor in een rustiger jaargetijde. Er zijn letterlijk honderden locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de reis zich gedurende een dag ontwikkelt. We geven je een idee van locaties die we tijdens deze reis gaan fotograferen: Valley of Rocks, Doone Valley, enkele Tors, een geweldig mooi bos, welk houden we geheim, .....

Dag 8
Op deze dag brengen we je terug naar de luchthaven van Bristol en vliegen we samen terug.


Wanneer

De fotoreis duurt van woensdag 13 mei 2020 en duurt tot en met woensdag 20 mei 2020. De reis start en eindigt op de luchthaven van Bristol.

Prijs

Je fotografeert diverse locaties in de nationale parken Exmoor en Dartmoor. Je verblijft in twee mooie hotels. Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je € 2.029, waarvan € 450 als aanbetaling. Bij gedeeld gebruik van een kamer ontvang je € 105 korting per persoon.

Vanaf drie personen gaat de reis door. De bevestiging ontvang je uiterlijk op 15 maart 2020.
Details

Acht dagen, zeven nachten

Inclusief overnachtingen en maaltijden

Maximaal 6 deelnemers

Twee ervaren landschapsfotografen

Kennen Exmoor en Dartmoor goed

Vooraf 2 foto's met feedback

Achteraf 3 foto's met feedback

Twee fotoreviews tijdens de reis

Persoonlijke begeleiding


Wat ga je doen

Leer hoe je het landschap aantrekkelijk in beeld brengt

Fotografeer prachtige kusten, heuvels, dorpjes en uitzichten

Bezoek pittoreske dorpjes

Ontwikkel jouw fotografische vaardigheden


Wat krijg je

Vervoer vanaf luchthaven Bristol

7 Overnachtingen

Alle dagen ontbijt en lunchpakket

Twee keer diner

Het E-book landschapsfotografie

Eén-op-één ondersteuning

Veel praktische tips

Een leuke en leerzame fotoreis


Wat neem je mee

Camera
Objectieven
Statief
Afstandsbediening
Filters (ND, grijs verloop, pola)
Warme kleding
Waterdichte schoenen of laarzen
Tas of hoes voor om de cameraErvaring

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal zes deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden op locatie. We gaan dus werken aan jouw individuele leerproces.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel ervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Je bent toe aan het het verder ontwikkelen van je eigen stijl.

Er zijn vier sets met filters van Benro beschikbaar om te testen. Als je van de leenset gebruik wilt maken, geef dan ruim voorafgaand de reis de diameter van je lens door, in verband met de adapterringen. Gezien het thema van deze workshop neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

 

Toegankelijkheid

Je bezoekt de kust en het wat hoger gelegen binnenland. Alle locaties zijn eenvoudig per minibus/grote auto te bereiken. Vervoer vanaf de luchthaven wordt voor je geregeld. Dit is een wat actievere reis. Soms lopen we twee kilometer op een locatie. Het is bijna nergens vlak. En als het vlak is, liggen er losse stenen en loop je over onverharde paadjes. Soms zijn er afgronden langs de paadjes. Altijd uitkijken dus. Als je twijfelt of je mee kunt neem dan contact met ons op.


Op alle fotoreizen van Beterelandschapsfoto is STO-reisgarantie van toepassing.

Beterelandschapsfoto is aangesloten bij het VVKR.

Reis klimaatneutraal met trees for all.