Fotoreis Opaalkust

  • 23 oktober 2020
  • €0,-
  • 5 Dagen
  • 4 Nachten. Verblijf in kamer met badkamer voor jezelf, persoonlijke begeleiding, inclusief ontbijtbuffet, lunchpakketten en 1 diner
  • 8 Personen
  • Begeleide fototour
  • 08.15 uur / 19.05 uur
Deze reis is volgeboekt
Ontdek de prachtige Franse Opaalkust en leg het vast op foto

Over de Fotoreis Naar de opaalkust

De Franse Opaalkust. Het klinkt ver weg maar op slechts twee en een half uur rijden van de Nederlandse grens en een uur van de Belgische, ligt een prachtige kustlijn waar je in bijzonder mooi licht kunt fotograferen. De Opaalkust. Word jij aangetrokken door de magie van het licht? En wil je dit gebied in al zijn pracht vastleggen? Dan is dit dé fotoreis voor jou.

Steile kliffen, brede zandstranden, prachtige foto’s

De uiterst gevarieerde kuststrook met steile kliffen, brede zandstranden, krijtrotsen, levensgrote stenen op de kustlijn, duinen, mosselbanken en pittoreske vissersdorpjes pal aan zee! En dan hebben we het fort en de palenrijen nog niet genoemd. In dit gebied kun je je fotografiehart ophalen. De kust is zeer geschikt voor het fotograferen met lange sluitertijden, vastleggen van dynamiek en ook verstilde beelden.

Het gevoel van ruimte en rust op de brede stranden en oneindige kuststrook zal een onuitwisbare indruk achter laten. De locaties liggen dicht bij elkaar. Toch zijn de stranden heel verschillend en hebben ze allemaal hun eigen karakter. Door te ontdekken hoe je het landschap en licht leest, maak je sfeervolle foto’s.

Wat ontdek je in de fotoreis

Tijdens de fotoreis verblijf je vijf dagen aan de Opaalkust.

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. Je reist kleine afstanden tussen de locaties met je eigen auto.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal vier deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed.

Meld je nu aan en je krijgt

✅ Begeleiding door 2 professionele fotografen
✅ Alleengebruik van een kamer met eigen badkamer op een goede locatie
✅ Ontbijtbuffet en lunchpakket
✅ 1-op-1 begeleiding op locatie van Frank Geraedts en Yvonne Nieuwkerk
✅ Uitgebreide en bruikbare feedback op 3 foto’s na de reis
✅ Minstens 1 fotobespreking met de groep
✅ Lenen van een complete filter kit van NiSi
✅ E-book in het thema van de reis
✅ Getoonde prijs is inclusief alleengebruik kamer, toeristenbelasting en boekingskosten
✅ Een supergave fotoreis! (onbetaalbaar)

Aan de franse opaalkust ontdek je hoe je

✅ Lijnen en structuren van beeldschone stranden kunt vastleggen
✅ Het beste met lange sluitertijden fotografeert
✅ De heuvels en uitzichten aantrekkelijk in compositie brengt
✅ Weerspiegelingen in het water kunt vastleggen
✅ Pittoreske dorpjes sfeervol vastlegt met je camera
✅ Beweging gaat vastleggen in je foto’s

wat ontdek je in deze fotoreis

Details van de reis naar de Opaalkust

– Vijf dagen Opaalkust
– Vier overnachtingen
– 4x ontbijt, 5x lunchpakket
– Maximaal 8 deelnemers
– Twee ervaren kustfotografen, kennen de Opaalkust zeer goed
– 1-op-1 begeleiding
– Fotobespreking tijdens reis
– Fotografeer een afwisselende kustlijn

Van dag tot dag

Voor het begin van de fotoreis naar de Opaalkust ontvang je het E-book ‘Kustfotografie’ dat door de fotografen van Betere Landschapsfoto is geschreven. In dit uitgebreide e-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschaps- en kustfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer. Het komt er allemaal in terug. Het is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

1e dag
Op de eerste dag reis je met eigen vervoer naar de Opaalkust. Om 13.00 uur starten we met een kennismaking. We beginnen met een presentatie waarin we je de vele mogelijkheden van de Opaalkust laten zien. Daarna bezoeken we de eerste locatie om het gebied alvast te leren kennen. Later die dag fotograferen we tijdens de zonsondergang.

