Exclusieve Fotoreis North Yorkshire &               Northumberland CoastDatum: 25 september - 2 oktober 2019

Prijs: € 1.969 , inclusief alleengebruik hotelkamer, reguliere maaltijden en lokaal vervoer


Over de fotoreis

De exclusieve fotoreis North Yorkshire en Norththumberland Coast brengt je naar het noordoosten van Engeland. Gedurende een hele week fotografeer je aan de kust. Ook bezoek je watervallen, een abdij met voortreffelijke tuinen in het binnenland. De Noordzeekust kent vele gezichten. Hoe anders is de Engelse kust ten opzichte van de onze. Tijdens de fotoreis kun je dat zelf ontdekken. Ja, er zijn ook zandstranden. Maar de ruwe rotsen en pittoreske vissersdorpjes zijn zeker zo mooi. En wat zijn ze anders dan bij ons. Het is een geweldig afwisselend landschap! Geniet van de rust en gemoedelijke sfeer, de vriendelijke mensen en het respect voor de natuur dat er heerst. Laat je verrassen door dit schitterende gebied. Naast de geijkte ‘highlights’ kom je ook op plaatsen die de toeristen overslaan, maar zeker zo fotogeniek zijn.

Northumberland is Englands 'best kept coastal secret'. De kustlijn is erg afwisselend. Ieder strand ziet er weer anders uit en heeft andere kenmerken. Het ene strand bestaat vooral uit zand, het andere uit rotsen en weer een ander strand is bezaaid met grote stenen. Er is geen betere tijd om deze kust te verkennen dan in de late zomer. De temperaturen zijn nog aangenaam en de dagen nog relatief lang, waardoor we lekker de tijd hebben om de locaties te bezoeken. Het weer zal steeds veranderen door de invloed van de Noordzee. Dit leidt vaak tot dynamische beelden met een zee en lucht die contant in beweging zijn. Het binnenland van North Yorkshire is weer heel anders. We komen in dorpjes die letterlijk uit één straat bestaan. Ook bezoeken we een adbij met een prachtig landschapspark.

Tijdens deze fotoreis naar North Yorkshire en Northumberland werk je aan je eigen ontwikkeling. Je bezoekt verschillende locaties en leert hoe je deze op diverse voordelige manieren kunt vastleggen. Het maken van aantrekkelijke composities staat centraal. Er zit echt een uitdaging in. Je zult een uitdagende kustlijn fotograferen. De fotografen van Beterelandschapsfoto moedigen je aan jezelf te ontwikkelen. Dit is ook een fotoreis om jezelf de ruimte te gunnen om te experimenteren en te ontdekken. Dit doe je op de mooiste locaties die zich in de late zomer op hun best presenteren. De locaties aan de kust geven ook veel mogelijkheden tot macrofotografie. Veel stranden hebben zeer fraaie rotsformaties die je in detail kunt fotograferen.

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto's te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. We reizen in een comfortabele minibus of grote auto, afhankelijk van het aantal deelnemers, tussen de locaties.

De groep bestaat uit maximaal 6(!) personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal drie deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed. Een internationale groep is mogelijk. De voertaal tijdens de reis is dan Engels.

Je hebt het alleengebruik van een (minimaal) drie sterren hotelkamer. Als je de kamer wil delen met iemand kan dat natuurlijk ook. Ontbijt en een lunchpakket is steeds inbegrepen. Twee keer is het driegangen diner inbegrepen, de overige diners zijn voor eigen rekening.

Overzicht

€ 1.999, alleengebruik eigen kamer

7 Overnachtingen

8 Dagen

Een internationale groep is mogelijk, de voertaal is dan Engels

 

Inclusief

Verblijf in hotel, eigen kamer en badkamer

7 Keer ontbijt

7 Keer lunchpakket

2 Keer driegangen diner

Fotobesprekingen met groep

Eén-op-één begeleiding

Gebruik Benrofilters

STO-Garantie

Toeristenbelasting

Boekingskosten

Lokaal vervoer

 

Exclusief

Vlucht naar luchthaven Newcastle

Reis- en annuleringsverzekering

Diners

Overige maaltijden en drankjes die niet onder 'inclusief' zijn genoemd

Persoonlijke uitgaven

 

Zonsopkomst/zonsondergang

07:10 uur/18:40 uur

 

Soort

Begeleide fototour

 Programma

Voor aanvang van de fotoreis ontvang je het E-boek Kustfotografie (Nederlands én Engelstalig) dat door Frank Geraedts ARPS en Yvonne Nieuwkerk van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je doet al direct ideeën op voor de reis. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld compositie en sfeer. Op technisch vlak lees je alles dat je nodig hebt over sluitertijd, diafragma, kleurgebruik en contrast.

