Fotoreis Lake District – Engeland

  • 23 oktober 2020
  • €0,-, eigen kamer met badkamer, vers bereid ontbijt en zelf samen te stellen lunchpakket
  • 8 Dagen
  • 7 Overnachtingen, inclusief lokaal vervoer, veel persoonlijke begeleiding op de mooiste plekjes in het Lake District
  • 1 Personen
  • Begeleide fototour
  • 08:10 uur / 17:40 uur
Deze reis is volgeboekt

over de fotoreis naar het Lake district

Tijdens de fotoreis in het Lake District fotografeer je de mooiste plekken van het Nationale Park. Je verblijft de hele week tussen de hoogste bergen van Engeland en de 16 meren die het nationale park rijk is. Ontdek en fotografeer het gebied met zijn fantastische natuur.

Het Lake District is iedere dag van het jaar mooi. In de herfst is het er zelfs uitzonderlijk en daardoor 1 van onze favoriete locaties voor een unieke fotoreis. De natuur laat zijn mooiste kleuren zien en het is er minder druk dan in het voorjaar en de zomer. Daarom vindt deze fotoreis eind oktober plaats. Het Lake District is voor een groot gedeelte nationaal park. En je zult zien waarom. Het is een relatief klein gebied met een grote verscheidenheid aan natuur. Meren, kleine plassen, watervallen, heuvels, bergen en bossen wisselen elkaar af. De natuur in het Nationaal Park wordt nauwkeurig in stand gehouden.

Meren, bergen en watervallen

De meren en de vele tientallen kleine tarns, ze zijn een lust voor het oog. Je hebt er watervallen, eeuwenoude stenen bruggetjes. Er zijn glooiende groene heuvels met muurtjes van natuursteen. Pittoreske dorpjes waar de schapen loslopen en met varens begroeide bergen zie je overal om je heen. Het is een geweldig afwisselend landschap! Het Lake District heeft schilders en schrijvers door de eeuwen heen geïnspireerd. Laat je nu als fotograaf inspireren. Geniet van de rust en gemoedelijke sfeer, de vriendelijke mensen en het respect voor de natuur dat er heerst. Je zult ogen en tijd te kort komen. Echt een gebied waar je je levenswerk van kunt maken om het fotografisch vast te leggen.

Veel persoonlijke aandacht voor het beste resultaat

De groep bestaat uit maximaal 6(!) personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren landschapsfotografen. Er zijn dus maximaal drie deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed, ze zijn er al verschillende keren geweest.

ga mee op deze prachtige fotoreis naar het lake district en ontdek hoe jij

✅ Je creativiteit ontwikkelt en de foto leert ‘zien’
✅ Prachtige lakes en tarns kunt vastleggen op foto
✅ Weerspiegelingen kunt fotograferen voor spectaculaire natuurfoto’s
✅ Het beste met lange sluitertijden fotografeert
✅ De heuvels en uitzichten aantrekkelijk in compositie brengt
✅ Pittoreske dorpjes sfeervol vastlegt met je camera

Wat ontdek je in deze fotoreis

Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Het Lake District kent verschillende microklimaten. We houden rekening met het weer en passen de locaties die we fotograferen daarop aan. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. De groep bestaat uit maximaal zes deelnemers. Zo kunnen wij jou optimaal begeleiden.

Details van de reis naar het Lake District

– 8 Dagen Lake District
– 7 Overnachtingen
– 7x ontbijt en lunchpakket
– 2x Diner
– Lokaal vervoer
– 1-op-1 begeleiding
– Twee ervaren landschapsfotografen, kennen het Lake District zeer goed
– Maximaal 6 deelnemers
– Fotobesprekingen tijdens de reis

Van dag tot dag

Voor het begin van de fotoreis naar het Lake District ontvang je het E-book ‘Landschapsfotografie’ dat door de fotografen van Betere Landschapsfoto is geschreven. In dit uitgebreide E-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschapsfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer. Het komt er allemaal in terug. Het is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

1e dag
Op de eerste dag van de fotoreis naar het Lake District vlieg je naar Engeland en word je opgehaald op de luchthaven van Newcastle. Per minibus reis je naar het hotel. Alle lokaal vervoer zal met deze minibus plaatsvinden. Na het diner sluiten we de dag af met een inspirerende presentatie.

