Fotoreis Exmoor & Dartmoor National Parks

  • 23 september 2020
  • €2.029,-, inclusief alleengebruik hotelkamer, reguliere maaltijden en lokaal vervoer
  • 8 Dagen
  • 7 Overnachtingen
  • 6 Personen
  • Begeleide fototour
  • 07:05 uur / 19:00 uur
Aanmelden voor deze fotoreis
De mooiste omgevingen om te fotograferen ontdek je op onze unieke fotoreizen

over de fotoreis naar engeland | dartmoor & exmoor national parks

Tijdens deze fotoreis bezoek je de nationale parken Exmoor en Dartmoor in het zuidwesten van Engeland. Je bent de hele week in de graafschappen Devon en Somerset. Samen met ons ontdek je de nationale parken waar de landschappen en composities voor zich spreken. Tijdens deze reis maak je kennis maken adembenemende, ruige kusten, idyllische dorpjes en uitgestrekte landschappen en bossen.

spectaculaire en afwisselende landschappen

Er zijn weinig plaatsen in Engeland, en volgens sommigen zelfs in de wereld, waar op zo’n klein gebied zoveel afwisselende en mooie landschappen zijn samengepakt als in Exmoor. In dit nationale park vindt je een grote diversiteit aan spectaculaire landschappen zoals je die bijna nergens anders vindt. Dit gebied zal een onuitwisbare indruk achter laten.

Vroeger was het park Exmoor koninklijk bezit. Het park werd in 1954 gesticht en is vernoemd naar de rivier de Exe, die door het park stroomt. Exmoor is een unieke combinatie van heide, bos, valleien, een kustlijn met dramatische rotsen, idyllische dorpjes en landbouwgrond, vorm gegeven door mensen en in duizenden jaren daarvoor, door de natuur. Perfect voor een fotoreis.

Dartmoor is een heel ander gebied. Het is vernoemd naar de rivier Dartdie door het gebied stroomt. Naast de heidevelden zijn de granieten Tors heel bijzonder. Gelegen in het in het hart van Devon, laat Dartmoor een oud landschap zien met mooie vergezichten over het omliggende landschap, de granieten heuvels, de Tors, beboste valleien, snel stromende rivieren, ruige open vlaktes en pittoreske dorpjes.

uitdagende fotografie, veel persoonlijke aandacht

Frank en Yvonne kennen Exmoor en Dartmoor goed. Op iedere locatie geven ze je gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. We reizen in een comfortabele minibus of grote auto, afhankelijk van het aantal deelnemers, tussen de locaties.

Ga mee op deze unieke fotoreis en je krijgt een unieke ervaring….

✅ Ontdek hoe je landschappen aantrekkelijk in beeld brengt
✅ Prachtige kusten, Heuvels, Dorpjes en uitzichten vastlegt op foto
✅ Bezoek pittoreske dorpjes
✅ Fotografeer de Exmoor & Dartmoor ponies
✅ Je eigen kennis en ervaring verbreed tijdens een heerlijke fotoreis

Details van de reis naar Engeland | Exmoor & Dartmoor National Parks

– Acht dagen in de nationale parken Dartmoor en Exmoor in zuidwest Engeland
– Zeven overnachtingen
– 7x Ontbijt
– 7x Lunchpakket
– 2x Diner
– Lokaal vervoer
– 1-op-1 begeleiding
– Twee ervaren landschapsfotografen, kennen de nationale parken zeer goed
– Maximaal 6(!) deelnemers
– Fotobesprekingen tijdens de reis

Van dag tot dag

Voor het begin van de fotoreis naar Dartmoor en Exmoor national park ontvang je het E-book ‘Landschapsfotografie’ dat door Frank en Yvonne van Betere Landschapsfoto is geschreven. In dit uitgebreide E-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschaps- en kustfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer. Het komt er allemaal in terug. Het is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

 
1e dag
Op de eerste dag vlieg je naar Engeland en word je door ons opgehaald op de luchthaven van Bristol. Per minibus reis je naar het eerste hotel. Al het lokale vervoer zal met deze minibus plaatsvinden. We geven een inspirerende inleiding in de landschapsfotografie. Aan de hand van een aantal foto’s laten we je de locaties zien die we bezoeken. En we leggen je precies uit hoe we de foto’s hebben gemaakt. Je komt al helemaal in de stemming.

