Fotoreis Kustfotografie Zeeland

  • 23 oktober 2020
  • €0,-
  • 3 Dagen
  • 3 dagen fotograferen, 2 overnachtingen in eigen kamer met badkamer, 1-op-1 begeleiding, ontbijtbuffet en uitgebreid lunchpakket
  • 10 Personen
  • Begeleide fototour
  • 08:25 uur / 16:45 uur
Deze reis is volgeboekt
De zee gefotografeerd met High key effect

over de fotoreis naar Zeeland

Spreken sfeervolle kustfoto’s vol dynamiek jou aan? Wil je de zee op een aantrekkelijke en eigen wijze vastleggen? Dan is deze fotoreis aan de Zeeuwse kust voor jou!

Niets is zo fijn als heerlijk uitwaaien aan het strand én thuis komen met sfeervolle foto’s. Je bent intensief met fotografie bezig en leert allerlei technieken waarmee je creatieve en sfeervolle foto’s maakt.

Klein gebied, veel afwisseling

De Zeeuwse kust is zeer afwisselend. Na de watersnoodramp in 1953 is er écht werk van gemaakt om de kust en het achterland te beschermen. Gelukkig maar. Ondanks dat de kust is aangelegd, kent deze een grote diversiteit. Sommige delen zijn al tientallen jaren oud en andere zijn recent nog versterkt en zien er anders uit dan vijf of tien jaar geleden. Deze korte fotoreis laat je met die diversiteit kennis maken.

Wat ontdek je in deze fotoreis

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. De zee is onderhevig aan de veranderde weersomstandigheden, en ook daar leer je op in te spelen zodat het landschap voor jou gaat werken. Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

Je bezoekt aantrekkelijke plaatsen aan de Zeeuwse kust. Je ontdekt de veelzijdigheid van landschapsfotografie én van Zeeland. Je zal onder andere weidse stranden, palenrijen en de Zeelandbrug fotograferen. Op zaterdagavond en zondagavond fotograferen we de zonsondergang en op zondagochtend de zonsopkomst.

we werken in kleine groepen voor maximale persoonlijke begeleiding

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je ontvangt begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal vier deelnemers per fotograaf. Zij kennen het gebied zeer goed. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert.

Meld je nu aan en je krijgt

✅ Begeleiding door 2 professionele fotografen
✅ Alleengebruik van een kamer met eigen badkamer op een goede locatie
✅ Ontbijtbuffet en lunchpakket
✅ 1-op-1 begeleiding op locatie van Frank Geraedts en Yvonne Nieuwkerk
✅ Uitgebreide en bruikbare feedback op 3 foto’s na de reis
✅ Minstens 1 fotobespreking met de groep
✅ Lenen van een complete filter kit van NiSi
✅ E-book in het thema van de reis
✅ Getoonde prijs is inclusief alleengebruik kamer, toeristenbelasting en boekingskosten
✅ Een supergave fotoreis! (onbetaalbaar)

Ga mee op deze inspirerende fotoreis naar zeeland en ontdek hoe jij

✅ De mooiste foto’s maakt met lange sluitertijden
✅ Lijnen en structuren kunt vastleggen
✅ Je creativiteit gaat ontwikkelen
✅ Beweging van water en lucht leest en het beste vast legt
✅ Hoe je de foto gaat ‘zien’

Wat ontdek je in deze fotoreis

De omstandigheden kunnen snel wisselen. We houden rekening met het weer en passen de locaties die we fotograferen daarop aan. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen tijdens de fotoreis naar Zeeland. Je kunt al je vragen aan ons stellen. De groep bestaat uit maximaal acht deelnemers. Zo kunnen wij jou optimaal begeleiden.

Details van de fotoreis naar de Zeeuwse kust

– Drie dagen Zeeuwse kust
– 2x Overnachting
– 2x Ontbijt en lunch
– Maximaal 10 deelnemers
– Twee ervaren kustfotografen, ze kennen de Zeeuwse kust goed
– 1-op-1 begeleiding
– Fotobespreking met de groep tijdens de reis

Van dag tot dag

Voor het begin van de fotoreis naar Zeeland ontvang je het E-book ‘Kustfotografie’ dat door Frank en Yvonne van Betere Landschapsfoto is geschreven. In dit uitgebreide e-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschaps- en kustfotografen gebundeld. Techniek, ompositie en sfeer. Het komt er allemaal in terug. Het is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.


