Fotoreis Ruig LuxemburgDatum:   2-7 september 2019

Prijs:       € 1.049, inclusief eigen hotelkamer en de meeste maaltijden

Plaats:    Luxembrug, 'La petite Suisse'


Over de Fotoreis Ruig Luxemburg

Een fotoreis anders dan alle andere. Het gebied La Petite Suisse in Luxemburg doet zijn naam eer aan. Het is een weelderig groen en ruig landschap. Het is een ware uitdaging om dit landschap in al zijn pracht op een indrukwekkende wijze vast te leggen.

La Petite Suisse in Luxemburg ligt op ongeveer 3,5 uur rijden van de Nederlandse grens. Het gebied kent vele imposante rotsformaties, dicht begroeide bossen met bomen die tot in de hemel lijken te groeien. Het gebied kent talloze rivieren, beekjes en watervalletjes. Prachtige valleien waar de rotsen met mos begroeid zijn. De hoogteverschillen zijn beperkt. Het is een relatief klein gebied met leuke dorpjes maar de afwisseling is groot. Net als de fotografische uitdaging. Want hoe leg je die ruige natuur op een aantrekkelijke wijze vast?

Overzicht

5 Overnachtingen

6 Dagen

 

Inclusief

Verblijf in hotel, eigen kamer en badkamer

5x Ontbijt

6x Lunchpakket

2x Diner

2 Fotobesprekingen

Gebruik Benrofilters

E-book Landschapsfotografie

Het hotel heeft een binnenzwembad

 

Exclusief

Vervoer met eigen auto naar Luxemburg

Vervoer ter plaatste

Reis- en annuleringsverzekering

Overige maaltijden en drankjes die niet onder 'inclusief' zijn genoemd

Persoonlijke uitgaven

 

Zonsopkomst/zonsondergang

07:00 uur/20:10 uur

 

Soort reis

Tour


Het maken en presenteren van geslaagde composities staat centraal. Daar zit echt een uitdaging in. Je zult landschappen tegenkomen die op het eerste oog geweldig zijn maar op een foto niet zo prachtig overkomen. Je leert hoe je het landschap benadert en verschillende technieken zodat je het meeste uit een locatie kunt halen. De fotografen van Beterelandschapsfoto moedigen je aan om jezelf uit te dagen.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal vier deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed.

Je hebt het alleengebruik van een drie sterren superior hotelkamer met eigen badkamer. Dit hotel heeft ook een binnenzwembad. Als je de kamer wil delen met iemand kan dat natuurlijk ook, je krijgt dan korting. Vijf keer keer is het ontbijt inbegrepen. Je ontvangt zes lunchpakketten, dus ook op de dag van aankomst en vertrek. In totaal is het diner twee keer inbegrepen.


Programma Fotoreis Ruig Luxemburg

Voor aanvang van de fotoreis ontvang je het E-boek Landschapsfotografie dat door Frank Geraedts ARPS en Yvonne Nieuwkerk van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je doet al direct ideeën op voor de reis. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld compositie en sfeer. Op technisch vlak lees je alles dat je nodig hebt over sluitertijd, diafragma, kleurgebruik en contrast. Aan de hand van een groot aantal voorbeelden waan je je al in Luxemburg.

In dit kleine gebied zijn er veel locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een plek te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. We bezoeken een aantal locaties zodat je afwisseling in je foto's hebt en houden rekening met het weer. Op sommige locaties loop je maar een paar honderd meter, op andere 4 tot 6 kilometer met een hoogteverschil van ongeveer 100 meter. Een behoorlijke basisconditie zal je helpen de reis te volbrengen. De exacte locaties die we bezoeken worden tijdens de reis bekend gemaakt. Natuurlijk zitten een aantal hoogtepunten die La Petite Suisse te bieden heeft in de reis.

Dag 1
Deze unieke fotobeleving start al vroeg in de middag. We beginnen met een lunch. Daarna volgt een presentatie. Aan de hand van foto's nemen de fotografen van Beterelandschapsfoto je mee het landschap in, waarna je zelf gaat fotograferen. Je staat direct voor een mooie uitdaging die je op de rest van de reis voorbereidt.

