Fotoreis North Cornwall

  • 27 september 2020
  • €2.059,-, inclusief alleengebruik hotelkamer, ontbijt, lunches en lokaal vervoer
  • 8 Dagen
  • 7 overnachtingen
  • 6 Personen
  • Begeleide fototour
  • 07:20 / 18:55
  • Vertrekgarantie
Aanmelden voor deze fotoreis

over de fotoreis naar engeland | north cornwall

Frank en Yvonne nemen je mee op reis langs de spectaculaire kust van het altijd prachtige North Cornwall, Engeland. Cornwall is wereldberoemd om zijn spectaculaire landschappen. Die variëren van ruige rotskusten tot zandstranden, van hoge kliffen tot riviertjes en watervallen. En dan ben je er nog niet. Je hebt er dorpjes om in te lijsten, historische haventjes en inhammen die verborgen liggen. Het noorden van Cornwall heeft het allemaal. En jij kunt mee op onze fotoreis om het allemaal met je camera vast te leggen. Al zul je ogen, oren en tijd te kort komen.

ruige stranden, rotsen, een uitdaging in de fotografie

De reis vindt plaats aan de ruige noordkust van Cornwall dat in het uiterste zuidwesten van Engeland ligt.

Als je Cornwall zegt, zeg je kust. De ruige kustlijn is gevormd door wind en zelfs zware stormen die over het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan een aanloop kunnen nemen. Het maritieme klimaat zal ook tijdens de fotoreis een rol spelen. Daar spelen we op in als we steeds in de ochtend de locaties voor die dag bepalen. We houden rekening met het weer, licht en getij.

Kleine groepen, maximale begeleiding voor iedereen

Wij geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Hoe ga je om met hoge kliffen? Hoe maak je een sfeervolle compositie in een dorp waar zoveel te zien is? Wat doe je met ruige golven of juist een rustige zee? Welke mogelijkheden heb je bij het fotograferen van een rivier of waterval? Hoe ga je om met het veranderende licht? Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. We reizen in een comfortabele minibus of grote auto, afhankelijk van het aantal deelnemers, tussen de locaties.

De groep bestaat uit maximaal 6(!) personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal drie deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. Wij kennen het gebied zeer goed en bezochten er tientallen locaties.

Meld je nu aan en je krijgt

✅ Begeleiding door 2 professionele fotografen
✅ Alleengebruik van een kamer met eigen badkamer op een goede locatie
✅ Ontbijtbuffet en lunchpakket
✅ 1-op-1 begeleiding op locatie van Frank Geraedts en Yvonne Nieuwkerk
✅ Uitgebreide en bruikbare feedback op 3 foto’s na de reis
✅ Minstens 1 fotobespreking met de groep
✅ Lenen van een complete filter kit van NiSi
✅ E-book in het thema van de reis
✅ Getoonde prijs is inclusief alleengebruik kamer, toeristenbelasting, boekingskosten en deelname STO garantiefonds
✅ Een supergave fotoreis! (onbetaalbaar)

ontdek north cornwall en je krijgt een unieke ervaring

✅ Fotografeer verschillende locaties
✅ Bezoek diverse beeldschone stranden
✅ Geniet van prachtige heuvels en uitzichten
✅ Leg mooie weerspiegelingen vast
✅ Ontdek lijnen en structuren
✅ Maak sfeervolle, verstilde beelden
✅ Leer beweging vastleggen

Details van de fotoreis naar North Cornwall

– 8 Dagen North Cornwall
– 7x Overnachtingen
– 7x Ontbijt
– 7x Lunchpakket
– 2x Diner
– Lokaal vervoer vanaf de luchthaven
– Twee ervaren kustfotografen, kennen de Cornish Coast zeer goed
– Maximaal 6(!) deelnemers
– Fotobesprekingen tijdens de reis

Van dag tot dag


Voor het begin van de fotoreis naar Cornwall ontvang je het E-book ‘Kustfotografie’ dat door ons is geschreven. In dit uitgebreide E-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschaps- en kustfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer. Het komt er allemaal in terug. Het is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

 
1e dag
Op de eerste dag vlieg je naar Engeland en word je door ons opgehaald op de luchthaven van Bristol. Per minibus reis je naar het guesthouse. Al het lokale vervoer zal met deze minibus plaatsvinden. We geven een inspirerende inleiding in de kustfotografie. Aan de hand van een aantal foto’s laten we je de locaties zien die we bezoeken. En we leggen je precies uit hoe we de foto’s hebben gemaakt. Je komt al helemaal in de stemming.

Dag 2-7
Er zijn letterlijk honderden locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te ontdekken en op z’n mooist vast te leggen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de reis zich gedurende een dag ontwikkelt. Per dag bezoeken we twee of drie locaties. We fotograferen in ieder geval rondom de zonsopkomst en zonsondergang.