Dag 2-7
Er zijn letterlijk honderden locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te ontdekken en op z’n mooist vast te leggen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de reis zich gedurende een dag ontwikkelt. Per dag bezoeken we twee of drie locaties. We fotograferen het het afwisselende Exmoor en Dartmoor en maken ook tijd voor een bezoek aan oude dorpjes en stadjes. De fotolocaties zijn zeer verschillend. Soms zijn we bij de moors op de vlaktes, dan weer in het bos of aan de ruige kust.

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

Dag 8
Op deze dag brengen we je terug naar de luchthaven van Bristol. Je vliegt terug naar de luchthaven van je bestemming.

Na de fotoreis naar de Engelse nationale parken Exmoor en Dartmoor beoordelen we drie foto’s waarop je feedback ontvangt.

Prijsinformatie

Je verblijft in twee goed verzorgd hotels. Beide zijn in de nationale parken gelegen. We reserveren een eigen kamer met badkamer voor jou. We gaan er van uit dat je alleen in de hotelkamer mét eigen badkamer, met ontbijt en lunchpakket verblijft. Als je met iemand samen reist en de kamer deelt, krijgen jullie allebei korting. Diners zijn meestal voor eigen rekening, je eet gewoon wat jij lekker vindt. Ook de kosten voor het STO garantiefonds, boekingskosten en toeristenbelasting zijn inclusief. Je fotografeert diverse locaties in de unieke nationale parken van Exmoor en Dartmoor.

Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je voor deze vrijwel complete reis 2.029 euro, waarvan 400 euro als aanbetaling. Bij gedeeld gebruik van een kamer ontvang je 235 euro korting per persoon.

Inclusief en exclusief

Inclusief
– Verblijf in twee goede hotels die in de nationale parken liggen, eigen kamer en badkamer
– 6x Ontbijt
– 6x Lunchpakket
– 2x Diner
– 1-op-1 begeleiding op de locaties
– Lokaal vervoer in minibus


STO Garantie
– Boekingskosten
– Toeristenbelasting
– Het E-book landschapsfotografie
– Fotobesprekingen met de groep

Exclusief
– Vlucht naar Bristol
– Reis- en annnuleringsverzekering
– Overige maaltijden en drankjes die niet onder de reguliere maaltijden vallen. Met reguliere maaltijden bedoelen we ontbijt, lunch en diner
– Persoonlijke uitgaven

Ervaringsniveau en zwaarte van de reis

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal acht deelnemers en twee professionele fotografen is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel praktijkervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen.

Er zijn vier sets met filters van Benro beschikbaar om te lenen. Gezien de aard van de fotoreis neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Je bezoekt het wat hoger gelegen binnenland en soms de kust. Alle locaties zijn eenvoudig per minibus/grote auto te bereiken. Vervoer vanaf de luchthaven wordt voor je geregeld. Dit is een wat actievere reis. Soms lopen we twee kilometer op een locatie. Het is bijna nergens vlak. En als het vlak is, liggen er losse stenen en loop je over onverharde paadjes. Soms zijn er afgronden langs de paadjes. Altijd uitkijken dus. Als je twijfelt of je mee kunt neem dan contact met ons op.

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Voldoende geheugenkaartjes
– Accu’s
– Objectieven
– Filters (ND, grijs verloop, polarisatie)
– Statief
– Warme kleding
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
– Afstandsbediening

Wil je mee op deze spectaculaire fotoreis? Meld je dan snel aan….