Fotoreis Luxemburg RAWDatum: 2-7 september 2019

Prijs: € 1.079, inclusief eigen hotelkamer, cursus Lightroom en meeste maaltijden

 


Over de fotoreis

Een fotoreis anders dan alle andere. Het gebied La Petite Suisse in Luxemburg doet zijn naam eer aan. Het is ruig, RAW. En dat is precies het thema van deze reis. In de ochtend en het eerste deel van de middag maak je aansprekende foto's in het indrukwekkende landschap. En later in de middag werk je de RAW-bestanden onder begeleiding uit in Lightroom.

La Petite Suisse in Luxemburg ligt op ongeveer 3,5 uur rijden van de Nederlandse grens. Het gebied kent vele imposante rotsformaties, dicht begroeide bossen met bomen die tot in de hemel lijken te groeien. Het gebied kent talloze rivieren, beekjes en watervalletjes. Prachtige valleien waar de rotsen met mos begroeid zijn. De hoogteverschillen zijn beperkt. Het is een relatief klein gebied met leuke dorpjes maar de afwisseling is groot. Net als de fotografische uitdaging. Want hoe leg je die ruige natuur op een aantrekkelijke wijze vast? Het mooie is dat je hier je hart kunt ophalen als je heuvels, bossen en rivieren wil fotograferen én perfect in Lightroom wil leren bewerken. Deze reis bereidt je voor op je toekomst als landschapsfotograaf.

Het maken en presenteren van geslaagde composities staat centraal. Daar zit echt een uitdaging in. Je zult landschappen tegenkomen die op het eerste oog geweldig zijn en op een foto niet zo prachtig overkomen. Je leert hoe je het landschap benadert en verschillende technieken zodat je het meeste uit een locatie kunt halen. De fotografen van Beterelandschapsfoto moedigen je aan om jezelf uit te dagen.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal vier deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed.

Je hebt het alleengebruik van een drie sterren superior hotelkamer met eigen badkamer. Als je de kamer wil delen met iemand kan dat natuurlijk ook, je krijgt dan korting. Vijf keer keer is het ontbijt inbegrepen. Je ontvangt zes lunchpakketten, dus ook op de dag van aankomst en vertrek. In totaal is het diner drie keer inbegrepen. Enkel twee diners en de drankjes zijn nog voor eigen rekening.

Overzicht

€ 1.079

5 Overnachtingen

6 Dagen

Een internationale groep is mogelijk, de voertaal is dan Engels

 

Inclusief

Verblijf in hotel, eigen kamer en badkamer

5 x Ontbijt

6x Lunchpakket

2 x Diner

4 Fotobesprekingen

4 Lessen Lightroom op locatie

Gebruik Benrofilters

E-book Landscape Photography

 

Exclusief

Vervoer met eigen auto naar Luxemburg

Reis- en annuleringsverzekering

Vervoer ter plaatste

Overige maaltijden en drankjes die niet onder 'inclusief' zijn genoemd

Persoonlijke uitgaven

 

Zonsopkomst/zonsondergang

07:00 uur/20:10 uur

 

Soort reis

Tour met cursus LightroomProgramma

Voor aanvang van de fotoreis ontvang je het E-boek Landscape Photography (Engelstalig) dat door Frank Geraedts ARPS en Yvonne Nieuwkerk van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je doet al direct ideeën op voor de reis. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld compositie en sfeer. Op technisch vlak lees je alles dat je nodig hebt over sluitertijd, diafragma, kleurgebruik en contrast. Aan de hand van een groot aantal voorbeelden waan je je al in Luxemburg.

In dit kleine gebied zijn er veel locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een plek te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. We bezoeken een aantal locaties zodat je afwisseling in je foto's hebt en houden rekening met het weer. Op sommige locaties loop je maar een paar honderd meter op andere 4-6 kilomter met een hoogteverschil van ongeveer 100 meter. Een behoorlijke basisconditie zal je helpen de reis te volbrengen. De exacte locaties die we bezoeken worden tijdens de reis bekend gemaakt. Natuurlijk zitten een aantal hoogtepunten die La Petite Suisse te bieden heeft in de reis.

Dag 1
Deze unieke fotobeleving start al vroeg in de middag. We beginnen met een lunch. Daarna volgt een presentatie. Aan de hand van foto's nemen de fotografen van Beterelandschapsfoto je mee het landschap in, waarna je met hun zelf gaat fotograferen. Je staat direct voor een mooie uitdaging die je op de rest van de reis voorbereidt.

