Fotoreis Mooi Zuid-LimburgDatum: 21-23 juni 2019

Prijs: € 499, inclusief vol pension, alleengebruik hotelkamer


Over de fotoreis

Beleef een unieke fotografische ervaring in Zuid-Limburg! Gun jezelf plezier en ontwikkel gelijktijdig je eigen fotografische stijl.

Een stukje buitenlands landschap in Nederland. Heerlijk bourgondisch en erg fotogeniek. Er zijn weinig plaatsen in Nederland die zo'n afwisselend landschap kennen als Zuid-Limburg. Dit relatief kleine gebied, dat een grillige grens met België deelt, kenmerkt zich door glooiende heuvels, vakwerkhuizen, een grote diversiteit aan natuur en kastelen. Ieder dorp lijkt er één te hebben. Het heuvellandschap in Zuid-Limburg is ontstaan door de vele meanderende riviertjes en beken die het landschap doorsnijden. Ze zullen dan ook een rol gaan spelen in de fotoreis in Zuid-Limburg. De korte fotoreis vindt plaats aan zowel de Nederlandse als Belgische zijde van de grens, want de grens is in dit kleine maar o zo aantrekkelijke gebied, al snel aanwezig.

Tijdens de fotoreis in Zuid-Limburg werk je aan je eigen ontwikkeling. Je leert hoe je dit afwisselende landschap op verschillende aantrekkelijke manieren kunt vastleggen. Het maken van geslaagde composities staat centraal. Daar zit echt een uitdaging in. Je zult landschappen met grote diepte tegen komen. Zie die diepte maar eens in een tweedimensionale foto over te brengen. Onder begeleiding ga je vrij fotograferen. Je bezoekt verschillende plaatsen. De fotografen van Beterelandschapsfoto moedigen je aan om jezelf uit te dagen. Kijk goed om je heen en zie welke voorwerpen en onderwerpen de diepte in de foto versterken. Dit is ook een perfect weekend om jezelf de ruimte te gunnen om te experimenteren en te ontdekken. Dit doe je op de mooiste locaties die zich in het de vroege zomer op hun best presenteren.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed.

Je hebt het alleengebruik van een vier sterren hotelkamer. Als je de kamer wil delen met iemand kan dat natuurlijk ook. Je verblijft in het grensgebied van Nederland en België. Twee keer is het ontbijt, lunchpakket en driegangen diner inbegrepen. Alleen de drankjes zijn nog voor eigen rekening.

Overzicht

€ 499, alleengebruik eigen kamer

2 Overnachtingen

3 Dagen

 

Inclusief

Verblijf in hotel, eigen kamer en badkamer

2 Keer ontbijt

2 Keer lunchpakket

2 Keer Diner

Fotobespreking met groep

Eén-op-één begeleiding

Gebruik Benrofilters

STO-Garantie

Toeristenbelasting

Boekingskosten

 

Exclusief

Vervoer met eigen auto naar Heijenrath aan de Mergellandroute

Reis- en annuleringsverzekering

Vervoer ter plaatste

Overige maaltijden en drankjes die niet onder 'inclusief' zijn genoemd

Persoonlijke uitgaven

 

Zonsopkomst/zonsondergang

05:20 uur/21:50 uur

 

Soort

Begeleide fototourProgramma

Voor aanvang van de enerverende fotoreis ontvang je het E-boek Landschapsfotografie (Nederlands én Engelstalig) dat door Frank Geraedts ARPS en Yvonne Nieuwkerk van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je doet al direct ideeën op voor de reis. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld compositie en sfeer. Op technisch vlak lees je alles dat je nodig hebt over sluitertijd, diafragma, kleurgebruik en contrast.

Er zijn letterlijk tientallen locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een plek te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de fotoreis zich gedurende een dag ontwikkelt. We geven nog niet alle plaatsen die we bezoeken prijs. Maar een tipje van de sluier kunnen we al oplichten: Epen, Slenaken, De Plack, Camerig, riviertjes zoals de Geul en Gulp, kastelen en mooie vergezichten.

