Fotoreis Zuid-Limburg

  • 23 oktober 2020
  • €0,-, 3 dagen fotograferen, persooonlijke begeleiding
  • 3 Dagen
  • 2 Overnachtingen in eigen kamer met badkamer, alle reguliere maaltijden
  • 10 Personen
  • Begeleide fototour
  • 05:20 uur / 21:55 uur
Deze reis is volgeboekt

Over de fotoreis naar Zuid-Limburg

Beleef een unieke fotografische ervaring in Zuid-Limburg! Gun jezelf mooie foto’s en plezier.

Een stukje buitenlands landschap in Nederland. Heerlijk bourgondisch en erg fotogeniek. Er zijn weinig plaatsen in Nederland die zo’n afwisselend landschap kennen als Zuid-Limburg. Dit relatief kleine gebied, dat een grillige grens met België deelt, kenmerkt zich door glooiende heuvels, vakwerkhuizen, een grote diversiteit aan natuur en kastelen. Ieder dorp lijkt er één te hebben.

Het heuvellandschap in Zuid-Limburg is ontstaan door de vele meanderende riviertjes en beken die het landschap doorsnijden. Ze zullen dan ook een rol gaan spelen in de fotoreis in Zuid-Limburg. De fotoreis vindt plaats aan zowel de Nederlandse als Belgische zijde van de grens.

uitdagende landschappen, veel mogelijkheden

Je zult landschappen met grote diepte tegen komen. Zie die diepte maar eens in een tweedimensionale foto over te brengen. Je bezoekt verschillende locaties. Daar nemen we ruim de tijd om te fotograferen. Dit is ook een perfect weekend om jezelf de ruimte te gunnen om te experimenteren en te ontdekken. Dit doe je op de mooiste locaties die zich in de vroege zomer op hun best presenteren.

Kleine groep, veel persoonlijke begeleiding

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed.

Meld je nu aan en je krijgt

✅ Begeleiding door 2 professionele fotografen
✅ Alleengebruik van een kamer met eigen badkamer op een goede locatie
✅ Ontbijtbuffet en lunchpakket
✅ 1-op-1 begeleiding op locatie van Frank Geraedts en Yvonne Nieuwkerk
✅ Uitgebreide en bruikbare feedback op 3 foto’s na de reis
✅ Minstens 1 fotobespreking met de groep
✅ Lenen van een complete filter kit van NiSi
✅ E-book in het thema van de reis
✅ Getoonde prijs is inclusief alleengebruik kamer, toeristenbelasting en boekingskosten
✅ Een supergave fotoreis! (onbetaalbaar)

Ga mee naar Zuid-Limburg en ontdek:

✅ Hoe je jezelf ontwikkelt als (Landschaps) fotograaf
✅ Je de prachtige heuvels en uitzichten kunt vastleggen op foto
✅ Naast genieten van de omgeving ook de mooiste foto’s gaat maken

Details van deze fotoreis naar Zuid-Limburg

– Drie dagen, twee nachten
– Twee overnachtingen, ontbijt, lunch en diner
– Alle kamers met eigen badkamer
– Maximaal 10 deelnemers
– Twee ervaren landschapsfotografen, één van de fotografen heeft Limburgse roots
– Fotobespreking tijdens de reis

Van dag tot dag

Voor het begin van de fotoreis naar Zuid-Limburg ontvang je het E-book ‘Landschapsfotografie’ dat door Frank en Yvonne is geschreven. In dit uitgebreide E-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschaps- en kustfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer. Het komt er allemaal in terug. Het is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

Er zijn letterlijk tientallen locaties die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een plek te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de fotoreis zich gedurende een dag ontwikkelt.

Dag 1
Deze unieke fotobeleving start al vroeg in de middag. We ontmoeten elkaar in Zuid-Limburg.  We geven een inspirerende inleiding in de landschapsfotografie. Aan de hand van een aantal foto’s laten we je de locaties zien die we bezoeken. En we leggen je precies uit hoe we de foto’s hebben gemaakt. Je komt al helemaal in de stemming. Dan is het tijd om te fotograferen. 