Dag 2-7
Er zijn zo veel mooie plekken dat de reis eenvoudig een maand zou kunnen duren. Per dag bekijken we het weer. Want zelfs in het Lake District komen verschillende microklimaten voor. Er zijn letterlijk honderden locaties die we kunnen bezoeken. Naast enkele vaste hoogtepunten bezoeken we een aantal wat rustigere fotolocaties. We werken met een afwisselend en flexibel programma. Zo bezoeken we enkele meren en één of meerdere tarns. En als we onderweg iets moois zien, maken we een stop en nemen we de tijd om te fotograferen.

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

Bij wat extremere omstandigheden gaan we naar binnen en bespreken we de foto’s of richten we ons op hoe je foto’s in Lightroom kunt verbeteren.

Dag 8
Op deze dag brengen we je terug naar de luchthaven van Newcastle. Je vliegt terug naar de luchthaven van je bestemming.

Na de fotoreis naar het Lake District beoordelen we drie foto’s waarop je feedback ontvangt.

Prijsinformatie

Je verblijft in een goed verzorgd guesthouse in Windermere, vlakbij het meer. We reserveren een eigen kamer met badkamer voor jou. Verder is het ontbijt en lunchpakket steeds inbegrepen. Diners zijn meestal voor eigen rekening, je eet gewoon wat jij lekker vindt.

Als je met iemand samen reist en de kamer deelt, krijgen jullie allebei korting. Ook de boekingskosten en toeristenbelasting zijn inclusief.

Je fotografeert diverse locaties in het schitterende en zeer afwisselende Lake District. Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je voor deze vrijwel complete reis 1.999 euro, waarvan 450 euro als aanbetaling. Bij gedeeld gebruik van een kamer ontvang je 265 euro korting per persoon.

Vluchtinformatie

De vlucht naar Newcastle (NCL) boek je zelf. We verwachten je op 27 oktober 2021 om 14:00 uur op de luchthaven. Wij halen je op en brengen je naar het guesthouse in het Lake District. Op 3 november 2021 vlieg je na 17:00 uur terug. Wij zorgen ervoor dat je op tijd op de luchthaven bent.

Inclusief en exclusief

Inclusief

Verblijf in een goed hotel met eigen kamer en badkamer
7 Keer ontbijt
7 Keer lunchpakket

2 Keer diner
Eén-op-één begeleiding op de locaties


Fotobesprekingen met groep
Toeristenbelasting
Boekingskosten
Lokaal vervoer van/naar de luchthaven en ter plaatste in het Lake District

Exclusief
Vlucht naar en van de luchthaven van Newcastle
Reis- en annuleringsverzekering
Overige maaltijden en drankjes die niet onder ‘inclusief’ zijn genoemd
Persoonlijke uitgaven

Ervaringsniveau en zwaarte van de reis

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal zes deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel ervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen.

Gezien de aard van de fotoreis neem je je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

We gaan naar het Lake District. De wegen zijn vaak smal, maar we kunnen overal met ons eigen vervoer komen. Dat betekent tot de parkeerplaats. Soms is het maar enkele meters lopen naar de fotolocatie en soms verder. Houd er rekening mee dat je iedere dag een paar kilometer loopt. Het terrein kan heuvelachtig zijn en de paden zijn onverhard, maar goed begaanbaar. We bezoeken twee locaties die minder makkelijk te bereiken zijn. Eén locatie ligt een kilometer van de parkeerplaats en kent onderweg een hoogteverschil van ongeveer 50 meter. Je loopt over een goed begaanbaar pad. De andere locatie ligt twee kilometer van de parkeerplaats en kent onderweg een hoogte verschil van ongeveer 60 meter. Het pad is onverhard maar ook goed begaanbaar. Als je niet mee wil zijn er een paar mooie alternatieve locaties die je eenvoudiger kunt bereiken en je ook prachtig kunt vastleggen. Stevige en waterdichte wandelschoenen zijn een must.

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Objectieven
– Een stevig statief
– Filters (ND, grijs verloop, pola)
– Warme kleding
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera
– Afstandsbediening

Bekijk hier de video samenvatting van deze prachtige fotoreis:

Meer informatie over deze fotoreis? Download de brochure…

Laat hier je naam en mail adres achter. We sturen je dan de informatie folder binnen enkele minuten per mail toe…

Na geruime tijd van plan geweest te zijn een fotoreis te boeken, ben ik afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat!

Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn, we hebben veel gelachen en een goede tijd gehad.

