Fotoreis Picardië en NormandiëDatum:    14-21 november 2019

Prijs:        € 1.499

Plaats:     omgeving Baai van de Somme en Étretat


Over de fotoreis naar Picardië en Normandië

Normandië. Het klinkt ver weg. Maar op minder dan vier uur rijden van de Nederlandse grens ligt dit prachtige gebied. Wordt jij aangetrokken door de grote verscheidenheid die deze Franse kust te bieden heeft? En wil jij dit gebied in al zijn facetten vastleggen? Dan is dit dé fotoreis voor jou!

Tijdens deze fotoreis zul je het noorden van Normandië beter leren kennen. De Normandische kust leent zich bij uitstek om je creatieve skills verder te ontwikkelen.  Zo kun je bijvoorbeeld werken met lange sluitertijden, New Style High Key en intentional camera movement. Natuurlijk is er meer dan voldoende tijd om de meer klassieke fotografie te ontwikkelen. Je gaat naar huis met mooie herinneringen én prachtige foto's. Tijdens de fotoreis bezoek je diverse plaatsen aan de kust en ook het binnenland en leer je de rijke historie kennen.

Overzicht

Overzicht

€ 1.499

7 Overnachtingen

8 Dagen

 

Inclusief

Verblijf in hotel, eigen kamer en badkamer

7x Ontbijt

8x Lunchpakket

2x diner

Persoonlijke begeleiding op locatie

Twee fotobesprekingen

Gebruik Benrofilters

STO reisgarantie

Boekingskosten

Toeristenbelasting

 

Exclusief

Vervoer met eigen auto naar Noord Normandië

Vervoer ter plaatste

Reis- en annuleringsverzekering

Overige maaltijden en drankjes die niet onder 'inclusief' zijn genoemd

Persoonlijke uitgaven

 

Zonsopkomst/zonsondergang

08.20 uur/17:10 uur

 

Soort

Begeleide fototour

 Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto's te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen.
 
De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal vier deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed.

We kiezen voor een laat vertrek in het jaar. Iedere dag fotograferen we zowel de zonsopkomst als zonsondergang. Ook zijn de stranden rustiger.


Programma fotoreis Picardië en Normandië

Voor aanvang van de fotoreis ontvang je het E-book Kustfotografie dat door de fotografen van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld sluitertijd, diafragma, compositie, kleurgebruik en contrast. Als je wil kun je al twee kustfoto’s toesturen. Je ontvangt feedback van beide fotografen van Beterelandschapsfoto.

1e dag
Op de eerste dag reis je met eigen vervoer naar de het noorden van Normandië. Om 13.00 uur starten we met een kennismaking in de buurt van de Somme. We beginnen met een korte presentatie waarin we je de vele mogelijkheden van de Normandische kust laten zien. Je kunt weidse landschappen vastleggen, maar ook meer intieme beelden maken. Werken in kleur of zwartwit. Én je kunt met diverse creatieve technieken aan de slag. Na de presentatie bezoeken we de eerste locatie om het gebied alvast te leren kennen. Daarna fotograferen we tijdens de zonsondergang.

Dag 2-4
Deze dagen gebruiken we om het gebied rondom de Somme goed te leren kennen. Overdag nemen we de tijd om een locatie te verkennen en fotograferen. 's Avonds fotograferen we tijdens de zonsondergang. Frank en Yvonne leggen je uit welke mogelijkheden een locatie heeft en helpen je om deze locatie zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen. In het veld krijg je één-op-één feedback op je foto's.

Dag 5-7
Op de vijfde dag fotograferen we 's ochtends tijdens de zonsopkomst. Daarna rijden we rijden in ongeveer twee uur naar de omgeving van Étretat. Ook daar zijn er zijn veel plaatsen die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de reis zich gedurende een dag ontwikkelt.

Tijdens de reis, afhankelijk van het programma en weer, vinden we één of twee momenten waarop we in de groep foto's bespreken. Je ontvangt feedback en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle toevoeging aan de fotoreis. Je kunt dan ook het werk van de fotografen van Beterelandschapsfoto bekijken.

 

Dag 8

We fotograferen nog een keer tijdens de zonsopkomst. Na het ontbijt reis je terug naar huis.

 

Na de fotoreis naar Normandië beoordelen we nog eens drie foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto.


Wanneer

De fotoreis begint op donderdag 14 november 2019 om 13:00 uur en duurt tot donderdag 21 november ongeveer 11:00 uur. Je fotografeert diverse locaties in het noorden van Normandië. Je verblijft in twee verschillende hotels. Eén in de omgeving van de baai van de Somme en één in de omgeving van Étretat. We hebben een kamer met badkamer voor alleengebruik gereserveerd.

Vanaf vijf personen gaat de reis door. De bevestiging ontvang je uiterlijk op 1 oktober 2019.

Prijs

€ 1.499, waarvan € 350 als aanbetaling. Bij gedeeld gebruik van een kamer ontvang je € 120 korting per persoon.Details

Acht dagen Picardië en Normandië
Zeven overnachtingen
Maximaal 8 deelnemers
Twee ervaren kustfotografen
Kennen de Normandische kust goed
Fotobespreking tijdens reis
Fotografeer een afwisselende kustlijn


Wat ga je doen

Fotografeer verschillende locaties
Bezoek diverse beeldschone stranden
Geniet van prachtige heuvels en uitzichten
Leg mooie weerspiegelingen vast
Bezoek pittoreske vissersdorpjes
Ontdek lijnen en structuren
Maak sfeervolle, verstilde beelden
Leer beweging vastleggen


Wat krijg je

Zeven overnachtingen inclusief ontbijt
Zeven lunchpakketten
Twee keer diner
Eigen kamer met badkamer
Vooraf E-book Kustfotografie
Persoonlijke begeleiding op locatie
Veel praktische tips
Feedback op twee foto's vooraf
Fotoreview met groep tijdens de reis

Feedback op drie foto's na de reis
Een leuke en leerzame fotoreis


Wat neem je mee

Camera
Objectieven
Statief
Filters (ND, grijs verloop, pola)
Warme kleding
Tas of hoes voor om de camera
Waterdichte schoenen of laarzen
ZaklampjeErvaring

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal acht deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden op locatie.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met landschapsfotografie opgedaan. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je kunt ze toepassen in de praktijk. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen.

Er zijn vier sets met filters van Benro beschikbaar om te testen. Als je van de leenset gebruik wilt maken, geef dan ruim voorafgaand de reis de diameter van je lens door, in verband met de adapterringen. Gezien de aard van de fotoreis neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

 

Toegankelijkheid

Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met je eigen auto. Ter plaatse loop je steeds een klein stukje. Op de stranden loop je iets meer. Aan de kust zul je over zand, kiezel en rotsen lopen. Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn aanbevolen. Één locatie is alleen te voet te bereiken. Je daalt via een trap van 500 treden af naar het strand. Het hoogteverschil is zo'n 100 meter. Er is geen mogelijkheid om de locatie per auto te bereiken. Deze locatie is zeer de moeite waard en kent een grote afwisseling. We zullen hier het grootste deel van een dag doorbrengen. Op enkele andere locaties kan het hoogteverschil enkele tientallen meters bedragen.


Op alle fotoreizen van Beterelandschapsfoto is STO-reisgarantie van toepassing.

Beterelandschapsfoto is aangesloten bij het VVKR.

Reis klimaatneutraal met trees for all.