Fotoreis OpaalkustDatum:      7-11 oktober 2019

Prijs:          € 949, inclusief alleengebruik hotelkamer, inclusief ontbijt en lunches

Locatie:     Opaalkust


Over de fotoreis

De Opaalkust. Het klinkt ver weg, maar op slechts twee uur rijden van de Nederlandse grens, en een uur van de Belgische, ligt een prachtige kustlijn waar je in bijzonder mooi licht kunt fotograferen. Word jij aangetrokken door de magie van de Opaalkust? En wil je dit gebied in al zijn pracht vastleggen? Dan is dit dé fotoreis voor jou!

De uiterst gevarieerde kuststrook met steile kliffen,  brede zandstranden, krijtrotsen, levensgrote stenen op de kustlijn, duinen en pittoreske vissersdorpjes pal aan zee! In dit gebied kun je je fotografiehart ophalen.

Het gevoel van ruimte en rust op de brede stranden en oneindige kuststrook zal een onuitwisbare indruk achter laten. De locaties liggen dicht bij elkaar. Toch hebben de stranden allemaal hun eigen karakter. Door het landschap en licht te leren lezen en te begrijpen, creëer je sfeervolle foto's.

Frank en Yvonne geven je op iedere locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden in het landschap. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt alle advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto's te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen. Je reist kleine afstanden tussen de locaties met je eigen auto.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je krijgt praktische en direct toepasbare begeleiding van twee ervaren fotografen. Er zijn dus maximaal vier deelnemers per fotograaf. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert. De fotografen kennen het gebied zeer goed.

Overzicht

€ 949

4 Overnachtingen

5 Dagen

 

Inclusief

Verblijf in hotel, eigen kamer en badkamer

4x Ontbijt

5x Lunchpakket

1x diner

Persoonlijke begeleiding op locatie

Twee fotobesprekingen

Gebruik Benrofilters

STO reisgarantie

Boekingskosten

Toeristenbelasting

 

Exclusief

Vervoer met eigen auto naar Escalles

Reis- en annuleringsverzekering

Vervoer ter plaatste

Overige maaltijden en drankjes die niet onder 'inclusief' zijn genoemd

Persoonlijke uitgaven

 

Zonsopkomst/zonsondergang

08.05 uur/19.15 uur

 

Soort

Begeleide fototourFotoreis Opaalkust programma

Voor aanvang van de fotoreis ontvang je het E-book 'Seascapes' dat door de fotografen van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld sluitertijd, diafragma, compositie, kleurgebruik en contrast. Als je wil kun je ook al twee landschapsfoto’s toesturen. Je ontvangt feedback van beide fotografen van Beterelandschapsfoto.

1e dag
Op de eerste dag reis je met eigen vervoer naar de Opaalkust. Om 13.00 uur starten we met een kennismaking. We starten met een korte presentatie waarin we je de vele mogelijkheden van de Opaalkust laten zien. Daarna bezoeken we de eerste locatie om het gebied alvast te leren kennen. Daarna fotograferen we rondom de zonsondergang.

Dag 2-5
Overdag nemen we de tijd om een locatie te leren kennen. Frank en Yvonne leggen je uit welke mogelijkheden een locatie kent en helpen je om deze locatie zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen. In het veld krijg je één-op-één begeleiding en feedback op je foto's. Tijdens de reis, afhankelijk van het programma en weer, vinden we één of twee momenten waarop we in de groep foto's bespreken. Je ontvangt feedback op meer dan tien punten en we houden het altijd netjes. Onze klanten ervaren onze feedback als een waardevolle toevoeging aan de fotoreis. Je kunt dan ook het werk van de fotografen van Beterelandschapsfoto bekijken.

Er zijn veel plaatsen die we kunnen bezoeken. Omdat we steeds ruim de tijd nemen om een locatie te leren kennen, kunnen we ze niet allemaal fotograferen. Ook houden we rekening met het weer en hoe de reis zich gedurende een dag ontwikkelt. In ieder geval fotograferen we steeds rondom de zonsopkomst en zonsondergang. Op de vijfde dag sluiten we rond 14.00 uur af.

Na de fotoreis naar de Opaalkust beoordelen we nog eens drie foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto.


Wanneer

De fotoreis begint op maandag 7 oktober 2019 om 13:00 uur en duurt tot vrijdag 11 oktober ongeveer 14:00 uur.

Prijs

Je fotografeert diverse locaties aan de Opaalkust, tussen Calais en Boulogne sur Mer. Je verblijft in een mooi hotel in Escalles. In dit hotel zijn éénpersoons en tweepersoons kamers beschikbaar.


Bij alleengebruik van de kamer betaal je € 949, waarvan

€ 250 als aanbetaling. Bij gedeeld gebruik van een kamer ontvang je € 95 korting per persoon.
Vanaf vijf personen gaat de reis door. De bevestiging ontvang je uiterlijk op 20 augustus 2019.
Details

- Vijf dagen Opaalkust
- Vier overnachtingen
- Maximaal 8 deelnemers
- Twee ervaren kustfotografen
- Kennen de Opaalkust goed
- Fotobespreking tijdens reis
- Fotografeer een afwisselende kustlijn


Wat ga je doen

- Fotografeer verschillende locaties
- Bezoek diverse beeldschone stranden
- Geniet van prachtige heuvels en uitzichten
- Leg mooie weerspiegelingen vast
- Bezoek pittoreske vissersdorpjes
- Ontdek lijnen en structuren
- Maak sfeervolle, verstilde beelden
- Leer beweging vastleggen


Wat krijg je

- Vier overnachtingen inclusief ontbijt

- Vijf lunchpakketten

- Diner laatste avond

- Alle kamers met eigen badkamer

- Eigen kamer met badkamer

- Vooraf E-book Kustfotografie

- Begeleiding op locatie

- Veel praktische tips

- Feedback op 5 foto's

- Een leuke en leerzame fotoreis


 Wat neem je mee

- Camera

- Objectieven

- Statief

- Filters (ND, grijs verloop, pola)

- Warme kleding

- Tas of hoes voor om de camera

- Waterdichte schoenen of laarzen

- Zaklampje

 

Nice to have:

- AfstandsbedieningErvaring

Van beginnende tot gevorderde fotograaf, je bent van harte welkom! Door de kleine groep van maximaal acht deelnemers en twee professionele fotografen, is er meer dan genoeg ruimte om jou op jouw niveau te begeleiden op locatie. We gaan dus werken aan jouw individuele leerproces.

Minimale ervaring om deel te nemen: Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met landschapsfotografie opgedaan. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je kunt ze toepassen in de praktijk. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen. Je bent toe aan het het verder ontwikkelen van je eigen stijl.

Er zijn vier sets met filters van Benro beschikbaar om te testen. Als je van de leenset gebruik wilt maken, geef dan ruim voorafgaand de reis de diameter van je lens door, in verband met de adapterringen. Gezien de aard van de fotoreis neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

 

Toegankelijkheid

Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met de eigen auto. Ter plaatse loop je steeds een klein stukje. Op de stranden loop je iets verder. Aan de kust zul je over zand, kiezel en rotsen lopen. Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn aanbevolen. 


Op alle fotoreizen van Beterelandschapsfoto is STO-reisgarantie van toepassing.

Beterelandschapsfoto is aangesloten bij het VVKR.

Reis klimaatneutraal met trees for all.