Fotoreis Hoge Venen: WinterDatum:      24-26 januari 2020

Prijs:          € 529 inclusief hotelkamer voor eigen gebruik en lunches

Locatie:     Hoge Venen, op 45 minuten van Maastricht


Over de fotoreis

Ben je op zoek naar een uitdaging in de landschapsfotografie? Wil je de winter in al z'n pracht vastleggen? En wil je één van de mooiste gebieden in België verkennen? Dan is dit de fotoreis voor jou.

Tijdens deze fotoreis in België ben je het hele weekend op pad in de omgeving van Baraque Michel in de Hoge Venen. Deze fotoreis landschapsfotografie voert je langs een aantal prachtige plekken. Tijdens de stops neem je ruim de tijd om de locatie te leren kennen. Je doet een beroep op jouw inlevingsvermogen, verbeeldingskracht en creativiteit. De fotografen van Beterelandschapsfoto helpen jou daarbij.

In de Ardennen ligt een geweldig mooi natuurgebied, de Hoge Venen. Het gebied maakt onderdeel uit van de Belgische Ardennen en is nog actief. Dat betekent dat er nog veen wordt aangemaakt. Het is het hoogste gelegen gebied van België op bijna 700 meter hoogte. De omgeving kent een gevarieerd landschap. In de winter kun je verschillende weertypen op één dag tegen komen. Die afwisseling maakt de omgeving van Baraque Michel tot een uniek gebied. In dit landschap zul je ontdekken dat de mogelijkheden groot zijn.

Overzicht

€ 529

2 Overnachtingen

3 Dagen

 

Inclusief

Verblijf in hotel, eigen kamer en badkamer

2x Ontbijt

2x Lunchpakket

E-book 'Landschapsfotografie'

Persoonlijke begeleiding op locatie

Een fotobespreking met de groep

Gebruik Benrofilters

STO reisgarantie

Boekingskosten

Toeristenbelasting

 

Exclusief

Vervoer met eigen auto naar de Hoge Venen

Vervoer ter plaatste

Reis- en annuleringsverzekering

Overige maaltijden en drankjes die niet onder 'inclusief' zijn genoemd

Persoonlijke uitgaven

 

Zonsopkomst/zonsondergang

08.15 uur/17.20 uur

 

Soort

Begeleide fototourFrank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto's te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen. Je reist kleine afstanden tussen de locaties met je eigen auto.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal vier deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed.

Programma Fotoreis Hoge Venen Winter

Voor aanvang van de fotoreis ontvang je het E-book landschapsfotografie dat door de fotografen van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld sluitertijd, diafragma, compositie, kleurgebruik en contrast. Als je wil kun je ook al twee landschapsfoto’s toesturen. Je ontvangt feedback van beide fotografen van Beterelandschapsfoto.

1e dag
Op de eerste dag reis je met eigen vervoer naar de Hoge Venen in de Belgische Ardennen. Om 13.00 uur starten we met een kennismaking. Een korte presentatie laat je de vele mogelijkheden van de de Hoge Venen zien. Daarna bezoeken we de eerste locatie om het gebied alvast te leren kennen en fotograferen we rondom de zonsondergang.

Dag 2-3
Overdag nemen we de tijd om één of twee locaties te leren verkennen. Je leert het diverse landschap van de Hoge Venen in België kennen. Zo bezoek je de uitgestrekte hoogvlakte, immense bossen en pittoreske riviertjes. Frank en Yvonne leggen je uit welke mogelijkheden een locatie kent en helpen je om deze locatie zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen. In het veld krijg je één-op-één feedback op je foto's. Tijdens de reis, afhankelijk van het programma en weer, vinden we één of twee momenten waarop we in de groep foto's bespreken. Je ontvangt feedback en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle toevoeging aan de fotoreis. Indien het weer het toe laat fotograferen we op de tweede dag ook weer tijdens de zonsondergang.

 

Op de derde dag starten we na het ontbijt met een fotobespreking. Daarna bezoeken we nog één locatie. De fotoreis eindigt rond 16.00 uur.


Het weer is vooraf lastig te voorspellen. Zo kunnen we vier seizoenen in één dag tegen komen. We kunnen je vooraf geen sneeuw beloven en wellicht is het mistig of regenachtig. Gun jezelf de creatieve vrijheid om de schoonheid van het landschap te zien en werk met de elementen die de natuur je geeft.

 

Na de fotoreis naar de Hoge Venen in België beoordelen we nog eens drie foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto.


Wanneer

Prijs


Spreekt de fotoreis naar de Hoge Venen in België jou aan? Meld je dan nu aan.

 

De fotoreis begint op vrijdag 24 januari 2020 om 13:00 uur en duurt tot zondag 26 januari 2010 ongeveer 16:00 uur. Je fotografeert diverse, afwisselende locaties in de Hoge Venen.

 

Is de reis volgeboekt? Geef je dan op voor de reservelijst.

€ 529, waarvan € 125 als aanbetaling. Bij gedeeld gebruik van een kamer ontvang je € 65 korting per persoon.


Vanaf vijf personen gaat de reis door. De bevestiging ontvang je uiterlijk op 1 december 2019.Details

Drie dagen Hoge Venen, twee nachten
Maximaal 8 deelnemers
Zeer ervaren landschapsfotografen
Fotograferen in de praktijk
Thema winter
Vooraf 2 foto's met feedback
Fotobespreking tijdens weekend
Na afloop 2 foto's met feedback


Wat ga je doen

Fotografeer verschillende locaties
Ontwikkel visie en creativiteit
Bezoek de hoogvlakte
Bezoek mooie, uitgestrekte bossen
Fotografeer pittoreske riviertjes
Geniet van prachtige heuvels en uitzichten
Maak sfeervolle, verstilde beelden


Wat krijg je

E-book 'Landschapsfotografie'
E-page 'Fotograferen in de winter'
Persoonlijke begeleiding op locatie
Feedback op 4 foto's
Een leuke en leerzaam weekend


Wat neem je mee

Camera
Objectieven, waaronder een telelens
Afstandsbediening
Waterdichte schoenen of laarzen
Tas of hoes voor om de camera
Eten en drinken voor onderweg
Warme kleding!
Statief
Filters (ND, grijs verloop, polarisatie)Ervaring

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal acht deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden op locatie. We gaan dus werken aan jouw individuele leerproces.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel ervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Ook de meer gevorderde landschapsfotograaf is welkom in deze reis. We begeleiden je op individueel niveau.

Er zijn vier sets met filters van Benro beschikbaar om te testen. Als je van de leenset gebruik wilt maken, geef dan ruim voorafgaand de reis de diameter van je lens door, in verband met de adapterringen. Gezien de aard van de fotoreis neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

 

Toegankelijkheid

De locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken en liggen in het hart van de Hoge Venen. Parkeren is gratis. Afhankelijk van de weersomstandigheden is de route bevroren of drassig. Zorg voor warme kleding en waterdichte hoge schoenen of laarzen.
Op de locaties lopen we maximaal 8 kilometer per dag over onverharde paadjes. Het hoogteverschil is klein. Je beschikt over een goede basisconditie en kunt de afstand mét je foto-apparatuur, statief en lunch afleggen.


Op alle fotoreizen van Beterelandschapsfoto is STO-reisgarantie van toepassing.

Beterelandschapsfoto is aangesloten bij het VVKR.

Reis klimaatneutraal met trees for all.