Fotoreis North Cornwall

  • 23 oktober 2020
  • €0,-
  • 8 Dagen
  • 7 overnachtingen, kamer met badkamer voor jezelf, inclusief ontbijt, lunches, 2 diners en vervoer ter plaatse
  • 6 Personen
  • Begeleide fototour
  • 07:20 / 18:55
Deze reis is volgeboekt

over de fotoreis naar engeland | north cornwall

Frank en Yvonne nemen je mee op reis langs de spectaculaire kust van het altijd prachtige North Cornwall, Engeland. Cornwall is wereldberoemd om zijn spectaculaire landschappen. Die variëren van ruige rotskusten tot zandstranden, van hoge kliffen tot riviertjes en watervallen. En dan ben je er nog niet. Je hebt er dorpjes om in te lijsten, historische haventjes en inhammen die verborgen liggen. Het noorden van Cornwall heeft het allemaal. En jij kunt mee op onze fotoreis om het allemaal met je camera vast te leggen. Al zul je ogen, oren en tijd te kort komen.

ruige stranden, rotsen, een uitdaging in de fotografie

De reis vindt plaats aan de ruige noordkust van Cornwall dat in het uiterste zuidwesten van Engeland ligt.

Als je Cornwall zegt, zeg je kust. De ruige kustlijn is gevormd door wind en zelfs zware stormen die over het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan een aanloop kunnen nemen. Het maritieme klimaat zal ook tijdens de fotoreis een rol spelen. Daar spelen we op in als we steeds in de ochtend de locaties voor die dag bepalen. We houden rekening met het weer, licht en getij.

Kleine groepen, maximale begeleiding voor iedereen

Wij geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Hoe ga je om met hoge kliffen? Hoe maak je een sfeervolle compositie in een dorp waar zoveel te zien is? Wat doe je met ruige golven of juist een rustige zee? Welke mogelijkheden heb je bij het fotograferen van een rivier of waterval? Hoe ga je om met het veranderende licht? Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. We reizen in een comfortabele minibus of grote auto, afhankelijk van het aantal deelnemers, tussen de locaties.

De groep bestaat uit maximaal 6(!) personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal drie deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. Wij kennen het gebied zeer goed en bezochten er tientallen locaties.

Meld je nu aan en je krijgt

✅ Begeleiding door 2 professionele fotografen
✅ Alleengebruik van een kamer met eigen badkamer op een goede locatie
✅ Ontbijtbuffet en lunchpakket
✅ 1-op-1 begeleiding op locatie van Frank Geraedts en Yvonne Nieuwkerk
✅ Uitgebreide en bruikbare feedback op 3 foto’s na de reis
✅ Minstens 1 fotobespreking met de groep
✅ Lenen van een complete filter kit van NiSi
✅ E-book in het thema van de reis
✅ Getoonde prijs is inclusief alleengebruik kamer, toeristenbelasting en boekingskosten
✅ Een supergave fotoreis! (onbetaalbaar)

ontdek north cornwall en je krijgt een unieke ervaring

✅ Fotografeer verschillende locaties
✅ Bezoek diverse beeldschone stranden
✅ Geniet van prachtige heuvels en uitzichten
✅ Leg mooie weerspiegelingen vast
✅ Ontdek lijnen en structuren
✅ Maak sfeervolle, verstilde beelden
✅ Leer beweging vastleggen

Details van de fotoreis naar North Cornwall

– 8 Dagen North Cornwall
– 7x Overnachtingen
– 7x Ontbijt
– 7x Lunchpakket
– 2x Diner
– Lokaal vervoer vanaf de luchthaven
– Twee ervaren kustfotografen, kennen de Cornish Coast zeer goed
– Maximaal 6(!) deelnemers
– Fotobesprekingen tijdens de reis

Van dag tot dag


Voor het begin van de fotoreis naar Cornwall ontvang je het E-book ‘Kustfotografie’ dat door ons is geschreven. In dit uitgebreide E-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschaps- en kustfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer. Het komt er allemaal in terug. Het is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

 
1e dag
Op de eerste dag vlieg je naar Engeland en word je door ons opgehaald op de luchthaven van Bristol. Per minibus reis je naar het guesthouse. Al het lokale vervoer zal met deze minibus plaatsvinden. We geven een inspirerende inleiding in de kustfotografie. Aan de hand van een aantal foto’s laten we je de locaties zien die we bezoeken. En we leggen je precies uit hoe we de foto’s hebben gemaakt. Je komt al helemaal in de stemming.

Dag 2-7
Er zijn letterlijk honderden locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te ontdekken en op z’n mooist vast te leggen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de reis zich gedurende een dag ontwikkelt. Per dag bezoeken we twee of drie locaties. We fotograferen in ieder geval rondom de zonsopkomst en zonsondergang.

