Fotoreis Parel in Noord-BrabantDatum: 26-30 augustus 2019

Prijs: € 855,  op basis van alleengebruik van een hotelkamer. Veel inclusief.


Over de fotoreis

Een uitdagende en exclusieve fotoreis in Noord-Brabant. Ja, het is dicht bij huis. Je zult zien dat deze provincie een grote diversiteit aan landschappen kent. Dat biedt ook veel mogelijkheden voor het fotograferen.

Het Noord-Brabantse landschap is zeer afwisselend. Tussen de landbouwgronden liggen prachtige bossen, mooie vennen, zandverstuivingen, kasteeltjes en pitorekse dorpjes. Bij Oisterwijk komt dat allemaal samen. Het dorp wordt niet voor niets de Parel in het Groen genoemd. We bezoeken de mooiste natuurgebieden die Oisterwijk en omgeving te bieden heeft. We nemen de natuur zoals het komt. En de natuur heeft ons heel veel te bieden. Maar de natuur vastleggen roept ook veel vragen op. Hoe ga je om met het beschikbare licht? Welke lens gebruik je?  Je zult zien dat je op één en dezelfde plek heel verschillende foto's kunt maken.

Het is een all round fotoreis. Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto's te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. Neem in ieder geval je lenzen mee. Van groothoek tot standaard zoom. En van macrolens tot en met je telelens. Je gaat ze allemaal gebruiken. Je zult zowel grote weidse landschappen fotograferen, maar ook telelandschappen, en zelfs mini macrolandschapjes komen aan bod.

Frank en Yvonne geven je op iedere plaats gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Het landschap is onderhevig aan de veranderde weersomstandigheden, en ook daar leer je op in te spelen zodat het landschap voor jou gaat werken. Je krijgt het advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto's te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je ontvangt begeleiding van twee ervaren fotografen. Zij kennen het gebied zeer goed. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert.

Overzicht

€ 855, alleengebruik eigen kamer

4 Overnachtingen

5 Dagen

 

Inclusief

Verblijf in hotel, eigen kamer en badkamer

4 Keer ontbijt

4 Keer lunchpakket

1 Keer diner

Fotobesprekingen met groep

Eén-op-één begeleiding

Gebruik Benrofilters

STO-Garantie

Toeristenbelasting

Boekingskosten

 

Exclusief

Vervoer met eigen auto naar Oisterwijk

Reis- en annuleringsverzekering

Vervoer ter plaatste

Overige maaltijden en drankjes die niet onder 'inclusief' zijn genoemd

Persoonlijke uitgaven

 

Zonsopkomst/zonsondergang

06:45 uur/20:30 uur

 

Soort

Begeleide fototourProgramma

Voor aanvang van deze afwisselende fotoreis ontvang je het E-boek Landschapsfotografie (Nederlands én Engelstalig) dat door Frank Geraedts ARPS en Yvonne Nieuwkerk van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je doet al direct ideeën op voor de reis. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld compositie en sfeer. Op technisch vlak lees je alles dat je nodig hebt over sluitertijd, diafragma, kleurgebruik en contrast.

Er zijn letterlijk tientallen plaatsen die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de reis zich gedurende een dag ontwikkelt. We geven nog niet alle locaties prijs. Maar een tipje van de sluier kunnen we al oplichten: de vennen en bossen bij Oisterwijk, Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, de bloeiende heide, enkele pittoreske beekjes en riviertjes en een mooi kasteeltje.

Dag 1
Deze unieke fotobeleving start al vroeg in de middag. We starten met een camera '101', waarin we je tips over verschillende camera instellingen die bij de locaties passen geven. Daarna bespreek je in de groep enkele foto's die je eerder hebt gemaakt. Aan de hand van een presentatie nemen de fotografen van Beterelandschapsfoto je mee het landschap in.

Dag 2-4
We fotograferen steeds bij zonsopkomst. Verschillende vennen liggen op slechts enkele minuten lopen van het hotel. Ook de omliggende bossen zijn prachtig. We hopen natuurlijk op ochtendmist. Na het uitgebreide ontbijt gaan we op pad. De locaties worden steeds aan het begin van de dag bepaald. Op de locaties krijg je persoonlijke en praktische begeleiding van de fotografen. Ze wisselen elkaar af zodat je van beide, hun kennis, ervaring en persoonlijke visie leert. Op de tweede en vierde dag bespreken we een aantal foto's in groepsverband. Op de vierde dag ben je in de ochtend vrij om een locatie naar keuze te bezoeken. Frank en Yvonne zullen je helpen bij het maken van een keuze.

Dag 5
In deze reis krijg en neem je de tijd om locaties goed te leren kennen. Je neemt de tijd om te kijken, te fotograferen én te genieten. Jouw foto's vertellen wat je hebt gezien.

 


Wanneer

Ga met ons mee op ontdekkingsreis in de Parel van Noord-Brabant. De fotoreis in Noord-Brabant begint op maandag 26 augustus om 14.00 uur en eindigt op vrijdag 30 augustus 2017 om 16.00 uur. Er zijn nog plaatsen vrij.

Prijs

Je fotografeert diverse locaties in de omgeving van Oisterwijk. We bieden je een afwisselend programma. Noord-Brabant, met Oisterwijk als centrale plaats. We verblijven in een driesterrenhotel aan één van de mooiste vennen van het gebied.  Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je €855, waarvan € 200 als aanbetaling.

Vanaf vier personen gaat de reis door. De bevestiging ontvang je uiterlijk op 10 juli.Ervaring

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal acht deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden op locatie. We gaan dus werken aan jouw individuele leerproces.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel ervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Je bent toe aan het het verder ontwikkelen van je eigen stijl.

 

Toegankelijkheid

Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met de eigen auto. Op enkele plaatsen loop je tijdens deze fotoreis in Noord-Brabant een klein stukje. Op andere plekken loop je enkele kilometers over onverharde paden. Stevige schoenen zijn aanbevolen. 


Details

 - Vijf dagen Noord-Brabant
- Vier overnachtingen, ontbijt en lunchpakket
- Diner op de eerste avond
- Maximaal 8 deelnemers
- Twee ervaren landschapsfotografen
- Kennen het gebied zeer goed
- Bezoek afwisselende locaties
- Vooraf 2 foto's met feedback
- Achteraf 3 foto's met feedback
- Twee fotoreviews tijdens de reis
- Veel persoonlijke begeleiding

Wat ga je doen

- Ontwikkelen van jouw fotografie
- Fotografeer prachtige zandduinen en uitzichten
- Bezoek bijzonder mooie afwisselende natuur
- Ontdek waar jouw passie/verhaal ligt

Wat krijg je

-Een educatief programma
- Vier overnachtingen inclusief ontbijt
- Inclusief vier keer lunch
- Alleengebruik kamer en badkamer
- Inclusief boekingskosten
- Inclusief toeristenbelasting
- Inclusief STO-garantie
- Vooraf E-book landschapsfotografie
- Begeleiding op locatie
- Veel praktische tips
- Een leuke en leerzame reis!

 Wat neem je mee

- Camera
- Voldoende geheugenkaartjes
- Accu's
- Objectieven
- Statief
- Warme kleding
- Waterdichte schoenen of laarzen
- Tas of hoes voor om de camera

Nice to have:
- Afstandsbediening
- Filters (ND, grijs verloop, polarisatie)