Fotoreis Texel

  • 23 oktober 2020
  • €0,-, 3 volle dagen fotograferen, inclusief ontbijtbuffet,lunches, 3-gangendiners, overtocht met auto naar Texel en parkeerkaart
  • 3 Dagen
  • 2 Overnachtingen, eigen kamer en badkamer
  • 1 Personen
  • Begeleide fototour
  • 07:50 uur/18:00 uur
Deze reis is volgeboekt
Vakantie en fotografie workshop combineren? Ga mee op fotoreis naar Texel

over de fotoreis naar texel

Wil je de kust op een aantrekkelijke en eigen wijze vastleggen? En wil je leren hoe je dit mooie eiland en de Waddenzee op z’n best fotografeert? Dan is de fotoreis naar Waddeneiland Texel voor jou!

Niets is zo fijn als heerlijk uitwaaien aan het strand én thuis komen met mooie en creatieve foto’s. Je bent intensief met fotografie bezig en ontdekt allerlei technieken waarmee je de sfeervolle en soms ook creatieve foto’s maakt.

strand, vergezichten, waddenzee

Texel is ons grootste Waddeneiland en constant in ontwikkeling. In februari is Texel heel rustig en kun je naar hartenlust fotograferen. Tijdens deze fotoreis naar Texel zul je de veelzijdige natuur van het eiland leren kennen. Je bezoekt niet alleen de kust maar ook het binnenland. Deze fotoreis naar Texel laat je met de diversiteit kennis maken.

Je bezoekt fotogenieke locaties op Texel. Je zal onder andere weidse stranden, steigers, haventjes en de vuurtoren fotograferen. Ook maak je een tocht door het binnenland en de duinen. Bij geschikt weer gaan we een paar uur de Waddenzee op. Hierbij zijn veel mogelijkheden om de meeuwen op een creatieve manier vast te leggen, denk aan high key, meervoudige belichting en beweging. Je leert de veelzijdigheid van landschapsfotografie én van Texel kennen. Natuurlijk fotograferen we de zonsopkomst en zonsondergang en hopen we op een fantastisch schouwspel in de lucht.

Kleine groep, veel persoonlijke begeleiding

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Zij kennen het gebied zeer goed. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen stellen over hoe je Texel het beste fotografeert.

Meld je nu aan en je krijgt

✅ Begeleiding door 2 professionele fotografen
✅ Alleengebruik van een kamer met eigen badkamer op een goede locatie
✅ Ontbijtbuffet en lunchpakket
✅ 1-op-1 begeleiding op locatie van Frank Geraedts en Yvonne Nieuwkerk
✅ Uitgebreide en bruikbare feedback op 3 foto’s na de reis
✅ Minstens 1 fotobespreking met de groep
✅ Lenen van een complete filter kit van NiSi
✅ E-book in het thema van de reis
✅ Getoonde prijs is inclusief alleengebruik kamer, toeristenbelasting en boekingskosten
✅ Een supergave fotoreis! (onbetaalbaar)

Ga mee op deze fotoreis naar de wadden en ontdek hoe jij

✅ Welke technieken je helpen om sfeervolle en creatieve kustfoto’s te maken
✅ Je techniek en creativiteit verbetert en ontwikkelt
✅ Dynamische en spannende foto’s maakt
✅ Fotografeert met lange sluitertijden
✅ De meest spectaculaire natuurfoto’s maakt

Wat ontdek je in deze fotoreis naar Texel

Details van de reis naar Texel

Drie dagen Texel
Twee overnachtingen op eigen kamer met badkamer. Inclusief ontbijtbuffet, lunchpakket en 3-gangen diner
Maximaal 10 deelnemers en twee begeleidende fotografen
Twee ervaren kustfotografen, kennen Texel goed
Een fotoreview tijdens de reis
Veel persoonlijke begeleiding

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het Texelse landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Het landschap is onderhevig aan de veranderde weersomstandigheden, en ook daar leer je op in te spelen zodat het landschap voor jou gaat werken. Je krijgt alle technisch en creatief advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

Van dag tot dag

Voor het begin van de fotoreis naar Texel ontvang je het E-book ‘Kustfotografie’ dat door Frank en Yvonne van Betere Landschapsfoto is geschreven. In dit uitgebreide e-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschaps- en kustfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer. Het komt er allemaal in terug. Het is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

Op Texel zijn veel mooie locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een plek te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de reis zich gedurende de dag ontwikkelt. We bezoeken het eiland aan de zijde van de Waddenzee en aan de zijde de Noordzee.
 
