Fotoreis Opaalkust - Chasing the LightDatum: 15-18 Oktober 2018

Prijs: € 779 en € 14 voor STO-reisgarantie


Over de workshop

De Opaalkust. Het klinkt ver weg, maar op slechts twee uur rijden van de Nederlandse grens, en een uur van de Belgische, ligt een prachtige kustlijn waar je in bijzonder mooi licht kunt fotograferen. Word jij aangetrokken door de magie van de Opaalkust? En wil je dit gebied in al zijn pracht vastleggen? Dan is deze fotoreis echt iets voor jou.

De uiterst gevarieerde kuststrook met steile kliffen,  brede zandstranden, krijtrotsen, levensgrote stenen op de kustlijn, duinen en pittoreske vissersdorpjes pal aan zee is altijd mooi. In dit gebied kun je je fotografiehart ophalen.

Het gevoel van ruimte en rust op de brede stranden en oneindige kuststrook zal een onuitwisbare indruk achter laten. De locaties liggen dicht bij elkaar. Toch hebben de stranden allemaal hun eigen karakteristieke kenmerken. Door het landschap en licht te leren lezen en te begrijpen, creëer je sfeervolle foto's.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je krijgt begeleiding van twee ervaren fotografen. Zij kennen het gebied zeer goed en passen de locaties aan het licht en getij aan. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en en kunt al jouw vragen stellen over hoe je dit gebied het beste fotografeert.

Programma

Voor aanvang van de fotoreis ontvang je het E-book Kustfotografie dat door de fotografen van Beterelandschapsfoto is geschreven. Je krijgt praktische tips over bijvoorbeeld sluitertijd, diafragma, compositie en sfeer, kleurgebruik en contrast. Ook lees je precies hoe de foto's zijn gemaakt. Als je wil kun je ook al twee landschapsfoto’s toesturen. Je ontvangt feedback van beide fotografen van Beterelandschapsfoto.

Tijdens de reis ga je drie keer rond zonsopkomst en drie keer rond zonsondergang op mooie kustlocaties fotograferen. Overdag bezoek je weer een andere locatie. In de tweede middag krijg je feedback op enkele foto's. Sommige locaties bezoek je twee keer, zodat je je techniek en composities verder kunt verfijnen. Welke locaties we precies bezoeken hangt mede af van het getij en het weer tijdens de reis.


Natuurlijk leggen we steeds uitgebreid uit hoe je het meeste uit een locatie kunt halen. Dit doen we aan de hand van foto's die eerder op de locaties gemaakt en kijken we naar het weer ter plaatse. De fotografen van Beterelandschapsfoto hebben de locaties in verschillende jaargetijden meerdere keren bezocht.
Na de fotoreis naar de Opaalkust beoordelen we nog eens drie foto’s waarop je feedback ontvangt van beide fotografen van Beterelandschapsfoto.

 

Natuurlijk gaat het om de fotografie, maar het verblijf is ook belangrijk. Je verblijft in een eigen kamer met badkamer in een plaatselijk driesterren hotel. Ontbijt en lunches zijn ingegrepen. Het hotel ligt een paar honderd meter van zee. Ook 's avonds kun je er lekker eten of bezoeken we een plaatselijk restaurant.


Wanneer

De fotoreis begint op maandag 15 oktober 2018 om 11:00 uur en duurt tot donderdag 18 oktober tot  ongeveer 15:30 uur. Je fotografeert diverse locaties aan de Opaalkust, tussen Calais en Boulogne sur Mer. Je verblijft in het mooie hotel L'Escalle in Escalles. In dit hotel zijn eenpersoons en tweepersoons kamers beschikbaar, steeds voor alleengebruik.

 

Prijs

€ 779 voor verblijf in een kamer voor alleengebruik, waarvan € 200 als aanbetaling, het restant te voldoen voor 1 augustus 2017. En eenmalig €14 voor STO-reisgarantie. Bij aanmelding vanaf 1 augustus 2018 wordt het reisbedrag in één keer voldaan. Bij gedeeld gebruik van een kamer € 55 korting per persoon.


Vanaf vijf personen gaat de reis door.


Ervaring

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Je hebt enige ervaring met fotografie opgedaan. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je bekend en je weet waar de knoppen zitten om de instellingen te wijzigen. Neem eventueel voor jezelf de handleiding van je camera mee. Het is een pré als je op diafragmavoorkeuze of de manuele stand kunt fotograferen.

Er zijn drie sets met filters van Benro beschikbaar om te testen. Gezien het thema van deze workshop neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

 

Toegankelijkheid

Alle locaties zijn eenvoudig per auto te bereiken. Je reist met de eigen auto, ook aan de Opaalkust. Vanaf het hotel hoef je nooit langer dan een half uur te rijden.Ter plaatse loop je steeds een klein stukje. Op de stranden loop je iets meer en hoe ver bepaal je zelf. Aan de kust zul over zand en rotsen lopen. Stevige, waterdichte schoenen of laarzen zijn aanbevolen. 


Details

 - Vier dagen Opaalkust
- Drie overnachtingen
- Maximaal 8 deelnemers
- Twee ervaren kustfotografen
- Kennen de Opaalkust goed
- Fotobespreking tijdens reis
- Fotografeer een afwisselende kustlijn

Wat ga je doen

 - Fotografeer verschillende locaties
- Bezoek verschillende prachtige stranden
- Geniet van prachtige heuvels en uitzichten
- Leg mooie weerspiegelingen vast
- Bezoek pittoreske vissersdorpjes
- Ontdek lijnen en structuren
- Maak sfeervolle, verstilde beelden
- Leer beweging vastleggen

Wat krijg je

- Drie overnachtingen inclusief ontbijt
- Lunchpakket
- Alle kamers met eigen badkamer
- Eigen en gedeelde kamers beschikbaar
- Vooraf E-book Kustfotografie
- Begeleiding op locatie
- Veel praktische tips
- Feedback op 5 foto's
- Een leuke en leerzame fotoreis

(exclusief diners in de avond)

 Wat neem je mee

- Camera
- Objectieven
- Statief
- Afstandsbediening
- Filters (ND, grijs verloop, pola)
- Warme kleding
- Tas of hoes voor om de camera
- Waterdichte schoenen of laarzen

Nice to have:
- Afstandsbediening