Dag 2
Tijdens deze fotoreis naar Zuid-Limburg maken we gebruik van het landschap en wat het weer ons te bieden heeft. Dat betekent dat we een flexibel programma hebben. De locaties worden steeds aan het begin van de dag bepaald. Op de plek van bestemming krijg je persoonlijke en praktische begeleiding van ons. We starten met een vroege fotoshoot rondom de zonsopkomst. Daarna gaan we terug naar het hotel voor een heerlijk ontbijtbuffet. Aan het einde van de ochtend gaan we weer op pad en bezoeken we een andere locatie die vlakbij het hotel ligt. In een wandeling van ongeveer drie kilometer kom je een heel divers landschap tegen. Hier heb je alle tijd en ruimte om te fotograferen.

Dag 3
De vroege vogels kunnen weer mee om de zonsopkomst te fotograferen. In de ochtend bespreken we de gemaakte foto’s. Daarna gaan we met de hele groep door en bezoeken we nog een locatie. Ook op deze dag heb je echt de tijd om je in de locaties te verdiepen. De fotoreis naar Zuid-Limburg eindigt aan het einde van de middag.

Na de fotoreis naar Zuid-Limburg beoordelen we drie foto’s waarop je feedback ontvangt.

Prijsinfo

Je verblijft in een mooi vier sterrenhotel dat op een heuvel ligt. Het uitzicht is prachtig. We reserveren een eigen kamer met badkamer voor jou.

Je hebt een kamer met badkamer voor jezelf. Je hoeft de kamer dus niet te delen. Het ontbijtbuffet, uitgebreid lunchpakket en beide diners zijn inclusief. Als je met iemand samen reist en de kamer deelt, krijgen jullie allebei korting. Ook de boekingskosten en toeristenbelasting zijn inclusief.


Je fotografeert diverse locaties in Zuid-Limburg. Bij alleengebruik van de hotelkamer betaal je voor de fotoreis 487 euro, waarvan 250 euro als aanbetaling. Raadpleeg de algemene voorwaarden.

Je krijgt 15 euro korting als je bij boeking het volledige bedrag voldoet. Bij gedeeld gebruik van een kamer ontvang je 75 euro korting per persoon.

Inclusief en exclusief

Inclusief
– Verblijf in hotel, eigen kamer en badkamer
– 2x Ontbijt
– 2x Lunchpakket
– 2x Driegangendiner
– 1-op-1 begeleiding

– E-book ‘Landschapsfotografie’
– Fotobespreking met groep

– Gebruik NiSifilters
– Toeristenbelasting
– Boekingskosten
 
Exclusief
– Vervoer met eigen auto naar Heijenrath aan de Mergellandroute
– Vervoer ter plaatste
– Reis- en annuleringsverzekering
– Overige versnaperingen en drankjes die niet onder ‘inclusief’ zijn genoemd
– Persoonlijke uitgaven

Ervaringsniveau en zwaarte van de reis

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal acht deelnemers en twee professionele fotografen is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden.

Om deel te nemen aan een fotoreis heb je niet veel ervaring nodig. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je kunt ze toepassen in de praktijk. Het is handig als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Als je filters hebt, neem die dan mee. Wij helpen jou bij het maken van steeds mooiere foto’s.

Er zijn 5 sets met filters van NiSi beschikbaar om te lenen. Gezien de aard van de fotoreis neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met de eigen auto. Op enkele plaatsen loop je tijdens de fotoreis in Zuid-Limburg maar een klein stukje. Op andere plekken loop je enkele kilometers door heuvelachtig en onverhard terrein.

Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn aanbevolen

Wat neem ik zelf mee

– Camera
– Objectieven: groothoek, tele en macro
– Statief
– 6 Stops en 10 stops ND filter
– Polarisatiefilter
– 2 stops gegradueerd filter (hard verloop)
– Warme kleding
– Tas of hoes voor om de camera
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Zaklampje
 
Nice to have:
– Afstandsbediening

Bekijk hier de video met daarin de mooiste beelden van deze prachtige fotoreis:

Meer informatie over deze fotoreis? Download de brochure…

Laat hier je naam en mail adres achter. We sturen je dan de informatie folder binnen enkele minuten per mail toe…

Na geruime tijd van plan geweest te zijn een fotoreis te boeken, ben ik afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat!

Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn, we hebben veel gelachen en een goede tijd gehad.