Vrijdag
Op deze dag maak je de oversteek naar Texel. De kosten van de overtocht mét jou eigen auto zijn inbegrepen in deze reis.
Rond 13.00 verwachten we je in het hotel en ontmoeten we elkaar. Na het inchecken starten we met een interactieve presentatie. We laten je een aantal aansprekende foto’s zien die we op Texel hebben gemaakt. We leggen je precies uit hoe die tot stand zijn gekomen en je doet ideeën op over hoe je deze locaties zelf kunt fotograferen. Vervolgens gaan we er op uit om de zonsondergang te fotograferen.

Zaterdag
We bezoeken elke dag twee of drie plaatsen en fotograferen de zonsopkomst en zonsondergang. Ook als we de zon niet zien is de kust een geweldige plaats om sfeervolle foto’s te maken. Als het weer geschikt is gaan we met een boot de Waddenzee op. De meeuwen zullen paraat zijn en zullen ons vele creatieve mogelijkheden bieden.

Zondag
De vroege vogels gaan weer mee om de zonsopkomst te fotograferen. In de ochtend bespreken we de gemaakte foto’s. Daarna gaan we met de hele groep door en bezoeken we nog één locatie. De fotoreis naar Texel eindigt rond 15 uur. Je kunt dan met de boot van 16 uur naar het vaste land.

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

Na de fotoreis naar Texel beoordelen we 3 foto’s waarop je feedback ontvangt.

Prijsinformatie

Je verblijft in een goed hotel dat centraal op het eiland Texel is gelegen. We reserveren een eigen kamer met badkamer voor jou. Verder is het volgende inclusief: ontbijtbuffet en lunchpakket, diners, de overtocht met de boot en een parkeerkaart.

Als je met iemand samen reist en de kamer deelt, krijgen jullie allebei korting. Ook de boekingskosten en toeristenbelasting zijn inclusief.

Je fotografeert diverse locaties aan de Texelse kust. Je verblijft in een goed hotel dat centraal is gelegen. Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je voor de fotoreis 559 euro, waarvan 250 euro als aanbetaling. Raadpleeg de algemene voorwaarden.


Je krijgt 15 euro korting als je bij boeking het volledige bedrag voldoet. Bij gedeeld gebruik van een kamer ontvang je € 95 korting per persoon.

Inclusief & exclusief

Inclusief
2x ontbijt
3x lunchpakket
2x 3-gangen diner
1-op-1 begeleiding


Lenen NiSi filters
Overtocht met auto naar Texel
Parkeerkosten op Texel
Toeristenbelasting
Boekingskosten
 
Exclusief
Vervoer met eigen auto naar Texel
Reis- en annuleringsverzekering
Vervoer ter plaatste
Overige versnaperingen en drankjes die niet onder ‘inclusief’ zijn genoemd
Persoonlijke uitgaven

Ervaringsniveau en zwaarte van de reis

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal acht deelnemers en twee professionele fotografen is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden.


Om deel te nemen aan een fotoreis heb je niet veel ervaring nodig. En je hebt enige ervaring met landschapsfotografie opgedaan. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je kunt ze toepassen in de praktijk. Het is handig als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Als je filters hebt, neem die dan mee. Wij helpen jou bij het maken van steeds betere foto’s.

Het werken met lange sluitertijden voegt een nieuwe dimensie aan de kust toe. Als je bijvoorbeeld een polarisatiefilter of grijsfilters hebt, neem die dan mee. Door met lange sluitertijden te werken ga je het landschap op een andere manier bekijken. Dit is uitermate geschikt om je techniek en creativiteit te ontwikkelen. Er zijn vijf sets met filters van NiSi beschikbaar om te lenen. Gezien de aard van de fotoreis neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.


Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met de eigen auto. Op enkele plaatsen loop je tijdens deze fotoreis naar Texel maar een klein stukje. Op andere locaties loop je ongeveer een kilometer over het strand. Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn aanbevolen. 

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Objectieven
– Statief
– 6 Stops en 10 stops ND filter
– Polarisatiefilter
– 2 stops gegradueerd filter (hard verloop)
– Warme kleding
– Tas of hoes voor om de camera
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Zaklampje
 
Nice to have:
– Afstandsbediening

Meer informatie over deze fotoreis? Download de brochure…

Laat hier je naam en mail adres achter. We sturen je dan de informatie folder binnen enkele minuten per mail toe…

Na geruime tijd van plan geweest te zijn een fotoreis te boeken, ben ik afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat!

Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn, we hebben veel gelachen en een goede tijd gehad.

Ik heb veel geleerd over het fotograferen van landschappen, het gebruik van filters, over instellingen van mijn camera die ik nog niet kende en over het gebruik van nabewerkingsoftware. Dit heeft als resultaat gehad dat ik nu weer vaker erop uit ga om het geleerde in praktijk te brengen, en de landschapsfoto’s foto’s die ik nu maak zijn inderdaad beter dan voorheen. Ik kan maar een nadeel bedenken, en dat is dat ik volgend jaar weer mee wil …
Bas Ruiter


Het zit er alweer op, onze prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd en kijk nu heel anders naar mijn composities. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto’s verbeterden met de dag. We hadden een heel leuke groep, hebben veel gelachen en we hebben enorm geboft met het weer. Een vriendin dacht dat ik een ansichtkaart mailde toen ik haar een van mijn foto’s van deze week doorstuurde!! Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.
Riet Machielsen


Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne zijn hiervoor de geknipte mensen die je op weg helpen om dat ene plaatje naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn zowat de ingrediënten die geserveerd worden op een dienblad. Workshop, fotoreis, enz… je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.
Ivan van Heule


Ik wilde mijn fotografie skills verbeteren door bij jullie workshops te volgen. Mijn interesse gaat uit naar landschaps- en macrofotografie. Ik vond de manier waarop jullie te werk zijn gegaan erg plezierig. Eerst een korte instructie op een beeldscherm over het onderwerp en daarna de praktijk in met steeds een terugkoppeling van wat ik aan het doen was en hoe ik dat zou kunnen verbeteren. De begeleiding was super 2 fotografen op 10 deelnemers. De foto’s naderhand insturen was perfect, door de opbouwende feedback kon ik daar ook weer wat mee.

Het resultaat is dat ik anders ben gaan fotograferen en mijn fotografie nog beter is geworden. Dat blijkt wel uit reacties die ik krijg op Instagram maar ook van bevriende fotografen. Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen.
Dré van Eekelen


Ik heb Betere Landschapsfoto leren kennen via Facebook. Ik startte met een workshop kustfotografie. Hier kreeg ik de begrippen:
lange sluitertijd en filtergebruik, op een professionele manier uitgelegd en keerde ik huiswaarts met enkele mooie beelden. Klaar om er zelf op uit te trekken. Later volgde ik enkele workshops macrofotografie in het Arboretum in Kalmthout. Ook hier werd het steeds een leuke ervaring en een hele aangename dag.

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend; 3 dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in 1 woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding en een hele fijne groep. Een volgende workshop en weekend staan al op het programma, Ik kijk er al naar uit! Aan te bevelen aan iedereen die graag fotografeert en die nog wil bijleren.
Sabine Wintgens


1. De foto’s zijn zo mooi, ga ik dat ook zo kunnen doen of ga ik het wel begrijpen wat ze eigenlijk bedoelen. Het ziet er allemaal zo ingewikkeld uit 
2.  Jullie waren zeer gedienstig, ik kon op jullie rekenen, steeds klaar om te helpen als er iets niet ging zoals het moest 
3.  Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen, waar ik nu probeer aan verder te werken 
4  Zeker interessant, een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren 
5 . Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan. En is voor herhaling vatbaar 
6. Ik kijk al uit naar het volgende evenement, want er is nog zoveel om bij te leren
Olga de Laedt


Voor mijn eerste workshop met Betere Landschapsfoto had ik er een tweetal gedaan en dat was me goed bevallen, dus op naar de derde. Gezien mijn interesse voor macro ben ik op zoek gegaan naar een macroworkshop, zodoende ben ik via Facebook terecht gekomen bij Betere Landschapsfoto. De eerste kennismaking viel alvast best mee, leuke toffe mensen, een goed voorbereide workshop, klaar en duidelijk, zowel theoretisch als in de praktijk. Een bijkomend voordeel vind ik dat je de beschikking hebt over 2 ervaren fotografen die ieder hun eigen inzicht hebben op gebied van fotografie, compositie, belichting, creativiteit, techniek enz…

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops gedaan en 2 fotoreizen en steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd?  Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of fotoreis bij hun te volgen. Kortom kan ik iedereen, van beginneling tot gevorderde, een workshop of dergelijke met Betere Landschapsfoto aanbevelen.
Bert Illegems

GA JE MEE OP DEZE bijzondere FOTOREIS NAAR Texel? MELD JE DAN SNEL AAN

Deze reis is volgeboekt