Fotoreis TexelDatum:    13-16 februari 2020

Prijs:        € 659, vier volle dagen fotograferen, alleengebruik kamer, inclusief ontbijtbuffet,

                 lunches, 3-gangendiners, overtocht met auto naar Texel en parkeerkaart

Locatie:   Texel


Over de Fotoreis naar Texel

Spreken sfeervolle kustfoto's vol dynamiek jou aan? Wil je de kust op een aantrekkelijke en eigen wijze vastleggen? En wil je leren hoe je creatieve landschapsfoto's maakt? Dan is de fotoreis naar Waddeneiland Texel voor jou!

Niets is zo fijn als heerlijk uitwaaien aan het strand én thuis komen met mooie en creatieve foto's. Je bent intensief met fotografie bezig en leert allerlei technieken waarmee je creatieve en sfeervolle foto’s maakt.

 

Texel is ons grootste Waddeneiland en constant in ontwikkeling. In februari is Texel heel rustig en kun je naar hartenlust fotograferen. Tijdens deze fotoreis naar Texel zul je de veelzijdige natuur van het eiland leren kennen. Je bezoekt niet alleen de kust maar ook het binnenland. Deze fotoreis naar Texel laat je met de diversiteit kennis maken.

Overzicht

€ 659

3 Overnachtingen, eigen kamer en badkamer

4 Dagen fotograferen

 

Inclusief

3 Keer ontbijt

3 Keer lunchpakket

3 Keer 3-gangen diner

Fotobespreking met groep

Eén-op-één begeleiding

Lenen Benrofilters

Overtocht met auto naar Texel

Parkeerkosten op Texel

STO-Garantie

Toeristenbelasting

Boekingskosten

E-book Kustfotografie

E-page Filters

 

Exclusief

Vervoer met eigen auto naar Texel

Reis- en annuleringsverzekering

Vervoer ter plaatste

Overige versnaperingen en drankjes die niet onder 'inclusief' zijn genoemd

Persoonlijke uitgaven

 

Zonsopkomst/zonsondergang

07:50 uur/18:00 uur

 

Soort

Begeleide fototour

 


Je bezoekt aantrekkelijke locaties op Texel. Je zal onder andere weidse stranden, steigers, haventjes en de vuurtoren fotograferen. Ook maak je een tocht door het binnenland en de duinen. Bij geschikt weer gaan we een paar uur de Waddenzee op. Hierbij zijn veel mogelijkheden om de meeuwen op een creatieve manier vast te leggen, denk aan high key, meervoudige belichting en beweging. Je leert de veelzijdigheid van landschapsfotografie én van Texel kennen. Natuurlijk fotograferen we de zonsopkomst en zonsondergang en hopen we op een fantastisch schouwspel in de lucht.

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het Texelse landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Het landschap is onderhevig aan de veranderde weersomstandigheden, en ook daar leer je op in te spelen zodat het landschap voor jou gaat werken. Je krijgt alle technisch en creatieve advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto's te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.


De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Zij kennen het gebied zeer goed. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert.


Programma Fotoreis Texel

Voor aanvang van deze afwisselende fotoreis ontvang je het E-boek Kustfotografie dat door Frank Geraedts ARPS en Yvonne Nieuwkerk van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je doet al direct ideeën op voor de reis. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld compositie en sfeer. Op technisch vlak lees je alles dat je nodig hebt over sluitertijd, diafragma, ISO-waarde, kleurgebruik en contrast. Zeker zo belangrijk is dat je al leert hoe je deze technische elementen in de praktijk herkent en kunt toepassen. Je kunt voorafgaand aan de fotoreis naar Texel al twee foto's insturen. Frank en Yvonne zullen je van uitgebreide feedback voorzien.

Op Texel zijn veel mooie locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een plek te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de reis zich gedurende de dag ontwikkelt. We bezoeken het eiland aan de zijde van de Waddenzee en aan de zijde de Noordzee.

 

Donderdag

Op deze dag maak je de oversteek naar Texel. De kosten van de overtocht mét jou eigen auto zijn inbegrepen in deze reis.

Rond 13.00 verwachten we je in het hotel en ontmoeten we elkaar. Na het inchecken nemen we kort het weekend door en blikken we vooruit. Daarna laten we je een aantal aansprekende foto's zien die we op Texel hebben gemaakt. We leggen je precies uit hoe die tot stand zijn gekomen en je doet ideeën op over hoe je deze locaties zelf kunt fotograferen. Vervolgens gaan we er op uit om de zonsondergang te fotograferen.


