Fotoreis Opaalkust

  • 11 oktober 2020
  • €995,-, inclusief alleengebruik hotelkamer met eigen badkamer, ontbijt en lunches
  • 5 Dagen
  • 4 Nachten. Verblijf in een goed hotel, eigen kamer en badkamer
  • 8 Personen
  • Begeleide fototour
  • 08.15 uur / 19.05 uur
Aanmelden voor deze fotoreis
Ontdek de prachtige Franse Opaalkust en leg het vast op foto

Over de Fotoreis Naar de opaalkust

De Franse Opaalkust. Het klinkt ver weg maar op slechts twee en een half uur rijden van de Nederlandse grens en een uur van de Belgische, ligt een prachtige kustlijn waar je in bijzonder mooi licht kunt fotograferen. De Opaalkust. Word jij aangetrokken door de magie van het licht? En wil je dit gebied in al zijn pracht vastleggen? Dan is dit dé fotoreis voor jou.

Steile kliffen, brede zandstranden, prachtige foto’s

De uiterst gevarieerde kuststrook met steile kliffen, brede zandstranden, krijtrotsen, levensgrote stenen op de kustlijn, duinen, mosselbanken en pittoreske vissersdorpjes pal aan zee! En dan hebben we het fort en de palenrijen nog niet genoemd. In dit gebied kun je je fotografiehart ophalen. De kust is zeer geschikt voor het fotograferen met lange sluitertijden, vastleggen van dynamiek en ook verstilde beelden.

Het gevoel van ruimte en rust op de brede stranden en oneindige kuststrook zal een onuitwisbare indruk achter laten. De locaties liggen dicht bij elkaar. Toch zijn de stranden heel verschillend en hebben ze allemaal hun eigen karakter. Door te ontdekken hoe je het landschap en licht leest, maak je sfeervolle foto’s.

Wat ontdek je in de fotoreis

Tijdens de fotoreis verblijf je vijf dagen aan de Opaalkust.

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. Je reist kleine afstanden tussen de locaties met je eigen auto.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal vier deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed.

Meld je nu aan en je krijgt

✅ Begeleiding door 2 professionele fotografen
✅ Alleengebruik van een kamer met eigen badkamer op een goede locatie
✅ Ontbijtbuffet en lunchpakket
✅ 1-op-1 begeleiding op locatie van Frank Geraedts en Yvonne Nieuwkerk
✅ Uitgebreide en bruikbare feedback op 3 foto’s na de reis
✅ Minstens 1 fotobespreking met de groep
✅ Lenen van een complete filter kit van NiSi
✅ E-book in het thema van de reis
✅ Getoonde prijs is inclusief alleengebruik kamer, toeristenbelasting, boekingskosten en deelname STO garantiefonds
✅ Een supergave fotoreis! (onbetaalbaar)

Ga mee op deze prachtige fotoreis naar de opaalkust en ontdek hoe jij

✅ Lijnen en structuren van beeldschone stranden kunt vastleggen
✅ Het beste met lange sluitertijden fotografeert
✅ De heuvels en uitzichten aantrekkelijk in compositie brengt
✅ Weerspiegelingen in het water kunt vastleggen
✅ Pittoreske dorpjes sfeervol vastlegt met je camera
✅ Beweging gaat vastleggen in je foto’s

wat ontdek je in deze fotoreis

Details van de reis naar de Opaalkust

– Vijf dagen Opaalkust
– Vier overnachtingen
– 4x ontbijt, 5x lunchpakket
– Maximaal 8 deelnemers
– Twee ervaren kustfotografen, kennen de Opaalkust zeer goed
– 1-op-1 begeleiding
– Fotobespreking tijdens reis
– Fotografeer een afwisselende kustlijn

Van dag tot dag

Voor het begin van de fotoreis naar de Opaalkust ontvang je het E-book ‘Kustfotografie’ dat door de fotografen van Betere Landschapsfoto is geschreven. In dit uitgebreide e-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschaps- en kustfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer. Het komt er allemaal in terug. Het is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

1e dag
Op de eerste dag reis je met eigen vervoer naar de Opaalkust. Om 13.00 uur starten we met een kennismaking. We beginnen met een presentatie waarin we je de vele mogelijkheden van de Opaalkust laten zien. Daarna bezoeken we de eerste locatie om het gebied alvast te leren kennen. Later die dag fotograferen we tijdens de zonsondergang.