Vrijdagmiddag
We ontmoeten elkaar aan de Zeeuwse Kust. We geven een inspirerende inleiding in de kustfotografie. Aan de hand van een aantal foto’s laten we je de locaties zien die we bezoeken. En we leggen je precies uit hoe we de foto’s hebben gemaakt. Je komt al helemaal in de stemming. Dan is het tijd om te fotograferen. 

Zaterdag
Er zijn letterlijk tientallen locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een plek te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de reis zich gedurende een dag ontwikkelt. We verblijven voornamelijk op Walcheren en Noord-Beveland. We bezoeken twee of drie plaatsen en pakken de zonsopkomst en zonsondergang mee. We gaan op zoek naar mooie reflecties, palenrijen, steigers en wolkenluchten.

Zondag
De vroege vogels kunnen weer mee om de zonsopkomst te fotograferen. In de ochtend bespreken we de gemaakte foto’s in de groep. Daarna fotograferen we nog één of twee locaties. Het weekend eindigt pas na zonsondergang. Ook op deze dag heb je echt de tijd om je in de locaties te verdiepen.

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

Na de fotoreis naar de Zeeuwse kust beoordelen we 3 foto’s waarop je feedback ontvangt.

Prijsinformatie

Je verblijft in een goed 4 sterren hotel direct aan het strand. We reserveren een eigen kamer met badkamer voor jou, hoeft de kamer dus niet te delen. De fotoreis is inclusief een uitgebreid ontbijt en lunchpakket. Als je met iemand samen reist en de kamer deelt, krijgen jullie allebei korting. Diners zijn voor eigen rekening, je eet gewoon wat jij lekker vindt. De boekingskosten en toeristenbelasting zijn inclusief.

Je fotografeert diverse locaties aan de mooie en afwisselende Zeeuwse kust. Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je voor deze reis 479 euro.

Als je samen met iemand anders boekt en een kamer wilt delen ontvangen jullie beide 65 euro korting per persoon.

Inclusief en exclusief

Inclusief
Verblijf in een goed hotel met eigen kamer en badkamer
3 Volle dagen fotograferen
2x ontbijtbuffet
2x lunchpakket
1-op-1 begeleiding op de locaties


Gebruik NiSi filters
Fotobespreking met de groep
Toeristenbelasting
Boekingskosten
E-book ‘Kustfotografie’
 
Exclusief
Vervoer met eigen auto naar Zeeland
Reis- en annuleringsverzekering
Vervoer ter plaatste
Twee diners
Overige maaltijden en drankjes die niet onder ‘inclusief’ zijn genoemd
Persoonlijke uitgaven

Ervaringsniveau en zwaarte van de fotoreis

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal acht deelnemers en twee professionele fotografen is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel praktijkervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen.

Het werken met lange sluitertijden voegt een nieuwe dimensie aan de kust toe. Als je bijvoorbeeld een polarisatiefilter of grijsfilters hebt, neem die dan mee. Door met lange sluitertijden te werken ga je het landschap op een andere manier bekijken. Dit is uitermate geschikt om je creativiteit te ontwikkelen.

Er zijn vijf sets met filters van NiSi beschikbaar om te lenen. Gezien de aard van de fotoreis neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met de eigen auto. Op enkele plaatsen loop je tijdens deze fotoreis in Zeeland maar een klein stukje. Op andere locaties loop je ongeveer een kilometer over het strand. Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn aanbevolen. 

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Voldoende geheugenkaartjes
– Accu’s
– Objectieven
– Filters (ND, grijs verloop, polarisatie)
– Statief
– Warme kleding
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
– Afstandsbediening

Bekijk hier de samenvatting van deze prachtige reis:

Meer informatie over deze fotoreis? Download de brochure…

Laat hier je naam en mail adres achter. We sturen je dan de informatie folder binnen enkele minuten per mail toe…

Na geruime tijd van plan geweest te zijn een fotoreis te boeken, ben ik afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat!

Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn, we hebben veel gelachen en een goede tijd gehad.