Ik heb veel geleerd over het fotograferen van landschappen, het gebruik van filters, over instellingen van mijn camera die ik nog niet kende en over het gebruik van nabewerkingsoftware. Dit heeft als resultaat gehad dat ik nu weer vaker erop uit ga om het geleerde in praktijk te brengen, en de landschapsfoto’s foto’s die ik nu maak zijn inderdaad beter dan voorheen. Ik kan maar een nadeel bedenken, en dat is dat ik volgend jaar weer mee wil …
Bas Ruiter


Het zit er alweer op, onze prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd en kijk nu heel anders naar mijn composities. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto’s verbeterden met de dag. We hadden een heel leuke groep, hebben veel gelachen en we hebben enorm geboft met het weer. Een vriendin dacht dat ik een ansichtkaart mailde toen ik haar een van mijn foto’s van deze week doorstuurde!! Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.
Riet Machielsen


Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne zijn hiervoor de geknipte mensen die je op weg helpen om dat ene plaatje naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn zowat de ingrediënten die geserveerd worden op een dienblad. Workshop, fotoreis, enz… je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.
Ivan van Heule


Ik wilde mijn fotografie skills verbeteren door bij jullie workshops te volgen. Mijn interesse gaat uit naar landschaps- en macrofotografie. Ik vond de manier waarop jullie te werk zijn gegaan erg plezierig. Eerst een korte instructie op een beeldscherm over het onderwerp en daarna de praktijk in met steeds een terugkoppeling van wat ik aan het doen was en hoe ik dat zou kunnen verbeteren. De begeleiding was super 2 fotografen op 10 deelnemers. De foto’s naderhand insturen was perfect, door de opbouwende feedback kon ik daar ook weer wat mee.

Het resultaat is dat ik anders ben gaan fotograferen en mijn fotografie nog beter is geworden. Dat blijkt wel uit reacties die ik krijg op Instagram maar ook van bevriende fotografen. Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen.
Dré van Eekelen


Ik heb Betere Landschapsfoto leren kennen via Facebook. Ik startte met een workshop kustfotografie. Hier kreeg ik de begrippen:
lange sluitertijd en filtergebruik, op een professionele manier uitgelegd en keerde ik huiswaarts met enkele mooie beelden. Klaar om er zelf op uit te trekken. Later volgde ik enkele workshops macrofotografie in het Arboretum in Kalmthout. Ook hier werd het steeds een leuke ervaring en een hele aangename dag.

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend; 3 dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in 1 woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding en een hele fijne groep. Een volgende workshop en weekend staan al op het programma, Ik kijk er al naar uit! Aan te bevelen aan iedereen die graag fotografeert en die nog wil bijleren.
Sabine Wintgens


1. De foto’s zijn zo mooi, ga ik dat ook zo kunnen doen of ga ik het wel begrijpen wat ze eigenlijk bedoelen. Het ziet er allemaal zo ingewikkeld uit 
2.  Jullie waren zeer gedienstig, ik kon op jullie rekenen, steeds klaar om te helpen als er iets niet ging zoals het moest 
3.  Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen, waar ik nu probeer aan verder te werken 
4  Zeker interessant, een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren 
5 . Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan. En is voor herhaling vatbaar 
6. Ik kijk al uit naar het volgende evenement, want er is nog zoveel om bij te leren
Olga de Laedt


Voor mijn eerste workshop met Betere Landschapsfoto had ik er een tweetal gedaan en dat was me goed bevallen, dus op naar de derde. Gezien mijn interesse voor macro ben ik op zoek gegaan naar een macroworkshop, zodoende ben ik via Facebook terecht gekomen bij Betere Landschapsfoto. De eerste kennismaking viel alvast best mee, leuke toffe mensen, een goed voorbereide workshop, klaar en duidelijk, zowel theoretisch als in de praktijk. Een bijkomend voordeel vind ik dat je de beschikking hebt over 2 ervaren fotografen die ieder hun eigen inzicht hebben op gebied van fotografie, compositie, belichting, creativiteit, techniek enz…

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops gedaan en 2 fotoreizen en steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd?  Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of fotoreis bij hun te volgen. Kortom kan ik iedereen, van beginneling tot gevorderde, een workshop of dergelijke met Betere Landschapsfoto aanbevelen.
Bert Illegems

Ga je mee op deze onvergetelijke droomreis naar Lake District? Meld je dan snel aan

Deze reis is volgeboekt