Iedere dag bezoeken we de kust. We fotograferen het ruige Cornwall en maken ook tijd voor een bezoek aan pittoreske vissersdorpjes. Daar kunnen we ook lekker eten. Verder bezoeken we een grote waterval die in het binnenland is gelegen. En over watervallen gesproken. Er is één strand dat het allemaal in zich heeft. Er is een waterval en en liggen verschillende fotogenieke rotsen in zee. Het water komt hier razendsnel op en levert constant nieuwe mogelijkheden op. Echt een uitdaging voor de kustfotograaf.

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

Dag 8
Op deze dag brengen we je terug naar de luchthaven van Bristol. Je vliegt terug naar de luchthaven van je bestemming.

Na de fotoreis naar het Engelse North Cornwall beoordelen we drie foto’s waarop je feedback ontvangt.

Prijsinformatie

Je verblijft in een goed verzorgd guesthouse vlak bij de kust. We reserveren een eigen kamer met badkamer voor jou. Die heb je helemaal voor jezelf, je hoeft de kamer niet te delen. 2 Kamers hebben de eigen badkamer op de gang. Het ontbijt, de lunchpakketten en 2 diners zijn inclusief. Net als het vervoer vanaf de luchthaven, naar alle fotolocaties en op de laatste dag weer terug naar de luchthaven. Als je met iemand samen reist en de kamer deelt, krijgen jullie allebei korting. Diners zijn meestal voor eigen rekening, je eet gewoon wat jij lekker vindt. Ook de kosten voor het lokale vervoer, parkeerkosten, boekingskosten en toeristenbelasting zijn inclusief.


Je fotografeert diverse locaties in het ruige, schitterende en zeer afwisselende Cornwall. Er zijn verschillende soorten kamers beschikbaar:

– 2 Persoonskamer met landzicht: 1.889 euro (nog 1 beschikbaar)
– 2 Persoonskamer met zeezicht: 1.937 euro

De aanbetaling bedraagt 525 euro. Raadpleeg de algemene voorwaarden.

Je krijgt 25 euro korting als je bij boeking het volledige bedrag voldoet. Het restant betaal je twee maanden voor begin van de reis. Als je met iemand samen reist en de kamer deelt, ontvangen jullie allebei 235 euro korting per persoon.

Vluchtinformatie

De vlucht naar Bristol (BRS) boek je zelf. We verwachten je op 27 september 2020 om 14:00 uur op de luchthaven. Wij halen je op en brengen je naar het guesthouse in North Cornwall. Op 4 oktober 2020 vlieg je na 15:00 uur terug. Wij zorgen ervoor dat je op tijd op de luchthaven bent.

Inclusief en exclusief

Inclusief
– Verblijf in een goed hotel, eigen kamer en badkamer
– 7x Ontbijt
– 7x Lunchpakket
– 2x Diner
– 1-op-1 begeleiding op de locaties

– Lokaal vervoer van/naar luchthaven en alle vervoer in North Cornwall gedurende de reis
– Fotobesprekingen, zowel 1-op-1 als met de groep
– Inclusief boekingskosten
– Inclusief toeristenbelasting
– E-book ‘Kustfotografie’

Exclusief
– Vlucht naar en van Bristol
– Reisverzekering
– Overige maaltijden en drankjes die niet onder de reguliere maaltijden vallen. Met reguliere maaltijden bedoelen we ontbijt, lunch en diner
– Persoonlijke uitgaven

Ervaringsniveau en zwaarte van de reis

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal zes deelnemers en twee professionele fotografen is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel praktijkervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen.

Er zijn vijf sets met filters van NiSi beschikbaar om te lenen. Gezien de aard van de fotoreis neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Je bezoekt de kust en het wat hoger gelegen binnenland. Alle locaties zijn eenvoudig per minibus/grote auto te bereiken. Vervoer vanaf de luchthaven wordt voor je geregeld. Dit is een wat actievere reis. Op een enkele locatie lopen we in totaal drie kilometer. Het is bijna nergens vlak. En als het vlak is, liggen er losse stenen en loop je over onverharde paadjes. Sommige paadjes lopen langs steile afgronden. Altijd uitkijken dus. Op enkele plaatsen liggen de parkeerplaatsen hoog boven het strand. Het strand bereik je dan via smalle paadjes die steil kunnen zijn en 100-150 treden. We nemen hier overigens ruim de tijd voor. Je beschikt over een goede basisconditie om aan deze reis te kunnen deelnemen. Als je twijfelt of je mee kunt neem dan contact met ons op.

