Fotoreis Lake DistrictDatum: 23-30 oktober 2019

Prijs: € 1.999, inclusief alleengebruik hotelkamer, reguliere maaltijden en lokaal vervoer

 

GEGARANDEERD VERTREK


Over de fotoreis naar het Lake District

Tijdens de exclusieve fotoreis in het Lake District zie je de mooiste plekken van het Nationale Park. Je verblijft de hele week tussen de hoogste bergen van Engeland en de 16 meren die het nationale park rijk is. Leer het gebied kennen met zijn fantastische natuur, de bergen en dalen. De meren en de vele tientallen kleine tarns, ze zijn een lust voor het oog. Je hebt er watervallen, alleenstaande bomen, eeuwenoude stenen bruggetjes en nog veel meer. Je zult ogen en tijd te kort komen. Echt een gebied waar je je levenswerk van kunt maken om het vast te leggen.

Overzicht

€ 1.999, alleengebruik eigen kamer

7 Overnachtingen

8 Dagen

 

Inclusief

Verblijf in hotel, eigen kamer en badkamer

7 Keer ontbijt

7 Keer lunchpakket

Fotobesprekingen met groep

Eén-op-één begeleiding

Gebruik Benrofilters

STO-Garantie

Toeristenbelasting

Boekingskosten

Lokaal vervoer

 

Exclusief

Vlucht naar luchthaven Newcastle

Reis- en annuleringsverzekering

Diners

Overige maaltijden en drankjes die niet onder 'inclusief' zijn genoemd

Persoonlijke uitgaven

 

Zonsopkomst/zonsondergang

08:00 uur/17:50 uur

 

Soort

Begeleide fototour


Het Lake District is iedere dag van het jaar mooi. In de herfst is het er zelfs uitzonderlijk. De natuur laat zijn mooiste kleuren zien en het is er minder druk dan in het voorjaar en de zomer. Daarom vindt deze fotoreis eind oktober plaats. Het Lake District is voor een groot gedeelte nationaal park. En je zult zien waarom. Het is een relatief klein gebied met een grote verscheidenheid aan natuur. Meren, kleine plassen, watervallen, heuvels, bergen en bossen wisselen elkaar af. De natuur in het Nationaal Park wordt nauwkeurig in stand gehouden. Je komt glooiende groene heuvels met muurtjes van natuursteen tegen. Pittoreske dorpjes waar de schapen loslopen en met varens begroeide bergen zie je overal om je heen. Het is een geweldig afwisselend landschap! Het Lake District heeft schilders en schrijvers door de eeuwen heen geïnspireerd. Laat je nu als fotograaf inspireren. Geniet van de rust en gemoedelijke sfeer, de vriendelijke mensen en het respect voor de natuur dat er heerst. Laat je verrassen door dit geweldige gebied. Naast de geijkte ‘highlights’ kom je ook op plaatsen die de toeristen overslaan, maar zeker zo aantrekkelijk zijn.

De groep bestaat uit maximaal 6(!) personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal drie deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed. Een internationale groep is mogelijk. De voertaal tijdens de reis is dan Engels.

Je hebt het alleengebruik van een (minimaal) drie sterren hotelkamer. Als je de kamer wil delen met iemand kan dat natuurlijk ook. Ontbijt en een lunchpakket is steeds inbegrepen. Twee keer is het drie gangen diner inbegrepen, de overige diners zijn voor eigen rekening.


Programma Fotoreis Lake District

Voor aanvang van de fotoreis ontvang je het E-boek Landschapsfotografie dat door Frank Geraedts ARPS en Yvonne Nieuwkerk van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je doet al direct ideeën op voor de reis. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld compositie en sfeer. Op technisch vlak lees je alles dat je nodig hebt over sluitertijd, diafragma, kleurgebruik en contrast.

Er zijn zo veel mooie plekken, dat de reis eenvoudig een maand zou kunnen duren. Maar we moeten ons beperken. We werken met een flexibel programma. Per dag bekijken we het weer. Want zelfs in het Lake District komen verschillende microklimaten voor. Er wordt voor een afwisselend programma gezorgd. Zo bezoeken we enkele meren en één of meerdere tarns. Als we onderweg iets moois zien, stoppen we daar natuurlijk voor. Een must is Wastwater. Dit meer ligt in het westelijke deel van het Lake District en mag niet in deze fotoreis ontbreken. De natuur is er ruig en soms het weer ook. Het is maar een klein meer maar je zult zien dat je er een hele dag kunt fotograferen. Op de terugreis naar Newcastle fotograferen we nog een mooie plaats aan de kust.

Natuurlijk ligt de nadruk van deze tour op het vastleggen van mooie landschappen. Het belangrijkste blijft dat wij je helpen in de manier waarop je kijkt en het landschap vastlegt.