Ik heb veel geleerd over het fotograferen van landschappen, het gebruik van filters, over instellingen van mijn camera die ik nog niet kende en over het gebruik van nabewerkingsoftware. Dit heeft als resultaat gehad dat ik nu weer vaker erop uit ga om het geleerde in praktijk te brengen, en de landschapsfoto’s foto’s die ik nu maak zijn inderdaad beter dan voorheen. Ik kan maar een nadeel bedenken, en dat is dat ik volgend jaar weer mee wil …
Bas Ruiter


Het zit er alweer op, onze prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd en kijk nu heel anders naar mijn composities. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto’s verbeterden met de dag. We hadden een heel leuke groep, hebben veel gelachen en we hebben enorm geboft met het weer. Een vriendin dacht dat ik een ansichtkaart mailde toen ik haar een van mijn foto’s van deze week doorstuurde!! Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.
Riet Machielsen


Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne zijn hiervoor de geknipte mensen die je op weg helpen om dat ene plaatje naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn zowat de ingrediënten die geserveerd worden op een dienblad. Workshop, fotoreis, enz… je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.
Ivan van Heule


Ik wilde mijn fotografie skills verbeteren door bij jullie workshops te volgen. Mijn interesse gaat uit naar landschaps- en macrofotografie. Ik vond de manier waarop jullie te werk zijn gegaan erg plezierig. Eerst een korte instructie op een beeldscherm over het onderwerp en daarna de praktijk in met steeds een terugkoppeling van wat ik aan het doen was en hoe ik dat zou kunnen verbeteren. De begeleiding was super 2 fotografen op 10 deelnemers. De foto’s naderhand insturen was perfect, door de opbouwende feedback kon ik daar ook weer wat mee.

Het resultaat is dat ik anders ben gaan fotograferen en mijn fotografie nog beter is geworden. Dat blijkt wel uit reacties die ik krijg op Instagram maar ook van bevriende fotografen. Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen.
Dré van Eekelen


Ik heb Betere Landschapsfoto leren kennen via Facebook. Ik startte met een workshop kustfotografie. Hier kreeg ik de begrippen:
lange sluitertijd en filtergebruik, op een professionele manier uitgelegd en keerde ik huiswaarts met enkele mooie beelden. Klaar om er zelf op uit te trekken. Later volgde ik enkele workshops macrofotografie in het Arboretum in Kalmthout. Ook hier werd het steeds een leuke ervaring en een hele aangename dag.

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend; 3 dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in 1 woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding en een hele fijne groep. Een volgende workshop en weekend staan al op het programma, Ik kijk er al naar uit! Aan te bevelen aan iedereen die graag fotografeert en die nog wil bijleren.
Sabine Wintgens


1. De foto’s zijn zo mooi, ga ik dat ook zo kunnen doen of ga ik het wel begrijpen wat ze eigenlijk bedoelen. Het ziet er allemaal zo ingewikkeld uit 
2.  Jullie waren zeer gedienstig, ik kon op jullie rekenen, steeds klaar om te helpen als er iets niet ging zoals het moest 
3.  Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen, waar ik nu probeer aan verder te werken 
4  Zeker interessant, een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren 
5 . Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan. En is voor herhaling vatbaar 
6. Ik kijk al uit naar het volgende evenement, want er is nog zoveel om bij te leren
Olga de Laedt


Voor mijn eerste workshop met Betere Landschapsfoto had ik er een tweetal gedaan en dat was me goed bevallen, dus op naar de derde. Gezien mijn interesse voor macro ben ik op zoek gegaan naar een macroworkshop, zodoende ben ik via Facebook terecht gekomen bij Betere Landschapsfoto. De eerste kennismaking viel alvast best mee, leuke toffe mensen, een goed voorbereide workshop, klaar en duidelijk, zowel theoretisch als in de praktijk. Een bijkomend voordeel vind ik dat je de beschikking hebt over 2 ervaren fotografen die ieder hun eigen inzicht hebben op gebied van fotografie, compositie, belichting, creativiteit, techniek enz…

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops gedaan en 2 fotoreizen en steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd?  Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of fotoreis bij hun te volgen. Kortom kan ik iedereen, van beginneling tot gevorderde, een workshop of dergelijke met Betere Landschapsfoto aanbevelen.
Bert Illegems

Ga meer op deze onvergetelijke fotoreis naar de Zeeuwse kust. Meld je snel aan

Deze reis is volgeboekt