Gedurende de fotoreis bezoek je enkele kleine vissersdorpjes met een ruige kustlijn. Door het grote getijdenverschil kun je hier ook mooi de beweging in het water vastleggen. Voor de vroege vogels onder ons hebben we een paar mooie plekjes waar je de zonsopkomst kunt fotograferen. We laten je een afwisselend landschap zien. Naast de kust besteden we een hele dag aan één van de mooiste abdijen in Engeland. De abdij ligt in een prachtig aangelegde landschapstuin. Je zult er ogen en tijd te kort komen. En gedurende één dag gaan we naar Schotland. Een stukje over de grens ligt een heel klein dorpje met een geweldige kust. Je zult er versteld van staan. Natuurlijk stoppen we steeds onderweg als we iets moois zien om te fotograferen. We verblijven zeven nachten op enkele verschillende locaties.

1e dag
Op de eerste dag vlieg je naar Engeland en word je opgehaald op de luchthaven van Newcastle. Per minibus reis je naar het hotel. We starten de reis met een kennismaking en korte presentatie. Daarna bezoeken we de eerste locatie. Alle locale vervoer zal in deze minibus plaatsvinden.

Dag 2-7
Overdag nemen we de tijd om een locatie te leren kennen. Frank en Yvonne leggen je uit welke mogelijkheden een locatie kent en helpen je om deze locatie zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen. Je krijgt één-op-één feedback op je foto's. Tijdens de reis, afhankelijk van het programma en weer, vinden we twee of drie momenten waarop we in de groep foto's bespreken. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle toevoeging aan de fotoreis. Je kunt dan ook het werk van de fotografen van Beterelandschapsfoto bekijken.

Er zijn letterlijk honderden locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en het licht, en hoe de reis zich gedurende een dag ontwikkelt. We geven je een idee van locaties die we tijdens de reis (mogelijk) gaan fotograferen: Seaton Sluice, Howick, St. Abbs, Whitley Bay, Embleton, Dunstanburgh Castle, Bamburgh Castle, Whitby, Holy Island en Fountains Abbey. En voor de liefhebbers, de mooiste plekjes staan hier nog niet eens bij. Bij wat extremere omstandigheden gaan we naar binnen en bespreken we de foto's of richten we ons op hoe je foto's in Lightroom kunt verbeteren.

Dag 8
Op deze dag brengen we je terug naar de luchthaven van Newcastle.


Wanneer

De fotoreis begint op woensdag 25 september 2019 en duurt tot woensdag 2 oktober  2019. De reis start en eindigt op de luchthaven van Newcastle.

 

Prijs

Je fotografeert diverse locaties aan de adembenemende Coast van North Yorkshire en North Thumberland. Je verblijft in twee goed verzorgde hotels. Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je € 1969, waarvan € 400 als aanbetaling. Bij gedeeld gebruik van een kamer ontvang je € 85 korting per persoon.

Vanaf drie personen gaat de reis door. De bevestiging ontvang je uiterlijk op 1 september.Ervaring

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal zes deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden op locatie. We gaan dus werken aan jouw individuele leerproces.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel ervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Je bent toe aan het het verder ontwikkelen van je eigen stijl.

Er zijn drie sets met filters van Benro beschikbaar om te testen. Als je van de leenset gebruik wilt maken, geef dan ruim voorafgaand de reis de diameter van je lens door, i.v.m. adapterringen. Gezien het thema van deze workshop neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

 

Toegankelijkheid

We gaan naar de Engelse kust. En kunnen overal met ons eigen vervoer komen. Dat betekent tot de parkeerplaats. Soms is het maar enkele meters lopen naar de fotolocatie en soms verder. Houd er rekening mee dat je iedere dag een paar kilometer loopt. Niets is vlak en veel paden zijn onverhard, maar goed begaanbaar. Stevige en waterdichte wandelschoenen zijn een must.


Details

- Acht dagen, zeven nachten
- Inclusief overnachtingen en ontbijt
- Inclusief lunchpakketten
- Maximaal 6 deelnemers
- Inclusief entree abdij en landschapstuin
- Twee ervaren landschapsfotografen
- Kennen de Engelse kust goed
- Vooraf 2 foto's met feedback
- Na afloop 3 foto's met feedback
- Feedback op foto's tijdens de reis

Wat ga je doen

 Fotograferen van:
- Ruwe kusten
- Heuvels en bergen
- Pitoreske vissersdorpjes
- Abdij met prachtige landschapstuin
- Kastelen en ruïnes
- Vuurtoren
- Ontwikkelen van je creativiteit
- Leren de foto zien

Wat krijg je

- Vervoer, vanaf de luchthaven van Newcastle
- Het E-book landschapsfotografie
- Eén-op-één ondersteuning
- Veel praktische tips
- Bespreken van foto's
- Een leuke en leerzame fotoreis

 Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Statief
- Filters (ND, grijs verloop, pola)
- Warme kleding
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
- Afstandsbediening