Iedere dag bezoeken we de kust. We fotograferen het ruige Cornwall en maken ook tijd voor een bezoek aan pittoreske vissersdorpjes. Daar kunnen we ook lekker eten. Verder bezoeken we een grote waterval die in het binnenland is gelegen. En over watervallen gesproken. Er is één strand dat het allemaal in zich heeft. Er is een waterval en en liggen verschillende fotogenieke rotsen in zee. Het water komt hier razendsnel op en levert constant nieuwe mogelijkheden op. Echt een uitdaging voor de kustfotograaf.

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

Dag 8
Op deze dag brengen we je terug naar de luchthaven van Bristol. Je vliegt terug naar de luchthaven van je bestemming.

Na de fotoreis naar het Engelse North Cornwall beoordelen we drie foto’s waarop je feedback ontvangt.

Prijsinformatie

Je verblijft in een goed verzorgd guesthouse vlak bij de kust. We reserveren een eigen kamer met badkamer voor jou. We gaan er van uit dat je alleen in de kamer mét eigen badkamer, met ontbijt en lunchpakket verblijft. Twee kamers hebben de eigen badkamer op de gang. Als je met iemand samen reist en de kamer deelt, krijgen jullie allebei korting. Diners zijn meestal voor eigen rekening, je eet gewoon wat jij lekker vindt. Ook de kosten voor het lokale vervoer, parkeerkosten, STO garantiefonds, boekingskosten en toeristenbelasting zijn inclusief.


Je fotografeert diverse locaties in het ruige, schitterende en zeer afwisselende Cornwall. Er zijn verschillende soorten kamers beschikbaar:

– 2 Persoonskamer met landzicht: 1.989 euro (nog 1 beschikbaar)
– 2 Persoonskamer met zeezicht: 2.059 euro

De aanbetaling bedraagt 525 euro. Raadpleeg de algemene voorwaarden.

Je krijgt 25 euro korting als je bij boeking het volledige bedrag voldoet. Het restant betaal je twee maanden voor begin van de reis. Als je met iemand samen reist en de kamer deelt, ontvangen jullie allebei 235 euro korting per persoon.

STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Inclusief en exclusief

Inclusief
– Verblijf in een goed hotel, eigen kamer en badkamer
– 7x Ontbijt
– 7x Lunchpakket
– 2x Diner
– 1-op-1 begeleiding op de locaties

– Lokaal vervoer in minibus gedurende reis
– Fotobesprekingen
– Inclusief STO Garantie
– Inclusief boekingskosten
– Inclusief toeristenbelasting
– E-book ‘Kustfotografie’
– Inclusief STO Garantie
– Inclusief boekingskosten

Exclusief
– Vlucht naar en van Bristol
– Reisverzekering
– Overige maaltijden en drankjes die niet onder de reguliere maaltijden vallen. Met reguliere maaltijden bedoelen we ontbijt, lunch en diner
– Persoonlijke uitgaven

Ervaringsniveau en zwaarte van de reis

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal zes deelnemers en twee professionele fotografen is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel praktijkervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen.

Er zijn vijf sets met filters van NiSi beschikbaar om te lenen. Gezien de aard van de fotoreis neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Je bezoekt de kust en het wat hoger gelegen binnenland. Alle locaties zijn eenvoudig per minibus/grote auto te bereiken. Vervoer vanaf de luchthaven wordt voor je geregeld. Dit is een wat actievere reis. Op een enkele locatie lopen we in totaal drie kilometer. Het is bijna nergens vlak. En als het vlak is, liggen er losse stenen en loop je over onverharde paadjes. Sommige paadjes lopen langs steile afgronden. Altijd uitkijken dus. Op enkele plaatsen liggen de parkeerplaatsen hoog boven het strand. Het strand bereik je dan via smalle paadjes die steil kunnen zijn en 100-150 treden. We nemen hier overigens ruim de tijd voor. Je beschikt over een goede basisconditie om aan deze reis te kunnen deelnemen. Als je twijfelt of je mee kunt neem dan contact met ons op.

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Voldoende geheugenkaartjes
– Accu’s
– Objectieven
– Filters (6 en 10 stops grijsfilter, 2 stops hard grijsverloopfilter, polarisatiefilter)
– Statief
– Warme kleding
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
– Afstandsbediening

Bekijk hier de video met daarin de mooiste beelden van deze prachtige fotoreis:

Meer informatie over deze fotoreis? Download de brochure…

Laat hier je naam en mail adres achter. We sturen je dan de informatie folder binnen enkele minuten per mail toe…

Ga je mee op deze geweldige fotoreis naar North Cornwall? Meld je dan snel aan