Fotoreis Opaalkust 2019 - Chasing the LightDatum:      7-10 oktober 2019

Prijs:          € 879, inclusief alleengebruik hotelkamer


Over de fotoreis

De Opaalkust. Het klinkt ver weg, maar op slechts twee uur rijden van de Nederlandse grens, en een uur van de Belgische, ligt een prachtige kustlijn waar je in bijzonder mooi licht kunt fotograferen. Word jij aangetrokken door de magie van de Opaalkust? En wil je dit gebied in al zijn pracht vastleggen? Dan is dit dé fotoreis voor jou!

De uiterst gevarieerde kuststrook met steile kliffen,  brede zandstranden, krijtrotsen, levensgrote stenen op de kustlijn, duinen en pittoreske vissersdorpjes pal aan zee! In dit gebied kun je je fotografiehart ophalen.

Het gevoel van ruimte en rust op de brede stranden en oneindige kuststrook zal een onuitwisbare indruk achter laten. De locaties liggen dicht bij elkaar. Toch hebben de stranden allemaal hun eigen karakter. Door het landschap en licht te leren lezen en te begrijpen, creeër je sfeervolle foto's.

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto's te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. Je reist kleine afstanden tussen de locaties met je eigen auto.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal vier deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed. Een internationale groep is mogelijk. De voertaal tijdens de reis is dan Engels.

Overzicht

 

€ 879

3 Overnachtingen

4 Dagen

Een internationale groep is mogelijk, de voertaal is dan Engels

 

Inclusief

Verblijf in hotel, eigen kamer en badkamer

3x Ontbijt

4x Lunchpakket

2x diner

Twee fotobesprekingen

Gebruik Benrofilters

STO reisgarantie

Boekingskosten

Toeristenbelasting

 

Exclusief

Vervoer met eigen auto naar Escalles

Reis- en annuleringsverzekering

Vervoer ter plaatste

Overige maaltijden en drankjes die niet onder 'inclusief' zijn genoemd

Persoonlijke uitgaven

 

Zonsopkomst/zonsondergang

08.05 uur/19.15 uur

 

Soort

Begeleide fototourProgramma

Voor aanvang van de fotoreis ontvang je het E-book Kustfotografie dat door de fotografen van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld sluitertijd, diafragma, compositie, kleurgebruik en contrast. Als je wil kun je ook al twee landschapsfoto’s toesturen. Je ontvangt feedback van beide fotografen van Beterelandschapsfoto.

1e dag
Op de eerste dag reis je met eigen vervoer naar de Opaalkust. Om 11.00 uur starten we met een kennismaking. We starten met een camera '101', waarin we je tips over verschillende camera instellingen geven. Een korte presentatie laat je de vele mogelijkheden van de Opaalkust zien. Daarna bezoeken we de eerste locatie om het gebied alvast te leren kennen. Daarna fotograferen we rondom de zonsondergang.

Dag 2-4
Overdag nemen we de tijd om een locatie te leren kennen. Frank en Yvonne leggen je uit welke mogelijkheden een locatie kent en helpen je om deze locatie zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen. In het veld krijg je één-op-één feedback op je foto's. Tijdens de reis, afhankelijk van het programma en weer, vinden we één of twee momenten waarop we in de groep foto's bespreken. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle toevoeging aan de fotoreis. Je kunt dan ook het werk van de fotografen van Beterelandschapsfoto bekijken.

Er zijn veel plaatsen die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de reis zich gedurende een dag ontwikkelt. We geven je een idee van locaties die we tijdens deze reis gaan fotograferen: Escalles, Audresselles, Ambeteuse, Wissant en Wimereux. In ieder geval fotograferen we steeds rondom de zonsopkomst en zonsondergang. Op de vierde dag sluiten we rond 14.00 uur af.

Na de fotoreis naar de Opaalkust beoordelen we nog eens drie foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto.

 


Wanneer

De fotoreis begint op dinsdag 7 oktober 2019 om 11:00 uur en duurt tot vrijdag 10 oktober ongeveer 14:00 uur.

 

Prijs

Je fotografeert diverse locaties aan de Opaalkust, tussen Calais en Boulogne sur Mer. Je verblijft in het mooie hotel L'Escalle in Escalles. In dit hotel zijn éénpersoons en tweepersoons kamers beschikbaar.
€ 879, waarvan € 200 als aanbetaling. Bij gedeeld gebruik van een kamer € 65 korting per persoon.
Vanaf vijf personen gaat de reis door. De bevestiging ontvang je uiterlijk op 1 september 2019.Ervaring

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal acht deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden op locatie. We gaan dus werken aan jouw individuele leerproces.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel ervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Je bent toe aan het het verder ontwikkelen van je eigen stijl.

Er zijn drie sets met filters van Benro beschikbaar om te testen. Als je van de leenset gebruik wilt maken, geef dan ruim voorafgaand de reis de diameter van je lens door, in verband met de adapterringen. Gezien de aard van de fotoreis neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

 

Toegankelijkheid

Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met de eigen auto. Ter plaatse loop je steeds een klein stukje. Op de stranden loop je iets meer. Aan de kust zul je over zand, kiezel en rotsen lopen. Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn aanbevolen. 


Details

- Vier dagen Opaalkust
- Drie overnachtingen
- Maximaal 8 deelnemers
- Twee ervaren kustfotografen
- Kennen de Opaalkust goed
- Fotobespreking tijdens reis
- Fotografeer een afwisselende kustlijn

Wat ga je doen

 - Fotografeer verschillende locaties
- Bezoek diverse beeldschone stranden
- Geniet van prachtige heuvels en uitzichten
- Leg mooie weerspiegelingen vast
- Bezoek pittoreske vissersdorpjes
- Ontdek lijnen en structuren
- Maak sfeervolle, verstilde beelden
- Leer beweging vastleggen

Wat krijg je

- Drie overnachtingen inclusief ontbijt
- Lunchpakketten

- Diners
- Alle kamers met eigen badkamer
- Eigen en gedeelde kamers beschikbaar
- Vooraf E-book kustfotografie
- Begeleiding op locatie
- Veel praktische tips
- Feedback op 5 foto's
- Een leuke en leerzame fotoreis

 Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Statief
- Filters (ND, grijs verloop, pola)
- Warme kleding
- Tas of hoes voor om de camera
- Waterdichte schoenen of laarzen

Nice to have:
- Afstandsbediening