Dag 2-5
Per dag bezoeken we enkele locaties. Met zonsopkomst en zonsondergang zijn we steeds op de stranden te vinden. En ook overdag nemen we de tijd om een locatie te leren kennen. Frank en Yvonne leggen je steeds uit welke mogelijkheden een locatie kent en helpen je om deze locatie zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen. In het veld krijg je één-op-één begeleiding en feedback op je foto’s.


Er zijn veel plaatsen die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de reis zich gedurende een dag ontwikkelt. In ieder geval fotograferen we steeds rondom de zonsopkomst en zonsondergang. Op de vijfde dag sluiten we rond 14.00 uur af. Je kunt er dan ook voor kiezen om nog wat langer te blijven en nog eens een locatie te bezoeken.

Tijdens de reis, afhankelijk van het programma en weer, vinden we één of twee momenten waarop we in de groep foto’s bespreken. Je krijgt dan feedback op je foto’s en tips voor de volgende fotoshoot.

Na de fotoreis naar de Opaalkust beoordelen we drie foto’s waarop je feedback ontvangt.

Prijsinformatie

Je verblijft in een goed 3 sterren hotel in Escalles, vlak bij de Cap Blanc-Nez. We reserveren een eigen kamer met badkamer voor jou. Vanaf 2020 beschikt het hotel zelfs over een binnenzwembad.

We reserveren een eigen kamer mét eigen badkamer, inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en lunchpakket voor jou. 1 Diner is inclusief. De overige diners zijn voor eigen rekening, je eet gewoon wat jij lekker vindt. Ook de boekingskosten en toeristenbelasting zijn inclusief. Als je met iemand samen reist en de kamer deelt, krijgen jullie allebei korting.

Bij alleengebruik van de kamer betaal je 957 euro, waarvan 350 euro als aanbetaling. Raadpleeg de algemene voorwaarden.

Je krijgt 15 euro korting als je bij boeking het volledige bedrag voldoet. Als je met een andere deelnemer reist, ontvangen jullie bij gedeeld gebruik van de kamer een korting van 145 euro per persoon.

Inclusief en exclusief

Inclusief

Verblijf in hotel, eigen kamer en badkamer
4x Ontbijt
5x Lunchpakket
1x diner

Persoonlijke begeleiding op locatie

Twee fotobesprekingen
Gebruik NiSi filters
Boekingskosten
Toeristenbelasting
 
Exclusief
Vervoer met eigen auto naar Escalles
Reis- en annuleringsverzekering
Vervoer ter plaatste
Overige maaltijden en drankjes die niet onder ‘inclusief’ zijn genoemd
Persoonlijke uitgaven

Ervaringsniveau en zwaarte van de fotoreis

Om deel te nemen aan een fotoreis heb je niet veel ervaring nodig. Je bent in het bezit van een spiegelreflex- of systeemcamera. En je hebt enige ervaring met landschapsfotografie opgedaan. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je kunt ze toepassen in de praktijk. Het is handig als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Als je filters hebt, neem die dan mee. Wij helpen jou bij het maken van steeds betere foto’s.

Er zijn vijf sets met filters van NiSi beschikbaar om te lenen. Gezien de aard van de fotoreis neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Alle locaties zijn eenvoudig met de auto bereikbaar. We lopen niet ver. Houd er rekening mee dat stenen glad kunnen zijn en dat het water razendsnel op komt.

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Objectieven
– Statief
– 6 Stops en 10 stops ND filter
– Polarisatiefilter
– 2 stops gegradueerd filter (hard verloop)
– Warme kleding
– Tas of hoes voor om de camera
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Zaklampje
 
Nice to have:
– Afstandsbediening

Bekijk hier de video met daarin de mooiste beelden van deze prachtige fotoreis:

Meer informatie over deze fotoreis? Download de brochure…

Laat hier je naam en mail adres achter. We sturen je dan de informatie folder binnen enkele minuten per mail toe…

Na geruime tijd van plan geweest te zijn een fotoreis te boeken, ben ik afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat!

Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn, we hebben veel gelachen en een goede tijd gehad.

