Fotoreis Hoge Venen in de winter

  • 24 januari 2020
  • €528,-, inclusief hotelkamer voor eigen gebruik en lunches
  • 3 Dagen
  • 2 overnachtingen
  • 8 Personen
  • Begeleide fototour
  • 08.15 uur / 17.20 uur
Deze reis is volgeboekt
De prachtige Hoge Venen in België

ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de landschapsfotografie?

Wil je de winter in de Hoge Venen in België in al z’n pracht vastleggen? En wil je één van de mooiste gebieden in België verkennen? Dan is dit de fotoreis voor jou…

unieke fotoreis vlak over de belgische grens

Tijdens deze fotoreis in België ben je het hele weekend op pad in de omgeving van Baraque Michel in de Hoge Venen. Deze fotoreis landschapsfotografie voert je langs een aantal prachtige plekken. Tijdens de stops neem je ruim de tijd om de locatie te leren kennen. Je doet een beroep op jouw inlevingsvermogen, verbeeldingskracht en creativiteit. De fotografen van Betere Landschapsfoto helpen jou daarbij.

In de Ardennen ligt een geweldig mooi natuurgebied, de Hoge Venen. Het gebied maakt onderdeel uit van de Belgische Ardennen en is nog actief. Dat betekent dat er nog veen wordt aangemaakt. Het is het hoogst gelegen gebied van België op bijna 700 meter hoogte. De omgeving kent een gevarieerd landschap. In de winter kun je verschillende weertypen op één dag tegen komen. Die afwisseling maakt de Hoge Venen tot een uniek gebied. In dit landschap zul je ontdekken dat de mogelijkheden groot zijn.

veel persoonlijke aandacht voor het beste resultaat

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen. Je reist kleine afstanden tussen de locaties met je eigen auto.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal vier deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed.

Meld je nu aan en je krijgt

✅ Begeleiding door 2 professionele fotografen
✅ Alleengebruik van een kamer met eigen badkamer op een goede locatie
✅ Ontbijtbuffet en lunchpakket
✅ 1-op-1 begeleiding op locatie van Frank Geraedts en Yvonne Nieuwkerk
✅ Uitgebreide en bruikbare feedback op 3 foto’s na de reis
✅ Minstens 1 fotobespreking met de groep
✅ Lenen van een complete filter kit van NiSi
✅ E-book in het thema van de reis
✅ Getoonde prijs is inclusief alleengebruik kamer, toeristenbelasting, boekingskosten en deelname STO garantiefonds
✅ Een supergave fotoreis! (onbetaalbaar)

ga mee op deze prachtige fotoreis naar de hoge venen en ontdek hoe jij:

✅ De winterse bossen en uitgestrekte vlakten fotografeert
✅ Prachtige riviertjes kunt vastleggen op de foto
✅ Gaat genieten van deze schitterende omgeving

Details van de fotoreis naar de Belgische Ardennen

– Drie dagen Hoge Venen
– Twee nachten
– 1-op-1 begeleiding
– Twee ervaren landschapsfotografen, kennen de Hoge Venen zeer goed
– Maximaal 8 deelnemers
– Fotobespreking tijdens de reis

Van dag tot dag

Voor het begin van de fotoreis naar de Hoge Venen ontvang je het E-book ‘Landschapsfotografie’ dat door Frank en Yvonne is geschreven. In dit uitgebreide E-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschaps- en kustfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer. Het komt er allemaal in terug. Het is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

1e dag
Op de eerste dag reis je met eigen vervoer naar de Hoge Venen in de Belgische Ardennen. We geven een inspirerende inleiding in de landschapsfotografie. Aan de hand van een aantal foto’s laten we je de locaties zien die we bezoeken. En we leggen je precies uit hoe we de foto’s hebben gemaakt. Je komt al helemaal in de stemming. Dan is het tijd om rondom de zonsondergang te fotograferen. 