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Voldoende geheugenkaartjes
– Accu’s
– Objectieven
– Filters (6 en 10 stops grijsfilter, 2 stops hard grijsverloopfilter, polarisatiefilter)
– Statief
– Warme kleding
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
– Afstandsbediening

Bekijk hier de video met daarin de mooiste beelden van deze prachtige fotoreis:

Meer informatie over deze fotoreis? Download de brochure…

Laat hier je naam en mail adres achter. We sturen je dan de informatie folder binnen enkele minuten per mail toe…

Na geruime tijd van plan geweest te zijn een fotoreis te boeken, ben ik afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat!

Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn, we hebben veel gelachen en een goede tijd gehad.

Ik heb veel geleerd over het fotograferen van landschappen, het gebruik van filters, over instellingen van mijn camera die ik nog niet kende en over het gebruik van nabewerkingsoftware. Dit heeft als resultaat gehad dat ik nu weer vaker erop uit ga om het geleerde in praktijk te brengen, en de landschapsfoto’s foto’s die ik nu maak zijn inderdaad beter dan voorheen. Ik kan maar een nadeel bedenken, en dat is dat ik volgend jaar weer mee wil …
Bas Ruiter


Het zit er alweer op, onze prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd en kijk nu heel anders naar mijn composities. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto’s verbeterden met de dag. We hadden een heel leuke groep, hebben veel gelachen en we hebben enorm geboft met het weer. Een vriendin dacht dat ik een ansichtkaart mailde toen ik haar een van mijn foto’s van deze week doorstuurde!! Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.
Riet Machielsen


Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne zijn hiervoor de geknipte mensen die je op weg helpen om dat ene plaatje naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn zowat de ingrediënten die geserveerd worden op een dienblad. Workshop, fotoreis, enz… je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.
Ivan van Heule


Ik wilde mijn fotografie skills verbeteren door bij jullie workshops te volgen. Mijn interesse gaat uit naar landschaps- en macrofotografie. Ik vond de manier waarop jullie te werk zijn gegaan erg plezierig. Eerst een korte instructie op een beeldscherm over het onderwerp en daarna de praktijk in met steeds een terugkoppeling van wat ik aan het doen was en hoe ik dat zou kunnen verbeteren. De begeleiding was super 2 fotografen op 10 deelnemers. De foto’s naderhand insturen was perfect, door de opbouwende feedback kon ik daar ook weer wat mee.

Het resultaat is dat ik anders ben gaan fotograferen en mijn fotografie nog beter is geworden. Dat blijkt wel uit reacties die ik krijg op Instagram maar ook van bevriende fotografen. Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen.
Dré van Eekelen


Ik heb Betere Landschapsfoto leren kennen via Facebook. Ik startte met een workshop kustfotografie. Hier kreeg ik de begrippen:
lange sluitertijd en filtergebruik, op een professionele manier uitgelegd en keerde ik huiswaarts met enkele mooie beelden. Klaar om er zelf op uit te trekken. Later volgde ik enkele workshops macrofotografie in het Arboretum in Kalmthout. Ook hier werd het steeds een leuke ervaring en een hele aangename dag.

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend; 3 dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in 1 woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding en een hele fijne groep. Een volgende workshop en weekend staan al op het programma, Ik kijk er al naar uit! Aan te bevelen aan iedereen die graag fotografeert en die nog wil bijleren.
Sabine Wintgens


1. De foto’s zijn zo mooi, ga ik dat ook zo kunnen doen of ga ik het wel begrijpen wat ze eigenlijk bedoelen. Het ziet er allemaal zo ingewikkeld uit 
2.  Jullie waren zeer gedienstig, ik kon op jullie rekenen, steeds klaar om te helpen als er iets niet ging zoals het moest 
3.  Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen, waar ik nu probeer aan verder te werken 
4  Zeker interessant, een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren 
5 . Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan. En is voor herhaling vatbaar 
6. Ik kijk al uit naar het volgende evenement, want er is nog zoveel om bij te leren
Olga de Laedt


Voor mijn eerste workshop met Betere Landschapsfoto had ik er een tweetal gedaan en dat was me goed bevallen, dus op naar de derde. Gezien mijn interesse voor macro ben ik op zoek gegaan naar een macroworkshop, zodoende ben ik via Facebook terecht gekomen bij Betere Landschapsfoto. De eerste kennismaking viel alvast best mee, leuke toffe mensen, een goed voorbereide workshop, klaar en duidelijk, zowel theoretisch als in de praktijk. Een bijkomend voordeel vind ik dat je de beschikking hebt over 2 ervaren fotografen die ieder hun eigen inzicht hebben op gebied van fotografie, compositie, belichting, creativiteit, techniek enz…

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops gedaan en 2 fotoreizen en steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd?  Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of fotoreis bij hun te volgen. Kortom kan ik iedereen, van beginneling tot gevorderde, een workshop of dergelijke met Betere Landschapsfoto aanbevelen.
Bert Illegems

Ga je mee op deze geweldige fotoreis naar North Cornwall? Meld je dan snel aan

Deze reis is volgeboekt