Dag 2-5
Tijdens deze vier dagen maken we met respect gebruik van het landschap en wat het weer ons te bieden heeft. Dat betekent dat we een flexibel programma hebben. De locaties worden steeds aan het begin van de dag bepaald. Op de plek van bestemming krijg je persoonlijke en praktische begeleiding van de fotografen. Ze wisselen elkaar af zodat je van beide, hun kennis, ervaring en persoonlijke visie leert. Tijdens de reis vindt enkele keren een sessie plaats waarin de gemaakte foto's worden besproken.

Dag 6
In de ochtend volgt de laatste fotosessie. Rond de lunch sluiten we de fotoreis met een lunchpakket af.
In deze fotoreis krijg en neem je de tijd om locaties goed te leren kennen. Je neemt de tijd om te kijken, te fotograferen én te genieten. Jouw foto's vertellen wat jij hebt gezien.

 


Wanneer

Spreekt deze fotoreis jouw aan? Ga met ons mee en ontdek de ruige natuur. De fotoreis naar ruig Luxemburg start op maandag 2 september om 13:00 uur en eindigt op zaterdag 7 september om 13:00 uur.

Prijs

Je fotografeert diverse locaties in La Petite Suisse in Luxemburg. We bieden je een afwisselend en uitdagend programma. Je verblijft in een mooi drie sterren superieur hotel in een klein dorpje. Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je € 1.049, waarvan € 250 als aanbetaling. Deze prijs is inclusief ontbijt, alle lunchpakketten, twee diners, fotosessies en fotobesprekingen. Een heel compleet pakket! Bij gedeeld gebruik van een kamer ontvang je € 85 korting per persoon.

Vanaf vijf personen gaat de fotoreis door. De bevestiging ontvang je uiterlijk op 1 juli 2019.Details

- Zes dagen, vijf nachten

- Inclusief overnachtingen en bijna alle maaltijden

- Maximaal 8 deelnemers

- Twee ervaren landschapsfotografen

- Kennen La Petite Suisse zeer goed

- Veel persoonlijke begeleiding

- E-book Landschapsfotografie


Wat ga je doen

- Ontwikkelen van jouw fotografie

- Fotograferen van een indrukwekkend en ruig landschap

- Leer de foto zien

- Complexe composities bouwen

- Bewust werken met licht en schaduw


Wat krijg je

- Vooraf E-book landschapsfotografie

- Persoonlijke begeleiding op locatie

- Veel praktische tips

- Vooraf 2 foto's met feedback

- Achteraf 3 foto's met feedback

- Twee fotoreviews tijdens de reis

- Een leuke en leerzame tijd

- Verblijf in viersterrenhotel

- Vijf keer ontbijt, zes keer lunchpakket, twee keer diner

- Alle kamers met eigen badkamer
- Eigen en gedeelde kamers beschikbaar


Wat neem je mee

- Camera

- Objectieven

- Statief

- Afstandsbediening

- Filters (ND, grijs verloop, pola)

- Warme kleding

- Tas of hoes voor om de camera

- Waterdichte schoenen of laarzen met goede gripErvaring

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal acht deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden op locatie.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel ervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Je bent toe aan het het verder ontwikkelen van je eigen stijl.

Gezien het thema van deze reis (landschapsfotografie) neem je bij voorkeur filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.
 

Toegankelijkheid

Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met de eigen auto. Op enkele locaties loop je tijdens deze fotoreis in Luxemburg maar een klein stukje. Op andere locaties loop je enkele kilometers door heuvelachtig en onverhard terrein. Reken op maximaal 4 tot 6 kilometer per dag met een hoogteverschil van minder dan 100 meter. We zullen onder andere door smalle rotsspleten lopen. Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn aanbevolen.  

De reistijd vanuit Breda of Antwerpen bedraagt 3,5 uur.


Op alle fotoreizen van Beterelandschapsfoto is STO-reisgarantie van toepassing.

Beterelandschapsfoto is aangesloten bij het VVKR.

Reis klimaatneutraal met trees for all.