Fotoreis Mooi Zuid-LimburgDatum:    21-23 juni 2019

Prijs:        € 499, inclusief vol pension, alleengebruik hotelkamer

Plaats:     Zuid-Limburg

 

GEGARANDEERD VERTREK


Over de Fotoreis Mooi   Zuid-Limburg

Beleef een unieke fotografische ervaring in Zuid-Limburg! Gun jezelf plezier en ontwikkel gelijktijdig je eigen fotografische stijl.

Een stukje buitenlands landschap in Nederland. Heerlijk bourgondisch en erg fotogeniek. Er zijn weinig plaatsen in Nederland die zo'n afwisselend landschap kennen als Zuid-Limburg. Dit relatief kleine gebied, dat een grillige grens met België deelt, kenmerkt zich door glooiende heuvels, vakwerkhuizen, een grote diversiteit aan natuur en kastelen. Ieder dorp lijkt er één te hebben. Het heuvellandschap in Zuid-Limburg is ontstaan door de vele meanderende riviertjes en beken die het landschap doorsnijden. Ze zullen dan ook een rol gaan spelen in de fotoreis in Zuid-Limburg. De fotoreis vindt plaats aan zowel de Nederlandse als Belgische zijde van de grens.


Tijdens de fotoreis in Zuid-Limburg werk je aan je eigen ontwikkeling. Je leert hoe je dit afwisselende landschap op verschillende aantrekkelijke manieren kunt vastleggen. Het maken van geslaagde composities staat centraal. Daar zit echt een uitdaging in. Je zult landschappen met grote diepte tegen komen. Zie die diepte maar eens in een tweedimensionale foto over te brengen. Ook als je je macrofotografie wil verbeteren is deze reis geschikt voor jou. Je bezoekt verschillende locaties. Daar nemen we ruim de tijd om te fotograferen. Dit is ook een perfect weekend om jezelf de ruimte te gunnen om te experimenteren en te ontdekken. Dit doe je op de mooiste locaties die zich in de vroege zomer op hun best presenteren.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed.

Je hebt het alleengebruik van een vier sterren hotelkamer. Als je de kamer wil delen met iemand kan dat natuurlijk ook. Je verblijft in het grensgebied van Nederland en België. Twee keer is het ontbijt, lunchpakket en drie-gangen diner inbegrepen. Alleen de drankjes zijn nog voor eigen rekening.

Overzicht

€ 499, alleengebruik eigen kamer

2 Overnachtingen

3 Dagen

 

Inclusief

Verblijf in hotel, eigen kamer en badkamer

2 Keer ontbijt

2 Keer lunchpakket

2 Keer Diner

E-book landschapsfotografie

Fotobespreking met groep

Eén-op-één begeleiding

Gebruik Benrofilters

STO-Garantie

Toeristenbelasting

Boekingskosten

 

Exclusief

Vervoer met eigen auto naar Heijenrath aan de Mergellandroute

Vervoer ter plaatste

Reis- en annuleringsverzekering

Versnaperingen en drankjes die niet onder 'inclusief' zijn genoemd

Persoonlijke uitgaven

 

Zonsopkomst/zonsondergang

05:20 uur/21:50 uur

 

Soort

Begeleide fototourProgramma fotoreis Mooi Zuid-Limburg

Voor aanvang van de uitdagende fotoreis ontvang je het E-boek Landschapsfotografie dat door Frank Geraedts ARPS en Yvonne Nieuwkerk van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je doet al direct ideeën op voor de reis. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld compositie en sfeer. Op technisch vlak lees je alles dat je nodig hebt over sluitertijd, diafragma, kleurgebruik en contrast.

Er zijn letterlijk tientallen locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een plek te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de fotoreis zich gedurende een dag ontwikkelt. We geven nog niet alle plaatsen die we bezoeken prijs. Maar een tipje van de sluier kunnen we al oplichten: Epen, Slenaken, De Planck, Camerig, riviertjes zoals de Geul en Gulp, kastelen, vakwerkhuizen en mooie vergezichten.