Ik heb veel geleerd over het fotograferen van landschappen, het gebruik van filters, over instellingen van mijn camera die ik nog niet kende en over het gebruik van nabewerkingsoftware. Dit heeft als resultaat gehad dat ik nu weer vaker erop uit ga om het geleerde in praktijk te brengen, en de landschapsfoto’s foto’s die ik nu maak zijn inderdaad beter dan voorheen. Ik kan maar een nadeel bedenken, en dat is dat ik volgend jaar weer mee wil …
Bas Ruiter


Het zit er alweer op, onze prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd en kijk nu heel anders naar mijn composities. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto’s verbeterden met de dag. We hadden een heel leuke groep, hebben veel gelachen en we hebben enorm geboft met het weer. Een vriendin dacht dat ik een ansichtkaart mailde toen ik haar een van mijn foto’s van deze week doorstuurde!! Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.
Riet Machielsen


Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne zijn hiervoor de geknipte mensen die je op weg helpen om dat ene plaatje naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn zowat de ingrediënten die geserveerd worden op een dienblad. Workshop, fotoreis, enz… je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.
Ivan van Heule


Ik wilde mijn fotografie skills verbeteren door bij jullie workshops te volgen. Mijn interesse gaat uit naar landschaps- en macrofotografie. Ik vond de manier waarop jullie te werk zijn gegaan erg plezierig. Eerst een korte instructie op een beeldscherm over het onderwerp en daarna de praktijk in met steeds een terugkoppeling van wat ik aan het doen was en hoe ik dat zou kunnen verbeteren. De begeleiding was super 2 fotografen op 10 deelnemers. De foto’s naderhand insturen was perfect, door de opbouwende feedback kon ik daar ook weer wat mee.

Het resultaat is dat ik anders ben gaan fotograferen en mijn fotografie nog beter is geworden. Dat blijkt wel uit reacties die ik krijg op Instagram maar ook van bevriende fotografen. Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen.
Dré van Eekelen


Ik heb Betere Landschapsfoto leren kennen via Facebook. Ik startte met een workshop kustfotografie. Hier kreeg ik de begrippen:
lange sluitertijd en filtergebruik, op een professionele manier uitgelegd en keerde ik huiswaarts met enkele mooie beelden. Klaar om er zelf op uit te trekken. Later volgde ik enkele workshops macrofotografie in het Arboretum in Kalmthout. Ook hier werd het steeds een leuke ervaring en een hele aangename dag.

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend; 3 dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in 1 woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding en een hele fijne groep. Een volgende workshop en weekend staan al op het programma, Ik kijk er al naar uit! Aan te bevelen aan iedereen die graag fotografeert en die nog wil bijleren.
Sabine Wintgens


1. De foto’s zijn zo mooi, ga ik dat ook zo kunnen doen of ga ik het wel begrijpen wat ze eigenlijk bedoelen. Het ziet er allemaal zo ingewikkeld uit 
2.  Jullie waren zeer gedienstig, ik kon op jullie rekenen, steeds klaar om te helpen als er iets niet ging zoals het moest 
3.  Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen, waar ik nu probeer aan verder te werken 
4  Zeker interessant, een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren 
5 . Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan. En is voor herhaling vatbaar 
6. Ik kijk al uit naar het volgende evenement, want er is nog zoveel om bij te leren
Olga de Laedt


Voor mijn eerste workshop met Betere Landschapsfoto had ik er een tweetal gedaan en dat was me goed bevallen, dus op naar de derde. Gezien mijn interesse voor macro ben ik op zoek gegaan naar een macroworkshop, zodoende ben ik via Facebook terecht gekomen bij Betere Landschapsfoto. De eerste kennismaking viel alvast best mee, leuke toffe mensen, een goed voorbereide workshop, klaar en duidelijk, zowel theoretisch als in de praktijk. Een bijkomend voordeel vind ik dat je de beschikking hebt over 2 ervaren fotografen die ieder hun eigen inzicht hebben op gebied van fotografie, compositie, belichting, creativiteit, techniek enz…

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops gedaan en 2 fotoreizen en steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd?  Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of fotoreis bij hun te volgen. Kortom kan ik iedereen, van beginneling tot gevorderde, een workshop of dergelijke met Betere Landschapsfoto aanbevelen.
Bert Illegems

GA JE MEE OP DEZE ONVERGETELIJKE fotoREIS? MELD JE DAN SNEL AAN

Deze reis is volgeboekt