Dag 2-3
Er zijn veel locaties die we kunnen bezoeken. Je ontdekt en fotografeert iedere dag een of twee locaties. Je ontdekt het diverse landschap van de Hoge Venen in België kennen. Zo bezoek je de uitgestrekte hoogvlakte, immense bossen en pittoreske riviertjes. Frank en Yvonne leggen je uit welke mogelijkheden een locatie kent en helpen je om deze locatie zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen. In het veld krijg je één-op-één feedback op je foto’s.
 
Op de derde dag starten we na het ontbijt met een fotobespreking. Daarna bezoeken we nog een locatie. De fotoreis eindigt rond 16.00 uur.

Het weer is vooraf lastig te voorspellen. Zo kunnen we vier seizoenen in één dag tegen komen. We kunnen je vooraf geen sneeuw beloven en wellicht is het mistig of regenachtig. Gun jezelf de creatieve vrijheid om de schoonheid van het landschap te zien en werk met de elementen die de natuur je geeft.

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.
 
Na de fotoreis naar de Hoge Venen we drie foto’s waarop je feedback.

Prijsinformatie

Je verblijft in een goed hotel in de Hoge Venen. We reserveren een eigen kamer met badkamer voor jou. We gaan er van uit dat je alleen in de hotelkamer mét eigen badkamer, met ontbijt en lunchpakket verblijft. Als je met iemand samen reist en de kamer deelt, krijgen jullie allebei korting. Diners zijn voor eigen rekening, je eet gewoon wat jij lekker vindt. Ook de kosten voor het STO garantiefonds, boekingskosten en toeristenbelasting zijn inclusief.

Voor slechts 528 euro kun je mee op deze bijzondere fotoreis, waarvan 250 euro dient als aanbetaling. Raadpleeg de algemene voorwaarden.

Je krijgt 15 euro korting als je bij boeking het volledige bedrag voldoet. Bij gedeeld gebruik van een kamer ontvang je nog eens € 55 korting per persoon.

Inclusief en exclusief

Inclusief
Verblijf in hotel, eigen kamer en badkamer
2x Ontbijt
2x Lunchpakket

1-op-1 begeleiding op locatie

E-book ‘Landschapsfotografie’

Gebruik Benrofilters
Fotobespreking met de groep
STO reisgarantie
Boekingskosten
Toeristenbelasting
 
Exclusief
Vervoer met eigen auto naar de Hoge Venen
Vervoer ter plaatste
Reis- en annuleringsverzekering
Overige maaltijden en drankjes die niet onder ‘inclusief’ zijn genoemd
Persoonlijke uitgaven

Ervaringsniveau en zwaarte van de fotoreis

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal acht deelnemers en twee professionele fotografen is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden.


Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel praktijkervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen.


Er zijn vier sets met filters van Benro beschikbaar om te lenen. Gezien de aard van de fotoreis neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

De locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken en liggen in het hart van de Hoge Venen. Parkeren is gratis. Afhankelijk van de weersomstandigheden is de route bevroren of drassig. Zorg voor warme kleding en waterdichte hoge schoenen of laarzen. We adviseren dat je auto winterbanden heeft. Op de locaties lopen we maximaal 8 kilometer per dag over onverharde paadjes. Het hoogteverschil is klein. Je beschikt over een goede basisconditie en kunt de afstand mét je foto-apparatuur, statief en lunch afleggen.

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Voldoende geheugenkaartjes
– Accu’s
– Objectieven
– Filters (ND, grijs verloop, polarisatie)
– Statief
– Warme kleding
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
– Afstandsbediening

Bekijk hier de video met daarin de mooiste beelden van deze prachtige fotoreis:

Wil je dit later nog eens op je gemak terug lezen of met je reisgenoten bespreken? Download dan hier de reis folder met daarin alle info…

GA JE MEE OP DEZE geweldige FOTOREIS NAAR DE Hoge Venen? MELD JE DAN SNEL AAN

Deze reis is volgeboekt