Frank Geraedts is mijn naam en van jongs af aan ben ik graag buiten. Op ieder moment van de dag en op ieder moment in het jaar. Mijn eerste ervaringen met fotografie stammen uit het analoge tijdperk. Met de komst van de digitale camera namen de mogelijkheden en mijn interesse voor fotografie toe.

 

In die tijd kreeg ik meer waardering voor de natuur om ons heen. Landschappen werden al snel mijn meest gefotografeerde onderwerp. In een landschap werk ik graag met lange sluitertijden. In veel van mijn foto’s laat ik beweging in foto’s zien die je met het blote oog niet ziet. Met zeer gedegen technische kennis leg ik de basis voor een mooie en aansprekende foto.

 

Naast een technisch goed verzorgde en aansprekende foto vind ik het een uitdaging om te fotograferen als het licht minder mooi en de omstandigheden minder goed zijn. Want die momenten zijn er nu eenmaal het meest.

 

Fotografie is voor mij veel meer dan even het landschap vastleggen. De voorbereiding, het buiten zijn en het fotograferen zelf vormen de kern. Ook het nabewerken speelt een belangrijke rol én ik beleef er nog plezier aan ook. Fotografie is digitaal en je ontkomt er bijna niet aan om het hele proces, van voorbereiding tot en met nabewerking helemaal zelf te doen.

Mijn passie voor landschapsfotografie breng ik sinds 2010 in de workshops en cursussen over. Ik werk in kleine groepen of in een een-op-een situatie. Jij als fotograaf staat centraal en ik probeer je zo goed mogelijk te helpen. Met Yvonne zorg ik er voor dat jij in korte tijd zo veel mogelijk opsteekt én plezier houdt in het fotograferen en bewerken van de foto's. Je zult zien hoe jouw techniek, creativiteit én workflow verbetert. Dat geeft mij energie en jou betere landschapsfoto's.

 

Mijn meest recente foto's staan op Facebook.

Werk is te koop via Werkaandemuur.

Sinds 2015 ben ik Associate van de Royal Photographic Society.