Dag 2-5
Per dag bezoeken we enkele locaties. Met zonsopkomst en zonsondergang zijn we steeds op de stranden te vinden. En ook overdag nemen we de tijd om een locatie te leren kennen. Frank en Yvonne leggen je steeds uit welke mogelijkheden een locatie kent en helpen je om deze locatie zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen. In het veld krijg je één-op-één begeleiding en feedback op je foto’s.


Er zijn veel plaatsen die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de reis zich gedurende een dag ontwikkelt. In ieder geval fotograferen we steeds rondom de zonsopkomst en zonsondergang. Op de vijfde dag sluiten we rond 14.00 uur af. Je kunt er dan ook voor kiezen om nog wat langer te blijven en nog eens een locatie te bezoeken.

Tijdens de reis, afhankelijk van het programma en weer, vinden we één of twee momenten waarop we in de groep foto’s bespreken. Je krijgt dan feedback op je foto’s en tips voor de volgende fotoshoot.

Na de fotoreis naar de Opaalkust beoordelen we drie foto’s waarop je feedback ontvangt.

Prijsinformatie

Je verblijft in een goed driesterren hotel in Escalles, vlak bij de Cap Blanc-Nez. We reserveren een eigen kamer met badkamer voor jou.

We gaan er van uit dat je alleen in de hotelkamer mét eigen badkamer, met ontbijt en lunchpakket verblijft. Als je met iemand samen reist en de kamer deelt, krijgen jullie allebei korting. Diners zijn meestal voor eigen rekening, je eet gewoon wat jij lekker vindt. Ook de kosten voor het STO garantiefonds, boekingskosten en toeristenbelasting zijn inclusief.

Bij alleengebruik van de kamer betaal je 949 euro, waarvan 350 euro als aanbetaling. Raadpleeg de algemene voorwaarden.

Je krijgt 15 euro korting als je bij boeking het volledige bedrag voldoet. Als je met een andere deelnemer reist, ontvangen jullie bij gedeeld gebruik van de kamer een korting van 95 euro per persoon.

STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Inclusief en exclusief

Inclusief

Verblijf in hotel, eigen kamer en badkamer
4x Ontbijt
5x Lunchpakket
1x diner

Persoonlijke begeleiding op locatie

Twee fotobesprekingen
Gebruik NiSi filters
STO reisgarantie
Boekingskosten
Toeristenbelasting
 
Exclusief
Vervoer met eigen auto naar Escalles
Reis- en annuleringsverzekering
Vervoer ter plaatste
Overige maaltijden en drankjes die niet onder ‘inclusief’ zijn genoemd
Persoonlijke uitgaven

Ervaringsniveau en zwaarte van de fotoreis

Om deel te nemen aan een fotoreis heb je niet veel ervaring nodig. Je bent in het bezit van een spiegelreflex- of systeemcamera. En je hebt enige ervaring met landschapsfotografie opgedaan. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je kunt ze toepassen in de praktijk. Het is handig als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Als je filters hebt, neem die dan mee. Wij helpen jou bij het maken van steeds betere foto’s.

Er zijn vijf sets met filters van NiSi beschikbaar om te lenen. Gezien de aard van de fotoreis neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Alle locaties zijn eenvoudig met de auto bereikbaar. We lopen niet ver. Houd er rekening mee dat stenen glad kunnen zijn en dat het water razendsnel op komt.

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Objectieven
– Statief
– 6 Stops en 10 stops ND filter
– Polarisatiefilter
– 2 stops gegradueerd filter (hard verloop)
– Warme kleding
– Tas of hoes voor om de camera
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Zaklampje
 
Nice to have:
– Afstandsbediening

Bekijk hier de video met daarin de mooiste beelden van deze prachtige fotoreis:

Meer informatie over deze fotoreis? Download de brochure…

Laat hier je naam en mail adres achter. We sturen je dan de informatie folder binnen enkele minuten per mail toe…

GA JE MEE OP DEZE ONVERGETELIJKE FOTOREIS NAAR DE OpaalKUST? MELD JE DAN SNEL AAN