Dag 1
Deze unieke fotobeleving start al vroeg in de middag. We starten met een camera '101', waarin we je tips over verschillende camera instellingen geven. Daarna bespreek je in de groep enkele foto's die je eerder hebt gemaakt. Zo krijg je beter inzicht in jouw ontwikkelpunten.  Aan de hand van een presentatie nemen de fotografen van Beterelandschapsfoto je mee het landschap in.

Dag 2-3
Tijdens deze drie dagen maken we met respect gebruik van het landschap en wat het weer ons te bieden heeft. Dat betekent dat we een flexibel programma hebben. De locaties worden steeds aan het begin van de dag bepaald. Op de plek van bestemming krijg je persoonlijke en praktische begeleiding van de fotografen. Ze wisselen elkaar af zodat je van beide, hun kennis, ervaring en persoonlijke visie leert. Tijdens de tweede dag vinden we een moment waarop gezamelijk de foto's die tot dan toe zijn gemaakt worden besproken. Zo leer je van en met elkaar. Op de derde dag ben je in de ochtend vrij om een locatie te bezoeken. De fotografen van Beterelandschapsfoto helpen jou met de selectie. Deze fotoreis naar Zuid-Limburg eindigt aan het einde van de middag.

In deze reis krijg en neem je de tijd om locaties goed te leren kennen. Je neemt de tijd om te kijken, te fotograferen én te genieten. Jouw foto's vertellen wat je hebt gezien.


Wanneer

Spreekt deze fotoreis jouw aan? Ga dan met ons mee. De fotoreis naar Zuid-Limburg start op vrijdag 21 juni om 14 uur en eindigt op zondag 23 juni om 16 uur.

 

Prijs

Je fotografeert diverse locaties in Zuid-Limburg en net over de grens in België. We bieden je een afwisselend en uitdagend programma. Je verblijft in een mooi viersterren hotel op een heuvel. Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je € 499, waarvan € 125 als aanbetaling. Deze prijs is inclusief lunchpaketten en diners. Bij gedeeld gebruik ontvang je € 40 per persoon korting.

Vanaf vijf personen gaat de fotoreis door. De bevestiging ontvang je uiterlijk op 1 mei 2019.Ervaring

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal zes deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden op locatie. We gaan dus werken aan jouw individuele leerproces.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel ervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Je bent toe aan het het verder ontwikkelen van je eigen stijl.

Er zijn drie sets met filters van Benro beschikbaar om te testen. Als je van de leenset gebruik wilt maken, geef dan ruim voorafgaand de reis de diameter van je lens door, i.v.m. adapterringen. Gezien het thema van deze workshop neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

 

Toegankelijkheid

Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met de eigen auto. Op enkele plaatsen loop je tijdens de fotoreis in Zuid-Limburg maar een klein stukje. Op andere plekken loop je enkele kilometers door heuvelachtig en onverhard terrein. Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn aanbevolen. 


Details

- Drie dagen, twee nachten
- Inclusief overnachtingen, ontbijt, lunch en diner
- Maximaal 10 deelnemers
- Twee ervaren landschapsfotografen
- Eén van de fotografen heeft Limburgse roots
- Kennen Zuid-Limburg op hun duimpje
- Vooraf 2 foto's met feedback
- Achteraf 3 foto's met feedback
- Twee fotoreviews tijdens de reis
- Veel persoonlijke begeleiding

Wat ga je doen

- Ontwikkelen van jouw fotografie
- Fotografeer prachtige heuvels en uitzichten
- Bezoek pittoreske dorpjes
- Ontdek waar jou passie/verhaal ligt

Wat krijg je

- Een educatief programma
- Vooraf E-book landschapsfotografie
- Persoonlijke begeleiding op locatie
- Veel praktische tips
- Twee keer fotoreview in groep
- Feedback op 5 foto's buiten de reis om
- Verblijf in een viersterrenhotel
- Twee overnachtingen
- Twee keer ontbijt, lunchpakket, diner
- Alle kamers met eigen badkamer
- Eigen en gedeelde kamers beschikbaar
- Een leuke en leerzame reis!

 Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Statief
- Afstandsbediening
- Filters (ND, grijs verloop, pola)
- Warme kleding
- Tas of hoes voor om de camera
- Waterdichte schoenen of laarzen

Nice to have:
- Afstandsbediening