Ik heb veel geleerd over het fotograferen van landschappen, het gebruik van filters, over instellingen van mijn camera die ik nog niet kende en over het gebruik van nabewerkingsoftware. Dit heeft als resultaat gehad dat ik nu weer vaker erop uit ga om het geleerde in praktijk te brengen, en de landschapsfoto’s foto’s die ik nu maak zijn inderdaad beter dan voorheen. Ik kan maar een nadeel bedenken, en dat is dat ik volgend jaar weer mee wil …
Bas Ruiter


Het zit er alweer op, onze prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd en kijk nu heel anders naar mijn composities. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto’s verbeterden met de dag. We hadden een heel leuke groep, hebben veel gelachen en we hebben enorm geboft met het weer. Een vriendin dacht dat ik een ansichtkaart mailde toen ik haar een van mijn foto’s van deze week doorstuurde!! Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.
Riet Machielsen


Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne zijn hiervoor de geknipte mensen die je op weg helpen om dat ene plaatje naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn zowat de ingrediënten die geserveerd worden op een dienblad. Workshop, fotoreis, enz… je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.
Ivan van Heule


Ik wilde mijn fotografie skills verbeteren door bij jullie workshops te volgen. Mijn interesse gaat uit naar landschaps- en macrofotografie. Ik vond de manier waarop jullie te werk zijn gegaan erg plezierig. Eerst een korte instructie op een beeldscherm over het onderwerp en daarna de praktijk in met steeds een terugkoppeling van wat ik aan het doen was en hoe ik dat zou kunnen verbeteren. De begeleiding was super 2 fotografen op 10 deelnemers. De foto’s naderhand insturen was perfect, door de opbouwende feedback kon ik daar ook weer wat mee.

Het resultaat is dat ik anders ben gaan fotograferen en mijn fotografie nog beter is geworden. Dat blijkt wel uit reacties die ik krijg op Instagram maar ook van bevriende fotografen. Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen.
Dré van Eekelen


Ik heb Betere Landschapsfoto leren kennen via Facebook. Ik startte met een workshop kustfotografie. Hier kreeg ik de begrippen:
lange sluitertijd en filtergebruik, op een professionele manier uitgelegd en keerde ik huiswaarts met enkele mooie beelden. Klaar om er zelf op uit te trekken. Later volgde ik enkele workshops macrofotografie in het Arboretum in Kalmthout. Ook hier werd het steeds een leuke ervaring en een hele aangename dag.

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend; 3 dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in 1 woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding en een hele fijne groep. Een volgende workshop en weekend staan al op het programma, Ik kijk er al naar uit! Aan te bevelen aan iedereen die graag fotografeert en die nog wil bijleren.
Sabine Wintgens


1. De foto’s zijn zo mooi, ga ik dat ook zo kunnen doen of ga ik het wel begrijpen wat ze eigenlijk bedoelen. Het ziet er allemaal zo ingewikkeld uit 
2.  Jullie waren zeer gedienstig, ik kon op jullie rekenen, steeds klaar om te helpen als er iets niet ging zoals het moest 
3.  Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen, waar ik nu probeer aan verder te werken 
4  Zeker interessant, een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren 
5 . Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan. En is voor herhaling vatbaar 
6. Ik kijk al uit naar het volgende evenement, want er is nog zoveel om bij te leren
Olga de Laedt


Voor mijn eerste workshop met Betere Landschapsfoto had ik er een tweetal gedaan en dat was me goed bevallen, dus op naar de derde. Gezien mijn interesse voor macro ben ik op zoek gegaan naar een macroworkshop, zodoende ben ik via Facebook terecht gekomen bij Betere Landschapsfoto. De eerste kennismaking viel alvast best mee, leuke toffe mensen, een goed voorbereide workshop, klaar en duidelijk, zowel theoretisch als in de praktijk. Een bijkomend voordeel vind ik dat je de beschikking hebt over 2 ervaren fotografen die ieder hun eigen inzicht hebben op gebied van fotografie, compositie, belichting, creativiteit, techniek enz…

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops gedaan en 2 fotoreizen en steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd?  Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of fotoreis bij hun te volgen. Kortom kan ik iedereen, van beginneling tot gevorderde, een workshop of dergelijke met Betere Landschapsfoto aanbevelen.
Bert Illegems

GA JE MEE OP DEZE ONVERGETELIJKE FOTOREIS NAAR DE OpaalKUST? MELD JE DAN SNEL AAN

Deze reis is volgeboekt