Dag 1
Deze unieke fotobeleving start al vroeg in de middag. We ontmoeten elkaar in Zuid-Limburg. Daar nemen we kort het weekend door en blikken we vooruit. We laten we je een aantal aansprekende foto's zien die we in Zuid-Limburg hebben gemaakt. We leggen je precies uit hoe die tot stand zijn gekomen. Dan is het tijd om te fotograferen.

Dag 2-3
Tijdens deze fotoreis naar Zuid-Limburg maken we gebruik van het landschap en wat het weer ons te bieden heeft. Dat betekent dat we een flexibel programma hebben. De locaties worden steeds aan het begin van de dag bepaald. Op de plek van bestemming krijg je persoonlijke en praktische begeleiding van de fotografen. Ze wisselen elkaar af zodat je van beide, hun kennis, ervaring en persoonlijke visie leert.

 

De vroege vogels kunnen mee om de zonsopkomst te fotograferen. In de ochtend bespreken we de gemaakte foto's. Daarna gaan we met de hele groep door en bezoeken we nog één of twee locaties. Ook op deze dag heb je echt de tijd om je in de locaties te verdiepen. De fotoreis naar Zuid-Limburg eindigt aan het einde van de middag.

Na afloop van de fotoreis in Zuid-Limburg kun je nog eens drie foto's toesturen. Je ontvangt feedback van beide fotografen van Beterelandschapsfoto.


Wanneer

Spreekt de fotoreis naar Zuid-Limburg jou aan? Ga met ons mee en ontdek dit fotogenieke zuiden met ons. De fotoreis naar Zuid-Limburg start op vrijdag 21 juni om 13 uur en eindigt op zondag 23 juni om 17 uur.

Prijs

Je fotografeert diverse locaties in Zuid-Limburg en net over de grens in België. We bieden je een afwisselend en uitdagend programma. Je verblijft in een mooi vier sterren hotel op een heuvel. Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je € 499, waarvan € 125 als aanbetaling. Deze prijs is inclusief lunchpakketten en diners. Bij gedeeld gebruik  van de hotelkamer ontvang je € 40 korting per persoon.

Vanaf vijf personen gaat de fotoreis door. De bevestiging ontvang je uiterlijk op 1 mei 2019.
Details

Drie dagen, twee nachten
Inclusief overnachtingen, ontbijt, lunch en diner

Alle kamers met eigen badkamer

Maximaal 10 deelnemers
Twee ervaren landschapsfotografen
Eén van de fotografen heeft Limburgse roots
Kennen Zuid-Limburg op hun duimpje
Veel persoonlijke begeleiding


Wat ga je doen

Ontwikkelen van jouw fotografie
Fotografeer prachtige heuvels en uitzichten
Bezoek pittoreske dorpjes
Ontdek waar jouw passie/verhaal ligt


Wat krijg je

Een educatief programma
Vooraf E-book landschapsfotografie
Persoonlijke begeleiding op locatie
Veel praktische tips
Vooraf 2 foto's met feedback
Achteraf 3 foto's met feedback
Een fotoreview tijdens de reis

Verblijf in een viersterrenhotel
Een leuke en leerzame reis!


Wat neem je mee

Camera
Objectieven
Statief
Afstandsbediening
Filters (ND, grijs verloop, pola)
Warme kleding
Tas of hoes voor om de camera
Waterdichte schoenen of laarzen
AfstandsbedieningErvaring

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal tien deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden op locatie. We gaan dus werken aan jouw individuele leerproces.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel ervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Je bent toe aan het het verder ontwikkelen van je eigen stijl.

Er zijn vier sets met filters van Benro beschikbaar om te testen. Als je van de leenset gebruik wilt maken, geef dan ruim voorafgaand de reis de diameter van je lens door in verband met de adapterringen. Gezien het thema van deze workshop neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

 

Toegankelijkheid

Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met de eigen auto. Op enkele plaatsen loop je tijdens de fotoreis in Zuid-Limburg maar een klein stukje. Op andere plekken loop je enkele kilometers door heuvelachtig en onverhard terrein. Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn aanbevolen. 


Op alle fotoreizen van Beterelandschapsfoto is STO-reisgarantie van toepassing.

Beterelandschapsfoto is aangesloten bij het VVKR.

Reis klimaatneutraal met trees for all.