Dag 2-5
Tijdens deze vier dagen maken we met respect gebruik van het landschap en wat het weer ons te bieden heeft. Dat betekent dat we een flexibel programma hebben. De locaties worden steeds aan het begin van de dag bepaald. Op de plek van bestemming krijg je persoonlijke en praktische begeleiding van de fotografen. Ze wisselen elkaar af zodat je van beide, hun kennis, ervaring en persoonlijke visie leert. Tijdens de reis vindt vier keer een korte sessie plaats waarin je elkaars foto's ziet en bepaalt welke foto's je in Lightroom uitwerkt. Daarna ga je in Lightroom aan de slag. Je leert alle ins and outs. Vanuit de basis die je hebt krijg je begeleiding om je foto's te ontwikkelen.

Dag 6
In de ochtend volgt de laatste Lightroomsessie. Rond de lunch sluiten we de fotoreis met lunchpakket af.
In deze fotoreis krijg en neem je de tijd om locaties goed te leren kennen. Je neemt de tijd om te kijken, te fotograferen én te genieten. Jouw foto's vertellen wat je hebt gezien.

 


Wanneer

Spreekt deze fotoreis jouw aan? Ga met ons mee en ontdek de ruige natuur door je lens én met nabewerking. De fotoreis naar Luxemburg start op maandag 2 september om 13:00 uur en eindigt op zaterdag 7 september om 13:00 uur.

Prijs

Je fotografeert diverse locaties in La Petite Suisse in Luxemburg. We bieden je een afwisselend en uitdagend programma. Je verblijft in een mooi driesterren superieur hotel in een klein dorpje. Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je € 1.079, waarvan € 250 als aanbetaling. Deze prijs is inclusief ontbijt, alle lunchpakketten, drie diners, fotosessies en cursus Lightroom. Een heel compleet pakket! Bij gedeeld gebruik ontvang je € 85 per persoon korting.

Vanaf vijf personen gaat de fotoreis door. De bevestiging ontvang je uiterlijk op 1 juli 2019.Ervaring

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal acht deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden op locatie.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel ervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Je bent toe aan het het verder ontwikkelen van je eigen stijl.

Gezien het thema van deze workshop (landschapsfotografie) neem je bij voorkeur filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Wat Lightroom betreft heb je ervaring met het importeren van foto's en de basisbewerkingen ervan. Tijdens de reis starten we vanuit die ervaring. Als je nog geen ervaring met Lightroom hebt raden we je aan om de cursus Lightroom Basis van Beterelandschapsfoto volgen.

 

Toegankelijkheid

Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met de eigen auto. Op enkele locaties loop je tijdens deze fotoreis in Luxemburg maar een klein stukje. Op andere locaties loop je enkele kilometers door heuvelachtig en onverhard terrein. Reken op maximaal 4 kilometer per dag met een hoogteverschil van minder dan 100 meter. We zullen onder andere door smalle rotsspleten lopen. Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn aanbevolen.  

De reistijd vanuit Breda of Antwerpen bedraagt 3,5 uur.


Details

- Zes dagen, vijf nachten
- Inclusief overnachtingen en bijna alle maaltijden
- Maximaal 8 deelnemers
- Twee ervaren landschapsfotografen
- Kennen La Petite Suisse zeer goed
- Vooraf 2 foto's met feedback
- Achteraf 3 foto's met feedback
- Twee fotoreviews tijdens de reis
- Vier keer bespreken van foto's
- Vier Lightroomsessies tijdens de reis
- Veel persoonlijke begeleiding
- E-book Landscape Photography

Wat ga je doen

- Ontwikkelen van jouw fotografie
- Fotograferen indrukwekkend en ruig landschap
- Complexe composities leren zien
- Cursus Lightroom volgen

Wat krijg je

- Een exclusief programma
- Vooraf E-book landschapsfotografie
- Persoonlijke begeleiding op locatie
- Veel praktische tips
- Vier keer fotoreview in groep
- Vier keer sessie Lightroom
- Feedback op 5 foto's buiten de reis om
- Een leuke en leerzame tijd
- Verblijf in viersterrenhotel
- Vijf overnachtingen
- Vijf keer ontbijt, zes keer lunchpakket, drie keer diner
- Alle kamers met eigen badkamer
- Eigen en gedeelde kamers beschikbaar

 Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Statief
- Afstandsbediening
- Filters (ND, grijs verloop, pola)
- Warme kleding
- Tas of hoes voor om de camera
- Waterdichte schoenen of laarzen met goede grip

Wat je zelf vooraf nodig hebt:
-Polarisatiefilter
- Laptop
- Lightroom 6/CC (proefversie mag)

Nice to have:
- Afstandsbediening