Fotoreis Kustfotografie ZeelandDatum:    8-10 november 2019

Prijs:        € 459, drie volle dagen fotograferen, alleengebruik eigen kamer, inclusief lunches

Locatie:   Zeeland

 

GEGARANDEERD VERTREK


Over de fotoreis

Spreken sfeervolle kustfoto's vol dynamiek jou aan? Wil je de zee op een aantrekkelijke en eigen wijze vastleggen? Dan is deze fotoreis aan de Zeeuwse kust voor jou!

Niets is zo fijn als heerlijk uitwaaien aan het strand én thuis komen met sfeervolle foto's. Je bent intensief met fotografie bezig en leert allerlei technieken waarmee je creatieve en sfeervolle foto’s maakt.

De Zeeuwse kust is een aangelegde kust. Na de watersnoodramp in 1953 is er écht werk van gemaakt om de kust en het achterland te beschermen. Gelukkig maar. Ondanks dat de kust is aangelegd, kent deze een grote diversiteit. Sommige delen zijn al tientallen jaren oud en andere zijn recent nog versterkt en zien er anders uit dan vijf of tien jaar geleden. Deze korte fotoreis laat je met die diversiteit kennis maken.

Overzicht

€ 459, alleengebruik eigen kamer

2 Overnachtingen, eigen kamer en badkamer

3 Dagen

 

Inclusief

3 Volle dagen fotograferen

2 Keer ontbijt

2 Keer lunchpakket

Fotobespreking met groep

Eén-op-één begeleiding

Lenen Benrofilters

STO-Garantie

Toeristenbelasting

Boekingskosten

E-book Seascapes

 

Exclusief

Vervoer met eigen auto naar Zeeland

Reis- en annuleringsverzekering

Vervoer ter plaatste

Twee diners

Overige maaltijden en drankjes die niet onder 'inclusief' zijn genoemd

Persoonlijke uitgaven

 

Zonsopkomst/zonsondergang

08:15 uur/16:45 uur

 

Soort

Begeleide fototour

 


Je bezoekt aantrekkelijke plaatsen aan de Zeeuwse kust. Je zal onder andere weidse stranden, palenrijen en de Zeelandbrug fotograferen. Je leert de veelzijdigheid van landschapsfotografie én van Zeeland kennen. Op zaterdagavond en zondagavond fotograferen we de zonsondergang en op zondagochtend de zonsopkomst.

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. De zee is onderhevig aan de veranderde weersomstandigheden, en ook daar leer je op in te spelen zodat het landschap voor jou gaat werken. Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto's te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je ontvangt begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal vier deelnemers per fotograaf. Zij kennen het gebied zeer goed. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert.


Programma

Voor aanvang van deze afwisselende fotoreis ontvang je het E-boek Kustfotografie dat door Frank Geraedts ARPS en Yvonne Nieuwkerk van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je doet al direct ideeën op voor de reis. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld compositie en sfeer. Op technisch vlak lees je alles dat je nodig hebt over sluitertijd, diafragma, kleurgebruik en contrast.

Er zijn letterlijk tientallen locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een plek te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de reis zich gedurende een dag ontwikkelt. We verblijven voornamelijk op Walcheren en Noord-Beveland.

Vrijdagmiddag
We ontmoeten elkaar aan de Zeeuwse Kust. Daar nemen we kort het weekend door en blikken we vooruit. Daarna laten we je een aantal aansprekende foto's zien die we aan de Zeeuwse kust hebben gemaakt. We leggen je precies uit hoe die tot stand zijn gekomen. Dan is het tijd om te fotograferen. 

Zaterdag
We bezoeken twee of drie plaatsen en pakken de zonsopkomst en zonsondergang mee.

Zondag
De vroege vogels kunnen weer mee om de zonsopkomst te fotograferen. In de ochtend bespreken we de gemaakte foto's. Daarna gaan we met de hele groep door en bezoeken we nog één of twee locaties. De workshop eindigt na zonsondergang. Ook op deze dag heb je echt de tijd om je in de locaties te verdiepen.

Het werken met lange sluitertijden voegt een nieuwe dimensie aan de kust toe. Als je bijvoorbeeld een polarisatiefilter of grijsfilters hebt, neem die dan mee. Door met lange sluitertijden te werken ga je het landschap op een andere manier bekijken. Dit is uitermate geschikt om je creativiteit te ontwikkelen. Er zijn vier filtersets van Benro beschikbaar om te testen. Geef ruim voorafgaand de fotoreis de diameter van je lens aan ons door in verband met de adapterringen.

Na afloop van de fotoreis in Zeeland kun je nog eens drie foto's toesturen. Je ontvangt dan feedback van beide fotografen van Beterelandschapsfoto.


Wanneer

Ga met ons mee op ontdekkingsreis langs de Zeeuwse kust. De fotoreis in Zeeland begint op vrijdag 8 november 2019 om 13.00 uur en eindigt op zondag 10 november 2019 om 17.30 uur. Er zijn nog plaatsen vrij.

Prijs
Je fotografeert diverse locaties aan de Zeeuwse kust. Je verblijft in een goed hotel, gelegen aan het strand. Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je voor de fotoreis 

€ 459, waarvan € 125 als aanbetaling. Bij gedeeld gebruik van een kamer ontvang je € 55 korting per persoon.

Vanaf vijf personen gaat de reis door. De bevestiging ontvang je uiterlijk op 1 oktober.
Details

 - Drie dagen Zeeland
- Twee overnachtingen, ontbijt en lunch
- Maximaal 8 deelnemers
- Twee ervaren kustfotografen
- Kennen de Zeeuwse kust goed
- Bezoek verschillende locaties
- Vooraf 2 foto's met feedback
- Achteraf 2 foto's met feedback
- Een fotoreview tijdens de reis
- Veel persoonlijke begeleiding


Wat ga je doen

- Ontdek lijnen en structuren
- Ontwikkel je creativiteit
- Leer beweging lezen én vastleggen
- Leer de foto zien
- Fotografeer met lange sluitertijden


Wat krijg je

- Twee overnachtingen inclusief ontbijt
- Alleengebruik kamer en badkamer
- Twee keer een uitgebreid lunchpakket
- Vooraf E-book Kustfotografie
- Begeleiding op locatie
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame reis!
- Inclusief boekingskosten
- Inclusief toeristenbelasting
- Inclusief STO-garantie


 Wat neem je mee

- Camera
- Voldoende geheugenkaartjes
- Accu's
- Objectieven

- Filters (ND, grijs verloop, polarisatie)

- Statief
- Warme kleding
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
- AfstandsbedieningErvaring

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal acht deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden op locatie. We gaan dus werken aan jouw individuele leerproces.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel ervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Je bent toe aan het het verder ontwikkelen van je eigen stijl.

 

Er zijn drie sets met filters van Benro beschikbaar om te testen. Als je van de leenset gebruik wilt maken, geef dan ruim voorafgaand de reis de diameter van je lens door, in verband met de adapterringen. Gezien het thema van deze workshop neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

 

Toegankelijkheid

Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met de eigen auto. Op enkele plaatsen loop je tijdens deze fotoreis in Zeeland maar een klein stukje. Op andere locaties loop je ongeveer een kilometer over het strand. Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn aanbevolen. 


Op alle fotoreizen van Beterelandschapsfoto is STO-reisgarantie van toepassing.

Beterelandschapsfoto is aangesloten bij het VVKR.

Reis klimaatneutraal met trees for all.