Vrijdag en zaterdag
We bezoeken elke dag twee of drie plaatsen en pakken de zonsopkomst en zonsondergang mee. Als het weer geschikt is gaan we met een boot de Waddenzee op. De meeuwen zullen paraat zijn en zullen ons vele creatieve mogelijkheden bieden
.


Zondag
De vroege vogels kunnen weer mee om de zonsopkomst te fotograferen. In de ochtend bespreken we de gemaakte foto's. Daarna gaan we met de hele groep door en bezoeken we nog één locatie. De fotoreis naar Texel eindigt rond 15 uur. Je kunt dan met de boot van 16 uur naar het vaste land.

Voor het werken met de creatieve technieken is het handig dat je over filters beschikt. Als je bijvoorbeeld een polarisatiefilter of grijsfilters hebt, neem die dan mee. Er zijn vier filtersets van Benro beschikbaar om te testen. Geef ruim voorafgaand de fotoreis de diameter van je lens aan ons door in verband met de adapterringen.

Na afloop van de fotoreis op Texel kun je nog eens drie foto's toesturen. Je ontvangt dan feedback van beide fotografen van Beterelandschapsfoto.


Wanneer

Ga met ons mee op fotoreis naar Waddeneiland Texel. De fotoreis in Texel begint op donderdag 13 februari 2020 om 13.00 uur en eindigt op zondag 16 februari 2020 om 15.00 uur. Er zijn nog plaatsen vrij.

Prijs
Je fotografeert diverse locaties aan de Texelse kust. Je verblijft in een goed hotel dat centraal is gelegen. Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je voor de fotoreis 

€ 659, waarvan € 250 als aanbetaling. Bij gedeeld gebruik van een kamer ontvang je € 55 korting per persoon.

Vanaf vijf personen gaat de reis door. De bevestiging ontvang je uiterlijk op 5 januari 2020.
Details fotoreis Texel

Vier dagen Texel
Drie overnachtingen met ontbijtbuffet, lunchpakket en 3-gangen diner
Maximaal 10 deelnemers
Twee ervaren kustfotografen
Kennen Texel goed
Bezoek verschillende locaties
Vooraf 2 foto's met feedback
Achteraf 2 foto's met feedback
Een fotoreview tijdens de reis
Veel persoonlijke begeleiding


Wat ga je doen op Texel

Verder ontwikkelen van je techniek
Ontwikkel je creativiteit
Leer beweging lezen én vastleggen
Leer de foto zien
Fotografeer met lange sluitertijden

Fotografeer met creatieve technieken


Wat krijg je

Vooraf E-book Kustfotografie
Begeleiding op locatie
Veel praktische tips
Een leuke en leerzame reis!
Inclusief boekingskosten
Inclusief toeristenbelasting
Inclusief STO-garantie

Inclusief boottransfer met eigen auto

Inclusief parkeerkosten op Texel


Wat neem je mee

Camera
Voldoende geheugenkaartjes
Accu's
Objectieven van groothoek tot en met een telelens

Filters (ND, grijs verloop, polarisatie).

Statief
Warme kleding
Waterdichte schoenen of laarzen
Tas of hoes voor om de camera
AfstandsbedieningErvaring

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal tien deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden op locatie. Je kunt er voor kiezen om mee te gaan en aantrekkelijke locaties te fotograferen. Je kunt je ook intensief laten begeleiden voor Frank en Yvonne. De keuze is aan jou.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan, je hoeft nog niet veel ervaring te hebben. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Je bent toe aan het het verder ontwikkelen van je techniek en eigen stijl.

 

Er zijn vier sets met filters van Benro beschikbaar om te testen. Als je van de leenset gebruik wilt maken, geef dan ruim voorafgaand de reis de diameter van je lens door, in verband met de adapterringen. Gezien het thema van deze fotoreis naar Texel neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

 

Toegankelijkheid

Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met eigen auto. Op enkele plaatsen loop je tijdens deze fotoreis op Texel maar een klein stukje. Op één locatie loop je ruim vijf kilometer over onverharde paden en een stuk strand. Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn aanbevolen. 


Op alle fotoreizen van Beterelandschapsfoto is STO-reisgarantie van toepassing.

Beterelandschapsfoto is aangesloten bij het VVKR.

Reis klimaatneutraal met trees for all.