1e dag
Op de eerste dag van de fotoreis naar het Lake District vlieg je naar Engeland en word je opgehaald op de luchthaven van Newcastle. Per minibus reis je naar het hotel. We starten de reis met een kennismaking en korte presentatie. Daarna bezoeken we de eerste locatie. Alle lokaal vervoer zal in deze minibus plaatsvinden.

Dag 2-7
Overdag nemen we de tijd om een locatie te leren kennen. Frank en Yvonne leggen je uit welke mogelijkheden een locatie kent en helpen je om deze locatie zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen. In het veld krijg je één-op-één feedback op je foto's. Tijdens de reis, afhankelijk van het programma en weer, vinden we twee of drie momenten waarop we in de groep foto's bespreken. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle toevoeging aan de reis. Je kunt dan ook het werk van de fotografen van Beterelandschapsfoto bekijken.

Er zijn letterlijk honderden locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en het licht, en hoe de reis zich gedurende een dag ontwikkelt. We geven je een idee van locaties die we tijdens de reis (mogelijk) gaan fotograferen: Manesty Wood, Borrowdale, Derwentwater, Castlerigg, Ullswater, Aria Force, Lodore Falls, Yew Tree Tarn, Hodge Close Quarry, Watendlath, Ashness, Tarn Hows, Buttermere, Rydal Water, Brothers Water. En voor de liefhebbers, de mooiste plekjes staan hier nog niet eens bij. Bij wat extremere omstandigheden gaan we naar binnen en bespreken we de foto's of richten we ons op hoe je foto's in Lightroom kunt verbeteren.

Dag 8
Op deze dag brengen we je terug naar de luchthaven van Newcastle.


Wanneer

De fotoreis begint op woensdag 23 oktober 2019 en duurt tot woensdag 30 oktober  2019. De reis start en eindigt op de luchthaven van Newcastle.

 

Prijs

Je fotografeert diverse locaties in het schitterende en zeer afwisselende Lake District. Je verblijft in éém goed verzorgd hotels. Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je € 1.999, waarvan € 400 als aanbetaling. Bij gedeeld gebruik van een kamer ontvang je € 115 korting per persoon.

GEGARANDEERD VERTREKDetails

- Acht dagen, zeven nachten

- Inclusief 7 overnachtingen en ontbijt

- Inclusief 7 lunchpakketten

- Maximaal 6 deelnemers

- Twee ervaren landschapsfotografen

- Kennen het Lake District erg goed

- Vooraf 2 foto's met feedback

- Na afloop 3 foto's met feedback

- Feedback op foto's tijdens de reis

- Persoonlijke begeleiding tijdens de reis


Wat ga je doen

Fotograferen van:

- Meren en kleine plassen

- Heuvels en bergen

- Prachtige herfstkleuren en weerspiegelingen

- Pittoreske dorpjes

- Werken met lange sluitertijden

- Ontwikkelen van je creativiteit

- Leren de foto zien


Wat krijg je

- Vervoer, vanaf de luchthaven van Newcastle

- Het E-book landschapsfotografie

- Eén-op-één ondersteuning

- Veel praktische tips

- Bespreken van foto's

- Een leuke en leerzame fotoreis


Wat neem je mee

- Camera

- Objectieven

- Statief

- Filters (ND, grijs verloop, pola)

- Warme kleding

- Waterdichte schoenen of laarzen

- Tas of hoes voor om de camera

- AfstandsbedieningErvaring

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal zes deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden op locatie. We gaan dus werken aan jouw individuele leerproces.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel ervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen.

Er zijn drie sets met filters van Benro beschikbaar om te testen. Als je van een leenset gebruik wilt maken, geef dan ruim voorafgaand de reis de diameter van je lens door, in verband met de adapterringen. Gezien de aard van de fotoreis neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

 

Toegankelijkheid

We gaan naar het Lake District. De wegen zijn vaak smal, maar we kunnen overal met ons eigen vervoer komen. Dat betekent tot de parkeerplaats. Soms is het maar enkele meters lopen naar de fotolocatie en soms verder. Houd er rekening mee dat je iedere dag een paar kilometer loopt. Niets is vlak en veel paden zijn onverhard, maar goed begaanbaar. We bezoeken twee locaties die minder makkelijk te bereiken zijn. Eén locatie ligt een kilometer van de parkeerplaats en kent onderweg een hoogteverschil van ongeveer 100 meter. Je loopt over een goed begaanbaar pad. De andere locatie ligt twee kilometer van de parkeerplaats en kent onderweg een hoogte verschil van ongeveer 120 meter. Het pad is onverhard. Als je niet mee wil zijn er een paar mooie alternatieven die eenvoudiger te bereiken zijn Stevige en waterdichte wandelschoenen zijn een must.


Op alle fotoreizen van Beterelandschapsfoto is STO-reisgarantie van toepassing.

Beterelandschapsfoto is aangesloten bij het VVKR.

Reis klimaatneutraal met trees for all.